با جوانه گندم پی بپزیم ؟

جوانه گندم یکی از سالم ترین مواد غذایی است که می توانید آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. حال چگونه غذا با جوانه گندم درست کنیم؟! ، ما در این مطلب قصد داریم طرز ساخت چندین غذا را با این ماده فوق العاده آموزش دهیم. با ما همراه باشید.

جوانه ی گندم چه خواصی دارد؟

جوانه گندم سالم ‌ترین قسمت گندم است و این قسمتی است که گیاه برای رشد، توسعه و تغذیه گیاه گندم جدید از آن استفاده می ‌کند. این جنین گیاه گندم است.

حدود دو قاشق سوپ خوری جوانه گندم خام، ، شامل حدود ۶۰ کالری، ۹ گرم کربوهیدرات پیچیده، ۴ گرم پروتئین و ۱.۵ گرم چربی اشباع‌ نشده است. این ماده همچنین حاوی ۲ گرم فیبر رژیمی و ۲ گرم قند است و عاری از کلسترول می باشد. علاوه بر این، ما دیگر فواید سلامتی ناشی از جوانه گندم را در ادامه لیست می کنیم.

ویتامین ‌ها : جنین گندم حاوی ویتامین‌ های B مانند ویتامین  B۱ (تیامین) اسید فولیک و ویتامین  B۶ است. این ویتامین ‌ها برای سلامت قلبی و عروقی شما عالی هستند، به علاوه این ویتامین به تقویت مواد شیمیایی در مغز ما کمک می ‌کند. جوانه گندم شامل ویتامین E است که همانند یک آنتی ‌اکسیدان قوی عمل می ‌کند که سلول ‌های مغز، غشا سلولی و مولکول‌ های کلسترول را محافظت می‌ کند. هم چنین برای سم زدایی کبد و عملکرد سیستم ایمنی نیز مهم است. ویتامین E برای کنترل گلوکز خون نیز عالی است، که هم برای سلامتی و هم برای دیابت مهم است.

مواد معدنی : جوانه گندم منبع غنی مواد معدنی نظیر کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، سلنیوم و روی است. کلسیم به مدت طولانی شناخته شده ‌است که به تقویت و استحکام استخوان ‌ها کمک می‌ کند، در حالی که آهن برای میزان خون شما عالی است. این مواد معدنی به بدن کمک می ‌کنند تا خود را ترمیم کرده و ما را سالم نگه دارد.

فیبر : جوانه گندم از فیبر تشکیل ‌یافته است که برای سلامت روده ‌ها و سم زدایی بسیار عالی است. هم چنین برای تعادل خوب قند خون و کنترل کلسترول مفید است.

اسیدهای چرب امگا ۳ : این اسید های چرب سالم به کاهش سطح کلسترول بدن، التهاب و حتی سطوح اضطراب کمک می ‌کنند. این ماده همچنین به سیستم عصبی شما کمک می ‌کند.

فیتوسترول ها : جوانه گندم همچنین حاوی فیتوسترول ها است که اجزای استروئیدی هستند که می توان آن‌ها را به کلسترول خوب تشبیه کرد. داشتن این ماده در رژیم غذایی شما ممکن است به کاهش سطح کلسترول بد کمک کرده و در نهایت یک قلب سالم و سیستم قلبی و عروقی قوی به شما تحویل بدهد.

جوانه گندم در دهه‌ های اخیر مورد بررسی قرار گرفته‌ است و ثابت شده ‌است که تاثیر بسیار خوبی در ورم مفاصل و درمان سرطان دارد.

به طور کلی خواص جوانه گندم را می توان در جملات زیر خلاصه کرد:

مقدار بسیار بالای پروتئین نسبت به محصولات غذایی طبیعی دارد.

چربی و کربوهیدرات‌ کمی دارد.

هیچ سدیم یا کلسترول یا قندی وجود ندارد، چون هیچ گونه افزودنی استفاده نمی شود.

منبع عالی تیامین و اسید فولیک است.

غنی از مواد معدنی مثل آهن، فسفر، منیزیم، روی و پتاسیم می باشد.

فیبر رژیمی فراوان دارد.

مناسب برای بیماران دیابتی و بیماران قلبی است.

بهترین غذای سالم برای ورزشکاران می باشد.

فواید غذایی بسیاری که جوانه گندم ارائه می ‌دهد، از طریق رژیم غذایی قابل دریافت خواهد بود. راه ‌های زیادی برای اضافه کردن این بخش سالم از گندم به رژیم غذایی شما وجود دارد. آن را امروز امتحان کنید.


