خواص چای ماچا

در این مطلب از فروشگاه گیاه سبز به شرح خواص چای ماچا پرداخته ایم، با ما همراه باشید!

مختصری درباره چای ماچا

چای ماچا (Matcha) از پودر کردن برگ های گیاه چای سبز بدست می‌آید. این چای نوشیدنی محبوب در بین مردم شرق آسیا به حساب می آید. هر چقدر برگ های این گیاه نور کمتری دریافت کنند کلرفیل بیشتری در سطح آن قرار میگیرد در نتیجه پودری که تهیه می شود پر خاصیت تر می باشد. این چای منبعی غنی از آنتی اکسیدان است. همچنین چای ماچا خاصیتی دار که می تواند چربی های انباشته شده در بدن را آزاد کند نتیجه این امر افزایش سوخت و ساز ،کاهش چربی خون و کاهش وزن می باشد.

چای ماچا دارای چه خواصی می باشد؟

1- خواص چای ماچا برای لاغری

این محصول دارای کالری کمی می باشد و خوردن آن باعث چاقی نمی شود. از طرفی دیگر به دلیل فیبر بالایی که دارد قابلیت این را دارد که فرد را تا مدتی نسبتا طولانی سیر نگه دارد همچنین توسط کاتچینی که دارد می تواند به راحتی سوخت و ساز بدن را بالا برده و موجب چربی سوزی شود. از دیگر تاثیرات خواص چای ماچا می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سم زدایی و دفع مواد زائد تجمع یافته در بدن
  • کمک به درمان مشکلات گوارشی از جمله یبوست
  • نگهداشتن قند خون در سطح نرمال
  • کاهش سطح کورتیزول خون و ایجاد آرامش ( خاصیت آرام بخشی)
  • جلوگیری از تجمع چربی ها در ناحیه شکمی

2- چای ماچا یک نوشیدنی انرژی زا

1 فنجان دم کرده چای ماچا دارای 32 گرم کافئین می باشد که این میزان از کافئین چیزی در حدود 3 برابر بیشتر از 1 فنجان قهوه است. در نتیجه چنانچه به مصرف مواد کافئین دار در صبح علاقه مند هستید می توانید این نوشیدنی را نیز امتحان کنید.

مرتبط بخوانید: تغذیه گیاهخواران : برای سلامتی این نکات را رعایت کنید!

3- افزایش سلامت قلب

جالب است بدانید که کاتچین موجود در این محصول به راحتی سطح کلسترول مضر خون را پایین می آورد و از بروز انواع بیماری های قلبی و عروقی جلوگیری می نماید.

4- کمک به بالا رفتن استقامت بدن

استفاده از خواص چای ماچا برای بالا بردن استقامت بدنی قدمتی طولانی دارد. کافئین موجود در این چای دیرتر از کافئین سایر مواد غذایی در بدن آزاد می شود در نتیجه انرژی حاصل از آن پایدارتر و بیشتر است. مدت زمان پایداری این انرژی چیزی در حدود 6 تا 6:30 ساعت است که این مدت زمان در شرایط استرسی بسیار مفید و کارآمد است.

5-کمک به پیشگیری از سرطان

کاتچین به همراه ترکیبات پلی فنلی که در چای ماچا وجود دارد از رشد و تکثیر سلول های سرطانی جلوگیری می کند و یا در صورت وجود سلول های سرطانی روند پیشرفت بیماری را کند می کند. از جمله سرطان هایی که این چای می تواند بر آنها اثر بگذارد می توان سرطان مثانه، سرطان روده بزرگ، سرطان سینه و پروستات را نام برد.

"<yoastmark

6- تقویت حافظه، بهبود خلق و خو، افزایش تمرکز

چای ماچا غنی از اسید آمینه کمیاب ال تانین می باش که در بدن دوپامین و سروتونین را تولید و فعال می کنند. در نتیجه این دو ماده شیمیایی بر خلق و خو و حافظه اثر کرده و  آنها را تقویت میکند. همچنین در بالا بردن تمرکز نیز موثر است.

