
آشپزی با جو دوسرپرک : جو دوسر به عنوان یک غله معمول در بسیاری از کشورهای اروپایی در دستورالعملهای آشپزی مورد استفاده قرار می گیرد.
از این ماده برای تهیه بسیاری از صبحانه ها و یا میان وعده های مقوی برای کودکان و بزرگسالان بخصوص ورزشکاران استفاده می کنند.
آشپزی با این ماده بسیار سریع و راحت بوده و در کمترین زمان ممکن می توان غذایی خوشمزه و مقوی را تهیه کرد. این نمونه جو دارای ارزش غذایی بسیار بالایی است و ثابت شده که مصرف آن به دلیل ریزمغذی های گوناگونی که دارد می تواند در رفع مشکلات قلبی عروقی و کنترل دیابت موثر عمل کند.
در ادامه 5 دستور العامل فوق العاده راحت با جو دو سرپرک را قرار داده ایم تا با استفاده از آن بتوانید از این ماده به شکل بهتری در رژیم خود بهره ببرید.
موارد استفاده از جو دوسر پرک
این ماده در اوایل استفاده فقط برای غذای دام به کار میرفت. کمکم از آن برای تهیه انواع فرنی استفاده می شد و بعد از آن بود که خواص این ماده به شکل بهتری شناخته شد و به عنوان یک غذای دارویی در داروخانههای اروپایی برای افرادی که از ضعف بدنی برخوردار بودند، تجویز و فروخته میشد.
از محصولات به دست آمده از این غله ی پرطرفدار می توان در تولید فرآوردههای غذایی تجاری گوناگون استفاده کرد.
این ماده عطر و طعمی متفاوت از جو دارد و بر خلاف سایر محصولات به دست آمده از این گیاه مثل بلغور جو دوسر و یا جو خورد شده به زمان کمتری برای پخت نیاز دارد.
شما میتوانید با اختصاص دادن ۳ تا ۵ دقیقه زمان برای جو دوسر پرک یک غذای بی نظیر را تهیه کنید.
آشپزی با جو دوسرپرک به دلیل زمان پخت کم، آن را بسیار منحصر به فرد کرده است، به طوری که می توان طیف گسترده ای از خوراکی ها را با استفاده از این محصول به ساده ترین شکل ممکن تهیه کرد.
برای مثال میتوان از این ماده در تهیه انواع پودینگ، فرنی، اسموتی و کیک و کلوچه بهره برد.
همچنین این ماده کم کالری، با فیبر و پروتئین خوبی که دارد، میتواند در کاهش وزن افراد موثر باشد.
از این غله همچنین در مصارف صنعتی مختلفی بهره میبرند، به طور مثال از نشاسته آن که خاصیت چسبندگی دارد استفاده میکنند و و از خواص و فواید آن برای مصارف آرایشی بهداشتی بهره میبرند.
قبل از پرداختن به دستور غذاها برای اینکه بیشتر با خواص این ماده شوید، بد نیست گذری بر ارزش غذایی آن داشته باشید.
خواص تغذیه ای جو دوسر پرک
جو دوسر پرک منبع بسیار خوبی از فیبر خصوص نوع بتاگلوکان است و از ویتامین ها مواد معدنی و آنتی اکسیدان های گوناگونی تشکیل شده است که همگی میتوانند برای بدن بسیار مفید باشند.
این ماده به دلیل مزایای فراوانی که دارد، خصوصا نقش موثری که در کنترل سطح قند خون و کاهش کلسترول بدن ایفا میکند، بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
استفاده از جو دوسر برای تهیه گرانولا و برخی دیگر از غذاهای پخته شده کاربرد زیادی دارد. شما میتوانید با مصرف ۱۰۰ گرم از این ماده غذایی حدود ۳۸۹ کالری انرژی، ۱۷ گرم پروتئین، ۱۱ گرم فیبر و ۶ گرم چربی ۶۶ گرم کربوهیدرات دریافت کنید.
از دیگر مواد مغذی موجود در آن میتوان به فسفر، مس، منگنز، آهن، سلنیوم، منیزیم، فلز روی و ویتامین ب1 اشاره کرد.
همچنین آنتیاکسیدانهای مختلف این ماده را احاطه کردند.
انواع دستورالعمل آشپزی با جو دوسرپرک
شما می توانید با استفاده از غذاهای زیر تنوع سفره خود را بالا ببرید و از جو دوسر پرک به شکل فوق العاده راحت استفاده کنید.
