ادویه های مخصوص ماهی و میگو

برای طعم دار کردن غذا های دریایی و از بین بردن بوی زهم غذا هایی نظیر ماهی و میگو از ادویه های مخصوصی استفاده می شود. ادویه های مخصوص ماهی و میگو علاوه بر خوش طعم کردن این غذا ها، سبب ایجاد رایحه ای دلچسب هم می شوند. غذا های دریایی فواید بسیاری برای سلامتی انسان دارند؛ پس چه بهتر است که با اضافه کردن ادویه های مخصوص به آن ها طعم، عطر و میزان سلامتی این نوع غذا ها را تقویت کنیم.

در انتهای این مقاله، در مورد چند روش طبخ ماهی و طرز تهیه ادویه مخصوص ماهی نیز مطالب جالبی برایتان آماده کرده‌ایم؛ پس تا انتهای مطلب همراه ما باشید.


ما؛ در برگ سبز، 2 نوع ادویه، مخصوص ماهی و میگو داریم که ترکیبی بینظیر از عطر و طعم است و رسپی آن بسیار حرفه‌ای نوشته و تهیه شده است بنابراین، میتوانید این 2 محصول را نیز بررسی نمایید


فلفل سیاه

یکی از شناخته شده ترین ادویه های جهان که برای سلامتی بسیار مفید است، فلفل سیاه می باشد. فلفل سیاه یکی از ایجاد کنندگان ادویه های ترکیبی مخصوص ماهی و میگو می باشد. این ادویه پرکاربرد علاوه بر اینکه باعث خوش طعم تر شدن ماهی و تند تر شدن آن می شود، بوی بد آن را نیز از بین خواهد برد. یکی از مهمترین دلایل استفاده از ادویه ها، برای طبخ غذا های دریایی، نظیر فلفل سیاه، متعادل کردن طبع سرد این نوع غذا ها می باشد. در ادامه با برخی از خواص فلفل سیاه آشنا خواهیم شد :

پودر پاپریکا

پاپریکا

پودر پاپریکا یکی از قوی ترین و خوش طعم ترین ادویه ها برای مزه دار کردن گوشت محسوب می شود. پاپریکا به عنوان یکی از ادویه های مخصوص ماهی و میگو، نقش بسزایی در طعم این نوع غذا ها دارد. پاپریکا از یک نوع فلفل دلمه ای تهیه می شود. برای طعم دار کردن گوشت غذا های دریای، برای مدتی آن ها در ادویه هایی نظیر پاپریکا خوابانده، تا طعم و عطر ادویه جات به گوشت منتقل شود. در ادامه با برخی از خواص پاپریکا آشنا خواهیم شد :

پودر پاپریکا هندی 150 گرمی

۸۲,۰۰۰ تومان

با عطر دلپذیر جهت استفاده در بسیاری از دستورهای آشپزیپودر پاپریکا هندی بسیار خوش رنگ بوده و در بسیاری از دستورهای آشپزی، بعنوان رنگ دهنده گیاهی و سالم، کاربرد دارد

پودر تخم گشنیز

پودر تخم گشنیز یکی دیگر از ادویه های پرکاربرد در غذا های جنوبی به شمار می آید. در ادامه با برخی از خواص تخم گشنیز آشنا خواهیم شد :

  • کنترل سطح کلسترول
  • باز کردن رگ های خونی و کاهش فشار خون
  • تنظیم هورمون های بدن
  • کاهش وزن

در کنار 3 ادویه ای که در بالا به آن اشاره کردیم، ریحان، برگ بو، شوید، جعفری، رازیانه، ترخون، انیسون و چند ادویه دیگر را میتوان بعنوان بهترین‌ها برای طعم دار کردن ماهی و میگو معرفی کرد

طرز تهیه ادویه مخصوص ماهی و میگو

در این بخش از مطلب، به معرفی ادویه های مخصوصی می پردازیم که از ترکیب چند نوع ادویه ایجاد شده اند. این ادویه ها کمک زیادی به طعم، عطر و رنگ غذا های دریایی می کنند.

