خرید قهوه

امروزه مصرف قهوه در سراسر جهان رواج دارد و این نوشیدنی بکر طرفداران فراوانی را به خود اختصاص داده

شاید بخواهبد بیشتر درباره این دانه خوش عطر بدانید؛ پس با ما همراه شودی

قهوه و افسانه اتیوپی

طیف گسترده پرورش قهوه در سراسر دنیا قابل مشاهده است اما رد پرورش این گیاه ما را به فلات اتیوپی می‌رساند.

به نقل افسانه‌ها، چوپان گله‌ای بز، برای نخستین بار این دانه‌ها را کشف کرد.

داستان اینطور پیش می‌رود که بزهای چوپان به دلیل مصرف دانه‌های قهوه انرژی گرفته بودند و تمام شب را بیدار ماندند و چوپان به یکباره متوجه دانه‌ای شبیه به توت اما کاملا متفاوت شد.

چوپان یافته خود را به راهبی در صومعه محلی نشان داد و راهب از دانه انرژی بخش نوشیدنی تهیه کرد.

این نوشیدنی او را تا ساعات طولانی عبادت شبانه بیدار نگه داشت.

راهب اکتشاف خود را با سایر راهبان در میان گذاشت و دانش این دانه‌ها شروع به گسترش کرد.

خرید قهوه

قهوه یک واژه شرقی و عربی است.

بنابراین می‌توان پیش بینی کرد که قهوه به شبه جزیره عربستان رسیده و از آنجا سفر خود را دور تا دور جهان آغاز نمود.

کشت و تجارت قهوه در شبه جزیره عربستان

کشت و تجارت قهوه از شبه جزیره عربستان آغاز شد.

در قرن پانزدهم، دانه‌های قهوه در یمن پرورش یافت.

در قرن شانزدهم این دانه‌ها در کشورهای ایران، مصر، سوریه و ترکیه مرسوم گشت.

قهوه دیگر فقط متعلق به خانه‌ها نبود.

با ورود و رونق مزارع پرورش این دانه‌ها،  قهوه خانه‌ها در شهرهای خاورمیانه شکل گرفتند.

در آن دوران قهوه خانه‌ها به شدت محبوبیت یافتند.

بیشتر مردم به بهانه فعالیت‌های اجتماعی در آنجا یکدیگر را ملاقات می‌کردند.

مشتریان نه تنها قهوه می‌نوشیدند و در مباحث مداخله می‌کردند، بلکه به موسیقی گوش می‌سپردند، به اجراها چشم می‌دوختند، شطرنج بازی می‌کردند و به مبادله خبری می‌پرداختند.

بدین ترتیب، قهوه خانه‌ها سریعا به مرکزی مهم برای تبادل اطلاعات بدیل شدند که از آن‌ها با نام مکاتب خرد ورزی یاد می‌شد.

با توجه به بازدید سالانه زائران که به زیارت شهر مقدس مکه می‌آمدند، مطالعه بر روی شراب عربی به سرعت گسترش یافت.

رسیدن قهوه به اروپا

پس از آنکه شراب عربی نزد عام و خاص مطرح گردید، داستان به گوش مسافران اروپایی حوالی خاورمیانه رسید و آن‌ها در اندیشه یک نوشیدنی سیاه غیرمعمول به سر می‌بردند.

در قرن هفدهم قهوه به اروپا راه یافت و در سراسر قاره شهرت پیدا کرد.

برخی از مردم در ابتدا به این نوشیدنی با سوء ظن یا ترس واکنش می‌دادند.

بیشتر اروپاییان  آن را با نام مخلوق تلخ شیطان یاد می‌کردند.

وقتی در سال 1615 قهوه به ونیز رسید، روحانیون محلی آن را محکوم کردند.

اختلافات بر سر این نوشیدنی به قدری بود که پاپ کلمنت هشتم مداخله کرد.

وی تصمیم گرفت تا قبل از هرگونه پیش داوری این نوشیدنی‌ها را بنوشد.

پس از آنکه نوشیدنی‌ها را رضایت بخش دانست، توزیع آن‌ها را به تصویب رسانید.

با وجود اختلافات، قهوه خانه‌ها سریعا به مراکز ارتباطات و فعالیت‌های اجتماعی تبدیل شدند و در کشورهای بزرگی چون انگلستان، اتریش، فرانسه، آلمان و هلند شکل گرفتند.

