غذا با تخم کتان

یکی از دانه های خوراکی خوشمزه و مفید دانه تخم کتان است. از این دانه می توانید در انواع غذا با تخم کتان استفاده کنید. با خوردن دانه تخم کتان به صورت خوراکی و یا روغن تخم کتان می توانید سیستم هورمونی بدن خود را تنظیم کنید. با دستور چند نوع غذا با تخم کتان همراه فروشگاه گیاه سبز باشید.

مواد معدنی که با مصرف غذا با تخم کتان برای بدن تأمین می شود:

تخم کتان از جمله غلاتی است که مواد معدنی بسیار زیادی دارد.

– حاوی اسیدهای چرب مفید از جمله امگا3

– حاوی چربی های کم اشباع

– مقدار بسیار زیاد فیبر

– ویتامین E

– روی

– آهن

– کلسیم

– حاوی آنتی اکسیدان ها

– منبع لینگنان

– پتاسیم

– منیزیم

فواید مصرف غذا با تخم کتان چیست؟

این دانه خوراکی خوشمزه با مواد معدنی زیادی که در خود دارد می تواند به سلامتی و تنظیم بخش های زیادی از بدن شما کمک کند.

از تخم کتان برای کاهش وزن و لاغری هم می توانید استفاده کنید. بخشی از فواید بسیار زیاد تخم کتان عبارتند از:

– کاهش التهاب و تورم مانند آرتریت (به خاطر داشتن اسیدهای چرب امگا3)

– جلوگیری از افسردگی (به دلیل داشتن چربی های خانواده امگا3)

– جلوگیری از بیماری های قلبی (به خاطر داشتن چربی های کم اشباع)

– کاهش خطر ابتلا به بیماری دیابت نوع2، این مورد با کاهش قند خون تأثیر خود را نشان می دهد.(به دلیل داشتن آنتی اکسیدان ها)

– تنظیم عملکرد دستگاه گوارش و رفع یبوست (به خاطر مقدار زیاد فیبر)

– کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه، این مورد با تنظیم هورمون ها به ویژه در خانم ها بسیار تأثیر دارد. (به خاطر وجود آنتی اکسیدان ها)

– کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان (به دلیل وجود کلسیم)

مرتبط بخوانید: مصرف روغن دانه کتان برای بدنسازان: مزایا و معایب

دستور تهیه 4 غذا با تخم کتان:

از تخم کتان به صورت دانه و هم روغن تخم کتان در انواع غذاها می توان استفاده کرد.

از دانه خانواده غلات در تهیه انواع سالادها، سوپ ها، ساندویچ ها و… می توانید استفاده کنید. با روغن این دانه می توانید انواع سس ها و مواد غذایی دیگر را درست کنید اما چون این روغن نقطه حرارت و دود پایینی دارد برای پخت و پز و سرخ کردن روغن مناسبی نیست.

اگر از دانه تخم کتان در غذا خود استفاده می کنید حتما آن ها را بجوید تا مواد معدنی آن کامل جذب شود و برای گوارش هم دچار مشکل نشوید.

از دانه تخم کتان آسیاب شده در تهیه پنیر محلی و بستنی هم می توانید استفاده کنید.

1- برنج سرخ شده و تخم کتان:

مواد لازم:

  • تخم کتان بو داده، نصف فنجان
  • برنج دانه بلند، یک لیوان
  • آب، دو لیوان
  • نمک دریا، نصف قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون، ۲ قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ، ۳ عدد
  • فیله مرغ آب پز شده، ۲عدد
  •  سبزیجات (نخود، هویج، ذرت)، ۳/۴ فنجان
  • پیازچه خرد شده، ۲ عدد
  • سس سویا، ۲ قاشق غذاخوری

 

غذا با تخم کتان: خوراک برنج سرخ شده
غذا با تخم کتان: خوراک برنج سرخ شده

طرز تهیه:

– ابتدا برنج را به دو لیوان آب و نمک دریا در حال جوش اضافه کنید و اجازه دهید به مدت ۲۰ دقیقه بپزید تا دانه های برنج نرم شوند.

– سپس بعد از سرد شدن نصف روز در یخچال بگذارید.

– حالا روغن زیتون را در یک قابلمه گرم کرده و تخم مرغ ها را هم بزنید و به روغن اضافه کنید تا نیم پز شوند، سپس برنج آماده شده را به آن اضافه کنید.

