رابطه قهوه و دیابت

مصرف قهوه میتواند برروی افراد مبتلا به دیابت نوع 2 تاثیر مثبت یا منفی داشته باشد و رابطه مصرف قهوه و دیابت نوع 2 برای بسیاری از افراد مبهم است

در مطلب پیش رو کمی در این مورد صحبت خواهیم کرد.

آنچه افراد دارای دیابت می‌خورند و می‌نوشند مستقیماً بر سطوح گلوکز خون آن‌ها تأثیر دارد.

ما اغلب بر غذا تمرکز داریم، اما آنچه می‌نوشیم نیز اهمیت دارد.

بسیاری از مردم روز را با یک فنجان قهوه شروع می‌کنند و برخی از مطالعات توصیه کرده‌اند که نوشیدن قهوه می‌تواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.

در مورد افرادی که در حال حاضر دیابت دارند چطور؟ آیا قهوه یا کافئین موجود در قهوه، یک مشکل است؟

دو لیوان 250 میلی لیتری قهوه حاوی 280 میلی‌گرم (mg) کافئین است.

برای اکثر افراد بزرگسال، سالم و جوان، به نظر نمیرسد این میزان کافئین سطح قند خون را بالاتر ببرد.

حتی مصرف تا 400 میلی‌گرم در روز برای بسیاری از مردم بی خطر است.

این مقاله به بررسی ارتباط دیابت و کافئین و برخی از تحقیقات انجام شده در این زمینه و ارتباط مصرف قهوه و دیابت نوع 2 پرداخته است.

اگر به دیابت نوع 2 مبتلا هستید و از گیاهان دارویی به عنوان مکمل برای کنترل قند خون خود استفاده میکنید، سالم‌ترین نوع دارچین برای تنظیم قند خون افراد دیابتی محصول زیر است:

مشاهده و خرید دارچین سیلان

کافئین چیست

کافئین دارویی است که در قهوه یافت می‌شود و اگر بیش از حد مصرف شود می‌تواند خطرناک باشد.

کافئین یک محرک است و می‌تواند سیستم عصبی مرکزی را تحریک کند.

این موضوع به طور طبیعی در بیش از60 گیاه نظیر دانه‌های قهوه و برگ چای رخ می‌دهد.

کافئین مغز را تحریک می‌کند و احساسات و واکنش‌های مردم را نیز می‌تواند تغییر دهد.

بسیاری از مردم از قهوه را برای بیدار ماندن، رفع خستگی و بهبود تمرکز استفاده می‌کنند.

تحقیقات: رابطه قهوه و دیابت

یک مطالعه انجام گرفته توسط مدرسه سلامت عمومی هاروارد نشان داده است که اشخاصی که مقدار قهوه نوشیده شده در روز  را به بیش از یک فنجان در طول دوره 4 ساله افزایش داده‌اند نسبت به افرادی که در مصرف قهوه خود هیچ تغییری ایجاد نکرده‌اند 11 درصد ریسک کمتری در ابتلا به بیماری دیابت نوع 2 دارند.

مطالعه همچنین دریافته است که افرادی که مصرف قهوه خود را به بیش از یک فنجان در روز کاهش داده‌اند شانس توسعه بیماری دیابت نوع 2 را به 17 درصد افزایش داده‌اند.

یافته ما یافته‌های مطالعات قبلی را تائید می‌کند که نشان داده است که مصرف قهوه در مقدار بالا به ریسک ابتلا به دیابت نوع 2 پایین‌تر مرتبط است. از همه مهم‌تر، آن‌ها شواهد جدیدی را فراهم کرده‌اند که تغییر در عادت مصرف قهوه در یک دوره نسبتاً کوتاه می‌تواند بر ریسک دیابت نوع 2 تأثیر بگذارد.

به طور کلی این یافته ها نشان می دهد که قهوه می‌تواند منافع تندرستی را برای افراد مبتلا به دیابت داشته باشد.

محققان هاروارد قبلاً 28 مطالعه را در جهان بررسی کرده‌اند.

تحلیل آن‌ها ریسک گسترش دیابت را با عدم نوشیدن قهوه یا نوشیدن قهوه در مقادیر مختلف برجسته کرده است.

در کل، 1109272 نفر تحت مطالعه قرار گرفته‌اند که 45335 نفر دارای دیابت بودند.

این مطالعه شامل افراد 10 ماهه تا 20 ساله بود.

این مطالعه یافته است که هم قهوه‌های دارای کافئین و هم بدون کافئین خطر توسعه دیابت نوع 2 را کاهش میدهد.

محصولات مرتبط: انواع قهوه و محصولات کافئین دار

 

راه‌های دیگری که این نوشیدنی بر دیابت تأثیر دارد

کافئین شایع‌ترین عنصر مورد بحث در قهوه است اما مواد قابل توجه دیگری نیز وجود دارد.

پلی فنل‌ها مولکول‌هایی هستند که دارای ویژگی آنتی‌اکسیدان هستند و از بیماری‌های التهابی نظیر دیابت نوع 2 جلوگیری می‌کنند.

قهوه حاوی مواد معدنی منگنز و کروم است.

مصرف منگنز بالا به نرخ ابتلا به دیابت نوع 2 پایین وابسته است.

ترکیبی از افزودنی‌ها می‌تواند به بهبود حساسیت به انسولین کمک کند.

