شیرینی با قهوه

شیرینی ها دارای انواع زیادی می باشند و هر نوع از آن ها، طعم مختص به خود را دارند. یکی از شیرینی های پرطرفدار و خوشمزه، شیرینی است که با پودر قهوه آماده شده باشد. شیرینی با قهوه، با طعم منحصر به فردی که دارد، هر کسی را عاشق خود می کند. این شیرینی جزء شیرینی هایی می باشد که برای مهمانی بسیار مناسب هستند. با گیاه سبز همراه باشید با معرفی انواع دستور تهیه شیرینی با قهوه.

دستور شیرینی های خوش طعم با قهوه

شیرینی با قهوه فوری

شیرینی با قهوه فوری

موارد مورد نیاز :

  • قهوه فوری : یک و نیم قاشق مرباخوری
  • آرد سفید : 235 گرم
  • زرده تخم مرغ : 2 عدد
  • کره : 90 گرم
  • وانیل : یک چهام قاشق چای خوری
  • پودر قند : 55 گرم
  • آب داغ : 1 قاشق مرباخوری

دستور تهیه :

ابتدا پودر قهوه فوری را با آب داغ ترکیب کرده و اجازه می دهیم تا کمی خنک بشود. وانیل ، کره و پودر قند را با هم مخلوط کرده و مخلوط بدست آمده را با همزن برقی در مدت ۵ دقیقه هم می زنیم. زرده تخم مرغ ها را به مواد افزوده و با همزن هم می زنیم. به این صورت که زمانی که زرده اول جذب مخلوط شد دومین زرده را به مخلوط می افزاییم. در مرحله بعد قهوه خنک شده را به مخلوط اضافه می کنیم. آرد الک شده را نم نم افزوده و با دستمان آن را هم می زنیم تا خمیری یکدست به وجود بیاید (نکته : دو قاشق آرد را نگه می داریم و در زمان هم زدن با دستانمان به خورد خمیر می دهیم) روی سطح صافی آرد ریخته و روی آن خمیر را ورز می دهیم تا به خوبی نرم شود.

در مرحله بعدی خمیر را بین دو کیسه نایلون، با وردنه به قطر ۳ میلی متر پهن می کنیم و با کاتر گرد شیرینی ها را برش زده و در سینی فر یا ظرف مخصوص چرب شده قرار می دهیم. ظرف را بین ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در فر با حرارت ۱۷۵ درجه سانتیگراد می گذاریم. زمانی که متجه رنگ طلایی زیر شیرینی ها شدید، شیرینی را از فر بیرون آورید. پس از سرد شدن، شیرنی ها از سینی جدا می کنیم.

شیرینی دانه قهوه

موارد مورد نیاز :

  • اسانس قهوه : 1 قاشق چایخوری
  • آرد ساده : 160 گرم
  • پودر کاکائو : 20 گرم
  • زرده تخم مرغ : 1 عدد
  • کره :  90 گرم
  • پودر قند : 85 گرم

دستور تهیه :

در مرحله نخست فر را روی دمای 180 درجه سانتی گراد قرار می دهیم تا گرم شود. کره و پودر قند را مخلوط می کنیم تا یکدست شوند. سپس زرده تخم مرغ و اسانس قهوه را هم می افزاییم. آرد را به خوبی الک کرده و با پودر کاکائو در مخلوط مواد مورد نیاز می ریزیم. در این مرحله خمیر به دست آمده را با کف دست و خلال دندان، به شکل دانه های قهوه در می آوریم. این شیرینی قهوه را در زمانی بین 10 تا 12 دقیقه در فر قرار می دهیم تا پخته شود.

کوکی قهوه

کوکی قهوه

موارد مورد نیاز :

  • قهوه ترک : 1 قاشق چای خوری
  • آرد : 260 گرم
  • تخم مرغ : 1 عدد
  • کره به دمای محیط رسیده و نرم : 150 گرم
  • شکر قهوه ای : معادل 120 گرم
  • بکینگ پودر : 1 قاشق چای خوری
  • وانیل : نصف قاشق چای خوری
  • نمک : 1 پنس
  • پودر قند : 65 گرم
  • شکلات چیپسی : 65 گرم

دستور تهیه :

ابتدا در کاسه ای مناسب، کره و پودر قند و شکر قهوه ای را با کمک چنگال به مدت ۵ دقیقه هم می زنیم تا رنگ آن مقداری روشن شود. در گام بعدی تخم مرغ و وانیل را افزوده و خیلی خوب مخلوط می کنیم. پس از آن، مخلوط آرد الک شده، نمک و بکینگ پودر و پودر قهوه را به مواد دیگر اضافه کرده و هم می زنیم تا بافتی یکدست بدست آید. شکلات چیپسی را به مواد افزوده و به خوبی ترکیب می کنیم. به میزان یک قاشق غذاخوری از مواد را جدا کرده و به آن شکل می دهیم.

در کف سینی فر، کاغذ روغنی قرار می دهیم و چرب می کنیم. حتما باید فر ۱۵ دقیقه از قبل با دمای ۱۸۰ درجه گرم بشود. کوکی ها رو درون فر قرار بدهید تا آماده شود. ۱۵ دقیقه زمان می برد تا کوکی ها آماده بشوند. می توانید با یک خلال چوبی از پخته شدن کوکی ها اطمینان پیدا کنید.