مرتبط بخوانید :


چگونه سوپ جوانه گندم درست کنیم؟

دستور تهیه سوپی که برای شما آماده کرده ایم براسی هشت نفر مناسب می باشد و از جوانه گندم به عنوان ماده اصلی در آن استفاده می شود. این سوپ را می توانید به راحتی آماده کنید و از مزایای جوانه گندم بهره مند شوید. مواد لازم این سوپ به شرح زیر می باشد :

مواد لازم:

دو قاشق غذا خوری روغن گیاهی

دو عدد ساقه کرفس متوسط ( حدود سه چهارم فنجان )

یک عدد پیاز زرد متوسط، خرد شده ( حدود ۲ فنجان )

یک عدد فلفل زرد متوسط، خرد شده ( حدود ۱ فنجان )

یک عدد هویج متوسط ( در حدود سه چهارم فنجان )

دو فنجان آب سبزیجات پخته شده کم نمک

یک سوم فنجان گوجه ‌فرنگی خشک شده و بدون روغن

4 قاشق غذا خوری رب گوجه ‌فرنگی

۱۰ عدد گوجه‌ فرنگی گیلاسی خرد شده

یک و بیست و هشت اونس  گوجه‌ فرنگی کنسروی خرد شده به همراه آب

یک و پانزده اونس لوبیا سفید درشت کنسرو شده کم نمک

یک و پانزده اونس لوبیا قرمز کنسرو شده

یک تا دو قاشق چای خوری پودر فلفل چیلی

یک قاشق چای خوری پونه کوهی خشک شده

یک قاشق چای خوری پاپریکا

یک قاشق چای خوری آویشن خشک

نصف تا یک عدد فلفل قرمز برای مزه دار کردن

یک چهارم قاشق چای خوری نمک

یک چهارم فنجان جوانه گندم

گشنیز خرد شده و ماست یونانی برای سرو

طرز تهیه:

روغن را در یک ماهی ‌تابه بر روی حرارت متوسط حرارت دهید. کرفس، پیاز، فلفل و هویج را اضافه کنید تا زمانی که مواد نرم شده و پیاز شفاف شود. برای این مرحله ۵ تا ۷ دقیقه مواد را بپزید.

آب سبزیجات ، گوجه ‌فرنگی خشک شده، رب گوجه‌ فرنگی، گوجه‌ فرنگی خرد شده، گوجه ‌فرنگی گیلاسی، لوبیا سفید و لوبیا قرمز را اضافه کنید. به هم بزنید تا مواد کامل ترکیب شود. پودر فلفل قرمز، پونه کوهی، پاپریکا، آویشن، فلفل قرمز و نمک را نیز اضافه کنید. در ظرف را بگذارید و سپس به جوش آورید. حرارت را متوسط کنید و ۴۵ تا ۵۰ دقیقه آرام بپزید. جوانه گندم را بریزید و قابلمه را از حرارت بردارید.

در صورت تمایل، سوپ جوانه گندم را در کاسه با گشنیز و ماست یونانی سرو کنید.

نکات کلیدی:

کالری این سوپ برای هر سرو 254 است. چربی کلی آن 5 گرم و قند نیز 10 گرم می باشد. ارزش غذایی این سوپ به صورت زیر می باشد :

کلسترول : 0.1 میلی گرم

پروتئین : 12 گرم ( بیست و چهار درصد مقدار مصرف توصیه شده روزانه )

کربوهیدرات : 43 گرم ( چهارده درصد مقدار مصرف توصیه شده روزانه )

ویتامین آ : 160 میکروگرم ( هجده درصد مقدار مصرف توصیه شده روزانه )

ویتامین ب 6 : 0.3 میلی گرم ( شانزده و سه دهم درصد مقدار مصرف توصیه شده روزانه )

ویتامین سی : 39 میلی گرم ( شصت و پنج درصد مقدار مصرف توصیه شده روزانه )

ویتامین ای : 3 میلی گرم ( شانزده درصد مقدار مصرف توصیه شده روزانه )

ویتامین کا : 18 میکرو گرم ( بیست و دو درصد مقدار مصرف توصیه شده روزانه )

کلسیم : 150 میلی گرم ( پانزده درصد مقدار مصرف توصیه شده روزانه )

فیبر : 10 گرم ( چهل و دو درصد مقدار مصرف توصیه شده روزانه )

فولات خوراکی : 84 میکرو گرم

فولات کل : 98 میکرو گرم ( بیست و پنج درصد مقدار مصرف توصیه شده روزانه )

فولیک اسید : 8 میکرو گرم

آهن : 5 میلی گرم  ( بیست و شش درصد مقدار مصرف توصیه شده روزانه )