پس از آن حتی در انگلستان دانشگاه‌های پنی تاسیس شدند که هر فرد در قبال یک پنی می‌توانست یک فنجان قهوه خریداری نماید و به گفتگو بنشیند.

جایگزینی به جای الکل

قهوه سریعا جای نوشیدنی‌های معمول صبحانه در آن زمان – آبجو و شراب – را گرفت.

افرادی که قهوه را به جای نوشیدنی‌های الکل می‌نوشیدند، هشیاری و انرژی‌شان افزایش یافته و کیفیت کارشان تا حد چشمگیری زیاد می‌شد.

در اواسط قرن هفدهم، بیش از 300 قهوه خانه در لندن تاسیس شد که خواستگاه مشتریان پروپاقرص اعم از تجار، دریانوردان، دلالان و هنرمندان به شمار می‌رفت.

بسیاری از کسب و کارها از قهوه خانه‌های آن زمان شکل گرفتند.

دنیای جدید و فراموشی چای

در اواسط سال 1600، قهوه به نیو آمستردام راه یافت که بعدها توسط بریتانیایی‌ها نیویورک نام گرفت.

اگرچه قهوه خانه‌ها به سرعت رونق یافتند اما تا سال 1773 و در دنیای جدید چای همچنان جزء نوشیدنی‌های مورد علاقه محسوب می‌شد.

تا آنکه برخی از مردم علیه بستن مالیات سنگین بر روی چای توسط جرج سوم قیام کردند و اعتراض مهمانی چای بوستون قهوه را جایگزین چای کرد.

کشت در سراسر جهان

همانطور که تقاضا برای قهوه افزایش یافت، رقابت شدیدی بر سر کاشت گیاهان آن در خارج از عربستان صورت گرفت.

سرانجام نهال قهوه در هلند و اواخر قرن 17اُم جوانه زد.

با آنکه رشد این گیاه در هندوستان شکست خورد اما در باتاویا و سواحل جاوا که واقع در اندونزی کنونی است، با موفقیت پرورش یافت.

گیاهان رشد می‌کردند و تجارت قهوه رونق می‌یافت و کشت کاران زرع این گیاه را به جزایر سوماترا گسترش دادند.

ورود به آمریکا

در سال 1714، شهردار آمستردام یک نهال قهوه به لوئی چهاردهم فرانسه پیشکش کرد.

پادشاه دستور داد نهال در باغ گیاه شناسی سلطنتی پاریس کاشته شود.

با این حال، در سال 1723 یک افسر نیرو دریایی جوان به نام گابریل د کلیو موفق شد تا نهال پادشاه را از باغ گیاه شناسی بگیرد.

این فرد با تمام چالش‌های سر راه اعم از آب و هوای وحشتناک، تخریب (خرابکاری که سعی بر نابودی نهال داشت) و حمله دزدان دریایی گیاه را به مارتینیک رسانید.

نهال اولیه نه تنها رشد کرد، بلکه تا 50 سال آینده باعث گسترش 18 میلیون درخت قهوه در جزیره مارتینیک شد.

معرفی گونه‌ها

قهوه راه دور و درازی را صرف کرد تا به خواستگاه کنونی دست یابد.

با آنکه در اوایل تنوع گونه قهوه به یک نوع می‌رسید اما هم اکنون حدود 25 گونه عمده وجود دارد که تنها 2 تا 3 گونه از بی‌شمار گونه آن مصرف تجاری دارند و مرسوم و شناخته شده‌اند.

ما در این بخش به گونه‌های مهم و مرسوم دانه قهوه می‌پردازیم.

  • قهوه عربیکا

بیش از سه چهارم دانه‌های قهوه که در جهان امروز به فروش می‌رسند از گونه قهوه عربیکا به شمار می‌روند.

به دنبال فروش 70 درصدی قهوه عربیکا در بازار جهانی می‌توان پیش بینی کرد که طعم این نوع قهوه بسیار غنی و ارزنده محسوب شده و به طور عمده در کافی شاپ‌ها عرضه می‌گردد.

گونه عربیکا در زمین شیب دار رشد نموده و برداشت مکانیکی آن تقریبا امری غیرممکن است.

از آنجا که کشتکاران غالبا محصولات را به شیوه برداشت دستی انتخاب می‌کنند، نوع رسیده و باکیفیت‌ترشان را می‌چینند.

این دانه‌ها به قدری باکیفیت هستند که به عنوان قهوه برداشت شده شراب شناس شناخته می‌شوند.

