آشپزی برای گیاهخواران

امروز فروشگاه برگ سبز به معرفی 11 دستور آشپزی ساده و فوق العاده برای گیاه خواران پرداخته است. گیاه خواران عزیز با ما همراه باشید!

امروزه رژیم های گیاه خواری به شدت در میان مردم سراسر دنیا رواج پیدا کرده است. هر شخص به نوعی و با توجه به شرایط زندگی و اعتقادات خود گیاه خواری را به عنوان رژیم غذایی و سبک زندگی خود انتخاب کرده است. این دلایل ممکن است توجه به حقوق حیوانات و محیط و زیست، عوامل محیطی و یا مشکلات گوارشی برای هضم غذا های جانوری باشد. در هر صورت گیاه خواری به معنی نخوردن غذاهایی است که منبع جانوری دارند.ولی باید در نظر داشته باشید که گیاه خواری درجه بندی و انواع متفاوتی دارد. همچنین باید توجه کنید که این رژیم غذایی علاوه بر مزایای بسیار زیادی که دارد، معایب و مضراتی نیز به دنبال خواهد داشت. همچنین برای زنان باردار و شیرده ممنوعیت های خاصی دارد.

ازخواص رژیم گیاه خواری به موارد زیر می توان اشاره کرد:

مواد غذایی گیاهی سرشار از فیبر هستند که به سرعت حجم معده را پر کرده و معده پیغام سیری را به مغز ارسال می کند. رژیم گیاه خواری باعث کاهش کلسترل و در نتیجه کاهش ابتلا به انواع بیماری های قلبی و عروقی می شود. همچنین رژیم پر از فیبر و کم چربی مانع از ابتلا به چاقی و دیابت می شود.شاید این سوال برایتان پیش بیاید که افراد گیاه خوار چگونه پروتئین مورد نیاز بدن خود را تامین میکنند؟ مواد غذایی مانند کینوا، عدس، آجیل و خیلی از مواد غذایی دیگر که منشا گیاهی دارند سرشار از پروتئینند. ولی توجه کنید در صورتی که به میزان کافی پروتئین دریافت نکنید بدن در ساخت سلول های عضلانی با مشکل مواجه می شود . این امر می تواند به بدن آسیب های جدی وارد کند. در مقاله آشپزی برای گیاه خواران غذاهایی را به شما معرفی میکنیم که سر شار از پروتئین مواد مغذی است. همچنین متوجه می شوید که آشپزی برای گیاه خواران کار سختی نیست.

مرتبط بخوانید: تغذیه گیاهخواران : برای سلامتی این نکات را رعایت کنید!

مضرات گیاه خواری

حتما باید به این نکته باید توجه داشته باشید که هرچقدر رژیم گیاه خواری خوب باشد ولی نمی تواند تمام مواد مورد نیاز بدن را تامین کند. بر طبق تحقیقات انجام شده اکثر افرادی رژیم گیاه خواری را دنبال می کنند دچار کمبود ویتامین های گروه B به ویژه B12 هستند. این ویتامین در بسیار از فرایند های زیستی بدن انسان نقش دارد و کمبود آن بدن را دچار مشکل می کند. یکی از عوارض ناشی از کمبود ویتامین B12 کم خونی است. همچنین هرچقدر ویتامین B دریافتی کمتر باشد به همان میزان، سوخت و ساز  کربوهیدرات در بدن کاهش میابد و بر ریزش مو هم تاثیر سو میگذارد.

آشپزی برای گیاه خواران
آشپزی برای گیاه خواران

روش پخت غذا های گیاهی برای گیاه خواران

1- کسرول سبزیجات:

  • 10 عدد قارچ
  • 1 عدد پیاز کوچک
  • 1 حبه سیر
  • 2 پیمانه اسفناج
  • 1 عدد فلفل دلمه ای (دلخواه)
  • نمک و زردچوبه به مقدار لازم
  • 1/3 پیمانه شیر
  • 600 گرم سیب زمینی رنده شده و آب گرفته شده
  • 10 عدد تخم مرغ
  • 1/4 پیمانه سس تند
  • 1 پیمانه پنیر پیتزا

