سوپ پاییزی

سوپ پاییزی : شبهای خنک پاییز را با سرو یک سوپ خوشمزه و فوق العاده لذت بخش تر کنید. هر چه به سمت سرما پیش می رویم نیاز به مصرف غذاهای آبکی و گرم بیش تر حس می شود.

سوپ ها راهی عالی برای گذران یک شب به یادماندنی و خاطره انگیز خواهد بود. سوپ ها آسان پخت، مغذی و خوشمزه هستند.

اکثر ما ایرانی ها از یک سری دستور تهیه سوپ تکراری بهره می بریم، مثل سوپ ورمیشل، سوپ جو یا گوجه فرنگی.!! اما آشپزی با دستور العمل های جدید و مزه کردن طعم های منحصربفرد و خاص خالی از لطف نخواهد بود.

ما در اینجا دستور 5 سوپ عالی مناسب فصل پائیز و زمستان را در اختیارتان قرار داده ایم تا تنوع سفره خود را بالا ببرید و از مصرف آن در کنار خانواده گرمتان لذت ببرید.

 

انواع سوپ

 

فواید انواع سوپ برای بدن

از آنجایی که سوپ ها اکثرا از مواد بسیار مفید و مغذی خصوصا سبزیجات تهیه می شوند می توانند برای بدن اثرات سلامتی چشمگیری به دنبال داشته باشند.

استفاده از سوپ پائیزی راهی عالی برای بهره مندی از خواص این ماده خواهد بود. موارد زی مزیت های خوردن یک سوپ مقوی محسوب می شوند.

 

1.سوپ ها شما را هیدراته نگه می دارند.

در خنکای پاییز و برودت زمستان به شکل ناخودآگاه نوشیدن مایعات کاهش پیدا می‌کند. شاید در این فصول کمتر گرم شوید و عرق کنید و به تبع آن آب بدن خود را از دست دهید، اما انجام کارهای معمول روزانه می‌تواند مایعات بدن شما را کم کند و سیستم بدنی شما را به سمت کم آبی سوق دهند.

ازآنجاکه سوپ ها عمدتا از مایعات تشکیل می شوند راهی عالی برای هیدراته کردن بدن به شمار می آیند.

 

2. سوپ پاییزی علائم برخی بیماری ها را بهبود می دهد.

همه ی ما می دانیم وقتی سرما می خوریم، در کنار استراحت و مصرف دارو، تنها چاره ما نوشیدن یک سوپ آبکی، گرم و مغذی است.

سوپ ها می توانند علائم بیماری ها مثل گلو درد، سرفه و بی آبی بدن را برطرف کنند و در روند بهبودی موثر عمل کنند.

 

3.سوپ ها سیستم ایمنی بدن را تقویت می کنند.

سوپها علاوه بر بهبود بیماری ها می توانند از بروز آنها نیز جلوگیری کنند و پادزهر خوبی برای برخی از بیماری ها به شمار آیند. بیشتر سوپ ها به دلیل ترکیب شدن با مواد مغذی می توانند ضد بیماری شوند.

 

مطالعه این مطلب به شما پیشنهاد میشود
لیست غذا برای گیاهخواران : 6 دستور آشپزی که باید بدانید!

4. آنها به صرفه هستند.

سوپ ها به عنوان یکی از به صرفه ترین و ارزانترین غذاها بشمار می آیند. شما می توانید از بسیاری از خوراکی های دم دستی یک سوپ فوق العاده معطر و خوشمزه تهیه کنید، سوپی که تا مدتها مزه اش زیر دندانتان بماند.
این مزیت سوپ ها را در بین اقشار مختلف پرطرفدار کرده است.

 

5. نگهداری سوپ ها برای مدت طولانی راحت است.

سوپ ها به راحتی یخ می زنند، این یعنی شما می توانید وقتی خسته، بیحال و یا بیمار به خانه باز می گردید، در عرض چند دقیقه یک سوپ خانگی سالم و آماده را گرم و مصرف کنید و قوای خود را تا حدودی برگردانید.

 

انواع سوپ پاییزی

شما می توانید از دستور های آشپزی زیر بهره ببرید، آنها را بپزید، از خوردنشان لذت ببرید و در مهمانی های خود آنها را سرو کنید.

1.سوپ کدو تنبل

این دستورالعمل راحت و آسان سوپ کدو تنبل وقتی که وقت کافی ندارید یا هوس سوپ گرم پاییزی در هوای سرد را کرده اید، می‌تواند ایده ای فوق العاده محسوب شود.

