10 اتفاقی که با خوردن سفیده تخم مرغ در بدن شما رخ می دهد!

سفیده تخم مرغ از غذاهای محبوب ورزشکاران است. تخم‌مرغ از مواد غذایی پرمصرف و محبوب به خصوص برای صبحانه است و می تواند جایگزین مناسبی برای سایر غذاهای پرکلسترول نظیر گوشت باشد. در صورتی که به عنوان جایگزین سایر غذاها مورد استفاده قرار گیرد، مصرف بیش از یک عدد تخم مرغ کامل در روز نیز یک رژیم غذایی سالم محسوب می‌شود. اما تخم مرغ به دو صورت کامل و یا زرده و سفیده به طور جداگانه مصرف می شود. حالا باید دید که مزایای سفیده تخم مرغ بیشتر است یا تخم مرغ کامل. با مطلبی که در رابطه با مزایای سفیده تخم مرغ و 10 اتفاقی که با مصرف سفیده تخم مرغ در بدن شما رخ می دهد همراه فروشگاه گیاه سبز باشید.

مزایای سفیده تخم مرغ بیشتر است یا تخم مرغ کامل؟

با  وجود مزایای بسیاری که مصرف سفیده تخم مرغ دارد، باید گفت سفیده نسبت به تخم مرغ کامل مواد مغذی کمتری دارد. تخم مرغ کامل منبعی ازانواع ویتامین ها، مواد معدنی، پروتئین اضافی و برخی چربی های سالم محسوب می شود.

تخم مرغ کامل  کلسترول دارد، اما ارتباطی بین مصرف تخم مرغ و خطر ابتلا به بیماری قلبی از جمله بیماری های عروق کرونر و حملات قلبی گفته نشده است. همچنین با مصرف روزانه یک عدد تخم مرغ می توان خطر ابتلا به سکته مغزی را نیز کاهش داد.
از مواد معدنی زرده تخم مرغ هم نباید غافل بود که منبع مناسبی از دو آنتی اکسیدان مهم به نام های لوتئین و زیگزانتین است که موجب پیشگیری از انحطاط چشم و آب مروارید  می شود.
مصرف تخم مرغ کامل باعث احساس سیری بلند مدت و میزان دریافت کالری کمتر را برای فرد مصرف کننده همراه دارد.

در واقع، مصرف تخم مرغ در صبحانه می تواند برای کاهش وزن به خصوص در قسمت دور کمر و تنظیم شاخص توده بدنی (BMI) مفید باشد. با وجود این، اگر به دنبال یک رژیم غذایی با میزان کالری های دریافتی به شدت کنترل شده هستید و یا دارای سابقه خانوادگی کلسترول بالا یا سطوح بالای کلسترول در خون هستید، سفیده تخم مرغ می تواند انتخاب مناسب و سالم تری برای شما باشد.

سفیده تخم مرغ منبعی سرشار از پروتئین است و زرده آن نیز خواص خاص خود را دارد. یک تخم مرغ  بزرگ حاوی: ۳.۶ گرم پروتئین در سفیده و ۲.۷ گرم پروتئین در زرده است و این نشان می دهد که ۶۰ درصد پروتئین تخم مرغ در سفیده و ۴۰ درصد دیگر در زرده  است.

10 اتفاقی که با خوردن سفیده تخم مرغ در بدن شما رخ می دهد!
10 اتفاقی که با خوردن سفیده تخم مرغ در بدن شما رخ می دهد!

  فواید مصرف سفیده تخم مرغ :

این ماده غذایی، یک منبع عالی غذایی و سرشار از پروتئین، موادمعدنی و ویتامین‌های مختلف است. با مصرف این پودر سفیده تخم مرغ میتوانید از مزایای سفیده تخم مرغ که برای سلامتی بدن بسیار مفید است، بهره مند شوید. همچنین پودر سفیده تخم مرغ به دلیل نگهداری آسان تر و با کیفیت تر استفاده از این ماده غذایی پرخاصیت را برای مصرف کنندگان راحت تر کرده و دسترسی به آن بسیار بهتر از سفیده تخم مرغ تازه است.