این گونه تقریبا نیمی از میزان کافئین قهوه روبوستا را دارند و از تنوع طعم‌های دلپذیر و عطرهای مدهوش کننده بیشتری برخوردار می‌باشند.

نام بیشتر گونه‌های قهوه عربیکا از کشور و یا ناحیه‌‌ منشاء دانه‌ها سرچشمه گرفته است.

خواص قهوه

  • قهوه روبوستا

دانه‌های گونه روبوستا از کیفیت پایین‌تری نسبت به گونه عربیکا برخوردار می‌باشند و به طور معمول در ارتفاعات پایین‌تری هم رشد می‌کنند.

بنابراین می‌توان حدس زد که رشد و نگهداری درختان قهوه روبوستا در مقایسه با گونه عربیکا بسیار ساده‌تر است.

هرچند که دانه‌های قهوه عربیکا ظرافت بیشتری در نگهداری دارند اما دانه‌های گونه روبوستا از مقاومت بالایی برخوردار بوده و در نتیجه، بازده محصول بیشتر است.

محصول این گونه طعم و عطر رضایتبخش دارد و کافئین آن بسیار بالاتر از گونه عربیکا می‌باشد.

با این حال، قهوه روبوستا ارزان‌تر از گونه عربیکا بوده اما طعم ملایم‌ آن مناسب قهوه‌های فوری می‌باشد.

گونه‌ روبوستا در درجه اول در اندونزی، غرب آفریقا، برزیل و ویتنام تولید می‌شود.

این گونه به طور معمول در تجارت تحت عنوان قهوه کنگو یا درخت قهوه کنگو شناخته می‌شود.

خواص قهوه

  • سایر گونه‌ها

سایر گونه‌های قهوه عبارتند از گونه‌های بنگال، لیبریایی، استنوفیلا، سیرالئونی، اکسلسیا، بونیری، گالینی و…

با این حال، این گونه‌ها هرگز در بازار صادرات مشاهده نخواهد شد و مصرف آن‌ها به صورت خرده در داخل کشورها یافت می‌شود.

جهت خرید قهوه روی لینک زیر کلیک کنید

خرید قهوه

چرخه تولید گیاه قهوه

حال که با گونه‌های قهوه آشنا شدید، بد نیست خرده اطلاعاتی درباره تولید این گیاه کسب کنید.

این گیاه پیش از آنکه فنجان شما را لبریز کند، در گیر و دار یک فرآیند تولید ماهیانه به سر می‌برد.

بدین ترتیب به نظر نمی‌رسد که این فرآیند یک ماهه فرآیندی بی اثر باشد.

ما در بخش ذیل قصد داریم به چرخه تولید گیاه قهوه بپردازیم تا شما را با این سیر شگفت انگیز آشنا کنیم.

  1. برداشت

درخت قهوه زندگی خود را به صورت بذر شروع می‌کند و پس از گذراندن 4 تا 8 هفته رشد به شکل نهال تبدیل می‌گردد.

این مرحله از رشد نهال تحت مراقبت‌های دقیق قرار می‌گیرد.

خاک گیاه باید مرطوب باشد اما نباید در معرض نور شدید خورشید قرار گیرد.

پس از گذشت 9 تا 18 ماه درخت قهوه حدود 12 اینچ بزرگتر می‌شود و حدود 3 سال بعد میوه می‌دهد.

6 سال بعد میوه‌های این درخت کاملا رسیده شده و مرحله برداشت آغاز می‌شود.

در این مرحله میوه‌ها آماده برداشت هستند.

بنابراین، محلی‌ها به پای درختان می‌روند و میوه‌هایشان را به صورت دستی می‌چینند.

  1. چیدن

یک برداشت کننده خوب قادر است به طور روزانه در حدود 30 کیلوگرم دانه قهوه جمع آوری کند.

  1. دسته بندی کردن

پس از آنکه دانه‌ها چیده می‌شوند، آماده دسته بندی می‌شوند.

این مرحله به طور مستقیم بر روی طعم قهوه تاثیر می‌گذارد.

بنابراین، راه خیلی از دانه‌های خراب و فاسد از دانه‌های سالم جدا می‌شود.

این مرحله مختص راهی کردن دانه‌های سالم به مرحله تولید محسوب گردیده است.

بدین ترتیب، دانه‌های سبز و نرسیده روانه انبار می‌شوند تا به مدت 1 تا 7 سال در آنجا نگهداری شوند.

