میانوعده سالم

میانوعده، یکی از وعده‌های غذایی است که معمولا بین وعده‌های اصلی مصرف می‌شود. میانوعده سالم یک وعده غذایی بسیار مهم است که نقش بسزایی در سلامتی بدن و علی الخصوص رشد کودکان دارد. یک میان وعده سالم اغلب حاوی مواد مغذی ارزشمندی هستند که فقط با مصرف وعده‌های غذایی تامین نمی‌شود.

میانوعده های سالم اما با دستور های آسان

کیک ساده با شیر خشک

مواد مورد نیاز

  • آرد: ۱ و نیم پیمانه
  • شیرخشک: نصف پیمانه 
  • تخم مرغ: ۲ عدد
  • شکر: ۳ پیمانه 
  • وانیل: ۱ قاشق چایخوری
  • روغن: نصف پیمانه 
  • نمک: کمی
  • بکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری 

دستور تهیه

در مرحله اول شکر و روغن را در ظرفی ریخته و با هم زن برقی خوب به هم می‌زنیم تا صاف و یکدست شود و شکر به صورت کامل در روغن حل شود. پس از آن در حین هم زدن، یکی از تخم مرغ‌ها را اضافه می‌کنیم. وقتی خوب مخلوط شد، تخم مرغ بعدی را اضافه می‌کنیم. سپس وانیل و شیرخشک را اضافه می‌کنیم و خوب هم می‌زنیم.

در ظرفی جداگانه آرد و بکینگ‌پودر و نمک را با یکدیگر مخلوط کرده و الک می‌کنیم. آرد را کم کم به مواد قبلی اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم.

 

قالب کیک را از قبل کمی چرب می‌کنیم و در داخل آن آرد می‌پاشیم. مواد کیک را در قالب می‌ریزیم. در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت نیم ساعت در فر از قبل گرم شده میگذاریم بپزد.

 

میانوعده سالم

فرنی با نشاسته ذرت

مواد مورد نیاز

  • نشاسته ذرت: 4 قاشق سوپخوری
  • آرد شیرینی پزی: 2 قاشق سوپخوری
  • شکر: یک دوم پیمانه
  • پودر هل: 1 قاشق چایخوری
  • خامه صبحانه: 200 گرم
  • تخم مرغ: 1 عدد
  • شیر: 3 لیوان
  • گلاب: نصف پیمانه
  • زعفران دمکرده غلیظ: 1 قاشق سوپخوری

دستور تهیه

آرد و نشاسته را با هم الک کنید و در قابلمه مناسبی بریزید. سپس شیر را تدریجا اضافه کرده و با همزن دستی هم بزنید تا آرد گلوله نشود. تخم مرغ را در کاسه ای جدا گانه شکسته و با چنگال هم بزنید تا از حالت لخته ای خارج شود. سپس به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. شکر، پودر هل ،ز عفران دمکرده و گلاب را هم اضافه کرده و همه مواد را با همزن دستی خوب مخلوط کنید تا یکدست شود.

قابلمه را روی حرارت ملایم برده و دائم هم بزنید تا مواد پخته و غلیظ شود و به غلظت ماست برسد. قابلمه را از روی حرارت برداشته و کمی هم بزنید تا از داغی بیافتد سپس خامه را اضافه کرده و سریع هم بزنید تا یکدست شود.

 

فرنی نشاسته آماده را در گیلاس یا لیوان مخصوص دسر تقسیم کرده و با پسته یا گردو به دلخواه تزیین کنید. بعد از اینکه به دمای محیط رسیدند در یخچال بگذارید تا کاملا خنک شوند سپس سرو کنید. این میانوعده سالم علاوه بر اینکه بسیار خوشمزه می باشد؛ حاوی مواد مغذی بسیاری هم است.

 

میانوعده سالم

جو دوسر پرک : عالی برای تهیه انواع خوراکی ها

جو دوسر یکی از سالم‌ترین غلات روی کره‌ی زمین است؛ غله‌ی سبوسداری که گلوتن ندارد و منبع بزرگی از ویتامین‌ها و مواد معدنی، فیبر و آنتی‌اکسیدان ‌ها محسوب می‌شود. مطالعات نشان داده که جو دوسر، فواید زیادی برای سلامتی دارد که شامل کاهش وزن، کاهش قند خون و کاهش احتمال بیماری‌های قلبی می‌شود. در این مطلب، با خواص جو دوسر را که مبنای علمی دارند برای‌تان بازگو می‌کنیم. با کمک این ماده می توان خوشمزه ترین ترین میانوعده های سالم و خوشمزه را تهیه کنید