– سپس فیله مرغ، سبزیجات و پیازچه را به مواد قبلی اضافه کنید. بگذارید به مدت 4دقیقه مواد با حرارت کم بپزد و مرتب هم بزنید.

– در آخر تخم کتان و سس سویا را اضافه کنید تا به مدت ۳ دقیقه مواد بپزد. حالا می توانید آن را بعد از سرد شدن میل کنید.

2- خوراک سینه مرغ با تخم کتان بو داده:

مواد لازم : (برای 1نفر) (زمان ۲۵ دقیقه)
  • سینه مرغ بدون استخوان، 1 تا 2عدد
  • روغن زیتون، ۱ قاشق چای خوری
  • پودر سوخاری، ۲/۸فنجان
  • تخم کتان بو داده، ۲ قاشق چای خوری
  • پودر سیر، فلفل سیاه، جعفری و پنیر پارمزان، به مقدار دلخواه 

 

غذا با تخم کتان: خوراک مرغ
غذا با تخم کتان: خوراک مرغ

طرز تهیه:

– اول سینه مرغ را بشوئید و بعد از خشک شدن در روغن زیتون بخوابانید.

– سپس تخم کتان، پودر سوخاری، پودر سیر، فلفل سیاه، پنیر پارمزان و جعفری را در ظرفی دیگر با هم مخلوط کنید.

– حالا سینه های مرغ را در ظرف مخصوص فر بچینید و مخلوط چاشنی ها را روی آن بمالید تا تمام سطح آن ها را پوشش دهد.

– ظرف را در فر با درجه حرارت ۲۰۰ درجه سلسیوس (۳۹۰ درجه فارنهایت) به مدت ۲۵ دقیقه بپزید و تا زمان قهوه ای طلایی شدن سینه مرغ صبر کنید.

3- کوفته با تخم کتان:

مواد لازم : (برای ۲ نفر)
  • گوشت چرخ کرده، ۱ کیلو گرم
  • تخم کتان بو داده، ۱/۴فنجان
  • تخم مرغ، ۱ عدد
  • سیر رنده شده، ۴ حبه
  • پیاز خرد شده، ۱/۴عدد
  • جعفری تازه (خرد شده)، 1فنجان
  • برگ ریحان (خرد شده)، ۸ عدد
  • نمک دریا و فلفل به مقدار لازم

 

غذا با تخم کتان: کوفته
غذا با تخم کتان: کوفته

طرز تهیه:

– ابتدا همه مواد را در ظرفی ریخته و با هم زن با هم مخلوط کنید. تا زمانی مخلوط کنید که مواد یک ترکیب یکدست شوند.

– سپس کوفته های کوچک درست کنید و در ظرف دیگری بگذارید.

– مقداری روغن زیتون در تابه ای با شعله متوسط گرم کنید. سپس کوفته ها را در تابه بریزید و تا زمانی که قهوه ای رنگ بشوند آن ها بپزید.

– در آخر از روغن درآورید و بعد از سرد شدن نوش جان کنید.

4- سالاد پنیر با تخم کتان:

مواد لازم:

  • کاهو، 4 برگ بزرگ
  • گوجه فرنگی، 2 عدد متوسط
  • نخود فرنگی پخته شده، ¼ پیمانه
  • پنیر ریکُتا تازه و یا پنیر فتا نرم، 1 قاشق غذاخوری
  • کنجد، 1 قاشق مرباخوری
  • تخم کتان، 2 قاشق مرباخوری
  • ژامبون گوشت، 1 ورقه
  • فلفل سیاه تازه، 1 پینچ

 

غذا با تخم کتان: سالاد پنیر
غذا با تخم کتان: سالاد پنیر

طرز تهیه:

– ابتدا کاهو، گوجه و ژامبون را خرد کنید و با نخود فرنگی پخته شده در کاسه بریزید.

– سپس پنیر را خرد کنید و در مخلوط کنجد و تخم کتان بغلتانید و روی سالاد قرار دهید.

– در آخر می توانید بقیه کنجد و تخم کتان را هم با مقداری فلفل به سالاد اضافه کنید و با لیمو تازه میل کنید.

 

 از همراهی شما با این مطلب سپاسگزاریم، شما می توانید با تهیه تخم کتان با کیفیت از فروشگاه گیاه سبز در آشپزی خود استفاده کنید و لذت ببرید.