غذای مقوی
غذای مقوی غذایی است که تمام مواد مورد نیاز بدن را تامین و فراهم سازد. شما باید در انتخاب غذا برای وعده های غذاییتان دقت لازم را داشته باشید تا بتوانید نهایت لذت و استفاده را از آن ها ببرید و بدن خود را سالم نگه دارید. ما در این مطلب از برگ سبز تلاش کردیم تا دستور پخت و لیست غذاهای مقوی برای بدن را جمع آوری کنیم و در دسترس شما قرار دهیم. همراه ما باشید.
 

غذای مقوی :

 

1_ کتلت قارچ

برای کسانی که علاقه ای به استفاده گوشت ندارند کتلت قارچ گزینه بسیار خوبی خواهد بود. این کتلت هم طعم بسیار خوبی دارد و هم برای افرادی که مبتلا به بیماری نقرس هستند مفید است. 

مواد لازم :

  • قارچ نیم کیلو
  • سیر 2 حبه
  • تخم‌مرغ 3عدد
  • آرد یا خمیر نان باگت نصف لیوان
  • سبزیجات معطر 2 قاشق
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • روغن به میزان لازم

طرز تهیه :

  • ابتدا قارچ‌ها را چرخ کرده و با سبزیجات معطر و خمیر نان باگت مخلوط کنید.
  • بهتر است خمیر نان باگت تازه و نرم باشد، اما اگر چنین خمیری دردسترس نداشتید، می‌توانید از آرد یا پودر خمیر نان باگت استفاده کنید.
  • پس از آن تخم‌مرغ‌ها را به مواد اضافه کرده و در صورت شل بودن مایه کتلت، قدری آرد به آن اضافه کنید.
  • نمک و فلفل و ادویه موردعلاقه خود را همراه با سیرهایی که له کرده‌اید، به مخلوط اضافه کرده، خوب هم بزنید تا مواد یک‌ دست شود.
  • حالا روغن را در تابه‌ای روی حرارت داغ کنید و از مواد اولیه به اندازه یک گردو بردارید و در دستتان صاف کنید و در روغن بریزید.
  • در ظرف را بگذارید و اجازه دهید یک روی کتلت‌ها سرخ شود، سپس روی دیگر کتلت‌ها را سرخ کنید.
  • پس از اینکه کتلت ها کاملا سرخ شدند غذای شما آماده است و می توانید آن را نوش جان کنید.

2_ ماهی مالاته مخصوص شمالی

ماهی مالاته یکی از غذاهای دریایی فوق العاده خوشمزه و ساده است که پیشنهاد می شود حتما یکبار آن را امتحان کنید.

مواد لازم :

  • فلفل به میزان لازم
  • نمک به میزان لازم
  • گلپر 1قاشق مرباخوری
  • سیر 1بوته
  • آب انار 1لیوان (ترش)
  • ماهی 1عددسفید و بزرگ
  • کینوا به مقدار دلخواه
  • گردو 100گرم
  • روغن 1قاشق غذاخوری (روغن مایع یا روغن زیتون)

طرز تهیه:

  • در ابتدا ماهی را پاک کنید و خوب آن را بشویید.
  • سپس به تمام قسمت های آن نمک و فلفل بزنید و آن را در فر یا روی آتش کباب کنید.
  • گردو را آسیاب کرده و سیر را می کوبیم و همراه با کمی روغن زیتون یا مایع تفت می دهیم.
  • بعد آب انار، کینوا و گلپر را به مواد تابه اضافه کرده و میگذاریم چند لحظه بجوشد.
  • ماهی کباب شده را حداقل نیم ساعت در این مایه می خوابانیم.
  • سپس از این مدت ماهی را دوباره گرم کرده و همراه با کته سرو می کنیم.
  • در صورت تمایل مقداری آبلیمو هم به ماهی اضافه کرده و بعد آن را کباب کنید.
  • این ماهی با کمی گشنیز ساطوری شده خوش طعم تر خواهد شد.

