غذا با گندم سیاه : ۴ دستور پخت هیجان انگیز!

گندم سیاه یکی از دانه های گیاهی خوراکی بسیار پر خاصیت و بدون گلوتن است و یکی از بهترین و غنی ترین منابع سرشار پروتئین، مقادیر بالای آنتی اکسیدان برای گیاهخواران، بیماران سلیاک و برای رژیم غذایی لاغری شناخته می شود و تهیه غذا با گندم سیاه می تواند برای کاهش کلسترول خون بالا و سلامت پوست و مو مفید باشد. برای پخت غذا با گندم سیاه: 4 دستور پخت هیجان انگیز با فروشگاه گیاه سبز همراه باشید.

 

غذا با گندم سیاه : ۴ دستور پخت هیجان انگیز!
غذا با گندم سیاه : ۴ دستور پخت هیجان انگیز!

مواد لازم برای پختن گندم سیاه

  • گندم سیاه – 1 فنجان
  • آب – 2 فنجان
  • مقداری نمک

مطلب مرتبط بخوانید: نقش گندم سیاه بر کاهش وزن

دستور پخت گندم سیاه

گندم سیاه را پاک کنید تا سنگ نداشته باشد و سپس با آب سرد خوب بشویید تا تمیز شوند.

یک قابلمه را بر روی اجاق گاز بگذارید و دو لیوان آب درون آن بریزید، بگذارید تا آب به جوش آید و یک فنجان گندم سیاه و نمک را به آن اضافه کنید.

اجازه دهید تا 20 دقیقه بجوشد تا آب آن تبخیر شده و گندم سیاه پخته و نرم شود. (اگر هنوز کامل پخته نشده باز هم مقداری آب اضافه کنید.)

حالا گندم سیاه برای تهیه انواع غذا، سالاد، سوپ و خوراک سبزیجات آماده است.

نکته : گندم سیاه پخته را در ظرف در بسته به مدت 4 روز می توان در یخچال نگهداری کرد.

ارزش غذایی غذا با گندم سیاه (1 فنجان)

  • کالری : 258
  • چربی : 11.9 گرم
  • کربوهیدرات : 35.1 گرم
  • پروتئین : 6.8 گرم
  • قند : 3.6 گرم
غذا با گندم سیاه : ۴ دستور پخت هیجان انگیز!
غذا با گندم سیاه : ۴ دستور پخت هیجان انگیز!

1- خوراک سبزیجات و گندم سیاه:

مواد لازم:

  • گندم سیاه، 1/5 فنجان
  • آب، 3 فنجان
  • کلم کیل یا کلم پیچ سفید، 1 عدد
  • سیر، 4 حبه
  • فلفل دلمه ای رنگی، 4 عدد
  • آرتیشو یا کنگر فرنگی، 2 فنجان
  • روغن کنجد، 4 قاشق غذا خوری
  • نمک و فلفل، به مقدار لازم
  • جعفری تازه، 1/2 فنجان
  • ریحان تازه، 1/2 فنجان

طرز تهیه:

1- گندم سیاه را طبق دستور بالا بپزید.

2- کلم کیل یا کلم پیچ و آرتیشو را ریز خرد کنید.

3- فلفل دلمه ای های رنگی (فلفل دلمه ای سبز، قرمز، زرد و نارنجی) را خرد کنید.

4- سیر را ریز خرد کنید.

5- ریحان و جعفری را ریز خرد کنید.

6- در یک تابه بزرگ دو قاشق غذا خوری روغن کنجد ریخته و سیرها را در آن کمی تفت دهید، حالا کلم و نمک را به سیرها اضافه کنید و  خوب سرخ کنید تا کمی نرم شوند، این مواد را در ظرفی جدا بریزید.

7- در همان تابه یک قاشق غذا خوری روغن کنجد بریزید و فلفل دلمه ای های رنگی را سرخ کنید و کنار بگذارید.

8- دوباره در تابه یک قاشق غذا خوری روغن بریزید و در آن گندم سیاه را کمی تفت دهید.

9- در یک کاسه بزرگ گندم سیاه را با سبزیجات سرخ شده ترکیب کنید و آرتیشو، جعفری و ریحان خرد شده را به همراه فلفل به مواد اضافه کرده و هم بزنید و با هم ترکیب کنید.

