پودر آب پنیر در بدنسازی از مکملهای غذایی محبوب است.
انواع مختلفی از پروتئین آب پنیر وجود دارد، از جمله: پودر آب پنیر ایزوله و پودر آب پنیر کنسانتره و در کنار آن پودر آب پنیر ساده که البته این مورد آخر منبع غنی کربوهیدرات است.
این مقاله تفاوتهای بین این دو شکل رایج پروتئین آب پنیر را توضیح میدهد و اینکه کدام یک از آن ها بهتر است که استفاده کنید.
پودر آب پنیر چیست؟
بیشتر پروتئین موجود در نوشیدنیها و پودرها از شیر گرفته میشود.
هنگامی که شیر برای تشکیل پنیر یا ماست فرآوری میشود، باقیمانده مایع کشک نامیده میشود.
این مایع حاوی پروتئینهای زود هضم است که معمولا به عنوان پروتئین آب پنیر شناخته می شود.
قبل از فرآوری، حدود ۲۰ % پروتئین در شیر کشک است و ۸۰ درصد دیگر از پروتئین دیر هضم کازئین تشکیل شده است.
whey و casein هر دو به عنوان پروتئین های با کیفیت بالا در نظر گرفته میشوند چون حاوی تمام آمینو اسیدهای مورد نیاز بدن شما هستند.
با این حال، پودر آب پنیر برای بدنسازی به ویژه برای افزایش تولید پروتئین جدید در ماهیچهها مفید تلقی میشود.
انواع مختلفی از پروتئین آب پنیر در مکملها وجود دارد.
دو مورد از رایج ترین اشکال پودر آب پنیر ایزوله و کنسانتره هستند.
این فرمها با استفاده از تکنیک های فرآوری مختلف تولید می شوند و کمی در محتوای غذایی متفاوت هستند.
پروتئین آب پنیر بخشی از پروتئین لبنیات است که به سرعت هضم میشود
انواع مختلفی از مکملهای پروتئین آب پنیر در دسترس هستند و دو نوع از رایجترین آنها به صورت ایزوله شده و کنسانتره وجود دارد
محصول پیشنهادی : پودر آب پنیر
محصول پیشنهادی : پودر کنسانتره آب پنیر آلیندا
تفاوت بین پودر آب پنیر ایزوله و کنسانتره چیست؟
تفاوتهای غذایی متعددی بین ایزوله و کنسانتره وجود دارد. این تفاوتها ناشی از روش های فرآوری است.
هنگامی که مایع آب پنیر به صورت یک فراورده جانبی پنیر یا ماست جمع آوری میشود، چندین مرحله پردازشی انجام میشود تا محتوای پروتئین خود را افزایش دهد.
بعد از این که غلظت پروتئین کافی بدست آمد، مایع میتواند برای تشکیل پودر آب پنیر کنسانتره خشک شود که تا ۸۰ درصد وزن آن را پروتئین تشکیل می دهد.
مرتبط بخوانید:
۲۰ درصد باقیمانده پودر کنسانتره آب پنیر شامل رطوبت، کربوهیدرات ها و چربی ها است.
اگر مراحل پردازش مختلف برای کاهش محتوای چربی و کربوهیدرات به کار رود، یک پودر ایزوله شده حاوی ۹۰ % و یا بیشتر وزن ماده، پروتئین می تواند تولید شود.
به طور کلی، مراحل پردازش مورد استفاده در تولید آب پنیر کنسانتره، منجر به محتوای پروتئین بالاتر و مقدار چربی و کربوهیدرات کم تر در هر خدمت شده باشد.
با این حال، انواع آمینواسیدها که در هر دو شکل آب پنیر یافت میشوند تقریبا یکسان هستند چون از پروتئینهای یکسان مشتق شدهاند.
جدول زیر تفاوتهای کلیدی بین مکمل های پودر آب پنیر ایزوله و کنسانتره را به ازای هر 100 کالری نشان میدهد:
پودر آب پنیر ایزوله | پودر آب پنیر کنسانتره | |
فرآوری | بیشتر | کمتر |
پروتئین | 23 گرم | 18 گرم |
کربوهیدرات | 1 گرم | 3.5 گرم |
چربی | 0 گرم | 1.5 گرم |
لاکتوز | تا 1 گرم | تا 3.5 گرم |
علاوه بر داشتن مقدار کم کربوهیدرات، پودر آب پنیر ایزوله همچنین مقدار لاکتوز کمتری دارد.
این بدین معنی است که میتواند انتخاب بهتری برای کسانی باشد که به لاکتوز حساسیت هستند.
با این وجود، مقدار لاکتوز موجود در هر دو شکل پروتئین آب پنیر، به اندازه کافی پایین است که آنهایی که به لاکتوز حساسیت دارند نیز بتوانند از آن استفاده کنند.
علاوه بر تفاوتهای غذایی آنها، تفاوت هزینه زیادی بین این دو نوع پودر آب پنیر برای بدنسازی وجود دارد.
به طور کلی، آب پنیر ایزوله گران تر از نوع کنسانتره است
در حالی که این امر منطقی به نظر میرسد براساس خلوص بالاتر آب پنیر ایزوله، تهیه مقدار زیادی از آب پنیر کنسانتره میتواند همان دوز پروتئین را با هزینه کم تر به شما برساند.
تفاوت اصلی بین آب پنیر کنسانتره و ایزوله این است که آب پنیر ایزوله در مراحل فرآوری بیشتری قرار گیرد، که منجر به یک مقدار پروتئین بیشتر با کربوهیدرات، لاکتوز و چربی کمتر میشود.
پودر آب پنیر ایزوله به طور معمول گرانتر از نوع کنسانتره است.
