خواص نشاسته ذرت

خواص نشاسته ذرت : نشاسته ذرت یک ماده پر طرفدار است که کسانی که به آشپزی، شیرینی پزی و تهیه دسر علاقه زیادی نشان می دهند، حتما با این ماده آشنایی کافی دارند.

این ماده به عنوان یک ترکیب بالا برنده غلظت خوراکی‌ها استفاده می شود. برای مثال بسیاری از افراد برای اینکه به سوپ خود غلظت بدهند، از نشاسته ذرت استفاده می کنند.

همچنین این ماده به انواع ترکیب های خوراکی حالت ژلاتینی می دهد، بنابراین یکی از ماده های پر استفاده در انواع دسرها خواهد بود.
در برخی از فرهنگ های آشپزی دنیا از نشاسته به عنوان یکی از ترکیبات اصلی مواد سرخ شده استفاده می‌شود.

ما اینجائیم تا شما را با تعریف نشاسته، فواید آن و چند دستور غذایی که می توانید از این ماده در آنها استفاده کنید، آشنا کنیم.

نشاسته ذرت چیست؟

نشاسته پودری سفید رنگ است که به عنوان فراوان ترین کربوهیدرات شناخته شده در رژیم غذایی افراد یافت می شود.

این ماده بیشتر از نیمی از کربوهیدرات دریافتی روزانه را تشکیل می دهد. نشاسته فقط در ذرت یافت نمی شود، بلکه در گیاهان متنوعی مثل انواع سیب زمینی، جو، برنج و گندم نیز به شکلی فراوان وجود دارد. نشاسته ذرت از مغز دانه ذرت برداشت و فرآوری می شود.

در اصل دانه ذرت دارای سه قسمت اصلی خواهد بود که آندوسپرم در واقع لایه داخلی و مغز آن را تشکیل می‌دهد.
برای تهیه نشاسته ذرت کارخانجات ابتدا سبوس و جوانه ذرت را از آن جدا کرده و در نهایت آندوسپرم آن را برداشت می‌کنند. این ماده طی مراحل مختلفی به نشاسته تبدیل می شود.

از خواص نشاسته می توان عدم وجود گلوتن در آن را نام برد.

نشاسته به عنوان یک منبع دریافت سریع کالری برای ورزشکاران خصوصا بدنسازان شناخته شده و از آن به میزان زیادی برای دریافت کالری مورد نیاز روزانه استفاده می شود. این ماده همچنین گلوکز مورد نیاز عضله سازان را برای آنها فراهم می کند.

نشاسته ذرت فقط به عنوان یک افزودنی رایج در مواد غذایی مورد استفاده قرار نمی گیرد، بلکه این ماده در صنایع تجاری نیز کاربردهای فراوانی دارد. از آن برای تولید دستکش های جراحی، باتری‌ها، پودر بچه، لوازم آرایشی و کبریت نیز استفاده می شود.
اگر چه این ماده کاربردهای بسیاری فراوانی در صنایع مختلف دارد اما خواص آن خیلی زیاد نخواهد بود.

بدنسازی با نشاسته ذرت

خواص نشاسته ذرت

اکثریت خواصی که در دانه ذرت وجود دارند را می‌توان از سبوس و جوانه آن دریافت کرد. از طرفی از آنجایی که نشاسته ذرت فاقد سبوس و جوانه است نه تنها طعم خاصی ندارد، بلکه از نظر تغذیه ای نیز فاقد ریزمغذی‌های لازم و ضروری خواهد بود.

این ماده بیشتر به یک ترکیب کالری زا شباهت دارد تا ماده خوراکی پر ارزش، بنابراین از نظر ارزش غذایی در رده‌های پایین قرار دارد.
شما با مصرف هر یک فنجان نشاسته حدود ۵۰۰ کالری یا کمی کمتر انرژی دریافت می‌کنید. مقادیر ریز مغذی ها و ویتامین های موجود در آن که شامل پروتئین، فیبر و چربی است، بسیار کم خواهد بود، به همین دلیل فواید این ماده محدود است.

 

مطالعه این مطلب به شما پیشنهاد میشود
تقویت سیستم ایمنی با اسپرولینا : راه حلی برای جلوگیری از کرونا

افزایش وزن

یکی از خواص فوق العاده نشاسته را می توان کمک به افزایش وزن نام برد. پس اگر از آن دسته افرادی هستید که دچار لاغری هستید، یا مشغول وزنه برداری و عضله سازی هستید و به دنبال بالا بردن وزن خود هستید، نشاسته ذرت می‌تواند به افزایش کالری دریافتی شما کمک زیادی کند.
این ماده با کالری بالایی که دارد، اگر در مقادیر زیادی مصرف شود می تواند باعث چاقی افراد شود.

 

سوخت رسانی

از دیگر فواید نشاسته ذرت کمک به سوخت رسانی بدن است، برای مثال سیستم گوارشی کربوهیدرات های موجود در این ماده را به گلوکز تجزیه کرده و از آن برای انرژی و سوخت مورد نیاز بدن استفاده می کند.