ادویه مخصوص ماهی و میگو – نوع اول

ادویه های مورد نیاز :

  • پودر فلفل سیاه : ۲ قاشق چای خوری
  • پودر فلفل قرمز : ۲ قاشق چای خوری
  • پودر زیره سیاه : ۱ قاشق چای خوری
  • نمک : ۲ قاشق چای خوری
  • آویشن : ۵ قاشق چای خوری
  • گشنیز پودر شده : ۱ قاشق چای خوری
  • پودر سیر : ۱ قاشق چای خوری
  • پودر پیاز : ۱ قاشق چای خوری

نکات لازم :

تمام ادویه های مورد نیاز را در یک طرف مناسب قرار دهید؛ سپس با چنگال، آن ها را به خوبی مخلوط کنید تا کاملاً یکدست شوند. برای حفظ کیفیت این ادویه، باید در ظرف دربسته و در یک مکان خشک، خنک و تاریک، نگهداری شود.

ماهی

ادویه مخصوص ماهی و میگو؛ نوع دوم

ادویه های مورد نیاز :

  • نمک : 5 قاشق غذا خوری
  • فلفل سیاه : یک و نیم قاشق چای خوری
  • فلفل سفید : یک و نیم قاشق چای خوری
  • زنجبیل : یک قاشق چای خوری
  • پودر میخک : یک قاشق چای خوری
  • پودر خردل : یک و نیم قاشق چای خوری
  • پودر برگ بو : یک و نیم قاشق چای خوری
  • هل : سه و نیم قاشق چای خوری
  • فلفل دلمه ای خشک شده : 2 قاشق چای خوری

نکات لازم :

در ابتدا مطمئن شوید که هر یک از مواد مورد نیاز دارای ناخالصی نباشند؛ سپس هر کدام از آن ها را به صورت جداگانه آسیاب کنید. ادویه های آسیاب شده را در یک مناسب، به خوبی ترکیب کنید. حتما باید از این ادویه در مکانی خشک و خنک نگهداری شود. توصیه می شود که قبل از مصرف، آن را به میزان کمی تف دهید.

بهترین ادویه ها برای مزه دار کردن ماهی و میگو

ادویه ماهی و میگو؛ نوع اول

ادویه های مورد نیاز :

  • فلفل سیاه : 1 و نیم پیمانه
  • زنجبیل : 1 تکه بزرگ
  • دارچین : به میزان لازم
  • زیره سبز : 1 و نیم پیمانه
  • زیره سیاه : 1 و نیم پیمانه
  • تخم گشنیز : 1 پیمانه
  • گل محمدی خشک : 15 عدد
  • میخک : 5 عدد
  • جوز هندی : 3 عدد

نکات لازم :

نخست اطمینان حاصل کنید که ادویه های مورد نیاز کاملاً پاک شده باشند. بهتر است که جوز هندی، میخک و زنجبیل را در هاون بکوبید. قبل از مصرف هم لازم است که تخم گشنیز را تفت دهید. همه ادویه ها را به صورت جداگانه تفت دهید. همه ادویه ها را به خوبی مخلوط کنید. ادویه ترکیبی بدست آمده را در یک ظرف شیشه ای دربسته در یخچال نگهداری کنید.

ادویه کیجن یا کاجون

مواد مورد نیاز :

  • فلفل سیاه : ۱ قاشق چای خوری
  • نمک : ۲ قاشق چای خوری
  • پودر پاپریکا : دو و نیم قاشق چای خوری
  • پرک فلفل قرمز : نصف قاشق چای خوری
  • پودر پیاز : ۱ قاشق چای خوری
  • پودر سیر : ۲ قاشق چای خوری
  • آویشن : یک و نیم قاشق چای خوری
  • فلفل کاین : ۱ قاشق چای خوری
  • اورگانو : یک و نیم قاشق چای خوری

نکات لازم :

ادویه کاجون یکی از معروف ترین ادویه های مخصوص ماهی و میگو محسوب می شود. استفاده از این ادویه، طعم فوق العاده خوشمزه ای را به میگو خواهد داد. برای تهیه ادویه کیجن، لازم است که هر یک از ادویه های مورد نظر را به طور جداگانه، درشت، آسیاب و سپس با یکدیگر مخلوط کنید. بهتر است که قبل از طبخ میگو ها، آن ها را در ادویه کیجن بخوابانید.