1- از با کیفیت ‌ترین انواع منابع پروتئینی برای ساخت بافت های ماهیچه‌ ای مناسب برای بدنسازان و ورزشکاران ( به دلیل جذب راحت در ماهیچه ها)، از این ماده غذایی می توان برای تهیه انواع مکمل های غذایی خانگی استفاده کرد و دیگر نگران عوارض جانبی مکمل های آماده نبود. به این منظور استفاده از پودر سفیده تخم مرغ برای بهره مندی از مزایای سفیده تخم مرغ آسان تر بوده و نگهداری آن نیز بهتر انجام می گیرد. همچنین به دلیل اینکه این ماده غذایی جذب بالایی دارد و فاقد کربوهیدرات و چربی است بسیار در فرآیند عضله و ماهیچه سازی مؤثر است.

2- منبعی با بالاترین ارزش پروتئین که لبنیات و پروتئین گوشت ها بعد از آن قرار دارند. این مورد از مزایای سفیده تخم مرغ باعث شده تا بهره مندی از انواع اسیدآمینه های ضروری برای بدن بسیار راحت تر و مقرون به صرفه تر شود. با توجه به این مزیت سفیده تخم مرغ باید توجه داشت که استفاده از پودر سفیده تخم مرغ برای افرادی که به لاکتوز و کازئین (پروتئین های موجود در شیر) حساسیت دارند هم انتخاب مناسبی است چرا که هضم آلبومین و پروتئین های دیگر سفیده تخم مرغ برای دستگاه گوارش راحت تر است و همان فواید مصرف شیر را برای بدن تأمین می کند.

 

فواید سفیده تخمه مرغ 10 خواص بی نظیر آن برای سلامتی پوست و مو, (3)
مزایای سفیده تخم مرغ

 

3- ماده غذایی تقریباً فاقد چربی و کلسترول در مقایسه با زرده تخم مرغ به شمار می آید و به همین دلیل ورزشکاران و افرادی که به دنبال تناسب اندام هستند می توانند به راحتی از آن در رژیم غذایی خود استفاده کنند. همچنین سفیده تخم مرغ برای افرادی که سابقه ژنتیکی ابتلا به مشکل کلسترول بالا را دارند می تواند ماده غذایی مناسبی باشد.

4- یک منبع غذایی فاقد قند است. در نتیجه از پودر سفیده تخم مرغ با خیالی آسوده می توان در تهیه انواع غذاها و استفاده از آن در پخت انواعی از شیرینی ها استفاده نمود و نگرانی از میزان قند و کربوهیدرات آن نداشت.

5- مفید برای کسانی که چربی خو‌ن بالایی دارند. به دلیل اینکه ماده غذایی فاقد چربی و کلسترول است برای افرادی که چربی خون دارند مناسب است.

6- منبع غذایی مناسب برای کاهش وزن (به دلیل کلسترول و چربی پایین)، به دلیل ایجاد احساس سیری و جلوگیری از اشتهای کاذب می تواند برای کاهش وزن و استفاده در رژیم غذایی لاغری مفید باشد. باید اضافه کرد که این ماده غذایی با میزان کالری کمی که نسبت به تخم مرغ کامل دارد برای کاهش میزان کالری مصرف شده در روز بسیار مناسب است.

7- کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، به این دلیل که فاقد کلسترول و چربی های مضر بوده و می تواند از خطر گرفتگی عروق قلب که یکی از دلایل بیماری های قلبی هستند جلوگیری کند. همچنین اسیدآمینه آرژنین موجود در سفیده تخم مرغ  بهبود عملکرد قلب و گشاد شدن عروق قلبی با افزایش میزان اسید نیتریک خون می شود و فرآیند خون رسانی و انتقال اکسیژن به بافت ها از جمله بافت های ماهیچه ای را موجب می شود.

 

مزایای سفیده تخم مرغ
مزایای سفیده تخم مرغ

 

8- کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی، همان طور که گفته شد میزان بالای پروتئین در این ماده غذایی و میزان چربی و کلسترول تقریبا صفر آن از خطر ابتلا به بیماری فشار خون جلوگیری کرده و می تواند خطر ابتلا به سکته مغزی را کاهش دهد.