کیک قهوه با گردو

موارد مورد نیاز :

  • قهوه اندونزی : 1 قاشق غذا خوری
  • آرد سفید : 3 پیمانه
  • پودر نسکافه : 1 قاشق غذا خوری
  • مغز گردو : نصف پیمانه
  • تخم مرغ : 6 عدد
  • وانیل : نصف قاشق چای خوری
  • بکینگ پودر : 3 قاشق غذا خوری
  • شکر : یک و نیم پیمانه
  • ماست : دو سوم پیمانه
  • روغن مایع : نصف پیمانه

دستور تهیه :

در اولین مرحلع شکر را به همراه تخم مرغ ها و وانیل درون یک کاسه مناسب ریخته با همزن برای ۷ دقیقه هم می زنیم تا کرمی به صورت کشدار بدست آید. سپس روغن مایع را می افزاییم و فقط در حدی که با موارد دیگر یکدست شود ترکیب می کنیم. در مرحله بعدی ماست را می افزاییم و فقط در حدی که با موارد دیگر مواد مخلوط شود ترکیب می کنیم. سپس  آرد را به همراه پودر قهوه، بکینگ پودر و نسکافه را خیلی خوب ترکیب می کنیم تا یکدست شوند. این ترکیب را سه دفعه الک می کنیم.

بعد از انجام مراحل قبلی، فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا به خوبی گرم شود. حالا مخلوط آرد را همراه با مغز گردو نم نم به مواد اضافه می کنیم و به شکل دورانی به کمک لیسک ترکیبمی کنیم تا مایه کیک، بافتی یکدست داشته باشد. سپس یک قالب را با کاغذ روغنی پوشش می دهیم یا آن ار با روغن چرب می کنیم و بعد مقداری آردم ی پاشیم. مایه کیک را دورن قالب قرار داده و آن را سه دفعه به محکمی به سطح کار می کوبیم.

در آخرین گام، کیک را در طبقه وسط فر قرار می دهیم تا پخته شود. آماده شدن کیک چیزی بین ۴۰ تا ۵۰ دقیقه زمان می برد. بعد از اینکه کیک آماده شد، آن را از فر بیرون می آوریم و اجازه می دهیم تا کمی سرد شود. آن را درون ظرف دیگری قرار می دهیم و هر گونه که بخوهایم می توانیم آن را تزیین کنیم.

کیک کاپوچینو

کیک کاپوچینو

موارد مورد نیاز :

  • پودر کاپوچینو : یک و نیم بسته
  • آرد : ۲ پیمانه
  • تخم مرغ : ۴ عدد با اندازه معمولی
  • شیر : یک سوم پیمانه
  • بیکینگ پودر : ۱ قاشق چایخوری
  • وانیل : ۱ پینچ
  • روغن مایع : ۱ پیمانه
  • شکر : ۱ پیمانه
  • گردو خرد شده : نصف پیمانه

دستور تهیه :

اولین کاری که می بایست انجام دهیم این است که فر را روی دمای ۱۷۵ درجه قرار دهیم تا فر گرم شود. تخم مرغ ها را شکانده و آن ها را روی شکر و وانیل ریخته و با همزن هم می‌زنیم. تا به صورت کشدار در آید. سعی کنید که نکاتی که جلوتر به آن ها اشاره خواهیم کرد را باید به دقت انجام دهید زیرا مناسب بودن بافت کیک بسیار حائز اهمیت می باشد.

پودر کاپوچینو را به مخلوط تخم مرغ و شکر اضافه می کنیم و بیشتر از یک دقیقه (حداقل یک دقیقه) با همزن هم می‌زنیم تا پودر کاپوچینو کاملا در مخلوط حل شود. روغن مایع را هم اضافه می کنیم و آن را  به مدت ۱ دقیقه با همزن هم می زنیم تا مواد به خوبی یکدست شوند. بعد از این که ترکیب یکدستی بدست آمد، شیر را به مایه کیک اضافه می کنیم و با همزن هم می‌زنیم.  بین ۳ تا ۵ دقیقه مایه کیک را با همزن و سرعت زیاد هم می زنیم تا تمام مواد موجود در مخلوط با یکدیگر ترکیب بشوند.

از اینجا به بعد به سراغ مواد خشک می رویم. آرد و بیکینگ پودر را ۳ مرتبه با یکدیگر الک می کنیم. توجه داشته باشید که باید افزودن مخلوط خشک به مایه کیک در دو یا سه گام اتفاق بیافتد تا بتوانیم به سهولت مخلوط را با لیسک هم بزنیم. با سرعت خیلی کمی، فقط در حد ترکیب شدن هم می‌زنیم. تا هنگامی که مخلوط یکدست شود آن را هم می‌زنیم.

پس از اینکه مایه کیک بافت مناسبی پیدا کرد و یکدست شد، گردوها را که به صورت دندان گیر خرد می کنیم و به آن می افزاییم. در این اندازه که مخلوط شوند هم می‌زنیم. سپس مایه کیک را در قالب می‌ریزیم. حواسمان باید جمع باشد که حتما باید یک سوم پایانی قالب را خالی بگذارید تا سر ریز نشود. پس از قرار دادن مایه کیک در قالب آن را چند مرتبه خیلی آرام به سطح کار می کوبیم. آن را به مدت ۴۵ دقیقه داخل فری که از قبل آن را گرم کرده‌ایم قرار می‌دهیم. بعد از اینکه کیک پخته شد و بعد ازآن خنک شد، آن را از قالب جدا می کنیم. می‌توانیم از شکلات رنده شده برای تزئین آن استفاده کنیم.

 

صحبت پایانی

در این مطلب شیرینی یا کیک هایی که با انواع پودر قهوه تهیه می شوند را معرفی کردیم. همه این شیرینی ها دستور ساده ای دارند؛ البته دستور کیک کاپوچینو کمی از دیگر دستورات دشوار تر است، ولی در عوض، بسیار خوشمزه و لذیذ می باشد.