منیزیم : 79 میلی گرم ( بیست درصد مقدار مصرف توصیه شده روزانه )

چربی تک ساختار نیافته : 3 گرم

نیاسین ( ویتامین ب 3 ) : 3 میلی گرم ( سیزده درصد مقدار مصرف توصیه شده روزانه )

فسفر : 195 میلی گرم ( بیست و هشت درصد مقدار مصرف توصیه شده روزانه )

چربی چند ساختار نیافته : 1 گرم

پتاسیم : 989 میلی گرم ( بیست و هشت درصد مقدار مصرف توصیه شده روزانه )

ریبوفلاوین ( ویتامین ب 2) : 0.2 میلی گرم ( یازده و هفت درصد مقدار مصرف توصیه شده روزانه )

سدیم : 421 میلی گرم  ( هجده درصد مقدار مصرف توصیه شده روزانه )

تیامین ( ویتامین ب 1 )  : 0.8 میلی گرم ( پنجاه و سه دهم درصد مقدار مصرف توصیه شده روزانه )

روی : 2 میلی گرم ( یازده درصد مقدار مصرف توصیه شده روزانه )

چگونه با جوانه گندم سالاد درست کنیم؟

شما می توانید از جوانه گندم برای درست کردن سالاد نیز استفاده کنید. سالادها راه حل خوبی برای اضافه کردن این ماده پر خاصیت به رژیم غذایی شما می باشد. در این قسمت طرز تهیه 2 نوع سالاد با جوانه گندم را آموزش خواهیم داد.

مواد لازم:

مواد لازم برای سالاد شماره 1 :

یک فنجان دانه گندم جوانه زده

سه چهارم فنجان هویج خرد شده

سه چهارم فنجان کلم قرمز خرد شده

سه چهارم فنجان کرفس خرد شده

نصف فنجان پیاز سبز  خرد شده

یک فنجان شاه ‌بلوط در آب خیس شده

برای سس سالاد :

سه قاشق سوپ خوری روغن زیتون طبیعی

دو قاشق سوپ خوری روغن کنجد

دو قاشق سوپ خوری سس هویسین

دو قاشق سوپ خوری سس سویا

دو قاشق سوپ خوری سرکه

دو قاشق چای خوری عسل

نصف قاشق چای نمک

نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه تازه

مواد لازم برای سالاد شماره 2 :

مواد بر دسر : یک چهارم فنجان عصاره لیمو

یک دوم قاشق چای خوری تراشه پوست لیمو

یک سوم فنجان برگ نعناع، کمی برش خورده

سه قاشق سوپ خوری روغن زیتون

یک هشتم قاشق چای خوری نمک

یک هشتم قاشق چایخوری فلفل سیاه

یک و نیم قاشق سوپ خوری خردل دیژون

مواد برای سالاد : دو سوم پیمانه کینوا

یک فنجان گوجه‌فرنگی خرد شده

دو فنجان سبزی شاهی خرد شده

یک دوم فنجان پنیر فتا خرد شده

یک چهارم فنجان پودر جوانه گندم

طرز تهیه:

طرز تهیه سالاد شماره یک :

برای پختن دانه‌ های گندم: ۴ فنجان آب را به یک قابلمه اضافه کنید. نمک و دانه‌ های جوانه زده گندم را اضافه کنید. حرارت را کم کنید و تا زمانی که دانه ‌های گندم در حدود یک ساعت بپزند و نرم باشند به پختن ادامه دهید. آن را آبکشی کنید. کنار بگذارید و بگذارید خنک شود (ممکن است گرم باشد اما داغ نباشد)

دانه ‌های گندم جوانه زده و همه سبزیجات را در یک کاسه بزرگ مخلوط کنید.

ترکیبات سس را در یک کاسه کوچک اضافه کنید و هم بزنید تا به طور کامل با هم ترکیب شوند. سس به دست آمده را روی سالاد بریزید و به هم بزنید تا ترکیب شوند. بگذارید سالاد حداقل ۱ تا ۲ ساعت قبل از سرو استراحت کند. بهترین کار این است که در دمای اتاق باقی بماند.

طرز تهیه سالاد شماره دو :

تمام مواد لازم را در یک کاسه کوچک مخلوط کنید تا دسر را آماده کنید. آن‌ ها را به طور کامل مخلوط کرده و به هم بزنید. سپس آن را کنار بگذارید.

کینوا را طبق دستور بسته بندی آماده کنید. برخی از کینوا ها را باید آبکشی کرد، در حالی که برخی از انواع کینوا ها را قبل از آبکشی باید پاک کرد. بعد از آماده سازی کینوا بگذارید تا دمای اتاق خنک شود.