7- جلوگیری از آلزایمر و پارکینسون توسط خواص چای ماچا

در چای ماچا پلی فنل وجود دارد که با تاثیر بر روی فرایند پیری، آن را کندتر می کند. همچنین  میتواند از آسیب رسیدن به نورون ها که باعث اختلالات عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون می شود جلوگیری کند. جالب است بدانید که چای ماچا حافظه کوتاه مدت را به خوبی تقویت می کند.

8- افزایش سلامت دهان و دندان

چای ماچا به دلیل خاصیت ضد باکتری که دارد به راحتی میتواند از دندان ها در مقابل باکتری های مضر محافظت کند و سلامت دهان و دندان را حفظ کند. چنانچه چای ماچا را بدون افزودنی های صنعتی و شیرین کننده های مضر مصرف کنید به راحتی میتواند از تشکیل پلاک و حفره دندانی جلوگیری کند. این حفرات و پلاک ها توسط باکتری ها در دهان ایجاد میشوند که منبع بوی بد دهان هستند.

9- تقویت سلامت چشم به کمک خواص چای ماچا

یکی دیگر از خواص کاتچین موجود در چای ماچا تقویت سلامت چشم است. این محصول بر روی بینایی اثر کرده و سلول های چشم را تقویت میکند و از ایجاد آب سیاه و آب مروارید و نابینایی ناشی از آنها جلوگیری کند.

10- تاثیر مثبت بر کلیه و کبد چرب

ترکیبات مفیدی که در این محصول وجود دارد به راحتی میتواند از بروز آسیب های کلیوی و کبد چرب غیر الکلی جلوگیری کند.

11- کمک به جوانسازی پوست

کاتچین موجود در چای ماچا خاصیت آنتی اکسیدانی قوی دارد که به راحتی میتواند با رادیکال های آزاد سلول های پوست مبارزه کند و از بروز علائم پیری و  عارضه های پوستی مانند چین و چروک، لک های قهوه ای و… جلوگیری کند. همچنین کشسانی و انعطاف پوست را افزایش میدهد.

مرتبط بخوانید: پاکسازی پوست : معرفی 10 راه حل خانگی واقعاً موثر!

 

"<yoastmark

روش درست کردن (دم کردن، آماده کردن) چای ماچا:

روش اصولی درست کردن چای ماچا استفاده از ویسک بامبوی مخصوص ماچا است اما با توجه به اینکه بسیاری از مصرف کنندگان به بامبوی مخصوص ماچا دسترسی ندارند ما 3 راه دیگر را برای تهیه این چای پیشنهاد میکنیم:

1- استفاده از همزن مخصوص اسپرسو

2- تهیه چای در لیوان فرنچ پرس

3- همزدن چای به وسیله چنگال

– برای درست کردن این چای ابتدا پودر چای را داخل فنجان بریزید

– مقداری آب به جوش بیاورید و پس از به جوش آمدن آب، آن را از روی حرارت بردارید

– حدود 3 الی 5 دقیقه فرصت دهید تا دمای آب فروکش کند

– فراموش نکنید بهترین دمای آب برای تهیه چای ماچا حدود 80 درجه سانتیگراد است

-آب جوش و داغ تر از 80 درجه موجب سوختن و تلخ شدن چای شما میگردد

-آب با دمای مناسب را آهسته به پودر اضافه کنید و سپس پودر را بهم بزنید

-هم زدن را آنقدر ادامه دهید تا چای به میزان کافی کف کند

-هم زدن را متوقف کنید و فنجان خود را با شیر داغ و یا آب جوش پر نمایید و از طعم و خواص بینظیر چای لذت ببرید

-در صورت تمایل، برای شیرین کردن چای خود میتوانید از شیرین کننده های طبیعی و سالم مانند برگ استویا یا عسل استفاده نمایید

 

نیاز به مشاوره در خصوص خواص چای ماچا و خرید این محصول را دارید؟!

این محصول را می توانید با کیفیت اصلی از فروشگاه برگ سبز تهیه کنید. برای تهیه با ما تماس بگیرید

93 45 91 77 – 02 22 81 46 (021) – ) – 756 22 30 (0912) یا از فروشگاه آنلاین خرید کنید! آرزومند سلامت شما هستیم.