خواص تخم کتان

خواص تخم کتان چیست؟ آنچه در این نوشتار گردآوری شده است به بررسی کامل دانه کتان، مزایا و عوارض و موارد مصرف آن می پردازد. پس اگر شما هم از آن افرادی هستید که کنجکاوید اطلاعات خود را درباره این ماده غذایی تکمیل کنید، این مطلب را از دست ندهید.

برخی از افراد دانه کتان را از قدرتمند ترین گیاهان روی کره زمین می دانند. این گیاه از ۳ هزار سال قبل کشف شد و هنوز که هنوزه طرفداران بسیار زیادی دارد، زیرا خواص بی نظیر آن قابل چشم پوشی نیست.

جالب است که بدانید در قرن هفتم یکی از پادشاهان اروپایی چنان به خواص این گیاه اعتماد و اعتقاد داشت که قوانینی را به تصویب رساند تا از طریق آن کسانی که این دانه را مصرف نمی کردند به پرداخت جریمه محکوم شوند.

 

روزانه بر تعداد مصرف کنندگان این بذر به شدت افزوده می‌شود، به گونه‌ای که تخمین زده می‌شود فقط در کشور ایالات متحده در سال گذشه ۳۰۰ محصول تازه مبتنی بر این گیاه ساخته شده است. شگفت آور است اینطور نیست؟!

 

اما شاید در کشور ما آنچنان که باید و شاید از این گیاه استفاده نمی شود. شاید یکی از دلایل آن عدم شناخت کافی از مزایا و خواص دوست داشتنی تخم کتان باشد. شاید اگر شما هم از فواید آن آگاهی داشته باشید، وسواس بیشتری برای تهیه و مصرف آن به خرج دهید.

 

غذا با تخم کتان

 

مزایای تغذیه ای تخم کتان

1. شاید از ابتدا فهمیده باشید که بذر کتان تا چه اندازه مفید و مغذی است، اما جدا از سایر خواصی که دارد شهرت بی اندازه خود را مدیون سه ریزمغذی زیر است.

 

اسیدهای چرب امگا3

این اسیدها جزو مفیدترین چربی های شناخته شده روی کره زمین هستند. چیزی که بدن ما واقعا به آن نیاز دارد. اسیدهای امگا ۳ دارای اثرات مثبتی بر روی قلب هستند و می‌توانند سلامتی آن را در پی داشته باشند. هر قاشق غذاخوری از تخم بذر کتان می‌تواند کمی کمتر از ۲ گرم امگا ۳ را به بدن ما برساند.

لینگن ها

این ماده در بدن خواص متفاوتی را دارد که از جمله آنها می‌توان به فواید استروژنی و آنتی اکسیدانی اشاره کرد. از ویژگی های شگفت انگیز بذر کتان درصد بالای( ۸۰0 درصد) میزان لینگن ها نسبت به سایر مواد غذایی است.

فیبر

فیبر یکی از پر استفاده ترین مواد غذایی بدن است که ده‌ها و شاید صدها خاصیت داشته باشد. ما دو نوع فیبر با نام های محلول در آب و غیرمحلول داریم که در هر کدام ویژگی خاص خود را دارند. دانه کتان از هر دو اینها سرشار است.

 

از سایر خواص تخم کتان در هر قاشق غذاخوری می توان ۲ گرم کربوهیدرات، ۲ گرم فیبر، ۳ گرم چربی، ویتامین های b۱ ،b۶ و فولات، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، فسفر و آهن را بر شمرد.

این دانه‌ها منبع غنی از اسید لینونیک هستند که یک اسید چرب گیاهی محسوب می‌شود. ALA یکی دیگر از اسیدهای چرب موجود در دانه کتان است که برای بدن لازم و ضروری است.

 

خواص تخم کتان

 

فواید سلامتی و خواص تخم کتان

بذر کتان با آن همه دبدبه و کبکبه می‌تواند چندین بیماری مختلف را تحت کنترل خود در بیاورند.
البته این به آن معنا نیست که به تنهایی قادر است جور بسیاری از مواد غذایی و درمان بیماری‌ها را بکشد زیرا هیچ ماده غذایی روی کره زمین وجود ندارد که معجزه گر باشد.



بلکه قصد ما از بازگویی این مطلب این بود که بگوییم اگر یک رژیم غذایی سالم داشته باشید و وجود دانه کتان هم در کنار آن می‌تواند به پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری‌ها کمک کننده باشد.



از خواص‌تخم‌کتان می توان موارد زیر را نام برد.

 

1. پیشگیری از سرطان

بر اساس آخرین مطالعات صورت گرفته بر روی این ماده غذایی بی نظیر می توان گفت بذر کتان می‌تواند افراد را در برابر انواع سرطان ها از جمله سرطان سینه، سرطان پروستات و روده بزرگ محافظت کند.