نان جو دو سر

مواد مورد نیاز

  • جو دوسر صبحانه: ۸۰۰ گرم
  • سبوس جو دوسر:۲۰۰ گرم
  • خمیر مایه: ۲۰ گرم
  • نمک دریا: ۲۰ گرم 
  • زردچوبه (اختیاری برای رنگ): ۱۰ گرم 
  • آب: ۱ لیتر 

دستور تهیه

کلیه مواد فوق را به جز آب را در ظرفی ریخته مخلوط می کنیم و سپس آب را کم کم اضافه کرده و خمیر را به خوبی به مدت ده الی پانزده دقیقه ورز می دهیم. سپس ظرف را کمی چرب کرده و خمیر را در آن قرار داده و روی آن را با کیسه ای می پوشانیم و در کناری می گذاریم.

خمیر می بایست نیم ساعت الی ۴۵ دقیقه در جای نسبتاً گرم، به عنوان مثال کنار شوفاژ (به دور از حرارت مستقیم) بماند که این عمل در واقع استراحت اول خمیر است.

سپس فر را روشن کرده و در دمای ۶ درجه قرار می دهیم و خمیر ها را با دست به شکل گلوله های دویست گرمی در آورده و بر روی سینی که از قبل چرب شده قرار داده و به قطر ۱ سانتی متر به اشکال دلخواه پهن می کنیم.

پس از آنکه خمیر ها را در سینی چیدیم به مدت ۱۵ دقیقه می گذاریم بماند و روی آن را نیز می پوشانیم که به این عمل استراحت دوم خمیر می گویند.

طی این ۱۵ دقیقه نیز فر به خوبی گرم شده و می توانید سینی را در پنجره وسط فر قرار دهید و بگذارید تا نیم ساعت نان بپزد.

پن کیک با جو دو سر پرک

مواد مورد نیاز

  • جو دوسر پرک صبحانه: نصف لیوان
  • دارچین: ۱ قاشق چایخوری
  • عسل: ۱ قاشق غذاخوری
  • عصاره افرا: ۱ قاشق چایخوری
  • موز: 1 عدد کوچک
  • شیر یا آب: یک و نیم لیوان

دستور تهیه

جو دوسر پرک را با یک و نیم لیوان آب مخلوط کنید. در صورتی که گروه خونی B  دارید با شیر قاطی کنید.دارچین، عصاره افرا و میوه ها را با هم ترکیب کنید.
سپس عسل را بر روی مواد ریخته و از مصرف آن لذت ببرید.
توجه داشته باشید که مصرف موز برای دارندگان گروه خون A  و AB  مضر می باشد و به جای آن می توانید از آناناس استفاده کنند. مصرف شیر هم تنها برای افراد با گروه خونی B  مناسب می باشد.

مافین سبوس جو دو سر

مواد مورد نیاز

  • شکر قهوه ای: یک دوم فنجان
  • سبوس جو دوسر: یک و یک دوم فنجان
  • آرد جو دوسر: یک و یک دوم فنجان
  • بیکینگ پودر: دو قاشق چای خوری
  • جوش شیرین: دو قاشق چای خوری
  • نمک دریا: نصف قاشق چای خوری
  • تخم مرغ: دو عدد
  • سس سیب سرد: یک فنجان
  • روغن گیاهی: ۴ قاشق غذا خوری

دستور تهیه

فر را از قبل روی درجه حرارت ۲۵۰ درجه سانتی گراد قرار دهید. قالب و یا کاغذ های مخصوص مافین را چرب کنید. شکر قهوه ای، سبوس جو دوسر، آرد جو دوسر، بکینگ پودر، جوش شیرین و نمک دریا را با هم مخلوط کنید. تخم مرغ، سس سیب سرد و روغن گیاهی را نیز به مخلوط اضافه کرده و تا زمانی که خوب مخلوط شوند، هم بزنید.
مخلوط به دست آمده را با قاشق درون قالب و یا کاغذ های مخصوص مافین که از قبل چرب کرده بودید، بریزید و درون فر قرار دهید. در ۲۰۵ درجه سانتیگراد به مدت ۱۵ دقیقه بپزید تا زمانی که طلایی قهوه ای رنگ شود. می توانید برای تنوع، کمی کشمش و یا جوز به مخلوط تهیه شده اضافه کنید و یا قبل از پخت، کمی شکر و دارچین روی مافین ها بریزید.