نگهداری در انبار باعث کاهش میزان اسیدیته دانه‌های سبز شده و آن‌ها را پخته و رسیده می‌کند.

  1. تهیه کردن

پروسه تهیه کردن شامل مراحلی اعم از خشک کردن دانه‌ها در برابر نور خورشید، خارج کردن پالپ و کندن پوست خشک می‌باشد.

این پروسه می‌تواند تا دو هفته به طول بیانجامد و دانه‌ها باید هرچه سریع‌تر جمع آوری گردند تا رطوبت باعث کپک زدگی‌شان نشود.

در پروسه دیگری دانه‌ها را در آب می‌ریزند و هرکدام از آن‌ها که روی آب شناور باقی ماند، به عنوان قهوه فاسد و معیوب کنار گذاشته می‌شود.

سپس دانه‌ها را به یک دستگاه هدایت می‌کنند تا دانه و پالپشان از طریق حفره دستگاه خارج شود.

دانه‌های پاک شده و باقی مانده را برای خشک شدن می‌گذارند و سرانجام قهوه با 10 تا 12 درصد رطوبت تهیه می‌شود.

  1. پوست کندن

پس از آنکه مرحله تهیه کردن به اتمام رسید، مرحله پوست کندن آغاز می‌شود.

طی این مرحله دستگاه‌های پوست کن پوست خارجی و خشک شده دانه‌ها را حذف می‌کنند.

  1. صیقلی دادن

با آنکه فرآیند پوست کندن توسط دستگاه‌ها انجام می‌پذیرد اما گاها ممکن است تکه‌ها و بخش‌هایی از پوست قهوه باقی مانده باشد.

دستگاه‌های صاف کن سعی می‌کنند دانه‌ها را به خوبی صیقلی دهند.

  1. تمیز کردن، مرتب سازی و درجه بندی

پیش از آنکه دانه‌های قهوه صادر شوند، از لحاظ اندازه و وزن بررسی و مرتب می‌شوند.

سپس دانه ها از نظر رنگ و سایر نقص‌های احتمالی بررسی می‌شوند.

هر دانه معیوبی که عیب آن تشخیص داده شود به سرعت از فرآیند صادرات حذف می‌شود.

  1. صادرات

دانه‌ها که پس از طی کردن فرآیندهای فوق دانه‌های سبز نامیده می‌شوند، آماده صادرات می‌گردند.

هرساله 7 میلیون تن قهوه سبز در سراسر جهان تولید می‌شود.

  1. تست کردن طعم

در هر مرحله تولید قهوه، دانه‌های تولید شده از لحاظ کیفیت و مزه امتحان می‌شوند.

این پروسه در اتاق‌های ویژه انجام می‌پذیرد و قهوه در فنجان‌هایی سرو می‌شود.

در طول روز ممکن است صدها فنجان قهوه ریخته شود اما هنوز هم بین این طعم‌ها تمایزاتی وجود دارد.

همه انواع آن مطابق با طعم و مزه خاص خود دسته بندی می‌شوند.

  1. بو دادن

بو دادن مرحله آخر پروسه تولید محسوب می‌گردد زیرا دانه‌های بو داده شده با سرعت بیشتری به مصرف می‌رسند.

فرآیند بو دادن معمولا تا دمای 290 درجه سانتیگراد انجام می‌پذیرد.

در طول فرآیند، دانه‌ها با سرعت می‌چرخند تا از سوختن آن‌ها جلوگیری شود.

هنگامی که دانه‌ها در دمای حدود 200 درجه سانتیگراد بو داده می‌شوند، شروع به قهوه‌ای شدن می‌کنند.

در نتیجه این حرارت کافئین و روغن درون دانه‌ها به روی سطح آمده و ظاهر می‌شوند.

این روند باعث نشر عطر و طعم قهوه‌ها میگردد.

انواع قهوه بنا به ترکیب

صرف نظر از اینکه چرا قهوه می‌نوشید، مهم‌ترین مسئله درباره مصرف قهوه طعم و عطر این نوشیدنی است.

طعم و عطر قهوه به قدری حائز اهمیت می‌باشد که می‌تواند روزتان را بسازد و صبحتان را با شادی و انرژی آغاز کند.

با در نظر گرفتن اینکه هر فرد ممکن است بنا به سلیقه خود یک فنجان قهوه سفارش دهد می‌توان گفت تنوع این نوشیدنی بسیار زیاد می‌باشد.

