غذا با بذر کتان

بذر کتان چیست و چه خواصی دارد؟ بذر کتان دانه های ریز قهوه ای رنگ است که سال هاست در رژیم غذایی انسان جای دارد. این ماده مغذی به سبب خاصیت زیاد خود امروزه طرفداران زیادی دارد. این دانه های قهوه ای رنگ دارای فیبر بالا، کربوهیدرات پایین، ویتامین های گروه B، آنتی اکسیدان (لینگان)، منیزیم، اسید های چرب امگا 3، پتاسیم، مس و روی هستند. همچنین فاقد گلوتن می باشد. موارد ذکر شده، نشان دهنده آن هستند که این ماده یکی از پر خاصیت ترین غذا ها در این کره ی خاکی است.

 خواص بذر کتان 

از خواص بذر کتان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • موجب سلامت دستگاه گوارش می شود.
  • باعث می شود مواد مغذی بیشتری در فرآیند هضم غذا جذب بدن شوند.
  • سم زدایی روده
  • کاهش چربی
  • میل به خوردن مواد قندی را کاهش می دهد
  • کاهش جوش های پوستی
  • از بین بردن خشکی پوست و جلوگیری از پوسته پوسته شدن پوست.
  • موجب سلامت پوست، مو و ناخن ها می شود.
  • از خشکی چشم جلو گیری می کند.
  • کاهش وزن و جلو گیری از چاقی
  • کاهش کلسترول خون
  • خاصیت ضد میکروبی و ویروسی دارد
  • خاصیت ضد سرطانی دارد و با سرطان های سینه، پروستات، روده بزرگ و تخمدان ها مبارزه می کند. 
  • کم کردن عوارض یائسگی
  • بهبود عملکرد کلیه

ارزش غذایی بذر کتان:

هر 10 گرم تخم کتان حاوی مواد معدنی به شرح زیر است:

  • 2113 میلی گرم امگا 3
  • 3 گرم فیبر
  • 2 گرم پروتئین
  • 10 درصد نیاز روزانه بدن به ویتامین B1
  • 12 درصد نیاز روزانه بدن به منگنز
  • 10 درصد نیاز روزانه بدن به منیزیم
  • 6 درصد نیاز روزانه بدن به فسفر 
  • 3 درصد نیاز روزانه بدن به سلنیم
  • و همان طور که در قبل هم گفته شد، دارای ویتامین B6، آهن، روی، مس و پتاسیم است.

 

 

  • غذا با بذر کتان

      غذا با بذر کتان

 

چند دستور غذا با بذر کتان

کاچی با بذر کتان

مواد لازم

  • 50 گرم کره
  • 40 گرم آرد
  • 50 گرم نبات یا شکر
  • پودرهل
  • 1 قاشق سر پر بذر کتان آسیاب شده ( پودر بذر کتان )
  • زعفران دم کرده
  • 1/6 لیوان گلاب

 

طرز تهیه:

ابتدا نبات یا شکر را با 1.5 لیوان آب بجوشانید. در ظرفی دیگر آرد را تفت بدهید تا از سفیدی در آید ( مرتب هم بزنید تا نسوزد ) و سپس آن را الک کنید. به آرد الک شده کره، هل، و تخم کتان را اضافه کنید و مجددا آن را کمی تفت دهید. بعد از 1 دقیقه تفت دادن مواد با هم به آرامی شهد نبات را به مواد اضافه کنید هم بزنید. اجازه دهید کمی بجوشد. در این مرحله می توانید گلاب و زعفران دم کرده را اضافه کنید.

سالاد مرغ گریل با بذر کتان

 

مطالعه این مطلب به شما پیشنهاد میشود
آشپزی با جو دوسر

مواد لازم: به مقدار دلخواه از مواد زیر تهیه کنید.

  • سینه مرغ گریل شده
  • چند برگ کاهو
  • اسفناج
  • گوجه
  • تخم کتان و
  • کنجد
  • سیاه دانه
  • 1 قاشق روغن زیتون
  • نمک
  • فلفل
  • آبلیمو تازه
  • پنیر فتا (مکعب های 1 سانتی)
  • پودر نعنا

طرز تهیه:

برای تهیه این سالاد سالم کافی کاهو، گوجه، اسفناج و تکه های مرغ را به اندازه ای که می پسندید خورد کنید. سپس پنیر فتا، پودر نعنا، نمک، فلفل، روغن زیتون و آب لیمو ی تازه را به سبزیجات خود اضافه کنید و در نهایت روی سالاد خود دانه های دلخواه خود به همراه بذر کتان اضافه کرده و از طعم آن لذت ببرید.

 

برنج سرخ شده و تخم کتان

مواد لازم:

 

  • یک پیمانه برنج ایرانی
  • ۳  تخم مرغ
  • فیله مرغ گریل شده
  • نصف پیمانه تخم کتان (بو داده)
  • یک کنسرو آماده مخلوط سبزیجات نخود، لوبیا و ذرت
  • پیازچه به مقدار دلخواه
  • دو پیمانه آب
  • ۲ ق.غ روغن زیتون
  • ۲ ق.غ  سویا سس
  • نصف ق.غ نمک و فلفل

 

طرز تهیه:

 

برنج را به همراه آب و نمک به صورت کته بپزید و سپس ان را در یخچال بگذارید تا خنک شود. سپس تخم مرغ ها را به روغن زیتون نیم پز کنید و در این مرحله برنج را به آن اضافه کنید و با تخم مرغ ها مخلوط کنید. در محله بعد باقی مواد را اضافه کرده و اجازه دهید به مدت 5 دقیق بپزند.

غذا با بذر کتان

 

تخم کتان بو داده با فیله مرغ

مواد لازم :

 

  • 300 گرم فیله مرغ
  • 1 ق.غ خوری تخم کتان بو داده
  • 1 قاشق چای خوری روغن زیتون
  • 2 غ.ق پنیر پارمزان
  • 1/4 پیمانه پودر سوخاری
  • به مقدار دلخواه پودر سیر، فلفل سیاه و جعفری

طرز تهیه:

فیله های مرغ را با تمامی مواد به خوبی مرینیت کنید و به مدت 1 ساعت در یخچال نگه دارید. سپس فیله های مرغ مرینیت شده را در گذاشته و بپزید.

 

نات بار با بذر کتان

مواد لازم

 

  • نصف لیوان پرک جو
  • یک سوم لیوان برشتوک بدون شکر
  • پنج عدد خرما
  • دو ق.غ  عسل
  • نصف لیوان کنجد
  • یک سوم لیوان مغز تخمه کدو
  • یک چهارم لیوان تخم کتان
  • نصف ق.غ پودر دارچین
  • کره به مقدار دخواه

 

طرز تهیه:

پرک جو، تخم کتان و کنجد را به مدت ۵ دقیقه تفت دهید. در محله بعد به این مواد مغز تخمه، برشتوک خرد شده و دارچین را اضافه کنید. خرما بدون هسته را با کمی کره تفت دهید. سپس نصف پیمانه آب جوش به آن اضافه کرده تا خرما بپزد و نرم شود.خرما و عسل رو به مخلوط غلات اضافه کرده و خوب هم بزنید.سپس به شکل دلخواه داخل سینی فر پهن کردن و آن را داخل بگذارید بپزید.