برای درست کردن سالاد، کینوا خنک شده، سبزی شاهی، گوجه‌ فرنگی، پنیر فتا و پودر جوانه گندم را در یک کاسه بزرگ بریزید تا این که کاملا با هم ترکیب شوند. سس را بر روی سالاد بریزید و آن‌ ها را به خوبی مخلوط کنید.

غذا را سریعا سرو کنید یا در یخچال نگه دارید تا مطمئن شوید که آماده سرو است

نکات کلیدی:

برای سالاد شماره یک :

اگر دانه ‌های گندم را به مدت یک شب خیس کنید، زمان پخت آن را تقریبا به نصف کاهش ‌دهید. این مقدار سالاد برای دو نفر به عنوان غذای اصلی و برای چهار نفر در کنار غذای اصلی مناسب می باشد.

برای سالاد شماره دو :

سالاد کینوا و جوانه گندم برای تابستان بهترین گزینه است. شما می توانید این سالاد را به عنوان سالاد تابستانی برای ناهار سبک و یا در کنار شام آماده کنید. این سالاد سرشار از پروتئین است.

نکات کلیدی جوانه گندم

خوراک جوانه گندم

این خوراک سبزیجات ساده و سالم که بر پایه توفو ارگانیک است، یک  ارزش غذایی اضافه‌ شده را از جوانه گندم دریافت می‌ کند و طعم زیادی از پیاز سبز، پودر سیر و سس سویا دارد. شما به جای جوانه گندم می توانید از مواد دیگر مانند بادام را امتحان کنید و یا کمی آرد به دستور تهیه این غذا اضافه بکنید.

این برگرهای توفو به قدری سریع و ساده هستند که تنها چیزی که شما باید انجام دهید این است که توفو را با چند ماده ساده مخلوط کنید، به شکل دایره های کوچک دربیاورید و سپس برای چند دقیقه سرخ کنید و بعد کار شما تمام است!

این دستورالعمل متناسب با رژیم غذایی گیاه خواری است. آیا آن‌ ها باید عاری از گلوتن باشند؟ فقط کافی است آرد معمولی را با هر نوع آرد بدون گلوتن جایگزین کنید. ما آرد نخود را توصیه می ‌کنیم زیرا به نظر می ‌رسد که نسبت به سایر آرد های عاری از گلوتن در دسترس تر است.

مواد لازم:

یک دوم فنجان توفو

یک عدد پیاز خرد شده

سه عدد پیاز سبز خرد شده

دو قاشق غذاخوری جوانه گندم

دو قاشق غذا خوری آرد

دو قاشق غذاخوری پودر سیر

دو قاشق غذاخوری سس سویا

فلفل تند

روغن برای سرخ کردن

طرز تهیه:

مرحله اول : مواد اولیه را آماده کنید.

مرحله دوم : اطمینان حاصل کنید که سویا شما خوب آبکشی شده و تحت فشار قرار دارد. هیچ ‌کس یک برگر آبکی را دوست ندارد و اگر مقدار زیادی رطوبت را در پنیر داشته باشید برای شکل دادن برگرها با مشکل مواجه خواهید شد.

مرحله سوم : زمانی که پنیر سویا به خوبی تحت فشار قرار گیرد و آب آن تخلیه شود، به آرامی در یک کاسه بزرگ آن را به قطعات کوچک خرد کنید.

مرحله چهارم : پیاز خرد شده، پیاز سبز، جوانه گندم، آرد، پودر سیر، سس سویا و مقداری فلفل به داخل کاسه اضافه کنید تا به خوبی ترکیب شود.

مرحله پنجم : سپس، به آرامی مخلوط را به برگرهای کوچک تبدیل کنید و همه چیز را به هم فشار دهید تا در حدود ۱ اینچ قطر داشته باشد. احتمالا می‌ خواهید از دست (تمیز) خود برای این کار استفاده کنید.

مرحله ششم : برگرها را در یک ماهی‌ تابه بزرگ سرخ کنید تا به آرامی به رنگ قهوه‌ای طلایی و ترد در بیاید، حدود ۵ تا ۶ دقیقه هر طرف را در داخل روغن قرار دهید.

مرحله هفتم  : سرو کنید و لذت ببرید.

  • نکات کلیدی

این برگرها را می توانید برای وعده شام یا ناهار آماده کنید و از این طریق جوانه گندم را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. این غذا در هر سرو 110 کالری دارد. 460 میلی گرم سدیم داشته و نوزده درصد از مقدار مصرف توصیه شده روزانه را تامین می کند.