 

غذای مقوی
غذای مقوی

 

3_ کتلت مرغ و هویج

 

مواد لازم:

  • فیله سینه مرغ 2 عدد
  • هویج رنده شده 2 عدد
  • پیاز خرد شده 2 عدد
  • کره 2 قاشق سوپ خوری
  • نمک به مقدار لازم
  • فلفل سیاه به مقدار لازم
  • تخم مرغ یک عدد
  • برگ جعفری یک عدد
  • جو دوسر پودر شده 4 الی 5 قاشق سوپ خوری
  • روغن برای سرخ کردن

 

مطالعه این مطلب به شما پیشنهاد میشود
بدنسازی و راهنمای جامع تغذیه برای بدنسازان

طرز تهیه:

  • فیله های مرغ را ریز خرد کنید.
  • کره را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید.
  • هویج رنده شده و پیاز خرد شده رادر آن تفت دهید.
  • سپس به مرغ خرد شده اضافه کنید.
  • نمک و فلفل سیاه بزنید.
  • مقداری برگ جعفری خرد شده و تخم مرغ اضافه و مخلوط کنید.
  • مواد را به خوبی ورز دهید و سپس گلوله هایی جدا کنید و کف دست شکل دهید.
  • آن ها را در جو دوسر پودر شده بغلتانید و سپس در روغن داغ سرخ کنید.
  • کتلت ها را روی دستمال کاغذ مخصوص آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافی شان گرتفه شود.
  • سپس سرو کنید.

 

4_ سوپ کدو حلوایی

 

مواد لازم:

  • پیاز خردشده 1 عدد
  • سیر له شده 1 حبه
  • کدو حلوایی 1 عدد
  • هویج حلقه حلقه شده 3 الی 4 عدد
  • آب مرغ 500 میلی لیتر
  • آب 200 الی 300 میلی لیتر
  • شیر 125 میلی لیتر
  • نمک به مقدار لازم
  • فلفل سیاه پودر شده به مقدار لازم
  • جوز هندی به مقدار لازم
  • کره به مقدار لازم

 

طرز تهیه:

  • کره را در ظر ف مناسبی روی حرارت گرم کنید.
  • پیاز خرد شده و سیر له شده را در آن تفت دهید.
  • هویج را پوست کنده و حلقه حلقه کنید.
  • کدو حلوایی را پوست کنده و به ابعاد کوچک برش دهید و به همراه هویج، پیاز و سیر اضافه کنید.
  • آب مرغ و آب را اضافه کنید.
  • هنگامی که آب به جوش آمد در ظرف را بگذارید و اجازه دهید مواد با حرارت ملایم بپزند تا هویج نرم شود.
  • نمک و فلفل سیاه اضافه کنید.
  • شیر و جوز هندی را اضافه کرده و سرو کنید.
  • غذای مقوی شما حاضر است. نوش جان.

 

غذای مقوی
غذای مقوی

 

5_ رول مرغ و هویج

 

مواد لازم:

  • فیله مرغ 3 عدد
  • هویج درشت رنده شده 3 عدد
  • برگ جعفری خرد شده 1 عدد
  • تره فرنگی خردشده نصف یک عدد
  • رب گوجه فرنگی یک ق س
  • فلفل قرمز پودر شده 1 قاشق چایی خوری
  • کره 2 قاشق سوپ خوری
  • نمک به مقدار لازم
  • فلفل سیاه پودر شده به مقدار لازم
  • سس مایونز به مقدار لازم
  • روغن برای سرخ کردن
  • آرد به مقدار لازم
  • تخم مرغ کمی زده شده 2 عدد
  • نان خشک پودر شده یا پودر سوخاری به مقدار لازم

 

طرز تهیه:

  • کره را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید.
  • تره فرنگی، هویج درشت رنده شده و برگ جعفری را در آن تفت دهید.
  • رب گوجه فرنگی و فلفل قرمز پودر شده بیفزایید و اجازه دهید سبزیجات حدود 10 دقیقه پخته و نرم شوند.
  • فیله های مرغ را با استیک کوب بکوبید تا پهن شوند.
  • روی آنها نمک و فلفل بپاشید و سس مایونز بمالید.
  • مخلوط هویج را روی هر فیله مرغ قرار داده و رول کنید.
  • رول ها را ابتدا در آرد بغلتانید و سپس در تخم مرغ کمی زده شده فرو کنید.
  • در آخر آن ها را در پودر نان یا پودر سوخاری بغلتانید و در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند.
  • غذای مقوی شما آماده است. نوش جان!