هر دو نوع پودر آب پنیر برای بدنسازی مزایای مشابهی دارند.
مطالعات بسیاری اثرات سودمند پروتئین آب پنیر برای بدنسازی را تایید میکنند.
یک مطالعه بر روی ۱۹۲ ورزشکار به این نتیجه رسید که مصرف مکمل های حاوی پروتئین آب پنیر، شامل ایزوله و یا کنسانتره، منجر به بهبود توده ماهیچه بدون چربی و قدرت می شود.
با این حال، علیرغم تفاوتهای جزیی موجود در محتوای تغذیه ای این دو نوع پودر آب پنیر، شواهد قوی وجود ندارد که نشان دهند پودر آب پنیر ایزوله و کنسانتره اثرات متفاوتی در بدن شما داشته باشد.
در رابطه با پروتئین، یکی از مهمترین عوامل نیاز روزانه شما است.
علاوه بر آن، اغلب توصیه میشود که اکثر نیاز روزانه پروتئین از منابع با کیفیت بالا مانند لبنیات، تخممرغ و ماکیان تامین شود.
اما هر دو نوع ایزوله و کنسانتره دارای پروتئین های با کیفیت بالا هستند و انتظار میرود که آن ها اثرات مشابهی را در صورت مصرف مقدار پروتئین یکسان داشته باشند.
با توجه به این موضوع، آنهایی که مصرف کربوهیدرات، چربی یا لاکتوز خود را محدود میکنند، ممکن است پودر آب پنیر ایزوله را ترجیح دهند، چون مقدار این سه ماده کمتر از مقدار موجود در پودر آب پنیر کنسانتره است.
همچنین لازم به ذکر است که بسیاری از مکملها حاوی ترکیبی از پودر آب پنیر ایزوله و کنسانتره هستند.
اگرچه تحقیقات از اثرات سودمند پودر آب پنیر برای بدنسازی پشتیبانی میکنند، اما هیچ مدرک روشنی برای تفاوت در اثرات نوع ایزوله و کنسانتره وجود ندارد.
مرتبط بخوانید: مکمل خانگی برای بدن سازی : معرفی 7 محصول واقعا کارا
خلاصه نکات اصلی پودر آب پنیر برای بدنسازی
پروتئین آب پنیر متشکل از چند پروتئین زودهضم است و یکی از عوامل اصلی در رژیم غذایی است.
دو شکل رایج عبارتند از: پودر آب پنیر ایزوله و پودر آب پنیر کنسانتره
آب پنیر ایزوله تحت مراحل پردازش متفاوت نسبت به آب پنیر کنسانتره قرار میگیرد، که باعث می شود آب پنیر ایزوله حاوی پروتئین بیشتر با کربوهیدرات و چربی کمتر در هر مقدار سرو باشد.
با این حال، این تفاوتهای غذایی اندک هستند، و پشتیبانی علمی به جهت اثرات مختلف این دو نوع پروتئین آبپنیر وجود ندارد.
پودر آب پنیر برای بدنسازی از نوع ایزوله ممکن است یک انتخاب خوب برای کسانی باشد که به دقت چربی، کربوهیدرات یا جذب لاکتوز را محدود میکنند، هر چند که این شکل آبپنیر معمولا گرانتر است.
صرفنظر از کدام نوع استفاده می کنید، آب پنیر یک پروتئین با کیفیت بالا است که میتواند به شما در رسیدن به اهداف تامین پروتئین روزانه شما کمک کند.
از همراهی شما سپاسگزاریم و امیدواریم با تهیه انواع پودر آب پنیر از فروشگاه گیاه سبز از افزایش حجم ماهیچه های خود لذت ببرید.
سلام. پودر آبپنیر میهن یا شرکت های دیگه مثل بیتارزن یا پگاه همین آبپنیر کنسانتره س؟… آیا آبپنیری که خودم حین درست کردن پنیر جدا کردم دارای پروتئین و مواد غذایی هست یا نه؟
درود به شما
خیر به هیچ عنوان پودر آب پنیر از نظر مشخصات ظاهری و ارزش غذایی شباهتی به کنسانتره آب پنیر نداره
پروتئین کنسانتره از حدود 35 تا 85 درصد پروتئین داره و آب پنیر در بهترین حالت (پودر آب پنیر پگاه که در حال حاضر در سایت موجود هست) حدود 8 درصد پروتئین داره
از نظر شکل ظاهری هم این دو محصول با هم تفاوت دارن
متاسفانه تا این تاریخ (فروردین 1400)، تکنولوژی تولید پروتئین آب پنیر در کشور وجود نداره و کلیه محصولات تحت این نام، وارداتی هستن
سلام من قبلا پودر آب پنیر میخریدم خیلی مزه ی بدی داشت که سخت میشد خورد ولی جدیداا خریدم مزش خوب شده ولی احساس میکنم اونیکی مزه ی بدی داشت بهتر از این مدل جدید هست،جدیده مزه ی مثل شیرخشک میده٫به نظرتون چیه دلیلش
درود به شما
پودر آب پنیر ماده معدنی تاثیرگذاری برای رشد و تقویت مو نداره و ممکنه بخاطر تاثیری که بر پاکسازی بدن داشته، به رشد مو کمک میکرده
تا حدود یکسال قبل، فقط پودر آب پنیر شور در کارخانه های پگاه و کاله تولید میشد که طعم خوشایندی نداشت اما نزدیک به یکسال هست که پودر آب پنیر شیرین هم تولید میشه که بخاطر استقبال بیشتر مصرف کننده ها، معمولا نوع شیرین در فروشگاه موجود میشه اما این 2 محصول از لحاظ آنالیز تفاوت خاصی ندارن