چربی برگرهای توفو و جوانه گندم 5 گرم چربی داشته و هشت درصد از مقدار مصرف توصیه شده روزانه را تامین می کند.

همچنین سه گرم پروتئین دارد و شش درصد از مقدار مصرف توصیه شده روزانه را تامین می کند.

کربوهیدرات موجود در این خوراک جوانه گندم نیز دوازده گرم بوده و چهار درصد از میزان نیاز روزانه را فراهم می کند.


مرتبط بخوانید : خواص پودر جوانه گندم : چند خاصیت بی نظیر و جادویی!


سمنو

سمنو از محبوب ترین خوراکی ها بین ایرانی ها است که با استفاده از جوانه گندم در هنگام نوروز تهیه می شود. این خوراکی خوشمزه را می توان در تموم فصل های سال نیز تهیه و مصرف کرد. طعم این خوراکی شیرین بوده و خواص بسیاری نیز برای سلامتی بدن دارد.

مواد لازم:

گندم : یک کیلوگرم

آرد گندم : سه الی چهار کیلو گرم

بادام و یا فندوق : به میزان لازم

طرز تهیه:

برای تهیه سمنو باید از جوانه گندم استفاده کنید. بنابراین باید از  چند روز قبل اینکه سمنو بپزید، کارهای لازم برای جوانه زدن گندم ها را انجام دهید.

برای آماده کردن جوانه گندم ، در مرحله اول باید گندم ها را پاک کرده، سپس آن ها را شسته و داخل ظرف مناسب بریزید. برای این که دانه های گندم جوانه بزنند باید آن را خیس کنید. پس آب سرد را به ظرف مورد نظر اضافه کنید به مقداری که تمام سطح گندم ها را بپوشاند. فرآیند جوانه زنی حدود دو روز زمان نیاز دارد. در طی این دو روز چند بار آب آن را عوض کنید.

پس از گذشت دو روز گندم ها شروع به جوانه زنی کرده و کمی سفید می شوند. در این مرحله باید دانه های گندم را از آب خارج کنید و داخل آبکش بریزید. اجازه دهید آب آن کاملا گرفته شود. بعد از خشک شدن در یک سینی گندم ها را پهن کنید و روی آن یک پارچه ی تمیز و مرطوب قرار بدهید. اجازه بدهید یک الی دو روز نیز در این وضعیت باقی بماند. در طول این مدت هم مراقب باشید تا به صورت مرتب پارچه را مرطوب کرده و از خشک شدن آن جلوگیری کنید. بعد از این مرحله نیز گندم ها را به یک کاسه بزرگ انتقال داده و دوباره روی آن پارچه قرار می دهیم و به طور مرتب آن را مرطوب می کنیم. این مراحل را نیز به مدت دو روز تکرار می کنیم تا گندم ها ساقه پیدا کنند و کمی بزرگ شوند.

پس از آماده شدن جوانه گندم آن ها را آسیاب کرده و داخل ظرفی بریزید و به آن کمی آب اضافه کنید. جوانه گندم چرخ شده به همراه آب را از یک صافی رد کنید و موادی که روی صافی باقی می ماند را با دست فشار دهید تا عصاره و شیره ی آن به طور کامل خارج شود.

در مرحله بعدی آرد را الک کرده و شیره ای که در مرحله قبلی به دست آمد را آرام آرام به آرد اضافه کرده و مخلوط کنید و خوب با یک چنگال بزنید تا آرد گلوله گلوله نشود.

بعد از آن مخلوط آرد و شیره را روی حرارت قرار بدهید و مدام هم بزنید تا مخلوط به رنگ قهوه ای در آمده و شبیه حلوا غلیظ شود. مقدار کمی هم آرام آرام آب اضافه کنید تا از حالت سفتی و غلظت زیاد خارج شده و کمی رقیق تر و یکدست تر شود.

سمنو شما زمانی که به غلظت معین رسید بادام، پسته یا فندوق را هم اضافه کرده و نیم ساعت هم با حرارت ملایم هم بزنید تا کامل سمنو جا بیفتد

نکات مهم:

دقت کنید که جوانه ی گندم ها نباید سبز شود و زمانی که به رنگ سفید یا نقره ای در آمدند باید از آن برای سمنو استفاده کنید.

دقت کنید که هیچ گونه روغن و شکر به سمنو اضافه نمی شود و شیرینی آن قند طبیعی خود گندم است.

نکته قابل توجه دیگر این است که سمنو خیلی زود ته می گیرد. برای جلوگیری از ته گرفتن سمنو هم زدن مداوم را فراموش نکنید و در طول طبخ تمام حواس خود را به سمنو معطوف کنید.