غذا با گندم سیاه
پن کیک با گندم سیاه

2- پن کیک با گندم سیاه (یک غذا با گندم سیاه):

مواد لازم:
– آرد، یک فنجان
– گندم سیاه، یک قاشق غذاخوری
– بکینگ پودر، دو قاشق چای خوری
– دارچین تازه، یک قاشق چای خوری
– نمک،۱/۴ قاشق چای خوری
– شکر، دو قاشق سوپ خوری
– وانیل، یک قاشق چای خوری
– تخم مرغ، یک عدد
– شیر، ۳/۴ فنجان

طرز تهیه:
تمام مواد خشک را در ظرفی ریخته و مخلوط کنید، سپس مواد مایع را در ظرفی دیگر باهم مخلوط کنید. بعد مخلوط مواد مایع را روی مخلوط خشک بریزید و با همزن خوب به هم بزنید تا یک دست شود. یک ماهیتابه نچسب را روی شعله قرار دهید تا گرم شود سپس از مواد پنکیک به شکل مساوی درون ماهیتابه بریزید. بعد از یک دقیقه پن کیک شروع به سرخ شدن می کند و حباب های کوچک روی سطح آن ظاهر می شود تا کاملا سرخ شود. می توانید به صورت گرم همراه با توت سیاه و هر میوه دیگر یا شربت هم سرو کنید.

مرتبط بخوانید: پودر سفیده تخم مرغ چیست و چه کاربردهایی دارد؟

3- سالاد گندم سیاه با کلم:

1- گندم سیاه را طبق دستور با آب بپزید. سپس، آب آن را تخلیه کرده و 1 قاشق غذا خوری روغن را اضافه کنید و اجازه دهید تا در هوای باز خنک شود.

2- کلم را بشورید. آب آن را خالی کرده و برش دهید. پوست سیر را کنده و آن را خرد کنید.

3- کلم را با گندم سیاه مخلوط کرده و سرکه، سیر و روغن باقی­مانده را اضافه کنید.

4 – برای لذت بیشتر ترکیبات را اضافه کرده و بلافاصله استفاده کنید. با این حال، اگر مقداری از سالاد باقی ماند، آن را در یخچال قرار دهید. آن را به مدت چند روز می­توان نگهداری کرد.

غذا با گندم سیاه
خوراک گوشت با گندم سیاه

4- غذا با گندم سیاه و گوشت:

مواد لازم:
– یک و نیم فنجان گندم سیاه
– ۵۰۰ گرم گوشت (نوع گوشت به سلیقه خود)
– یک عدد هویج
– یک عدد پیاز
– حدود ۱۰۰ گرم لوبیا سبز و نخود فرنگی
– نمک دریا، ادویه جات و روغن زیتون به مقدار لازم

طرز تهیه:
گندم سیاه را طبق دستور بپزید. سپس گوشت را به شکل نوارهای باریک برش دهید و در آب جوش بپزید. هویج را رنده و پیاز را خرد کنید. در یک ماهی تابه پیاز و هویج را با روغن زیتون گرم شده تفت دهید. اکنون گوشت پخته شده را به آن اضافه کنید تا رنگ قهوه ای یا طلایی به خود بگیرد. سپس ۷۰ الی ۱۰۰ میلی لیتر آب روی مخلوط گوشت بریزید و گندم سیاه، لوبیا سبز و نخود فرنگی را به آن اضافه کنید. نمک دریا و فلفل سیاه یا سایر ادویه جات را برای طعم بیشتر اضافه کنید و روی آن را بپوشانید. اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت ملایم بپزد.

امیدواریم از این دستورهای آشپزی با غذا با گندم سیاه نهایت استفاده را برده باشید و لذت ببرید. در صورت تمایل تیم تولید محتوای فروشگاه برگ سبز دستور غذای مورد علاقه شما را در سایت درج کند، لطفا با ما در ارتباط باشید. سلامت شما، آرزوی ما 🙂

 

گندم سیاه با کیفیت را از فروشگاه برگ سبز تهیه کنید و از آشپزی با آن لذت ببرید!