دستور پخت: ابتدا قارچ و سیر و پیاز را خورد کنید با مقدار کمی روغن تفت دهید در ادامه اسفناج و فلفل را به آن اضافه کنید سپس در یک ظرف مخصوص فر مقداری کمی روغن اسپری کنید، سیب زمینی رنده شده را ته ظرف به صورت یک دست قرار دهید و مواد تفت داده شده را روی آن بریزید، سپس در یک ظرف جداگانه شیر، سس تند، نمک و زرد چوبه را با هم به خوبی مخلوط کنید و روی سبزیجات درون ظرف بریزید در آخر پنیر پیتزا را به آن اضافه کنید و درون فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه به مدت 45 دقیقه قرار دهید. نوش جان

مرتبط بخوانید: اسموتی پودر اسپیرولینا یک لیوان سلامتی

2- کوفته سبزیجات (بدون گوشت):
  • 1 پیمانه برنج
  • 1/2 پیمانه لپه
  • 4 قاشق غذاخوری سبزی دلمه خرد شده
  • 1 عدد پیاز
  • 2 قاشق غذاخوری آرد نخودچی
  • 2 قاشق غذا خوری رب گوجه
  • آلوچه
  • گردو
  • پیاز داغ
     

دستور پخت: ابتدا لپه و برنج را خوب بشورید و اجازه دهید چند ساعتی خیس شوند سپس با سبزی دلمه در مخلوط کن به خوبی مخلوط کنید، نمک، آرد نخودچی، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کنید. در ادامه مخلوطی از پیاز داغ+گردو+ آلوچه را درون هر کوفته بریزید و گرد کنید. به مدت 3 ساعت درون یخچال قرار دهید که خمیر شما استراحت کند و هنگام پخت از هم وا نشود. پس از 3 ساعت کوفته هارا با پیاز سرخ کنید سپس آب جوش، رب و میزان دلخواه ادویه اضافه کنید به طوری که کوفته ها کامل در آب شناور نباشند. اجازه دهید کوفته ها به مدت یک ساعت به خوبی بپزند. می توانید در صورت تمال مقداری گوجه سبز به سس  کوفته اضافه کنید. نوش جان

3- گراتن سیب زمینی:

  • سیب زمینی نازک اسلایس شده
  • چند قاشق خامه پر چرب
  • آویشن به مقدار لازم
  • پنیر پیتزا
  • 1 حبه سیر له شده
  • نمک و فلفل
  • 40 گرم کره
     

دستور پخت: ابتدا سیب زمینی های نازک شده را در آب سر قرار دهید که نشاسته اضافی آن از بین برود. سپس کره+خامه +سیر+ آویشن+نمک+فلفل را به خوبی با هم مخلوط کنی.

در یک ظرف مخصوص فر یک لایه سیب زمینی قرار دهید، روی آن را با سسی که تهیه کرده اید بپوشانید، این کار را حداقل 3 بار انجام دهید. روی لایه آخر پنیر پیتزا بریزید و روی آن را با فویل بپوشانید و ظرف را در دمای 180 درجه به مدت یک ساعت و ربع در فر قرار دهید. میتوانید دوباره ظرف را در بیاورید و روی آن پنیر بیشتری بریزید. نوش جان

 4- کتلت کینوا
  • 1 استکان کینوا
  • 4 استکان آب
  • 1 عدد هویج پخته شده متوسط
  • 1 عدد سیب زمینی پخته شده متوسط
  • 1 عدد تخم مرغ
  • 1 قاشق غذاخوری شوید خشک
  • 2 قاشق غذا خوری پودر سوخواری
  • 2 عدد سیر و پیاز رنده شده

دستور پخت: ابتدا کینوا را با مقداری آب بپزید، اجازه دهید خنک شود سپس با مواد دیگر به خوبی مخلوط کنید و در آخر با شکل دلخواه در روغن داغ سرخ کنید. نوش جان

محصول پیشنهادی: کینوا ارگانیک OAB

آشپزی برای گیاه خواران : 11 دستور آشپزی ساده و فوق العاده!, (3)
آشپزی برای گیاه خواران

5– پودینگ پارفه دانه چیا

  • یک‌سوم فنجان دانه‌ی چیا
  • 1 فنجان شیر نارگیل
  • 2 قاشق غذاخوری عسل
  • نصف قاشق چای‌خوری عصاره‌ی وانیل
  • یک‌چهارم قاشق چای‌خوری نمک دریا

دستور پخت: دانه‌ی چیا، شیر نارگیل، عصاره‌ی وانیل، و عسل را به خوبی مخلوط کنید یک شب در یخچال قرار دهید که دانه چیا ژله ای شود، آن را در یک لیوان پارفه بریزید. در صورت تمایل میتوانید مواد دیگری که مورد علاقه خودتان است به آن اضافه کرده و نوش جان کنید.

