مصرف گندم سیاه

گندم سیاه عضوی از شبه غلات هاست؛ شبه‌غلات‌ها دانه‌هایی هستند که درست مانند دانه‌های غلات مصرف می‌شوند اما گیاهی و یا علفی نیست. از شبه‌غلات‌های معروف دیگر می‌توان به کینوا اشاره کرد. این دانه گیاهی را به صورت دم‌نوش، بلغور، آرد و نودل مصرف می‌کنند. در ادامه این مطلب از برگ سبز قصد داریم تاش ما را با چگونگی مصرف گندم سیاه آشنا کنیم. همراه ما باشید.

 

ارزش غذایی گندم سیاه

گندم سیاه مقدار زیادی پروتئین، ترکیبات معطر، آنتی اکسیدان و مواد معدنی دارد و علاوه بر آن خوراکی فوق العاده ای برای افزودن به رژیم غذایی می باشد.

 

هر 100 گرم گندم سیاه حاوی 13 گرم پروتئین است. علاوه بر آن، این گیاه بیش از 50٪ از نیاز روزانه شما به منیزیم و همچنین 12٪ آهن، 10٪ ویتامین B6 و یک درصد از کلسیم مورد نیاز روزانه شما را تامین می کند.

 

 

فواید و خواص گندم سیاه

 

جلوگیری از سرطان:

یک فنجان گندم سیاه حاوی بیش از 20٪ از فیبر مورد نیاز روزانه شما است. فیبری که از این گیاه به دست می آید، خاصیت قوی ضد سرطانی دارد. به این معنا که این گیاه از رشد و گسترش انواعی از سرطان جلوگیری می کند.

 

همین موارد در جلوگیری از به وجود آمدن سرطان سینه در زنان کاملا مفید و تاثیر گذار است به ویژه در زنانی که ایام یائسگی را پشت سر می گذارند و ریسک بالایی در ابتلا به این بیماری را دارند!

 

فایده عمده دیگر گندم سیاه کمک به جلوگیری از ابتلا به سرطان کولون است. فیبر موجود در این گیاه به گوارش راحت تر کمک می کند. این یعنی که بدن به تولید اسید کمتری برای تجزیه و گوارش غذا نیاز دارد.

 

در نتیجه با مصرف فیبر ترشح اسید و آنزیم در مدفوع مشاهده می شود. این اقدام از بروز سرطان روده جلوگیری می کند.

گندم سیاه برای جلوگیری از بیماری های قلبی:

این گیاه حاوی مواد مغذی زیادی مانند فلاونوئید ها است؛ که این ترکیبات به عملکرد ویتامین ث سرعت می بخشد.

گندم سیاه مانند آنتی اکسیدان عمل می کنند.

این ماده سطح کلسترول بد خون را کاهش می دهد و از تشکیل لخته های خونی جلوگیری می کند و بدینوسیله از تصلب شرائین، حملات قلبی و سکته جلوگیری می کند.

 

جلوگیری از پیری با استفاده از گندم سیاه

 

درخشان کردن پوست:

منیزیم موجود در گندم سیاه اثر شل کننده بر رگ های خونی دارد، بنابراین جریان خون بهبود می یابد. همین امر موجب می شود تا شما پوست درخشان و جوانی داشته باشید!

 

گندم سیاه برای بهبود سلامت مو:

ویتامین B6 برای رشد و سلامت مو حیاتی است. با توجه به محلول بودن آن در آب، این ویتامین در بدن ذخیره نمی شود. این ویتامین باید از بعضی از منابع غذایی دریافت شود. گندم سیاه منبع عالی از ویتامین B6 است.

 

مطالعه این مطلب به شما پیشنهاد میشود
صبحانه با جو پرک : 4 دستور غذایی واقعا خوشمزه!!

طرز تهیه دسر با گندم سیاه :

1_ کیک شکلاتی با گندم سیاه

 

مصرف گندم سیاه
مصرف گندم سیاه

 

مواد لازم :

  • شکلات تلخ قالبی  ۱۲۵ گرم
  • کره  ۷۵ گرم
  • شکر قهوه ای یک فنجان
  • آرد گندم سیاه یک لیوان
  • پودر کاکائو ۱/۴ فنجان
  • بیکینگ پودر  نصف قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ ۲ عدد
  • شیر کم چرب ۱/۴ لیوان
  • گردو خرد شده نصف فنجان
  • دانه کاکائو ۲ قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه :

 

  • فر را تا ۱۰۰ درجه سانتی گراد گرم کرده و یک ظرف ۲۰×۲۰ شیرینی پزی را با مقداری کره درون آن می گذاریم تا چرب شود. بعد از ۵ دقیقه ظرف را بیرون بیاورید و یک کاغذ روغنی کف آن پهن کرده و کنار بگذارید.
  • در ظرفی دیگر قالب شکلات و کره را حرارت دهید تا ذوب شده و با هم ترکیب شوند.
  • تخم مرغ ها را با هم زن خوب هم بزنید تا سفت شده و شکر قهوه ای را در این مرحله به آن اضافه کرده و دوباره مخلوط کنید.
  • مخلوط شکلات و کره ذوب شده را به تخم مرغ ها اضافه و مخلوط کنید.
  • پودر کاکائو، آرد گندم سیاه و بیکینگ پودر را به موادی که از قبل آماده کرده بودید اضافه کرده و خوب ترکیب کنید تا خمیر کیک بدست آید.
  • خمیر را به آرامی در ظرف شیرینی پزی ریخته و گردو و دانه های کاکائو را لا به لای آن جای دهید.
  • فر را تا ۱۵۰ درجه سانتی گراد گرم کرده و ظرف را بمدت ۲۰ دقیقه درون آن قرار دهید (با این زمان درون کیک کمی نرم و خمیری باقی می ماند و اگر دوست دارید کیک کاملاً حالت اسفنجی به خود بگیرد مدت پخت را به ۳۰ دقیقه افزایش دهید.)