مواد لازم :
۱ عدد پیاز متوسط رنده شده
2 قاشق غذاخوری زیتون
3 فنجان کدو تنبل خرد شده (بسته به نیاز تغییر می کند)
1 فنجان خامه غلیظ
4 فنجان آب مرغ
1قاشق دانه چیا
1 قاشق غذاخوری ادویه مخصوص سوپ
مقداری نمک و فلفل

 

طرز تهیه :
برای تهیه این سوپ پاییزی خوشمزه باید روغن زیتون را در قابلمه ریخته و با حرارت متوسط گرم کنید. سپس پیازها را به آن اضافه کرده و حدود سه دقیقه پیازها را تا زمانی که نرم شوند، تفت دهید.
پس از آن کدو تنبل را اضافه کرده و حدود یک دقیقه دیگر تفت دهید.
در ادامه آب مرغ، خامه، دانه چیا، ادویه و نمک را روی آن ریخته و پخت‌ سوپ را ادامه دهید. این مایع را تا زمانی که سوپ جوش بیاید هم بزنید. اجازه دهید سوپ جا بیفتد.

 

سوپ پاییزی

 

2.سوپ ساده با اسفناج

سوپ دوم ما طرز تهیه ساده ای دارد اما برای شبهای پائیز بسیار دنج است.

مواد لازم :
نصف فجان عدس خیس خورده
4 عدد هویج بزرگ
1 کاسه بزرگ برگهای تازه اسفناج
1 لیتر آب گوشت یا آب قلمه
1عدد پیاز
زردچوبه، نمک، فلفل و روغن به اندازه کافی

طرز تهیه :
این سوپ حدود چهل دقیقه زمان برای پخت لازم دارد. کافیست پیاز ها را تفت دهید و آب گوشت را به آن اضافه کنید. در مرحله بعد هویج های خرد شده، عدس و ادویه جات را به آن بیفزائید. یک ربع پایانی هم اسفناج ها را به مخلوط اضافه کنید. اگر دوست داشته باشید می توانید پنج دقیقه پایانی یک قاشق آبلیمو به ترکیب خود اضافه کنید.

 

مطالعه این مطلب به شما پیشنهاد میشود
غذای گیاهی : 7 غذایی که ساده آماده می شود!

3. سوپ پاییزی با جو پرک

اگر به دنبال یک سوپ زود پز، اما فوق العاده خوشمزه هستید حتما ترکیب زیر را تست کنید.

مواد لازم :
۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون
یک فنجان جو دوسرپرک
۱ عدد پیاز متوسط خرد شده
1 حبه سیر خرد شده
۴ فنجان آب
1 فنجان سینه مرغ پخته شده
2 فنجان گشنیز خرد شده تازه
ادویه جات و نمک به اندازه دلخواه

طرز تهیه :
تابه روی اجاق گرم کرده روغن زیتون را به آن اضافه کنید و جو دوسر را در روغن تفت دهید تا کمی برشته شوند.
سایر مواد به اضافه 2 فنجان آب را در مخلوط کن یکدست کنید و به مواد درون تابه اضافه کنید.
2 فنجان آب باقیمانده را به مواد اضافه کرده و پخت سوپ را حدود بیست دقیقه ادامه دهید.

 

سوپ گوشت

 

4.سوپ گوشت و سبزیجات

این سوپ بسیار مغذی و البته طعم فوق العاده خوشمزه ای دارد. حتما آن را امتحان کنید.

مواد لازم :
2 فنجان گوشت خرد شده
1 عدد پیاز بزرگ خرد شده
2 عدد گوجه فرنگ خرد شده
2 فنجان جعفری خرد شده
1 فنجان هویج
1 لیتر آب گوشت
1 فنجان سبزیجات دلخواه میل کلم یا کرفس به دلخواه
نمک، فلفل سیاه و ادویه دلخواه

طرز تهیه :
گوشت را با پیاز حسابی تفت دهید و آب گوشت را با ادویه جات به آن اضافه کنید. سبزیجات را بسته به زمان پخت تک تک به مخلوط اضافه کنید و اجازه دهید سوپ حسابی بپزد و جا بیفتد.

 

5.سوپ پاییزی بروکلی

این مدل سوپ کمی متفاوت است و می تواند یک تجربه به یاد ماندنی بشمار آید.

مواد لازم :
1 قاشق غذاخوری روغن کلزا
1 عدد پیاز ریز خرد شده
1 حبه سیر بزرگ خرد شده
400 گرم بروکلی خرد شده
300 گرم نخود فرنگی
200 گرم برگ چغندر
1 لیتر آب سبزیجات یا مرغ
2 قاشق شوید خشک یا تازه
2 قاشق دانه کدو
2 قاشق آب لیموی تازه

 

طرز تهیه :
پیازها را به مدت ۸ دقیقه در روغن تفت دهید و سیر، کلم بروکلی و نخود فرنگی را به آن اضافه کنید.
روی مواد آب ریخته و آنها را حدود نیم ساعت بپزید.
باقی مواد را به آن اضافه کرده و ده دیقه دیگر بپزید. سپس آن را با مخلوط کن یکدست کرده و با دانه های کدو تنبل سرو کنید.