فواید تخم کتان

تخم کتان یکی از دانه هایی است که مصرف آن فواید بسیار زیادی دارد. همچنین تخم کتان می تواند کمک زیادی به کاهش وزن کند. افزودن دانه تخم کتان به رژیم غذایی روزانه سبب افزایش سلامتی قلب و سلامت سیستم گوارش می شود، از طرفی دانه ها تخم کتان سبب کنترل وزن شده و پیشگیری کننده از سرطان نیز می باشند. در ادامه این مطلب از برگ سبز با فواید تخم کتان همراه ما باشید.

 

فواید تخم کتان :

1_ فیبر بالا و کربوهیدرات پایین.

تخم کتان یکی از منابع غنی از فیبر است و کربوهیدرات پایینی دارد. این دانه به دلیل دارا بودن فیبر بالا سرعت جذب مواد مغذی در معده افزایش می‌دهد.

تخم کتان سرشار از فیبر محلول و نامحلول است و باعث سم زدایی روده بزرگ،‌ کاهش چربی و کاهش میل به خوردن قندها می‌شود.

انسان باید روزانه ۳۰ تا ۴۰ گرم مواد غذایی سرشار از فیبر مصرف کند.

 

2_ مو و پوستی سالم .

اگر به‌دنبال داشتن ناخن‌هایی زیباتر و پوست و مویی سالم‌تر هستید، روزانه دو قاشق غذاخوری تخم کتان یا یک قاشق غذاخوری روغن کتان را در برنامه‌ی غذایی خود قرار بدهید.

 مصرف تخم کتان می‌تواند در کاهش علائم آکنه و بهبود اگزما و روزاسه مفید باشد.

کمک به سلامت و مراقبت از چشم و جلوگیری از خشکی چشم از دیگر خواص تخم کتان است.

 

3_ کاهش وزن .

 

یکی از خواص تخم کتان و نیز یکی از فواید گردو، جلوگیری از چاقی و کمک به کاهش وزن است. چون کتان سرشار از چربی های سالم و فیبر است، پس می‌تواند فرد را برای مدت طولانی‌تری سیر نگه دارد و این امر موجب کاهش کالری دریافتی فرد می‌شود.

 

با توجه به این خواص می‌توانید برای کاهش وزن روزانه دو قاشق غذاخوری پودر تخم کتان را به سوپ، سالاد یا هر غذایی که مصرف می‌کنید، اضافه کنید.

 

4_ کاهش کلسترول .

افزودن تخم کتان به رژیم غذایی می‌تواند در کاهش سطح کلسترول خون مفید و موثر باشد. فیبر محلول تخم کتان می‌تواند چربی و کلسترول را در دستگاه گوارش از بین ببرد و مانع از جذب آنها شود.

 

5_ تخم کتان فاقد گلوتن است!

تخم کتان می‌تواند جایگزین طبیعی برای غلاتی باشد که حاوی گلوتن هستند. بنابراین تخم کتان برای کسانی که به بیماری سلیاک مبتلا هستند یا به گلوتن حساسیت دارند،‌ گزینه‌ی بسیار مناسبی است.

همچنین تخم کتان با دارا بودن مقدار بالایی امگا۳ جایگزین بسیار مناسبی برای کسانی است که به غذاهای دریایی حساسیت دارند.

تخم کتان به واسطه‌ی نداشتن گلوتن می‌تواند در تهیه‌ی مواد غذایی بدون گلوتن نیز به‌کار گرفته شود.

 

فواید تخم کتان
فواید تخم کتان

 

6_ تخم کتان سرشار از آنتی اکسیدان‌ است .

از جمله دیگر خواص تخم کتان خاصیت آنتی‌اکسیدانی بالای آن است. لیگنان نوعی فیبر پلی‌فنلی است که خاصیت آنتی‌اکسیدان دارد.

تنظیم هورمون‌ها، سلامت سلولی و خاصیت ضدپیری از ویژگی‌های لیگنان به‌شمار می‌روند.

لیگنان‌ها خاصیت ضدمیکروبی و ضدویروسی دارند. بنابراین مصرف منظم آنها می‌تواند دفعات ابتلای فرد به سرماخوردگی و آنفولانزا را کاهش بدهد.