ما در این بخش سعی بر آن داریم تا مهم‌ترین و مرسوم‌ترین نوشیدنی‌ها را به لحاظ طعم، عطر و ترکیب معرفی نمائیم.

  • کافه امریکانو

شما می‌توانید کافه امریکانو را با افزودن یک شات قهوه اسپرسو به آب جوش تهیه نمائید.

بنا به منابع موثق، سربازان آمریکایی در طول دوران جنگ جهانی دوم با نوشیدن کافه امریکانو بازدهی خود را طولانی‌تر می‌کردند.

این نوع نوشیدنی پس از جنگ توسط قهوه‌چی‌ها سرو می‌شد.

  • کافه لاته

کافه لاته یکی از نوشیدنی‌های محبوب این روزهاست.

کافه لاته شامل شیر داغ و یک شات قهوه می‌باشد.

این نوشیدنی گاها با سایر نوشیدنی‌های متمایل به رنگ سفید مانند فلت وایت نیز اشتباه گرفته می‌شود.

طعم این نوشیدنی ملایم و شیری و بافت آن نرم و خامه‌ای می‌باشد.

  • کاپوچینو

کاپوچینو یکی از نوشیدنی‌های معروف و محبوب در سطح دنیا به شمار میرود.

این نوشیدنی از سه لایه تشکیل شده است.

لایه اول کاپوچینو از یک شات اسپرسو، لایه دوم شیر داغ و لایه سوم توسط قهوه چی‌ها با یک لایه از فوم یا کف شیری پوشانیده می‌شود.

لایه آخر می‌تواند با تراشه‌ها یا پودر شکلات تزئین شود.

ایتالیایی‌ها به طور سنتی کاپوچینو را به عنوان یک نوشیدنی در وعده صبحانه خود میل می‌کنند.

  • اسپرسو

برای تهیه اسپرسو آب در حال جوش را زیر فشار دانه‌های قهوه قرار می‌دهند و سپس آن را در لیوان کوچک می‌ریزند.

تهیه اسپرسو ساده به نظر می‌رسد با این حال تعجب آور است که تهیه آن تنها از دست حرفه‌ای‌ها ساخته است!

اسپرسوها خالص‌ترین شکل قهوه‌ای هستند که شما می‌توانید آن‌ها را میل کنید.

با آنکه طعم تلخ اسپرسو باب میل همه نیست اما تجربه نوشیدن آن می‌تواند برای هر فردی لذت بخش باشد.

اسپرسو را هم میتوانید بوسیله اسپرسو ساز برقی تهیه کنید و هم بوسیله موکاپات .

فراموش نکنید که اسپرسوی تهیه شده با موکاپات فاقد خامه غلیظ خواهد بود

  • فلت وایت

فلت وایت و لانگ بلک دو نوع قهوه معروف می‌باشند که از کشورهای نیوزلند و استرالیا سرچشمه گرفته‌اند.

همانطور که از نام فلت وایت مشخص است، این نوع نوشیدنی متمایل به سفید بوده و از شیر داغ که خیلی کفی نیست و بیشتر حالت خامه‌ای دارد تهیه می‌شود.

برخلاف بسیاری از مدل‌های قهوه، ایم مدل حاوی بیش از یک شات اسپرسو می‌باشد.

می‌توان حدس زد نوشیدنی فلت وایت به دلیل مقدار کافئین بالا، شما را تا ساعت‌های طولانی بیدار نگه می‌دارد.

  • لانگ بلک

ابتدا آب جوش را در یک فنجان بریزید و سپس دو شات اسپرسو را به فنجان اضافه کنید.

اگر چنین پروسه‌ای را برعکس اجرا نمائید، به جای لانگ بلک، امریکانو خواهید داشت.

لانگ بلک‌ها در مقایسه با امریکانوها نوعی نوشیدنی قوی با مقادیر بالای خامه می‌باشند.

  • کافه ماکیاتو (پیکولو لاته)

کافه ماکیاتو غالبا از یک شات اسپرسو تشکیل شده که پس از آن سریعا کف شیر افزوده می‌شود.

اگرچه این ترکیب مشابه نوشیدنی کاپوچینو می‌باشد اما معمولا قوی‌تر از آن محسوب گردیده و هیچگونه شیر داغ به آن اضافه نمی‌شود.

بنابراین، کافه ماکیاتو در ابعاد کوچکتر و به اندازه اسپرسو سرو می‌شود.

موکاچینو نوعی لاته است که با پودر یا سیروپ شکلات خوشمزه‌تر می‌شود.