این یافته‌ها برای افرادی که دارای دیابت هستند و دوست دارند روز خود را با یک فنجان قهوه تازه شروع کنند به نظر امیدوار کننده می‌آید اما؛

رابطه قهوه و دیابت - افزایش قند و مقاومت به انسولین

یک مطالعه کوچک نشان داده که مصرف قهوه با 100 میلی‌گرم کافئین می‌تواند تأثیر منفی بر کنترل قند خون در یک مرد سالم اما دارای اضافه وزن داشته باشد.

در برخی موارد، قهوه می‌تواند تأثیر منفی بر بدن داشته باشد.

یک مطالعه توسط دپارتمان تغذیه و رژیم غذایی دانشگاه هاروکوپیا در یونان، تأثیرات مقادیر مختلف قهوه بر قند خون و غلظت انسولین را در داوطلبان سالم بررسی کرده‌ است.

این مطالعه همچنین نحوه تأثیر جنسیت و شاخص توده بدنی بر نتایج را مورد بررسی قرار داده است.

سی و سه داوطلب (16 زن و 17 مرد) که ترکیبی از افراد با وزن نرمال و اضافه وزن بودند.

این افراد هر روز صبح 200 میلی گرم قهوه نوشیدند و سپس نمونه‌ خون گرفته شد تا سطح قند خون و انسولین مورد آزمایش قرار گیرد.

نتایج این تحقیقات نشان داد که قهوه تأثیرات کوتاه مدت بر قند خون و غلظت انسولین دارد.

جنسیت و اضافه وزن یا چاقی نیز بر نتیجه تاثیرگذار است

اهمیت ورزش نیز برای کسانی که دیابت دارند تاکید شده  است.

مطالعه کوچک دیگری نیز با استفاده از اشخاصی که دارای دیابت نوع 2 هستند انجام شده تا تأثیرات ورزش بر مصرف کافئین را مشاهده کنند.

محققان دریافته‌اند که شرکت‌کنندگانی که کافئین مصرف کرده‌اند و 40 دقیقه ورزش داشته‌اند کاهش قابل توجه در سطوح قند خونشان در مقایسه با گروه‌های دیگر ایجاد شده.

یافته‌های آن‌ها مطرح می‌کند که کافئین همراه با ورزش طولانی مدت می‌تواند سطح قند خون را کاهش دهد.

آیا می‌توانیم در صورت داشتن دیابت کافئین مصرف کنم؟

عوامل زیادی در پاسخ به این پرسش دخالت دارند.

مطالعات مختلف مطرح می‌کنند که قهوه همواره بروی افراد به یک صورت تأثیر نمی‌گذارد.

به نظر نمیرسد قهوه و چای بدون کافئین قند خون را افزایش دهد.

شاید به این دلیل که تأثیر سطوح بالای کافئین در بین مردم متفاوت است.

آب بهترین نوشیدنی برای افراد دیابتی است.

اگر آن‌ها قهوه را برای نوشیدن انتخاب کنند، باید مراقبت سطح قند خون خود باشند.

اضافه کردن قند، خامه و مشتقات لبنی و دیگر طعم‌دهنده‌ها که حاوی کربوهیدرات است ممکن است باعث افزایش قند خون شود.

افرادی که میل دارند قهوه بنوشند باید بیش از سه یا پنج فنجان در روز ننوشند.

بر اساس اسناد مایو کلینیک، مصرف بیش از 500 تا 600 میلی‌گرم کافئین در روز می‌تواند منجر به اثرات جانبی جدی شامل موارد زیر شود:

  • بی‌خوابی
  • عصبانیت
  • بی‌ثباتی
  • زودرنجی
  • ناراحتی معده
  • تپش قلب
  • لرزش عضلانی

حتی یک فنجان قهوه می‌تواند منجر به مشکلاتی برای برخی از اشخاص شود و مردان بیشتر از زنان در معرض اثرات کافئین هستند.

توده بدن، سن، مصرف دارو و شرایط سلامتی نیز نقش اساسی در تأثیرات کافئین بر افراد بازی می‌کند.

به همین دلیل دسته‌بندی مردم با دیابت به یک گروه و گفتن این که قهوه خوب است یا بد، و یا اینکه ارتباطی بین قهوه و دیابت نوع 2 وجود دارد، مشکل است.

بهترین کار آن است که برای افزایش انرژی و جبران کم‌خوابی متکی به کافئین نباشیم.

به جای آن، مردم باید از یک رژیم و سبک زندگی سالم پیروی کنند و بر سطح قند خون خود توجه داشته باشند.

دیابت چیست

دیابت چیست؟

دیابت بر نحوه استفاده بدن از قند (گلوکز) تأثیر دارد.

بدن برای انرژی به گلوکز نیاز دارد و گلوکز در بدن از غذا و نوشیدنی به دست می‌آید و در کبد ساخته می‌شود.

انسولین یک هورمون طبیعی در بدن است که به بدن در جذب گلوکز کمک می‌کند.

افراد دارای دیابت گلوکز بالایی در خون دارند، چه به این دلیل که پانکراس آن‌ها انسولین کافی تولید نمی‌کند یا به این دلیل که بدنشان از انسولین به خوبی استفاده نمی‌کند.

این موضوع می‌تواند مشکلات جدی در سلامتی ایجاد نماید

منبع:

https://www.medicalnewstoday.com/articles/311180.php