مصرف جو دوسر

جو دوسر (یولاف) که بیشتر به صورت پرک و بلغور مصرف می شود از کامل ترین غلات به شمار می آید.

در مقایسه با دیگر غلات از ارزش غذایی بالایی برخوردار است.

از سالیان دور، جو دوسر را به عنوان تسکین دهنده ی پوستی به کار میبرند.

جو دوسر طبعی سرد و خشک دارد.

سرشار از مواد قندی و پروتئین، ویتامین A وb،چربی،آهن، فسفرو…است.

کسانی که از بیماری های پوستی رنج می برند،خوردن و استفاده از ماسک های خانگی جو را فراموش نکنند.

 

خواص جو دوسر

به علت دارا بودن فیبر بالا، سیلیکون و آنتی اکسیدان باعث

  • کاهش وزن
  • لاغری
  • کاهش کلسترول
  • درمان یبوست
  • درمان پوکی استخوان
  • درمان فشار خون
  • کاهش ریسک سرطان

میشود.

با داشتن مقادیر بالای سیلیکون،به تقویت استخوان ها کمک می کند و خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش میدهد.

بالا بودن مقدار فیبر موجود و همچنین وجود آنتی اکسیدان در آن، به کاهش کلسترول خون کمک بسزایی میکند.

مطالعات نشان می دهد جو دوسر میتواند فشار خون را تا هفت و نیم درجه کاهش دهد.

فیبر موجود در آن بهبود حرکات روده کمک می کند ؛در نتیجه ی حرکات منظم روده، یبوست درمان میشود.

پرورش اندام و جو دو سر

گفته شده که جو دوسر دارای مقادیر زیاد پروتئین و کربوهیدرات است.

کربوهیدرات، عامل اصلی افزایش انرژی در بدن است.

گفته می شود مصرف یک وعده حاوی جو 30 تا 60 دقیقه قبل از ورزش، انرژی لازم برای بدنسازان را برای ورزش های سنگین فراهم میکند.

 

پوست و مو شاداب با مصرف جو دوسر

جو دو سر، علاوه بر خواص درمانی و دارویی،به صورت ضماد و ماسک برای پوست و مو به کار میرود.

درمان التهابات پوست:

بلغور آن، به علت داشتن مقادیر بالای آنتی اکسیدان، خواص ضدالتهابی برای درمان خارش و التهاب پوست، مفید میباشد.

مخلوط آرد آن با آب، ترکیبی بی نظیر برای التهابات پوستی است.

مرطوب کننده ی پوست:

این جو با نفوذ به پوست، رطوبت مورد نیاز را برای آن فراهم آورده و از خشکی پوست جلوگیری میکند.

ماسک جو دوسر و شیر بهترین مرطوب کننده برای پوست های خشک میباشد.

افزایش رشد مو:

به علت وجود مواد معدنی، به تقویت پیاز مو کمک کرده و باعث افزایش رشد مو میشود.

رفع شوره ی سر:

همان طور که گفته شد،جو دوسر دارای خواص ضد التهابی است و از خارش و شوره ی سر نیز جلوگیری میکند.

انواع ماسک های ضد خارش را می توانید در سایت های مختلف پیدا کنید.

 

آیا خوردن جو دوسر ضرر دارد؟

در حالت عادی مصرف جو دوسر هیچ ضرری ندارد اما به دلیل داشتن سردی غیر سیال، برای تومورهای سرد، مضر است

 

حال میخواهیم تفاوت جو با جو دوسر را عنوان کنیم.

آیا جو دوسر همان جو پوست کنده یا نکنده است؟

خیر. این دو جو متفاوت از هم هستند.

جو در هر آب و هوایی پرورش می یابد و انواع مختلفی از آن مصرف میشود، ولی جو دوسر فقط در آب و هوای سرد و مرطوب پرورش داده می شود و معمولا به صورت پرک و بلغور استفاده میشود.

 

ارزش غذایی یولاف

هر 100 گرم یولاف دارای:

6.9 گرم چربی

11.6 گرم فیبر

و 66.3 گرم کربوهیدرات می باشد.

ارزش غذایی این غله بسیار بالا است اما متاسفانه افراد زیادی اطلاع درستی از این غلّه ی ارزشمند ندارند.

کارشناسان تغذیه، گنجاندن جو دو سر را در وعده های غذایی توصیه میکنند بنابراین میتوانید با افزودن این غله به وعده های غذایی از خواص جو دوسر بهره مند شوید

 

چگونه میتوان جو دوسر را به رژیم غذایی اضافه کرد؟

شما میتوانید از خوردن یولاف لذت ببرید.

رایج ترین روش، این است که جو را به صورت فرنی برای صبحانه بخورید.

همچنین در بیشتر محصولات پختنی،نان و غذاها استفاده میشود.

اگر از بیماری سلیاک یا حساسیت گلوتن رنج می برید، از محصولاتی که فاقد گلوتن هستند مصرف کنید.

اگرچه این جو به صورت طبیعی فاقد گلوتن است اما گاهی اوقات جو دوسر گلوتن دار نیز پیدا می شود زیرا ممکن است که با تجهیزات حاوی گلوتن پردازش شوند.

جو دوسر میتواند علاوه بر یک رژیم سالم، غذایی لذیذ باشد که شما در وعده های غذایی خود مصرف میکنید.

مصرف جو دوسر