گاهی اوقات هم به موکاچینو خامه اضافه می‌کنند تا طعمی مابین طعم کودکانه شکلات داغ و طعم بزرگسالانه کافه لاته ارائه دهند.

این نوع نوشیدنی، نوعی نوشیدنی اصیل ایرلندی شناخته شده است که بسیاری از ایرلندی‌ها و گردشگران تمایل دارند آن را به سبک و سیاق خود ایرلندی‌ها تست کنند.

این نوع قهوه حاوی ویسکی، شکر و لایه‌ای ضخیم از خامه می‌باشد.

این نوشیدنی به دلیل نوع مشروب موجود در آن تقریبا کمیاب است و در همه کشورها یافت نمی‌شود.

  • وینا

وینا نوعی نوشیدنی قوی حاوی دو شات اسپرسوی غلیظ می‌باشد که در آن جای هیچگونه شیر و شکر نیست

در عوض به وینا خامه زده شده اضافه می‌کنند.

وینا طعم اسپرسوی خالص می‌دهد که با یک خامه شیرین، طعم دار شده است و تا تلخی آن آزاردهنده نباشد.

  • آفوگاتو

آفوگاتو دیگر یک نوع قهوه به شمار نمی‌رود.

آفوگاتو بیشتر یک نوع دسر است که یک شات اسپرسو بر روی بستنی یا دسری شبیه آن ریخته می‌شود.

این روش یکی از خوشمزه‌ترین قهوه‌ها را تحویل می‌دهد.

نادرترین طعم‌های قهوه در سراسر جهان

بیشتر مسافران و گردشگران حین سیاحت تمایل دارند اصیل‌ترین طعم غذا و نوشیدنی‌های محلی را امتحان کنند.

این موضوع درباره قهوه که یک نوشیدنی پرطرفدار به شمار میرود بیشتر صادق است.

بیشتر مردم در تلاش هستند تا مزه این نوشیدنی را به شیوه سرو محلی‌های حاضر در شهرها و کشورها بچشند.

با این حال، برخی طعم‌های این نوشیدنی ناشی از ترکیبات عجیب غریبی است که احتمالا دوباره در هیچ کجای دیگر مزه نخواهید کرد.

ما سعی داریم پیش از آنکه بخواهید طعم خاص قهوه در برخی شهرها و کشورها را امتحان کنید، طرز سرو محلی آن‌ها را تشریح نمائیم.

قهوه تخم مرغ

ترکیبات: زرده تخم مرغ، شیر تغلیظ شده، شکر، پنیر و قهوه

نتیجه: نوشیدنی-ای شبیه به مایه تیرامیسو

محل سرو: هانوی و ویتنام

خرید قهوه

قهوه پنیر

ترکیبات: نوعی پنیر به نام لیپاجوستو که خرد شده و ته فنجان ریخته می‌شود.

سپس قهوه روی آن سرازیر می‌شود.

وقتی قهوه تماما ریخته شد، با قاشق محتویات پنیر ذوب شده را هم می‌زنند.

نتیجه: اگر پنیر دوست داشته باشید، حتما این نوشیدنی را امتحان کنید. خامه‌ای و خوشمزه است.

محل سرو: کاینو در فنلاند

قهوه و دانستنیهای آن, (6)

کان کوهی

ترکیبات: قهوه کنسروی (این نوع نوشیدنی در بسیاری از دستگاه‌ها و مغازه‌ها یافت می‌شود.)

نتیجه: در فصول گرم، سرد و در فصول سرد، گرم می‌باشد.

این محتویات گرم درون کنسرو واقعا تعجب آور است! در همه سال می‌توانید این نوشیدنی را مصرف کنید.

محل سرو: ژاپن

قهوه کیوتو

ترکیبات: دانه‌های قهوه را 12 تا 36 ساعت خیسانیده و از صافی عبور می‌دهند. سپس آن‌ها را در مقادیر زیاد آماده کرده و طی چندین روز نگه می‌دارند.

نتیجه: این نوشیدنی برای مشکلات معده مفید است زیرا نوشیدنی گرم می‌تواند تسکین دهنده ناراحتی معده باشد.

محل سرو: این نوشیدنی از سال‌های 1600 میلادی در کیوتو ژاپن سرو می‌شود.

قهوه ادویه دار مراکشی

ترکیبات: مخلوطی از ادویه‌ها نظیر کنجد، فلفل و جوز که با دانه‌های قهوه ترکیب می‌شود.