سمنو دارای مقدار زیادی کلسیم، پتاسیم، فسفر، آهن، اسیدفولیک و ویتامین ها می باشد. کلسیم برای تقویت استخوان ها موثر بوده و فسفر نیز برای کارکرد مفید مغز موثر است. پتاسیم نیز باعث بهبود عملکرد قلب می شود.

سمنو مقدار کالری پایینی داشته و مقدار قابل توجهی پروتئین دارد.

چگونه با جوانه دانه های گندم کوکو درست کنیم؟

چگونه با جوانه دانه های گندم کوکو درست کنیم؟

خوراکی بعدی که برای شما در نظر گرفته ایم مربوط به کوکو جوانه گندم می باشد که می توانید آن را در منزل تهیه کنید و از طعم فوق العاده آن نهایت لذت را ببرید. علاوه بر جوانه گندم از مواد مغذی دیگری مانند تخم خرفه نیز در این دستور پخت استفاده می شود که آن را تبدیل به یک وعده غذایی خوشمزه با خواص فوق العاده می کند. مواد لازم برای تهیه این کوکو به شرح زیر می باشد :

مواد لازم:

یک فنجان شیر سویا یا شیر بادام

یک قاشق سوپ خوری سرکه سیب (آب لیمو ممکن است جایگزین شود)

یک قاشق سوپ خوری دانه چیا یا تخم کتان آماده شده

یک قاشق سوپ خوری ملاس

یک قاشق چای خوری بکینگ پودر

مقداری نمک (کم‌تر از یک چهارم قاشق چای خوری)

مقدار یک چهارم پیمانه تخم خرفه

یک فنجان جوانه گندم

طرز تهیه:

در مرحله اول یک فنجان شیر سویا را به یک کاسه بزرگ بریزید و سرکه سیب را به آن اضافه کنید. اجازه دهید ۱۰ دقیقه بماند تا شیر دلمه شود. از شیر برنج برای این کار استفاده نکنید. شیر برنج دارای مقدار پروتئین کم است و به همین دلیل به اندازه کافی خوب نیست.

در مرحله دوم یک قاشق سوپ خوری از دانه‌ های چیا را در یک مخلوط ‌کن مواد غذایی بریزید، با سرعت بالا آن را بهم بزنید. دانه‌ های فرآوری شده را در یک کاسه کوچک قرار دهید و سه قاشق سوپ خوری آب در دمای اتاق را به آن اضافه کنید. ترکیب کنید و اجازه دهید در حدود ۱۰ دقیقه بماند. از دستورالعمل ‌های مشابه برای ساخت تخم کتان استفاده کنید.

یک ماهی ‌تابه نچسب بزرگ را بر روی حرارت متوسط قرار دهید.

بیایید کوکو جوانه گندم درست درست کنیم! ملاس و دانه چیا آماده شده را به کاسه ای اضافه کنید که شیر سویا را در آن درست کنید. بکینگ پودر و نمک را اضافه کنید. از یک همزن برای ترکیب تمام مواد استفاده کنید. تخم خرفه و جوانه گندم را اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید. با استفاده از دست‌ هایتان، ماده کوکو را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید.

در این موقع ماهی ‌تابه باید آماده باشد. یک قاشق سوپ خوری روغن گیاهی را با اسپری آشپزی نچسب به خوبی به ماهیتابه اضافه کنید. ما آماده ساخت این کوکو ها هستیم!

نصف مواد آماده شده را بردارید و آن را در ماهی ‌تابه داغ بریزید و از دستتان استفاده کنید. مواظب باشید که خودتان را نسوزانید. به محض اینکه خمیر به ماهی ‌تابه می ‌خورد، آن را با دست خود صاف می ‌کند تا یک تکه ضخیم تشکیل دهد.

با توجه به بافت نرم کوکو، یکم سخت می باشد که آن را برگردانید اما شما حتما می‌ توانید این کار را انجام دهید! مطمئن باشید که از یک کاردک بزرگ یا دو تا از آن‌ها استفاده کنید! زمانی که دو طرف کوکو سرخ شد آماده است و می توانید آن را میل کنید.

برای این که کوکو را در بشقاب خود بگذارید، آن را نصف کنید و با میوه مورد علاقتون، پودر شکر یا هر چیزی که دوست دارید سرو کنید.

یادتان نرود که نصفه دیگه کوکو را درست کنید!