 

مطالعه این مطلب به شما پیشنهاد میشود
رژیم غذایی مدیترانه‌ای ؛ جایگاه نخست بهترین رژیم‌های غذایی

8_ تخم کتان و سرطان!

 

تأثیر تخم کتان در مبارزه با سرطان‌ سینه، سرطان پروستات، سرطان روده بزرگ و تخمدان، بارها به اثبات رسیده است.

مصرف تخم کتان می‌تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش بدهد.

 ترکیبات موجود در تخم کتان در تنظیم هورمون‌ها نقش دارند. احتمالا به این دلیل تخم کتان امکان ابتلا به سرطان سینه را کاهش می‌دهد.

 

چقدر باید مصرف شود ؟

به طور کلی یک یا دو قاشق سوپ خوری مقدار خوبی برای اطمینان از بدست آوردن مقدار قابل توجه خواص تخم کتان است. در مورد روغن هم همین طور است.

غذا با تخم کتان :

 

سالاد مرغ گریل شده با تخم کتان :

 

فواید تخم کتان
فواید تخم کتان

 

مواد لازم

 

  1. فیله باریک مرغ 4 عدد
  2. برگ کاهو 8 عدد
  3. نان تست سبوس دار 2 برش
  4. سرکه بالزامیک یا سرکه سیب به مقدار لازم
  5. روغن زیتون یا روغن تخم کتان 1 قاشق غذاخوری
  6. شوید ساتوری تازه یا خشک 1 قاشق غذاخوری
  7. فلفل سیاه و نمک
  8. تخم کتان 1 یا 2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه :

  • اول فیله‌ها را با یک لیمو ترش و نمک و فلفل و ۱ قاشق روغن کنجد یا روغن تخم کتان بگذارید ۳۰ دقیقه بماند تا مزه دار شود
  • سپس روی حرارت بالا و در تابه بدون روغن مرغ ها را گریل کنید
  • حدود ۱۰ دقیقه زمان میبرد تا کاملا پخته و گریل شود.
  • نان تست را برش های مربعی شکل بزنید و کف تابه را با روغن اسپری کنید؛ اگه دوس دارید میتوانید از پودر سیر نیز استفاده کنید و نان ها را درون آن بچینید و بگذارید هر دو طرف نان کاملا خشک شود.
  • کاهو ها را درشت خرد کنید ، روغن زیتون ، سرکه و شوید و نمک و فلفل و خوب با هم مخلوط کنین و روی کاهو هایتان بریزید و با هم مخلوطشان کنید تا کاهو قشنگ مزه سس تان را بگیرد
  • حالا مرغ ها را برش بزنید و با نان ها روی کاهو هایتان بچینید و روی آنها تخم کتان بپاشید. نوش جان!

 

 

دسر با تخم کتان :

 

کوکی رژیمی :

 

فواید تخم کتان
فواید تخم کتان

 

مواد لازم

 
  1. تخم کتان 2 قاشق غذاخوری
  2. آرد گندم سبوس دار 1 فنجان
  3. شیره ی خرما یا انگور یا توت نصف فنجان
  4. تخم مرغ 1 عدد
  5. موز 1 عدد
  6. دارچین 2 اشق چایی خوری
  7. زنجبیل 1 قاشق چایی خوری
  8. جوش شیرین 1 قاشق چایی خوری

طرز تهیه :

 

  • فر را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌ گراد گرم کنید.
  • با استفاده از یک چنگال، موز را در یک کاسه بزرگ له کنید.
  • پودر تخم کتان، شیره و تخم مرغ را اضافه کنید و کاملا هم بزنید.
  • آرد را با دارچین و زنجبیل و جوش شیرین مخلوط کنید.
  • سپس آنها را در کاسه ی بزرگ قبلی بریزید و هم ‌بزنید تا خمیر بدست آید.
  • در سینی فر کاغذ روغنی بیاندازید.
  • به اندازه یک قاشق غذاخوری از خمیر را گرد کرده، کمی فشار دهید و بر روی کاغذ پخت قرار دهید.
  • حدود ۲۰ عدد کوکی به دست خواهد آمد.
  • پس از ۲۰ تا ۲۵ دقیقه پخت در فر، کوکی شما آماده است!