ساقه گندم سیاه

ساقه گندم سیاه هم خواص درمانی دارد؟! شاخه جوان گیاه گندم که چند روز پس از جوانه زدن این گیاه رشد می‌کند، در برخی کشورها به دلیل فواید درمانی زیادی که دارد بسیار مشهور است.
شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد استفاده از گندمزار قدمت هزار ساله دارد و توسط تمدن مصر باستان به دلایل مزایای سلامتی مختلف مورد استفاده قرار می گرفته است.

 

گندم سیاه و ساقه آن به دلیل داشتن فواید زیاد، یک غذای بسیار فوق العاده محسوب می‌شود، که بخشی از یک رژیم غذایی سالم به حساب می‌آید.

در ادامه شما را با انواع خواص جادویی این گیاه آشنا خواهیم کرد.

 

مزایای ساقه گندم سیاه

ساقه گندم سیاه سبز است. این گیاه به عنوان خون سبز نیز شناخته می‌شود، زیرا میزان زیادی کلروفیل را درون خود جای داده است.

ساقه گندم یک غذای فوق‌العاده است که سالها به دلیل تغذیه افراد مختلفی از آن، محبوبیت زیادی را کسب کرده است. این گیاه همانطور که می‌دانید از گندم و برگ‌های تازه جوانه زده آن به دست می‌آید.

 

گفته می‌شود گندمبر سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی دارند. این گیاه بسیار مغذی می‌تواند به کاهش وزن، کاهش سطح کلسترول و درمان دیابت کمک کند.

 

گندم سیاه و ساقه آن می‌توانند ضمن کاهش التهاب خطر ابتلا به سرطان را نیز به حداقل برساند.

این گیاه به شکل آبمیوه مورد استفاده قرار می گیرد با این حال این روزها گندم سیاه را می‌توان به اشکال مختلف دیگر از جمله قرص کپسول به صورت پودری تهیه و مصرف کرد.



در ادامه خواصی که برای این گیاه را برشمردیم، به صورت کامل بررسی می‌کنیم.

 

فواید ساقه گندم سیاه

 

1. به کاهش وزن کمک می‌کند.

اگر به دنبال یک راه برای کاهش وزن هستید، پاسخ ساقه گندم سیاه است.

گفته می‌شود مصرف منظم آب آن باعث کاهش سطح کلسترول و تنظیم سوخت و ساز بدن می شود. تحقیقات مختلف ثابت کرده است که می‌تواند عملکرد تیروئید را بهبود دهد که این خود به کنترل وزن کمک می کند.

همچنین به دلیل داشتن مواد مغذی مختلف مثل فیبر، گندم سیاه می‌تواند ضمن کاهش هوس های غذایی اشتها را کنترل کند.

 

2.به هضم غذا کمک می کند.

این علف سرشار از آنزیم هایی است که به تجزیه مواد غذایی در طول روز کمک می‌کند و باعث می‌شود معده مواد غذایی بیشتری جذب کند. به این ترتیب هضم غذا بسیار بهتر اتفاق می‌افتد.

استفاده از آب گیاه گندم سیاه به صورت صبحگاهی و زمانی که معده خالی است، نیز می‌تواند روده ها را تمیز کند و باعث سم زدایی بدن شود.

 

مطالعه این مطلب به شما پیشنهاد میشود
فواید چای ماچا

3.عملکرد شناختی را بهبود می دهد.

گفته می‌شود ساقه گندم دارای خواص محافظت‌کننده عصبی است که می‌تواند از افت حافظه جلوگیری کرده و اضطراب را تسکین دهد.
بنابراین یک لیوان آب گندم سیاه می‌تواند به طور کلی سلامت روانی فرد را بهبود دهد.

 

4. ساقه گندم سیاه می تواند سرطان را درمان کند.

گفته می‌شود ساقه گندم خواص ضد سرطانی دارد و می‌تواند خطر ابتلا به هر نوع سرطان را کاهش دهد.

طبق سخنان بعضی دانشمندان گندم سیاه ساختاری مشابه هموگلوبین دارد که نوعی پروتئین است که مسئول حمل اکسیژن در کل بدن است.
بارها ثابت شده است که ساقه گندم باعث افزایش اکسیژن موجود در خون می شود. همچنین استدلال می‌شود که گندم سیاه می‌تواند سلول‌های سرطانی در حال رشد را نیز از بین ببرد.