نتیجه: طعم قوی و عطر باورنکردنی

محل سرو: یکی از نوشیدنی‌های اصیل مراکشی است.

قهوه و دانستنیهای آن, (8)

کافه دِ اولا

ترکیبات: این نوع نوشیدنی به طور سنتی در یک گلدان سفالی تهیه می‌شود.

این دانه‌ها به همراه دارچین و شکر تصفیه نشده ترکیب می‌شود.

نتیجه: معطر و شیرین

محل سرو: مکزیک

خرید قهوه

اسپرسو رومانو

ترکیبات: اسپرسو با یک اسلایس لیمو سر فنجان یا در نعلبکی سرو می‌شود.

نتیجه: طعم ترش و تازه

محل سرو: ایتالیا

قهوه فریسیان

ترکیبات: این نوشیدنی با عرق نیشکر و خامه زده شده ترکیب می‌شود.

به نقل یکی از افسانه‌های مرتبط با ریشه نام گفته است که این نوشیدنی نخستین بار در جشن تولد یوهنا تئودورا کاتارینا در نورداسترند و در سال 1872 ابداع شد.

کشیش که در آن زمان مخالف نوشیدنی‌های الکل بود، قصد داشت جشن خود را با نوشیدن قهوه ادامه دهد اما وقتی بوی عرق نیشکر را تشخیص داد، فریاد زد: فریسیان!

و این نام به معنای خیانت خائن علیه کشیش است.

نتیجه: نوشیدنی شیرین با حالت خامه‌ای

محل سرو: آلمان

قهوه و دانستنیهای آن, (11)

یوآن یانگ

ترکیبات: مخلوطی از قهوه و چای شیری

نتیجه: نوعی نوشیدنی مناسب و قوی برای یک روز شلوغ

محل سرو: هنگ کنگ

جذوه

ترکیبات: جذوه یک نوع قهوه جوش می‌باشد که از جنس برنج یا مس بوده و ملاقه آن‌ها دارای دسته چوبی است.

قند به این ترکیب اضافه می‌شود تا نوشیدنی جوشانیده شده کف دار شوند.

سپس می‌گذارند تا محتویات داخل جذوه خنک شود.

این فرآیند دوبار تکرار می‌شود.

سپس نوشیدنی به درون فنجان‌ها ریخته می‌شود تا لایه‌ای کف دار روی فنجان‌ها ایجاد گردد.

نتیجه: ترک‌ها می‌گویند قهوه باید به مثابه جهنم سیاه، همچون مرگ قوی و به اندازه عشق شیرین باشد.

شکر میزان تلخی و قوی بودن نوشیدنی را متعادل می‌کند.

محل سرو: در یونان، خاورمیانه و به خصوص ترکیه معروف است.

این متد تا به امروز حتی در برخی مراسم‌ مهم به ویژه عروسی‌ها صورت می‌گیرد.

قهوه و دانستنیهای آن, (13)

جوراب

ترکیبات: یک فیلتر ساده از جنس نخ یا چت موصلی – نه واقعا جوراب! –استفاده می‌گردد.

با استفاده از این فیلتر دانه‌های درشت به داخل نوشیدنی سرازیر نمیشوند و بافت نوشیدنی تقریبا صاف و یکنواخت میگردد.

نتیجه: تاثیر پارچه بر روی طعم نوشیدنی بسیار ضعیف است.

محل سرو: این نوع نوشیدنی در آمریکای جنوبی و مرکزی معروف است که با استفاده از یک قهوه جوش و فیلتر نوشیدنی را تهیه می‌کند.

این متد در تایلند و مالزی نیز مشهور می‌باشد که جوراب در آن بیشتر شبیه یک پروانه با دسته سیمی است.

آن‌ها دستگاه را با جوراب می‌پوشانند تا دانه‌ها به طور یکنواخت در اب غوطه بخورند.

قهوه و دانستنیهای آن, (15)

صافی

ترکیبات: یک الک فلزی روی فنجانی که با نیمی از آب جوش و نیمی شیر تغلیظ شده پر شده قرار می‌گیرد.

سپس قهوه به آرامی روی الک ریخته می‌شود و با عبور از روی آب با شیر ترکیب می‌شود.

این نوشیدنی بسیار قوی و شیرین می‌باشد.

