خواص ارده کنجد

ارده یکی از فرآورده های دانه کنجد است. این دانه نه تنها طعم خوبی دارد بلکه فواید بسیار زیادی نیز دارد. خواص ارده کنجد نیز باعث شده است تا این فرآورده کنجد به عنوان یکی از مواد غذایی مفید به شمار بیاید.

ارده که یک غذای خوشمزه و مقوی است یکی از انتخاب های مناسب برای وعده غذایی صبحانه است.

با بخشی از خواص ارده کنجد همراه فروشگاه گیاه سبز باشید.

ارده کنجد چیست؟

گیاه کنجد بیشتر در مناطق خوزستان، بلوچستان، اصفهان و یزد کاشته می شود.

این گیاه دارای دانه هایی است که خواص زیادی دارد و فرآورده های مختلف از آن به دست می آید.

ارده نیز یکی از محصولات به دست آمده از کنجد است که امروزه با طعم های مختلف مانند شکلاتی و میوه ای و یا به صورت حلوا ارده به بازار عرضه می شود.

برای تهیه این خوراکی ابتدا دانه های کنجد را به مدت 4ساعت با آب خیس می کنند و پوسته های قهوه ای و سیاه رویی آن را جدا می کنند.

سپس دانه های سفید به دست آمده را آسیاب می کنند تا زمانی که خمیری شل درست شود. این خمیر همان ارده کنجد است.

همچنین از ارده محصولی دیگر را هم تولید می کنند و آن روغن کنجد یا روغن ارده کنجد است.

برای تهیه این روغن ابتدا کنجدها را سرخ می کنند یا حرارت می دهند و بعد این دانه ها را آسیاب می کنند و روغنی که به دست می آید همان روغن ارده کنجد است.

این روش از تهیه این روغن که از ارده گرفته می شود کمک می کند تا طبع گرم کنجد در روغن نیز بماند.

در حالی که روش دیگر روغن گیری از این دانه به صورت مکانیکی و با فشرده کردن دانه های سرد کنجد انجام می شود.

این موضوع باعث تغییر طبع این دانه می شود و خواص ارده کنجد را از بین می برد.

 

خواص ارده کنجد
خواص ارده کنجد

 

مواد معدنی موجود در ارده کنجد:

– کلسیم (تأمین کننده 14درصد از کلسیم مورد نیاز بدن)

– پروتئین های لینولئیک اسید و اولئیک اسید ( 20 تا 25درصد نیاز بدن را تأمین می کند)

– آهن ( رفع نیاز روزانه اسید فولیک بدن به میزان 25درصد)

– روی

– چربی های اشباع نشده

این موارد بخشی از مواد معدنی بسیار زیاد این ماده غذایی هستند که باعث افزایش خواص ارده کنجد به عنوان یک ماده مغذی شده است هستند.

مرتبط بخوانید: تغذیه برای کم خونی : ۱۳ نکته مهم!

12 خاصیت شگفت انگیز از خواص ارده کنجد:

ارده نوعی خوراکی است که طبع گرم و تر دارد. از این خوراکی خوشمزه می توانید تنها و همراه با انواع شیره ها استفاده کنید.

همچنین از این ماده غذایی می توان همراه با سرکه و یا عسل هم استفاده کرد که مصلح این ماده غذایی هستند.

ارده کنجد چون فقط از کنجد به دست می آید از جمله مواد غذایی است که مواد معدنی بسیاری را برای بدن تأمین می کند.

1- جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان (حاوی کلسیم و تأمین میزان 14 درصد از کلسیم مورد نیاز بدن)

2- کمک به تنظیم دستگاه گوارش و رفع یبوست

3- رفع خستگی در مبتلایان به کم خونی ناشی از فقر آهن (منبعی غنی از آهن)

4- کمک به بهبود بیماری فشار خون با کاهش میزان فشار خون (به دلیل چربی های غیراشباعی که در خود دارد این بیماری را بهبود می بخشد.)

5- یک غذای انرژی زا و مناسب برای فصل زمستان (با 20درصد پروتئین و 50 درصد چربی که در خود دارد انرژی زیادی برای بدن فراهم می کند.)

6- جایگزین مناسب برای شیر به خصوص برای افرادی که به لاکتوز حساسیت دارند. ( تأمین کلسیم، آهن و روی ضروری بدن)

7- تقویت کننده حافظه (این ویژگی ارده را به یک خوراکی مناسب برای کودکان تبدیل کرده است.)

8- تقویت کننده قوای جنسی (طبع گرم این خوراکی به این مورد کمک می کند.)

9- کاهش دهنده درد مفاصل و استخوان و کمک به استحکام آن ها ( با تأمین کلسیم کافی برای بدن)

10- کاهش دهنده دردهای حاصل از بیماری رماتیسم (با طبع گرم و تأمین کلسیم برای افراد مبتلا به این بیماری مناسب است.)

11- کمک به بهبود اختلالات کبدی و کلیوی (با طبع گرم خود به تنظیم عملکرد کبد و کلیه ها کمک می کند.)

12- رفع بیماری های مربوط به رحم (با تنظیم سیستم هورمونی بدن خانم ها به این موارد کمک می کند.)

مواردی که گفته شده تنها بخشی از خواص ارده کنجد هستند.

خواص ارده کنجد
خواص ارده کنجد

 

در نظر داشته باشید که این خوراکی نیز مانند مواد غذایی دیگر نباید به میزان بیش از حد و بی رویه استفاده شود.

چرا که می تواند مشکلاتی در بدن ایجاد کند. همچنین در افراد حساس مانند خانم های باردار و کودکان باید به مقدار مشخص و نظر پزشک مصرف شود.

همچنین چون این ماده غذایی یکی از مواد غذایی طبیعی و بدون مواد افزودنی است بهتر است در جای خنک، خشک و به دور از نور آفتاب نگهداری شود.

 

امیدواریم با استفاده از این خوراکی خوشمزه بتوانید از خواص ارده کنجد برای حفظ سلامتی و بهبود بیماری های خود بهره ببرید.

شما می توانید از فروشگاه گیاه سبز، ارده کنجد و روغن کنجد اصل و با کیفیت را تهیه کنید و از خواص آن استفاده کنید.