همچنین اسیدهای چرب موجود در بذر کتان خاصیت مهارکنندگی تومور های سرطانی را برعهده دارند.نیگنان موجود در بذر کتان ممکن است به محافظت در برابر سرطان‌هایی اقدام کند که به هورمون ها حساس هستند، بدون اینکه به تداخل با داروهای ضد سرطانی منجر شود.
برخی مطالعات نشان دادند که قرار گرفتن در معرض لینگنان در دوران نوجوانی خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش می‌دهد.(غذاهای ضد سرطان  با این خوراکی ها سالم بمانید!! )

 

مطالعه این مطلب به شما پیشنهاد میشود
بدنسازی آقایان : 14 مواد غذایی مطلقا ضروری!

2. خواص تخم کتان و بهبود بیماری قلبی

همانطور که گفتیم تحقیقات اثبات می‌کند که امگا ۳ از طریق چند مکانیسم مختلف از جمله عملکرد ضد التهابی و عادی سازی ضربان قلب به سیستم قلبی و عروقی کمک می کند.

تحقیقات جدید همچنین نشان می‌دهد که تخم کتان اثرات مثبتی در کاهش فشارخون دارند. این اثرات هم می‌توانند به خاطر اسیدهای چرب امگا ۳ و هم به دلیل وجود اسید آمینه‌ های مغذی در این دانه باشد.

در هر صورت بذر کتان هم می تواند در کاهش فشار خون، جلوگیری از سفت شدن رگ ها و شریان های خونی و جلوگیری از رسوب پلاک ها در آنها اقدام کند.
اسیدهای چرب امگا ۳ همچنین می‌تواند در درمان ضربان قلب نامنظم و حفظ ریتم قلبی آن و کاهش کلسترول خون موثر باشد.

 

3. جلوگیری از بروز دیابت

تحقیقات نشان می دهند که مصرف دانه کتان می‌تواند قند خون را بهبود دهد. پس افرادی که دیابت دارند یا در معرض ابتلا به آن هستند حتماً باید از تخم کتان در رژیم غذایی خود استفاده کنند.

 

4. درمان التهاب

رها شدن برخی از عوامل التهابی می‌تواند باعث کاهش واکنش های التهابی در انسان شود. بر اساس مطالعاتی که بر روی حیوانات انجام شده موادی در دانه کتان وجود دارند که سطح چند عامل التهابی را کاهش می دهند.

آنها التهابات ناشی از برخی بیماری ها مثل پارکینسون و آسم را کم می کند. وقتی کاهش التهاب اتفاق می‌افتد می‌تواند عاملی برای جلوگیری از ایجاد پلاک در شریانها و پیشگیری از سکته های مغزی و حملات قلبی باشد.

 

خواص تخم کتان : کاهش وزن

دانه های کتان منابع غنی پروتئین هستند. بنابراین وقتی که شما یک قاشق غذاخوری از این دانه را مصرف می کنید، اشتهای شما سرکوب می شود. این امر باعث جلوگیری از پرخوری می شود که در نهایت به کاهش وزن شما کمک می‌کند.

 

نحوه مصرف تخم کتان

شما می‌توانید به شیوه‌های مختلف از دانه کتان استفاده کنید. از جمله این شیوه‌ها انجام دستورالعمل‌های زیر است.

 

1. یک قاشق غذاخوری از تخم کتان را به غلات صبحانه خود اضافه کنید.

2. می توانید از این دانه در تهیه انواع خوراک ها با جو از جمله فرنی جو دوسر استفاده کرد.

3. در هنگام تهیه ساندویچ، یک قاشق از تخم های کتان را به سس خردل، سس قرمز و مایونز ساندویچ خود اضافه کنید.

4. برای استفاده از خواص تخم کتان ، این دانه های شگفت انگیز را در ظرفهای ماست خود مخلوط کنید.

5. بذر کتان را در پخت انواع کیک و شیرینی از جمله کوکی‌ها، نان ها و سایر مواد پخته شده اضافه کنید.

 

مصرف تخم کتان در بارداری

 

موارد منع مصرف دانه کتان

تحقیقات زیادی برای مصرف خواص تخم کتان بر روی زنان باردار و شیرده صورت نگرفته است، به همین خاطر بهتر است در مصرف آن احتیاط صورت بگیرد.
اما سایر عوارضی که ممکن است در صورت مصرف بیش از اندازه آن ایجاد شود می‌توان به واکنش‌های آلرژیک، اسهال، نفخ، یبوست و گاز معده اشاره کرد.