نکات کلیدی:

همانطور که اشاره شد بافت این کوکو نرم می باشد بنابراین اجازه دهید تا یک طرف آن کامل پخته شود و سپس به آرامی و با استفاده از کاردک آن را برگردانید.

این نیز یکی از روش هایی می باشد که می توانید با استفاده از آن جوانه گندم را به رژیم غذایی خود اضافه کنیم.

دمپخت گوجه فرنگی با جوانه گندم و جوانه عدس

بله درست است شما با استفاده جوانه گندم نیز می توان دمپخت گوجه درست کنید. با استفاده از مواد اولیه راحت می توانید این دمپخت خوشمزه را درست کنید و به روش های مصرف جوانه گندم خود تنوع ببخشید.

مواد لازم:

برای تهیه این دمپخت به دو پیمانه برنج، دو عدد گوجه فرنگی پوره شده، یک عدد پیاز خلالی خرد شده، یک پیمانه جوانه گندم و جوانه عدس، روغن به مقدار لازم و ادویه، نمک و فلفل لازم دارید.

طرز تهیه:

برای آماده سازی این غذا در مرحله اول پیاز را در روغن تفت دهید. سپس زردچوبه، ادویه و فلفل را اضافه کرده کمی تفت بدهید.

در مرحله دوم گوجه فرنگی را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ قرمزی آن خارج شود.

در مرحله سوم به مقدار لازم آب بریزید و اجازه دهید تا به جوش بیاید.

در مرحله بعدی برنج خیس خورده را آب در حال جوش اضافه کنید و زمانی که آب برنج کم تر شد جوانه گندم و عدس را اضافه کنید.

در مرحله ای که آب برنج تمام شد، برنج را دم بگذارید.

نکات کلیدی:

توجه داشته باشید که در این دستور پخت باید جوانه ها را در مرحله نهایی اضافه کنید تا مواد مغذی آن حذف شده و بتوانید از مزایای فوق العاده آن برای سلامتی بدن بهره مند شوید.

ساخت پیتزای جوانه گندم و مواد لازم

پیتزای جوانه گندم

خانواده را برای گذراندن یک شب سرگرم‌ کننده در خانه و درست کردن پیتزا خانگی سالم ‌تر کنار هم جمع کنید. یک پیتزا پر زرق و برق به نمایش بگذارید و بگذارید همه قسمت مورد علاقه خود را انتخاب کنند. آن ‌ها عاشق پیتزا جوانه گندم خواهند شد. دستور العمل سس ممکن است مقداری زیاد باشد که می توانید آن را برای دفعه بعد که پیتزا درست می‌ کنید و یا برای پاستا استفاده کنید.

مواد لازم:

مواد لازم برای درست کردن خمیر پیتزا

یک اونس خمیر مایه

یک قاشق سوپ خوری شکر

سه چهارم فنجان آب گرم

یک و یک چهارم تا یک و یک دوم فنجان آرد نان، به همراه مقداری برای پاشیدن روی تخته کار

یک دوم فنجان پودر جوانه گندم

یک قاشق سوپ خوری نمک

سه قاشق سوپ خوری روغن زیتون

سس (در حدود سه فنجان)

یک عدد پیاز کوچک خرد شده

دو حبه کوچک سیر خرد شده

یک و بیست هشت اونس گوجه فرنگی خرد شده با ریحان

یک قاشق سوپ خوری پونه کوهی خشک

مواد لازم برای روی پیتزا :

یک فنجان سس

شش اونس پنیر موزارلا تازه خرد شده

طرز تهیه:

برای درست کردن خمیر، خمیر مایه و شکر را در یک کاسه بزرگ بریزید. آب گرم را اضافه کنید و تا زمانی که خمیر مایه در آب حل شود ترکیب را هم بزنید. بگذارید ۳ تا ۵ دقیقه بماند تا حباب‌ های مخمر تشکیل شود. سپس مخمر عمل آمده را در یک ظرف به همراه یک فنجان آرد، جوانه گندم و نمک بریزید تا با هم مخلوط شوند. اگر خمیر چسبناک باشد، آرد بیشتری اضافه کنید.

زمانی که خمیر به هم متصل می ‌شود و هم زدن آن سخت می شود، دست هایتان را آرد بزنید و خمیر را به شکل یک توپ در بیاورید. توپ خمیر را از کاسه بردارید و روی تخته کار ورز دهید. تا حدود ۱۰ دقیقه ورز دادن را تکرار کنید تا یک خمیر نرم و خوش حالت داشته باشید.

یک قاشق چای خوری روغن زیتون را به یک کاسه تمیز اضافه کنید و خمیر را در کاسه بریزید. با حوله آشپزخانه و یا پوشش پلاستیکی روی کاسه را بپوشانید و در حدود ۴۵ دقیقه به آن استراحت دهید تا زمانی که خمیر به اندازه دو برابر شود.