گندم سیاه و ساقه آن به دلیل داشتن مشخصات تغذیه بی نظیر در خود می توانند اثرات سوء شیمی درمانی را نیز کاهش دهند.

 

5.می تواند دیابت را کنترل کند.

این گیاه روشن و جوان دارای ترکیبات انسولین مانند است که هنگام مصرف می تواند سطح قند خون را در مبتلایان به دیابت بهبود دهد.
مصرف آن همچنین می‌تواند شاخص گلیسمی قند خون را کنترل کند.

 

6.این علف می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.

این گیاه توانایی بهبود گلبولهای قرمز را دارد. به همین امر باعث تقویت سیستم بدنی عالی می شود.

بنابراین اگر می خواهید در طول این بیماری همگیر خود را مصون کنید، از آب ساقه گندم سیاه به صورت ناشتا و زمانی که معده خالی است استفاده کنید.

 

چگونه می‌توان ساقه گندم سیاه را در رژیم غذایی قرار داد؟

این خوردنی بدون شک یکی از معدود غذاهای فوق العاده است که در واقع تعداد زیادی مزیت را ارائه می‌دهد.

اگر شما به این خواص اعتقاد داشته باشید می توانید به راحتی آن را در کنار صبحانه خود به صورت آبمیوه مصرف کنید.

در غیر اینصورت می‌توانید از این گیاه به صورت پودر، قرص و کپسول نیز بهره ببرید. اگرچه بهترین روش برای استفاده از هر خوراکی از جمله گیاه گندم به شکل تازه است.( آشپزی با گندم سیاه چند دستور غذای بسیار عالی!!)

 

مطالعه این مطلب به شما پیشنهاد میشود
خواص گندم سیاه : 8 معجزه ای که باید بدانید!

چه نکاتی برای افزایش تن و مزه این گیاه وجود دارد؟

ساقه گندم دارای طعم تند و قوی است. به همین دلیل برخی از مردم آن را دوست ندارند.

می‌توانید زمانی که قصد استفاده از آن را دارید، مقداری عسل به آن اضافه کنید تا طعم بهتری با آن بدهید.

اگر قصد دارید این علف را به صورت اسموتی مصرف کنید، می‌توانید آن را با انواع میوه، آب میوه، و شیر مخلوط کنید.

 

طریقه درست کردن ساقه گندم سیاه

 

چگونه می‌توان ساقه گندم سیاه را در خانه پرورش داد؟

 

این کار بسیار ساده است. کافیست تمام مراحلی که برای شما ذکر می کنیم و مرحله به مرحله انجام دهید.

1. دانه های گندم را پاک کنید و آنها را بشویید.

2. آنها را درون ظرفی بریزید و با یک پارچه بپوشانید.

3. مقدار کمی آب به آن اضافه کنید و بگذارید حدود ۸ الی ۹ ساعت خیس بخورند.

4. بعد از آن آب را تخلیه کرده و آنها را خوب بشویید.

5. دوباره مقداری آب را درون ظرف ریخته و ظرف را وارونه کنید (مواظب باشید که گندم ها نریزند) تا آب اضافی آن خارج شود. ما در اینجا قصد داریم که فقط کمی دانه های گندم را خیس نگه داریم.

6. آپاچی گندمها را روزی ۲ تا ۳ بار تکرار کنید.

7. پس از گذشت چند روز شما شاهد جوانه‌های گندم خواهید بود. هنگامی که جوانه های گندم شروع به رشد کردند پیشنهاد می‌شود آنها را در خاک پرورش دهید.

8. یک ظرف بزرگ و عمیق بردارید و خاک را با کمپوست به آن اضافه کنید و به آن آب اضافه کرده و خوب هم بزنید تا حل شود.

9. دانه های جوانه زده را به آن اضافه کنید و باز کمی آب روی آن بپاشید.

10. می توانید سینی را با یک روزنامه بپوشانید. زیرا این روش هم بسیار ارزان است و هم دسترسی راحت‌تری دارد.

11. جوانه ها را روزی دو سه بار اسپری کنید. وقتی چمن ها به اندازه 1 تا ۲ سانتی متر رشد کردند، روزنامه را خارج کنید. اما دقت کنید که روزانه آن را آب دهید.