 

6_ مرغ با گوجه فرنگی

 

مواد لازم :

  • گوجه فرنگی 1 پیمانه
  • شکر قهوه ای 1قاشق سوپ خوری 
  • آرد ذرت 3/4 فنجان
  • تخم کتان 2 قاشق غذا خوری
  • آرد 1/2 فنجان 
  • آبدوغ (دوغ پس از گرفتن کره) 1/4فنجان 
  • مرغ بدون پوست و استخوان 4 تکه سینه 
  • اسفناج 250 گرم 

طرز تهیه :

  • گوجه فرنگی‌ها را با چاقو شکاف دهید روی آن شکر قهوه‌ای پاشیده و در ماکرویو قرار دهید.
  • حدود 3 دقیقه و یا تا موقعی که پوست آن از هم پاشیده شده و گوجه فرنگی‌ها نرم شوند.
  • آنها را هم بزنید و جدا آن را کنار بگذارید.
  • در یک ماهی‌تابه 2/5 فنجان آب همراه با 1 قاشق چای خوری نمک ریخته تا به جوش آید، سپس آرد ذرت را در آن قرار داده حرارت را کم کنید.
  • گاهی اوقات آن را هم بزندید و برای 5 دقیقه آن را بپزید.
  • در ظرف کم عمقی آرد را با 1/2 قاشق چای خوری نمک و فلفل مخلوط کرده و به آن آبدوغ را اضافه کنید.
  • سپس مرغ‌ها را درون آن بغلتانید و تخم کتان روی آن بریزید.
  • حالا 3 قاشق سوپ خوری روغن در یک ماهی‌ تابه ریخته و با حرارت ملایم، آن‌ها را در 4 دقیقه و یا تا وقتی که صورتی شود سرخ کنید.
  • اسفناج‌ها را بپزید و در بشقاب سروتان به همراه بقیه مواد تهیه شده قرار دهید.
  • این یک غذای مقوی و فوق العاده مفید است که برای استفاده بسیار مناسب نیز هست.

 

مطالعه این مطلب به شما پیشنهاد میشود
پودر عصاره مالت برای چاقی : با اثرات واقعا جادویی!

 

7_ خوراک سوسیس و کدو

این غذای خوشمزه تشکیل شده از سوسیس و سبزیجات که چاشنی تند دارد و همراه با یک سس ایتالیایی می‌باشد. سبزیجات آن شامل پیازچه و پونه کوهی است که همراه با پنیر پارمیزان سرو می‌شود. شما میتوانید برای سالم تر بودن غذایتان از سوسیس های خانگی استفاده یا خودتان دست به تهیه سوسیس شوید که از سلامت آن ها مطمئن تر باشید.

مواد لازم :

  • سس ایتالیایی سالاد 1/2 فنجان
  • سیر خرد شده 2 حبه
  • سوسیس از طول به دو نیم شده 350 گرم
  • کدو سبز 3 عدد
  • نان ایتالیایی 4 تکه
  • پیازچه خرد شده 1/4 فنجان
  • برگ های تازه پونه کوهی
  • پنیر پارمیزان خرد شده 1/4 فنجان
  • دانه چیا به میزان دلخواه

 

طرز تهیه :

  • سس را به همراه سیر در یک کاسه کوچک مخلوط کنید.
  • در یک ماهی‌تابه بزرگ 2 قاشق غذاخوری از سس را به همراه سوسیس و کدو بپزید برای 8 تا 10 دقیقه و یا تا زمانیکه پخته شود.
  • در ضمن نان‌ها را آغشته به چاشنی کرده و 1 تا 2 دقیقه آن را در روغن سرخ کنید.
  • در بشقاب مورد نظر کدو و سوسیس و پیازچه و پونه گیاهی و پنیر پارمیزان را ریخته و همراه نان و دانه چیا سرو کنید.
  • غذای مقوی شما حاضر است نوش جان.

 

غذای مقوی
غذای مقوی

 

8_ بادمجان کبابی با کینوا

مواد لازم :

  • بادمجان کبابی کوچک 1 عدد
  • پیاز تفت داده شده 1 عدد
  • ادویه کاری
  • کینوا پخته شده 1 پیمانه
  • نمک و فلفل وزردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه :

  • پیاز را کمی تفت دهید.
  • نمک و فلفل و زردچوبه و ادویه کاری را به پیاز اضافه کنید و بگذارید تا خوب سرخ شوند و کنار بگذارید.
  • بادمجان را کبابی می کنیم و پوست های سوخته رو کامل جدا می کنیم و در یک ظرف خرد یا له می کنیم.
  • کینوا پخته شده و پیاز را به موادتان اضافه کنید و با هم خوب مخلوط کنید.
  • برای اینکه غذاهایتان سریع تر هضم بشوند بهتر است در کنار آن ها سالاد سرو کنید.