نتیجه: یک نوشیدنی فوق العاده شیرین و قوی برای شروع یک روز کاری در جنوب شرقی آسیا

محل سرو: در ویتنام این نوع نوشیدنی با الک فلزی به اندازه کلاه خود سرو می‌شود و در هند نیز این نوشیدنی با الک بزرگتر سرو می‌شود.

قهوه و دانستنیهای آن, (17)

خواص این نوشیدنی برای سلامتی

مصرف روزانه قهوه می‌تواند آغاز یک روز کاری مفید باشد.

تاثیرات و فواید این نوشیدنی به قدری تحت تاثیر آنتی اکسیدان‌ها و توانایی عملکرد مغز می‌باشد که ضعف‌های آن نظیر بی خوابی، سوء هاضمه و افزایش ضربان قلب دیده نمی‌شود.

ما در این بخش به برخی خواص این نوشیدنی اشاره خواهیم کرد.

  1. منبع غنی از آنتی اکسیدان

تحقیقات نشان داده، قهوه آنتی اکسیدان‌های بیشتری نسبت به چای سبز و کاکائو دارد.

دانشمندان دریافتند که حدود 1000 آنتی اکسیدان در دانه‌های این گیاه وجود دارد.

این میزان مواد آنتی اکسیدان در طول پروسه بو داده شدن بیشتر هم می‌شوند.

آنتی اکسیدان‌ها با التهاب، علت اصلی بیماری‌های مزمن از جمله آرتریت، آترواسکلروز و انواع سرطان مبارزه می‌کند.

اسید کلورژنیک که یکی از آنتی اکسیدان‌های انحصاری این نوشیدنی است، از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی پیشگیری می‌کند.

  1. بهبود حافظه کوتاه مدت

کافئین یافت شده در قهوه بر روی نواحی خاصی از مغز که مسئولیت حافظه و مراقبت را بر عهده دارند تاثیر می‌گذارد.

مصرف قهوه باعث تقویت حافظه کوتاه مدت می‌شود

با این حال که دانشمندان از این موضوع مطمئن هستند اما هنوز تفاوت‌های اثرگذاری نوشیدنی بر روی افراد و همچنین مدت زمان اثرگذاری آن مشخص نشده است.

  1. پیشگیری از سرطان‌های خاص

مطالعات متعدد نشان داده است که پلی فنول‌ها و فیتوکمیکال‌های موجود در نوشیدنی قهوه اثرات ضد سرطان دارند.

انتظار می‌رود که مصرف این نوشیدنی موجب التهاب ناشی از تومورها شود.

  1. کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2

دانشمندان معتقدند که مصرف قهوه برای پیشگیری از دیابت نوع 2 موثر می‌باشد.

علل این موضوع در موارد ذیل قابل مشاهده است:

قهوه به ترشح انسولین و سلول‌های محافظ آن کمک می‌کند.

قند خون را تنظیم کرده و از آسیب بافت جلوگیری می‌کند.

در نهایت، از خطر بروز التهاب تا حد زیادی می‌کاهد.

کافئیک اسید موجود در دانه‌های گیاه نقش موثری در کاهش سموم ناشی از تحمع غیرعادی پروتئین افراد دیابتیک دارد.

  1. تقویت کبد

محققان متوجه شده‌اند رابطه معکوسی بین نوشیدن قهوه و آنزیم‌های کبدی سطح خون وجود دارد.

سطح بالای آنزیم‌های کبدی باعث التهاب و آسیب کبد می‌شود.

مصرف این نوشیدنی با کاهش سطح آنزیم‌های کبدی به تقویت کبد کمک می‌کند.

  1. ضد افسردگی

کافئین انتقال دهنده‌های عصبی از جمله دوپامین و سروتونین که مسئول کنترل خلق و خو هستند را فعال می‌کند.

  1. افزایش بازدهی

کافئین موجود در قهوه باعث افزایش عملکرد و استقامت بدن می‌شود.

کافئین نه تنها با خستگی مبارزه می‌کند، بلکه باعث کاهش انقباض عضلانی و درد ناشی از تمرینات ورزشی می‌شود.

در عین حال، اسیدهای چرب موجود در خون را افزایش می‌دهد و با انجام این کار در راستای افزایش بازدهی گام برمی‌دارد.

  1. پیشگیری از نقرس

نوشیدن قهوه بر روی ترشح انسولین تاثیر زیادی می‌گذارد.

این پروسه با کاهش ترشح انسولین باعث کاهش خطر ابتلا به نقرس شده و به نوبه خود سطح اسید اوریک را نیز کم می‌کند.