ادویه های مخصوص ماهی و میگو

طرز تهیه ادویه مخصوص ماهی – یک فرمول کاملا حرفه‌ای رستورانی

این چاشنی که ما به آن “چاشنی اقیانوس” میگوییم برای راب و مرینید و طعم دهی به انواع ماهی، میگو، صدف، لابستر و … مناسب است

مواد مورد نیاز برای تهیه این ادویه

  •  فلفل سیاه 15 گرم
  • فلفل چیلی 2 عدد
  • پودر یا گرانول پاپریکا 25 گرم
  • دانه خردل زرد 15 گرم
  • رازیانه 3 گرم
  • انیسون 5 گرم
  • زنیان 5 گرم
  • بذر شوید 5 گرم
  • بذر کرفس 5 گرم
  • جعفری خشک 15 گرم
  • بذر گشنیز 60 گرم
  • بذر شنبلیله 10 گرم
  • دارچین کاسیا 1 قلم
  • زیره سبز 10 گرم
  • پودر سیر 35 گرم
  • پودر پیاز 45 گرم
  • بادام درختی شور 40 گرم
  • کنجد سفید 70 گرم
  • شکر سفید 40 گرم
  • نمک دریا یا نمک صورتی 55 گرم
  • جوهر لیمو 15 گرم
  • روغن خوراکی (زیتون، آفتابگردان، کانولا و …) 50 گرم
  • سرکه قرمز تقطیری 30 گرم

نکات قابل توجه

ابتدا ادویه‌ها را آسیاب کنید. میزان ریزی یا درشتی ادویه بسته به سلیقه شما میتواند متفاوت باشد

روغن را پس از آسیاب کردن ادویه ها اضافه کنید

سرکه حتما از نوع تقطیری باشد زیرا نوع تخمیری طعم و کیفیت ادویه را کاهش میدهد و تاثیری روی بافت ماهی نخواهد داشد

سرکه را پس از روغن به ترکیب اضافه کنید

خصوصیات ادویه های غذا های دریایی

ادویه های مخصوص غذا های دریایی، مخصوصا ماهی و میگو سبب می شوند، تمام کسانی که به علت بوی ناخوشایند غذا های دریایی یا نداشتن طعم، از آن ها مصرف نمی کنند، از طرفداران این نوع غذا ها شوند. هر کدام از ادویه ها به تنهایی دارای طعم مطلوب و با اصالتی هستند؛ همچنین فواید دارویی و درمانی منحصر به فردی دارند. اما ترکیب این ادویه ها می تواند، ادویه های قدرتمند تر و خوش طعم تری را به ما ارائه دهد.

نکته ای که در تهیه ادویه های ترکیبی حائز اهمیت است، این است که باید هر کدام از ادویه های اولیه را به خوبی و به صورت جداگانه، آسیاب نمایید تا نتیجه نهایی، کارآمد و سالم باشد. نکته مهم دیگر، حفظ کیفیت و طرز نگهداری این ادویه ها می باشد. در نگهداری این ادویه ها باید دقت بالایی داشته باشید. معمولاً این نوع ادویه ها در ظرف های شیشه ای دربسته و در جای خشک و خنک نگهداری می شوند.

صحبت پایانی

ادویه های مخصوص ماهی و میگو کمک می کنند که با اضافه کردن غذا های دریایی، به برنامه غذایی تان، میزان سلامتی رژیم غذایی را بالا ببرید. در واقع با استفاده از این ادویه ها در ماهی و میگو، هم از طعم غذا لذت خواهید برد و هم سلامتی تان را حفظ خواهید کرد.