از طرف دیگر نشاسته ذرت همان طور که گفتیم فاقد گلوتن است، بنابراین برای کسانی که به این ماده واکنش نشان می دهند یا دچار بیماری سلیاک هستند می تواند گزینه ی خوبی محسوب شود.

البته اگر از آن دسته افرادی هستید که دوست دارید، ماده ای که مصرف می‌کنید مغذی باشد، می توانید از آرد جو دوسر به عنوان جایگزین باکیفیت تر آرد گندم به دلیل عدم وجود گلوتن استفاده کنید.

 

کاهش عوارض برخی بیماری ها

یکی دیگر از فواید نشاسته کمک به رفع عفونت پا در افراد دیابتی است. تحقیقات نشان می‌دهد که استفاده از نشاسته ذرت می‌تواند رطوبت پوست را کاهش دهد، بنابراین به عنوان یک گزینه موضوعی مناسب برای رفع عفونت پوستی خواهد بود.

برای افرادی که دچار دیابت یا مشکل در کلیه و هاضمه هستند، نشاسته ذرت به عنوان یک ماده شستشو دهنده مناسب محسوب می شود.

از طرف دیگر گفته می‌شود استفاده از این ماده می‌تواند خارش ناشی از اختلالات کبدی، کلیوی و خونی در افراد سرطانی را کاهش دهد.

خواص نشاسته ذرت و استفاده آن در غذا

اگر دوست دارید غذای خود را غلیظ کنید و یا به آن حالت ژلاتینی دهید، می توانید از نشاسته ذرت استفاده کنید، این ماده همچنین در ترد کردن مواد سرخ شده بسیار کارایی دارد.

پودینگ وانیلی

پودینگ وانیلی

برای تهیه این دسر شما به نصف فنجان شکر سفید، 3قاشق غذاخوری پودر کاکائو شیرین نشده، 1 چهارم فنجان نشاسته ذرت، نوک قاشق غذاخوری نمک، 2 فنجان شیر، 2 قاشق غذاخوری کره شل شده و 1 قاشق چای خوری عصاره وانیل یا معادل آن پودر وانیل احتیاج دارید.

برای تهیه این دسر در یک قابلمه نشاسته ذرت، پودر کاکائو، شکر و نمک را با هم مخلوط کنید. آنها را روی حرارت متوسط قرار داده و با شیر هم بزنید تا به مرحله جوش برسد.
این ترکیب را باید مرتباً هم بزنید تا مخلوط به اندازه کافی غلظت پیدا کند. غلظت ماده باید به حدی باشد که پشت قاشق را در بر بگیرد.
سپس آن را از روی حرارت برداشته و با کره و وانیل مخلوط کنید. در نهایت بسته به ذائقه به صورت گرم یا سرد شده در دمای یخچال سرو کنید.

کوکی شکلاتی

کوکی شکلاتی

برای تهیه این کوکی های فوق العاده خوشمزه شما نیاز به 3 چهارم فنجان کره بدون نمک نرم شده، 1 فنجان شکر قهوه‌ای، 1 چهارم فنجان شکر دانه ریز، 1 عدد تخم مرغ، 1 قاشق چایخوری جوش شیرین، 2 قاشق چایخوری نشاسته، 2 فنجان آرد همه منظوره، 2 قاشق غذاخوری عصاره وانیل، نصف قاشق چای خوری نمک و تکه های شکلات چیپسی نیاز دارید.

فر را در دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم کنید. شما برای تهیه کوکی باید کره را با شکر ها آنقدر هم بزنید تا یکدست شود، سپس تخم مرغ و وانیل را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
در ادامه آرد، نشاسته ذرت، جوش شیرین و نمک را اضافه کرده و مایع را هم بزنید. در نهایت تکه های شکلات چیپسی را درون مخلوط بریزید.
سپس یک ورقه کاغذ روغنی را روی سینی فر بکشید و با قاشق از مایع کوکی با فاصله بر روی سینی فر بریزید. کوکی ها را به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه تا زمانی که کمی تغییر رنگ دادند، بپزید.

خواص نشاسته ذرت

خواص نشاسته ذرت و استفاده در فرنی لیمویی

برای تهیه این فرنی شما نیاز به نیم لیتر شیر، 7 غذاخوری نشاسته، ۶ غذاخوری شکر، ۲ عدد زرده تخم مرغ، کمی پوست لیمو و دارچین احتیاج دارید. در مرحله اول نشاسته ذرت و شکر را در یک تابه مخلوط کنید و نصف شیر را به آن اضافه کنید. آن را خوب هم بزنید و پوست لیمو و باقی مانده شیر را کم کم به آن اضافه کنید.

شعله را کم کرده و هم زدن را ادامه دهید تا دسر غلیظ شود. سپس زرده های تخم مرغ را که از قبل زده اید، بدون وقفه به ماده اضافه کرده و هم زدن را ادامه دهید.
وقتی که ترکیب حسابی غلیظ شد و شروع به حباب زدن کرد، حرارت را خاموش کنید، پوست لیمو را از درون مایع بردارید و ترکیب را در ظرف های مورد نظر بریزید.
دارچین را روی فرنی ریخته و آن را سرو کنید.