کلوچه شکلاتی با سبوس جودوسر

مواد مورد نیاز

  • سبوس جو دوسر: ۶ قاشق غذاخوری
  • پودر کاکائو: ۴ قاشق چای خوری
  • تخم مرغ: ۲ عدد
  • ماست کم چرب: ۶ قاشق غذاخوری
  • بیکینگ پودر: ۱ قاشق چای خوری
  • شکر قهوه ای: نصف قاشق غذاخوری

دستور تهیه

تمام مواد خشک را در یک کاسه مخلوط کنید. ماست و تخم مرغ را به آن اضافه کرده و آن قدر هم بزنید تا یکدست شود. شکر قهوه ای را به آن اضافه کنید.

مخلوط را به ۶ قسمت مساوی تقسیم کرده و روی بشقابی سفالی ۶ تکه کاغذ روغنی کوچک گذاشته و مخلوط را روی آن ها بریزید. و یا می توانید از قالب های مخصوص کلوچه استفاده کنید. برای پخت باید آن را ۱۵ تا ۱۸ دقیقه در فر با درجه ی ۳۵۰ فارنهایت قرار دهید.

قهوه : یک آرامبخش واقعی

میانوعده سالم

قهوه فوری

مواد مورد نیاز

  • آب گرم: یک فنجان
  • قهوه فوری: ۱ تا ۲ قاشق
  • شکر: به مقدار نیاز
  • شیر یا خانه: به مقدار نیاز

دستور تهیه

برای اینکه بتوانید خیلی سریع و آسان یک فنجان آب را داغ کنید، آن را برای مدت ۱ دقیقه در مایکرویو قرار بدهید. علاوه بر این، می‌توانید آب را درون یک کتری ساده روی گاز  یا در یک کاری برقی جوش بیاورید. یادتان باشد که آب را با دمای متوسط رو به زیاد جوش بیاورید و درست قبل از اینکه شروع کند به قل‌قل کردن، آن را از روی گاز بردارید. اگر قصد دارید که تنها برای یک نفر قهوه درست کنید، ۱ فنجان آب داغ کنید. اما اگر تعداد نفرات بیشتر باشد، باید برای هرکدام از آنها ۱ فنجان آب داغ کنید.

در این مرحله ۱ الی ۲ قاشق چای خوری از قهوه فوری را در لیوان خود بریزید. بهتر است که اول دستورالعمل نوشته شده در پشت جعبه قهوه فوری خود را بخوانید و ببینید برای اینکه مزه قهوه در بهترین حالت خود باشد، باید در هر لیوان چه اندازه قهوه بریزید. بسیاری از کمپانی‌های تولید قهوه پیشنهاد می‌کنند که به ازای هر فنجان آب جوش (که معادل ۲۴۰ میلی لیتر است) ۱ الی ۲ قاشق چای خوری قهوه فوری در آن بریزید.

در مرحله بعدی، قهوه فوری را با یک قاشق غذاخوری آب سرد مخلوط کنید. مخلوط کردن قهوه با کمی آب سرد آن را به آرامی حل می‌کند. در این مرحله از طرز تهیه قهوه به آرامی و با دقت آب جوش را در لیوان بریزید، به خصوص اگر با کتری آب را جوش نیاورده‌اید. یادتان باشد که اگر قهوه خود را تلخ و سیاه دوست ندارید، در لیوان برای شیر یا خامه هم جا بگذارید.

شما می‌توانید به قهوه خود یک قاشق چای خوری شکر سفید یا شکر قهوه‌ای، پودر کاکائو، دارچین و یا همه اینها را اضافه کنید. علاوه بر این، شما می‌توانید در قهوه خود کمی خامه طعم‌دار بریزید. اما یادتان باشد که خامه‌های طعم‌دار معمولا خیلی شیرین هستند، به همین دلیل بهتر است که همراه با این مدل خامه از شکر استفاده نکنید.

 

با خوردن این میانوعده آرامبخش می توان از آسیب های خستگی و بی حوصلگی سالم ماند.

 

صحبت پایانی

به توصیه کارشناسان تغذیه قرار دادن میانوعده های سالم در برنامه غذایی موجب کنترل قند خون می شود که کنترل قند خون برای بسیاری از افراد جامعه اهمیت دارد. همه میانوعده‌ها برای هر هدفی،مفید نیستند و در انتخاب آن باید دقت بسیاری کرد.

امروزه طبق توصیه کارشناسان تغذیه خوردن پنج وعده در روز توصیه می شود که صبحانه، ناهار، شام و دو میانوعده است که در هر وعده باید مقدار کمتری غذا مصرف کنیم . با توجه به اینکه مصرف میانوعده ها باعث می شود تا فرد بین وعده‌های غذایی احساس سیری کرده و همین احساس سیری سبب سالم ماندن از پرخوری و در نتیجه مانع از اضافه وزن می‌شود.