محصول پیشنهادی: دانه چیا

6- گرانولا بار با جو دوسر پرک درشت

  • دو لیوان جو دوسر پرک
  • مغز آجیل دلخواه به میزان لازم (بادام، پسته،تخمه آفتاب گردانو…)
  • پودر نارگیل و کنجد
  • پرک کینوا و سبوس برنج
  • یک فنجان روغن گیاهی
  • یک لیوان سر خالی عسل
  • نمک دریایی به مقدار کم

دستور پخت: همه مواد را با یکدیگر مخلوط کنید تا عسل را به خود جذب کنند. قالب مورد نظر را برداشته و کف آن کاغذ روغنی قرار دهید. مواد را فشار دهید تا به خوبی به هم بچسبند. ظرف را به مدت 25 دقیقه در فر با دمای 180 درجه قرار دهید. هنگامی که روی گرانولا طلایی شد آن را از فر خارج کنید و اجازه دهید سرد شود. پس از سرد شدن به شکل دلخواه برش بزنید و نوش جان کنید.

محصول پیشنهادی: جو دوسر پرک درشت

7- سالاد الویه مخصوص گیاهخواران
  • 500 گرم بلغور جو دوسر
  • 500 گرم گندم سیاه
  • 500 گرم کینوا
  • 500 گرم جو دوسر پرک صبحانه
  • 10 عدد تخم مرغ
  • 500 گرم کدو سبز
  • 500 گرم سیب ترش
  • 750 گرم خیارشور
  • 2 قوطی نخود فرنگی
  • 5 قاشق غذاخوری آبلیمو
  • 100 گرم روغن زیتون

بلغور جو دوسر، گندم سیاه و کینوا را به همراه مقداری آب بپزید بعد از اینکه کامل پخت اجازه دهید سرد شود. در ظرفی جداگانه سیب ترش و کدو را خرد کنید و با مقداری آّب بپزید. در ادامه تمام مواد پخته شده را در مخلوط کن ریخته و به خوبی مخلوط کنید تا خمیر یکدستی تهیه کنید. سپس تخم مرغ ها را پخته و پس از سرد شدن خرد کنید همچنین خیار شور ها را به قطعات یکسان خورد کنید. در آخر تمام مواد را در ظرفی با یکدیگر قاطی کنید و اجازه دهید مدتی در یخچال باقی بماند سپس آن را میل کنید. در نظر داشته باشید که حجم این غذا برای 5 الی 6 نفر کافی است.

محصول پسشنهادی: گندم سیاه

8- سالاد کینوا

  • 100 گرم کینوا
  • رب انار به میزان لازم
  • 1 عدد پیاز قرمز
  • کنجد به میزان دلخواه
  • گوجه گیلاسی
  • گردو به میزان دلخواه
  • سبزی شاهی
  • دانه انار
  • روغن زیتون
  • نمک و فلفل

دستور پخت: ابتدا کینوا را 4-5 ساعت در آبلیمو به همراه آب بخیسانید زمانی که متوجه نرم شدن آن شدید در ظرف مورد نظر خود بریزید. شاهی ها را به خوبی بشورید و به کینوا اضافه کنید (می توانید شاهی را هم به صورت خرد شده و هم سالم استفاده کنید. ولی در نظر داشته باشید که شاهی سالم ظاهر بهتری به سالادتان می دهد). کنجد، پیاز خورد شده، گردو، رب انار، نمک،فلفل و روغن زیتون را به آن اضافه کنید. گوجه های گیلاسی را به دو قسمت تقسیم کنید و به مواد خود اضافه کنید. در آخر روی سالادتان را با دانه های انار تزئین کنید. نوش جانتان

9- ناگت سبزیجات

  •  پوره سیب زمینی: یک و نیم پیمانه
  •  پودر سوخاری: نصف پیمانه
  •  اسفناج پخته و خرد شده: یک سوم پیمانه
  •  روغن زیتون
  •  نمک: یک چهارم قاشق چایخوری
  •  فلفل سیاه: به مقدار لازم

دستور پخت: ابتدا در یک ظرف پودر سوخاری را با نمک وفلفل مخلوط کنید. در ظرف دیگری سیب زمینی و اسفناج را با مقداری نمک و فلفل مخلوط کنید. آن را به شکل توپ های کوچک در آورید در پودر سوخاری بغلتانید. در ادامه در ظرف مخصوص فر، فویل آلومینیومی قرار دهید و روی آن روغن اسپری کنید. توپک های تهیه شده را درون آن قرار دهید و به مدت 10 دقیقه در فر با دمای 200 درجه قرار دهید.