در حالی که خمیر در حال استراحت و حجم پیدا کردن است، شما می توانید سس درست کنید. دو قاشق سوپ خوری روغن زیتون در قابلمه متوسط حرارت دهید. پیاز و سیر را به مدت پنج دقیقه اضافه کرده و تفت دهید تا زمانی که شفاف شود. گوجه‌فرنگی و پونه کوهی را اضافه کنید. اجازه دهید گوجه شروع به جوشیدن کند سپس حرارت را کاهش دهید و ۳۰ دقیقه آن را با حرارت کم بجوشانید. (اگر شما سس صاف را دوست دارید، زمانی که سس کمی خنک شد، در مخلوط ‌کن یا غذاساز بریزید یا بافت یک دستی پیدا کند )

برای درست کردن پیتزا، فر را از تا دمای پانصد درجه فارنهایت از قبل آماده کنید. سنگ پیتزا را در صورت استفاده در فر قرار دهید و اجازه دهید حداقل ۱۵ دقیقه گرم شود. اگر از سنگ استفاده نمی کنید، صفحه پخت بزرگ را قبل از قرار دادن خمیر روی آن گرم کنید.

خمیر را بردارید و به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. مقداری آرد به میز یا تخته کار اضافه کنید و خمیر را به ضخامت دلخواه پهن کنید.

به دقت خمیر پیتزا را روی سنگ داغ پیتزا یا صفحه پخت با یک قاشق چای خوری روغن بریزید. یک دوم فنجان از سس، سه اونس پنیر و هر چیز دیگری که مورد نظرتان است را روی پیتزا بریزید. ۱۰ تا ۱۲ دقیقه در فر بپزید و یا تا زمانی که پیتزا طلایی و ترد می شود به پختن ادامه دهید. این کار را با نصف دیگر خمیر نیز انجام دهید. خمیر را روی سنگ پیتزا یا صفحه پخته با یک قاشق چای خوری روغن بریزید. سس را اضافه کرده و آن را به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه در فر نگه دارید ( زمان پخت با توجه به ضخامت خمیر تغییر می‌ کند ).

نکات کلیدی:

می توانید از مواد دلخواه نیز برای روی پیتزا استفاده کنید. میزان کالری برای هر سرو 430 و میزان کالری ناشی از چربی 160 می باشد.

چربی کلی هجده گرم و بیست و سه درصد مقدار مصرف توصیه شده روزانه می باشد.  کلسترول این پیتزا سی و پنج میلی گرم و سه درصد مقدار مصرف توصیه شده روزانه است.

سدیم هفتصد میلی گرم و دوازده درصد مقدار مصرف توصیه شده روزانه

پتاسیم چهارصد و شصت میلی گرم و سیزده درصد مقدار مصرف توصیه شده روزانه

کربوهیدرات چهل و هفت گرم و شانزده درصد مقدار مصرف توصیه شده روزانه

میزان فیبر رژیمی شش گرم و بیست و چهار درصد مقدار مصرف توصیه شده روزانه

قند پنج گرم

پروتئین نوزده گرم

این غذای خوشمزه همچنین دارای ویتامین آ ، ویتامین سی ، ویتامین ای ، تیامین، کلسیم، آهن، فولات، فسفر، منیزیم و روی می باشد.

امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد و بتوانید از دستورالعمل های پخت غذاهایی که به آن ها اشاره کردیم استفاده لازم را ببرید. پودر جوانه گندم دارای مقدار قابل توجهی از ویتامین ها و مواد معدنی است که می توانید آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. اگر نمی دانید که چگونه می توانید از این ماده در رژیم غذایی خود استفاده کنید از دستور های پختی که به آن ها اشاره کردیم استفاده کنید. شما همچنین می توانید پودر جوانه گندم و یا جوانه گندم را به انواع سالادها، سوپ ها و غذاهایی که طبخ می کنید اضافه کنید. اگر این مطلب را دوست داشتید و برای شما مفید بود آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید. از همراهی شما سپاسگزاریم.

نیاز به مشاوره در خصوص محصولات مواد غذایی و خرید آنها را دارید؟!

این محصولات را می توانید با کیفیت اصلی از فروشگاه برگ سبز تهیه کنید. برای تهیه با ما تماس بگیرید 93 45 91 77 – 02 22 81 46 (021) – 56 27 302 (0912)یا از فروشگاه آنلاین خرید کنید! آرزومند سلامت شما هستیم.