1. ترکیب جو دوسر پرک و خرما
اگرچه این خوراکی فوق العاده مقوی برای کودکان محسوب میشود، اما به دلیل ترکیباتی که در خود دارد، ایده خوبی برای استفاده صبحانه یا عصرانه برای بزرگسالان نیز خواهد بود.
برای تهیه این غذا نیاز به یک فنجان جو دوسر پرک، دو فنجان شیر، چهار تا پنج عدد خرما و نوک قاشق چای خوری پودر دارچین احتیاج دارید.
توجه کنید که این غذا کمی آبکی است، بنابراین اگر ترکیب نهایی شما سفت شد حتماً از شیر یا آب برای رقیق کردن آن استفاده کنید.
کافیست تمام مواد به جز خرما را با هم ترکیب کرده و درون قابلمه بپزید.
البته اگر دوست داشته باشید می توانید حدود چند ثانیه آن را تفت دهید.
سپس تکه های خردشده خرمای بدون پوست را به مخلوط اضافه کنید و خوب هم بزنید تا با هم مخلوط شوند.
2. کوکی جو دوسر پرک
برای تهیه کوکی های فوق العاده راحت به مواد خاصی نیاز ندارید. شما تنها به سه عدد موز، یک فنجان و نیم جو دوسر پرک، مغز بادام، گردو، کشمش و یا هر چیز دیگری که به ذائقه شما نزدیک است، نیاز دارید.
کافیست تا موز را رنده کنید. بهتر است برای این کار از رنده درشت استفاده کنید.
در ادامه جو دوسر پرک را به مخلوط موز اضافه کرده و مغزیجات مورد پسند خود را با ترکیب مخلوط کنید.
اگر دوست داشته باشید میتوانید کمی وانیل به مواد اضافه کنید. پس از آن به اندازه یک قاشق از مواد را برداشته و روی کاغذ روغنی که کف سینی فر قرار دهید و اجازه دهید تا حدود نیم ساعت در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد پخته شود.
پس از سرد شدن کوکی ها را از روی کاغذ روغنی جدا کنید.
3. اوت میل با جو
برای تهیه این غذای ساده به یک لیوان شیربادام، یک فنجان دوسر پرک ریز، یک قاشق دانه چیا، یک عدد موز، دو قاشق شیره توت نیاز دارید.
این خوراک احتیاج به پختن ندارد و فقط کافیست جوها را یک شب در شیر بادام خیس کنید و پس از لعاب انداختن به همراه موز خردشده، شیره و دانه چیا سرو کنید.
4. آشپزی با جو دوسرپرک : گرانولا
برای تهیه این خوردنی مقوی نیاز به نیم کیلو جو دوسر پرک، حدود ۸۰ گرم تخم کدو بدون پوست، ۸۰ گرم تخمه آفتابگردان بدون پوست، 100 گرم عسل و چند نمونه میوه یا مغزیجات خشک از هر نمونه 5 قاشق احتیاج دارید.
عسل را به همراه روغن زیتون و تخمه ها با جو پرک مخلوط کنید و حسابی هم بزنید.
میزان عسل به ذائقه شما بستگی دارد، میتوانید آن را زیاد و یا کم کنید.
تمام مواد را درون فر با دمای ۳۵۰ درجه سانتیگراد برشته کنید.
کمی بعد مواد را دربیاورید و زیر و رو کنید و دوباره پخت را ادامه دهید تا همه مواد یک رنگ شده و به یک اندازه پخته شوند.
سپس ترکیب را از فر در آورده و اجازه دهید تا سرد شود. مقداری از آن را به ظرف حاوی ماست اضافه کرده و با موز و تکه های شکلات تزیین کنید.
5. فرنی جو دوسر پرک
برای تهیه این فرنی شما نیاز به یک فنجان جو دوسر پرک،۲ فنجان شیرنارگیل، 1 قاشق غذاخوری کره بادام زمینی، یک قاشق غذاخوری شکر، ۱ قاشق چایخوری دارچین، 2 قاشق گردو خرد شده و یک قاشق بذر کتان آسیاب شده احتیاج دارید.
در ابتدا جوها را با استفاده از شیر به مرحله پخت برسانید. سپس شکر، کمی دارچین و بذز کتان را به آن اضافه کنید و پخت را حدود ۵ دقیقه ادامه دهید تا مایع به غلظت برسد. در آخر ترکیب را با گردو و کره بادام زمینی سرو کنید.