 

 

2_ پنکیک گندم سیاه

 

مواد لازم :

  • تخم مرغ ۲ عدد
  • شیر کم چرب ۳/۴ لیوان
  • ماست ساده ۲ قاشق غذاخوری
  • آرد گندم سیاه نصف لیوان
  • آرد برنج قهوه ای نصف لیوان
  • آرد جو دوسر یک قاشق غذاخوری
  • بیکینگ پودر نصف قاشق غذاخوری
  • نمک دریا، شکر قهوه ای و کره به مقدار لازم
  • عسل یا مربا برای تزئین

 

طرز تهیه:

 

  • زرده تخم مرغ، شیر و ماست را خوب با هم مخلوط می کنیم.
  • در یک ظرف دیگر آرد گندم سیاه، آرد برنج قهوه ای و آرد جو دو سر، بیکینگ پودر، شکر قهوه ای و نمک دریا را ترکیب می کنیم.
  • دو ترکیب بدست آمده را با هم مخلوط و به آرامی هم میزنیم تا مایع سفید رنگی حاصل شود.
  • سفیده تخم مرغ ها را خوب هم بزنید تا سفت و خامه ای شکل شده و به مایع اضافه کرده و دوباره هم بزنید.
  • کره را در تابه ای آب کرده و خمیر بدست آمده را درون آن بریزید و با حرارت ملایم سرخ کنید تا به رنگ طلایی تغییر شکل دهد.
  • سپس خمیر را برگردانده تا طرف دیگر آن هم سرخ شود.
  • اکنون پنکیک شما آماده است و می توانید مقداری مربا یا عسل روی آن ریخته و سرو کنید. نوش جان!

 

مطالعه این مطلب به شما پیشنهاد میشود
لاغری با جو پرک : 100% تضمینی

سلاد با گندم سیاه :

 

3_ سالاد گندم سیاه

 

مصرف گندم سیاه
مصرف گندم سیاه

 

مواد لازم :

  •  آب دو فنجان
  • گندم سیاه یک فنجان
  • آب لیمو یک فنجان
  • پیاز قرمز خرد شده یک عدد
  • گوجه فرنگی خرد شده یک عدد
  • روغن زیتون دو قاشق غذاخوری
  • پنیر فتا یک سوم فنجان
  • نعناع تازه خرد شده یک دسته
  • زیره سبز یک قاشق چایخوری
  • کرفس تازه خرد شده نصف یک دسته
  • سرکه یک قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه:

  • آب و گندم سیاه را در یک ماهی تابه مخلوط کنید و بجوشانید.
  • حرارت را کم کنید و به مدت ۱۰ دقیقه روی شعله قرار دهید.
  • آب لیمو را در یک کاسه بریزید. پیاز، گوجه فرنگی، نعنا و کرفس را اضافه کنید.
  • سرکه، زیره سبز، نمک و فلفل را با آن مخلوط کنید.
  • به خوبی هم بزنید تا ترکیبات با هم مخلوط شوند. می توانید سالاد را با پنیر فتا تزیین کنید. نوش جان!

 

غذای اصلی با گندم سیاه :

 

4_ کوفته قلقلی با گندم سیاه

 

مواد لازم:

  • گندم سیاه یک فنجان
  • گوشت چرخ کرده 350گرم
  • آب 200 میلی لیتر
  • سیر 2 حبه
  • نمک دریا و فلفل سیاه به مقدار لازم
  • روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
  • آب گوجه فرنگی طبیعی 500 میلی لیتر
  • کره 10 گرم

طرز تهیه:

  • گندم سیاه را در ۲ فنجان آب جوش به مدت ۱۵ دقیقه بپزید تا آب آن جمع شود.
  • گندم سیاه را خنک کنید. در یک کاسه گوشت چرخ کرده را با گندم سیاه و نمک دریا و فلفل مخلوط کنید.
  • پس از ترکیب شدن با گندم سیاه آن را به شکل توپ های کوچک به اندازه گردو درست کنید.
  • سپس کوفته ها را در کره ذوب شده بغلتانید تا به خوبی به کره آغشته شوند.
  • در یک ماهی تابه عمیق روغن زیتون و آب گوجه فرنگی را با هم مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید.
  • سپس سیرخرد شده را به ماهی تابه اضافه کنید.
  • حرارت را کم کرده و به مدت ۱۰ دقیقه صبر نمایید.
  • اکنون سس تهیه شده از گوجه فرنگی را روی کوفته ها ریخته و در فر با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۲۰ دقیقه قرار دهید.
  • پس از آن کوفته ها را از فر خارج و با سبزیجات معطر از جمله گشنیز تزیین کنید. نوش جان!

 

مصرف گندم سیاه
مصرف گندم سیاه