آشپزی برای گیاه خواران
آشپزی برای گیاه خواران

محصول پیشنهادی: روغن زیتون

10-کشک بادمجان مخصوص گیاه خواران

  •     بادمجان 2 عدد
  •     جوانه گندم نیم پیمانه
  •     مغز گردو 100 گرم
  •     گوجه فرنگی 5 عدد
  •     کدو 1عدد
  •     سیر 3 عدد
  •     کشک گیاهی نیم پیمانه
  •     نعناع خشک  2 قاشق غذاخوری
  •     روغن کنجد 2 قاشق غذاخوری
  •     نمک (ترجیحاً نمک دریا) ۱ قاشق چایخوری
  •     فلفل نیم قاشق چایخوری
  •     زردچوبه نیم قاشق چایخوری
  •     دارچین نیم قاشق چایخوری
  •     زنجبیل نیم قاشق چایخوری

دستور پخت:ابتدا جوانه گندم را چرخ کنید، گردو را به خوبی پوری کنید سپس بادمجان و کدو را پوست گرفته و رنده کنید. گوجه فرنگی و سیر را به وسیله مخلوط کن به خوبی مخلوط کنید تا یکدست شود. سپس تمام مواد تهیه شده را با یکدیگر مخلوط کنید. کشک گیاهی+ روغن کنجد+ ادویه های گفته شده را به ترکیبتان اضافه کنید. در آخر می توانید نعناع را با مقداری روغن کنجد تفت دهید و روی کشک بادمجان را تزئین کنید.

* کشک گیاهی را می توانید به صورت آماده تهیه و استفاده کنید و یا اینکه آن را در منزل درست کنید. روش تهیه کشک گیاهی به شرح زیر است:

حدود 90 گرم پدر مغز گردو تهیه کنید آن را با یک قاشق غذاخوری آب لیموی تازه به همراه نمک دریا به خوبی ترکیب کنید این کار را می توانید به وسیله مخلوط کن انجام دهید. کم کم به ترکیبتان آب اضافه کنید تا زمانی که خیمیر سفت و یکدستی درست شود. این کشک را در یخچال نگهداری کنید.

11- دیپ لوبیا سفید

  •  1 عدد بادمجان
  •  1 عدد فلفل دلمه ای
  •  6 قاشق غذاخوری روغن زیتون
  •  لوبیا سفید
  •  2عدد سیر
  •  یک سوم پیمانه جعفری
  •  3 قاشق غذاخوری آب لیموترش
  •  نصف قاشق چایخوری نمک
  •  نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه
  •  نصف قاشق چایخوری فلفل قرمز

دستور پخت: ابتدا بادجان و فلفل دلمه ای را ریز ریز خرد کنید در ظرف مخصوص فر بریزید و روی آن نمک+ روغن زیتون+ فلفل سیاه بریزید و درن فر با دمای 230 دقیقه به مدت 25 دقیقه قرار دهید تاطلایی شوند. بعد از اینکه پخته شد با لوبیا+سیر+ جعفری+ آّب لیمو ترش+ ادویه های گفته شده در مخلوط کن بریزید تا زمانی که کامل نرم شود. خمیر تهیه شده را می توانید با نان پیتا( نان لبنانی) یا کراکر نوش جان کنید.

نیاز به مشاوره در خصوص رژیم غذایی گیاه خواران و خرید محصولات مربوط به آن را دارید؟! این محصول را می توانید با کیفیت اصلی از فروشگاه برگ سبز تهیه کنید. برای تهیه با ما تماس بگیرید

93 45 91 77 – 02 22 81 46 (021) – ۴۹ ۳۳ ۱۲۳ (۰۹۰۳)

یا از فروشگاه آنلاین خرید کنید! آرزومند سلامت شما هستیم.