جو دوسر و رژیم گیاهخواری

جو دوسر یکی از محصولات مناسب برای افراد گیاهخوار و رژیم غذایی گیاهخواری است

امروزه گیاهخواری، رژیمی بسیار متداول شده است که اکثر افراد به دلایل متعددی از آن پیروی میکنند

عمده دلایل گرایش به سمت گیاهخواری چیست؟

کاهش خطر بیماری‌های قلبی-عروقی

دیابت

انواع سرطان‌ها

حفظ منابع طبیعی

رعایت حقوق حیوانات

 

رژیم های گیاهخواری انواع متعددی دارند

بسیاری از افراد بدون اطلاع، به سرعت گوشت، ماهی و هر ماده ی غذایی که از حیوانات به دست می آید را از برنامه ی غذایی خود حذف، و به خوردن سبزیجات و میوه ها روی می آورند

این رژیم گیاهخواری خودسر، نه تنها باعث سلامتی نمیشود، بلکه موجب میشود مواد مغذی مورد نیاز بدن تامین نشده و بدن به بیماری های دیگری دچار شود.

توجه داشته باشید برای هر نوع رژیمی برنامه ریزی و مشورت با پزشک امری ضروری است.

 

چگونه گیاهخواری را شروع کنیم؟

برای شروع گیاهخواری، بهتر است به تدریج و آرام آرام میوه و سبزیجات را به وعده های غذایی اضافه و گوشت را هم به همان آرامی از آن خارج کنیم.

شروع یکباره گیاهخواری مقدار زیادی فیبر به بدن شما تزریق میکند که باعث ایجاد نفخ میشود، همچنین حذف یکباره ی گوشت نیز به بدن لطمه میزند.

برای این کار شما میتوانید غذاهایی که بدون گوشت طبخ میشود و طعم آنها برای شما خوشایند است را در فواصل هفته به هفته و بعد چند روز یکبار به برنامه ی غذاییتان اضافه کنید.

همچین میتوانید غذاهای گوشتی که دوست دارید را با جایگزین کردن منابع پروتئینی به جای گوشت طبخ کنید.

غذاهای مناسب برای گیاهخواران با جو دوسر

پرک جو دوسر با آووکادو و کلم پیچ

نصف فنجان جو دوسر پرک

یک فنجان آب

نمک دریا به میزان لازم

یک برگ کلم تکه تکه شده

دو برش آووکادو

یک دوم قاشق چایخوری دانه های فلفل قرمز

یک قاشق چایخوری روغن زیتون

یک قاشق چایخوری کاکائو

جو دوسر و آووکادو

 

نمک دریا و آب و پرک جو دوسر را مخلوط کنید و در داخل ظرفی که قابلیت استفاده در مایکروویو را دارد بریزید

مواد را به مدت سه دقیقه با قدرت بالا در مایکروویو قرار دهید.

آووکادو و کلم را به نمک دریا آغشته کنید تا طعم بگیرد.

پرک جودوسر را با دانه های فلفل، روغن زیتون، کاکائو، آووکادو و کلم مخلوط کنید.

شما میتوانید برای شروع گیاهخواری از این قبیل غذا ها کمک بگیرید.

 

نان سبوس جو دوسر

چهار فنجان آب ولرم

سه چهارم فنجان روغن (روغن زیتون)

نصف فنجان شکر قهوه ای

دو و نیم فنجان آرد جو دوسر

یک و نیم قاشق چایخوری مخمر

نصف فنجان سبوس جو دوسر

دو فنجان جو دوسر

 

نان سبوس جو دوسر

در یک کاسه بزرگ، مخمر را درنصف فنجان آب حل کنید

روغن زیتون، شکر و سبوس جو دوسر را همراه با مابقی آب مخلوط کنید و به کاسه حاوی مخمر اضافه کنید و خوب هم بزنید.

اگر از جو دوسر نیز استفاده می کنید آن را همراه با آرد جو دوسر به مخلوط تهیه شده اضافه و هم بزنید.

می توانید آرد بیشتری اضافه کنید تا ترکیبی نرم به دست آید

خمیر آماده شده را روی سطح آغشته به آرد پهن کنید.

بعد از این که خمیر به خوبی با آرد آغشته شد، در یک ظرف با سطح چرب قرار دهید تا از چسبندگی جلوگیری شود.

سطح آن را به مدت حدود ۱ ساعت بپوشانید تا خمیر به اصطلاح برسد و حجم بگیرد.

خمیر را به قطعات کوچک تر تقسیم کنید و در سینی مخصوص فر قرار دهید.

به مدت ۳۰ الی ۳۵ دقیقه در دمای ۳۵۰ درجه بپزید سپس نان را از فر خارج کنید تا خنک شود.

 

سوپ سرد جو دوسر پرک با قارچ

جو دوسر پرک ۳۰ گرم

قارچ خام ۱۵۰ گرم شسته و خرد شده

دوغ یا کفیر۲۰۰ سی سی

نمک دریا به مقدار کم

سوپ جو دوسر با قارچ
سوپ جو دوسر با قارچ

 

قارچ را به خوبی شسته، خرد کنید، بپزید و بگذارید به خوبی سرد شود.

قارچ را در دوغ یا کفیر ریخته و جو دوسر پرک و نمک دریا را نیز به آن افزوده، هم بزنید و به مدت نیم ساعت در یخچال بگذارید

پس از نیم ساعت سوپ، آماده سرو است.