مرتبط بخوانید: بهترین رژیم غذایی برای بدنسازی

9- کمک به بهبود عملکرد دستگاه گوارش، از آنجایی که این ماده غذایی دارای میزان بالای انواع آمینواسیدهای ضروری برای بدن هستند و میزان چربی پایینی دارد در نتیجه جذب و هضم در سیستم گوارش سریعتر و راحت تر انجام شده و با مواد معدنی مفید و انواع ویتامین ها به خصوص ویتامین B12 به بهبود عملکرد سیستم گوارش بسیار کمک می کند.

10- کمک به تنظیم هورمون های بدن، سفیده تخم مرغ با داشتن پروتئین های سلوفور دار می تواند به تنظیم ترشح هورمون ها کمک بسیار زیادی کند.

مواد معدنی موجود در سفیده تخم مرغ:

– حاوی حدود ۶ گرم پروتئین خالص

– دارای تمام ۸ اسید آمینه اساسی موردنیاز بدن شامل «والین»، «لوسین»، «ایزولوسین»، «لیزین»، «میتونین»، «فنیل‌آلانین»، «ترئونین»، «آرژنین» و «تریپتوفان»

– حاوی ویتامین‌های B2، k، E، A، B12 و ریبوفلاوین، اسیدفولیک و سلنیم  (بسیار مهم برای ساخت و تقویت ماهیچه‌ها)

– مهم ترین پروتئین های پودر سفیده تخم مرغ یا سفیده تخم مرغ خشک:

– پروتئین اوآلبومین (Ovalbumin)
– پروتئین کونالبومین (Conalbumin)
– پروتئین اووموکوئید (Ovomucoid)
– پروتئین اووموسین (Ovomucin)
– پروتئین لیزوزیم (Lysozyme)

 

مزایای سفیده تخم مرغ
مزایای سفیده تخم مرغ

 

به طور کلی پروتئین ها موجب تنظیم PH خون می شوند.

دلیل اهمیت تنظیم pH خون بدن چیست؟  نوسان PH برای انسان حیاتی است و بدن نسبت به این شاخصه حساس است و عدم تنظیم بودن pH می تواند منجر به مرگ شود. بدن انسان از سیستم های متفاوتی تشکیل شده که آنها در برقراری تعادل نوسانات و تنظیم PH نقش بسزایی دارند. لذا پروتئین ها هم درای بخش  اسیدی و هم بخش بازی هستند( یعنی دارای نقش دوگانه هستند). بر این اساس زمانی که PH خون خاصیت اسیدی پیدا می کند، پروتئین خاصیت بازی از خود نشان می دهد و هنگامی که PH خون خاصیت بازی پیدا می کند، پروتئین نقش ماده ای با خاصیت اسیدی ایفا می کند و همیشه در برقراری تعادل pH خون نقشی اساسی ایفا می کند.

همچنین باید توجه داشته باشید که نوشیدن آب کافی همراه با مواد غذایی سرشار از پروتئین ها از جمله موارد بسیار مهم در رژیم غذایی و مصرف مواد غذایی سرشار از پروتئین مانند سفیده تخم مرغ محسوب می شود.

مرتبط بخوانید: پودر سفیده تخم مرغ و دانستی های آن

خواص بیوشیمیایی موجود در سفیده تخم مرغ:

pH سفیده تخم مرغ تازه حدود ۴/۷  و بعد از حدود ۳ روز به ۹ افزایش می یابد و تغییر ناچیزی دارد و این تغییر pH نتایج مُضر به دنبال دارد.

 

نکته مهم: هر چند که مزایای سفیده تخم مرغ بسیار زیاد است اما در مصرف هیچ ماده ی غذایی، هر چند مفید نباید زیاده روی کرد.

شما می توانید با استفاده از پودر سفیده تخم مرغ از بسیاری از مزایای سفیده تخم مرغ بهره مند شوید؛ چرا که پودر سفیده تخم مرغ نه تنها همان مزایای سفیده تخم مرغ را دارد بلکه استفاده از آن برای مصرف کنندگان به خصوص بدنسازان و افرادی که به دنبال کاهش وزن و رژیم غذایی لاغری هستند راحت تر، نگهداری طولانی و  باکیفیت تر و محصولی سالم تر و به دور از هر گونه آلودگی باکتریایی و قارچی را فراهم نموده است.

 

با تهیه پودر سفیده تخم مرغ با کیفیت و اصل از فروشگاه گیاه سبز از مزایای این ماده غذایی مفید استفاده کنید و سلامتی و شادابی را تجربه کنید.