
یک رژیم غذایی مغذی و متعادل یکی از مهم ترین نکات برای کودک در حال رشد است. کودکان انرژی و مواد مغذی بالاتری نسبت به بزرگسالان نیاز دارند. کودکان در دوران رشد، نیاز به ویتامین ها و مواد معدنی خاص برای رشد مناسب دارند. اکثر والدین امروز به دلیل مشغله های کاری و زندگی وقت کافی برای تهیه میان وعده و غذاهای مفید ندارند. در ادامه این مطلب از برگ سبز با غذای تقویتی کودکان و دستور غذاهای آسان و سریع آشنا خواهید شد. همراه ما باشید.
دستور غذای تقویتی کودکان :
1_ سالاد پاستا و تن ماهی
مواد لازم :
- پاستای پخته شده 1 پیمانه
- تن ماهی 95 گرم
- کلم بروکلی خرد شده 1 پیمانه
- جعفری خرد شده 1 قاشق غذاخوری
- آبلیمو 2 قاشق چایخوری
- روغن زیتون 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه :
- پاستای پخته شده را با تن ماهی در ظرفی بریزید.
- کلم بروکلی و جعفری را نیز اضافه کنید.
- جعفری، آبلیمو و روغن زیتون را به مواد اضافه کنید.
- مخلوط را با قاشق هم بزنید.
- میتوانید آن را دو قسمت کنید. یک قسمت را همان موقع برای وعده غذایی کودکتان سرو کنید و قسمت دیگر را نیز میتوانید حداکثر تا دو روز در یخچال، برای وعده های بعد نگهداری کنید.
- غذای کودک شما آماده است نوش جان.
2_ لقمه مکزیکی
مواد لازم :
- نان گندم سبوس دار کوچک 1 عدد
- برگ کاهو 2 عدد
- هویج رنده شده 1 عدد
- فلفل دلمه قرمز خرد شده 1 عدد
- پنیر 20 گرم
طرز تهیه :
- برگ کاهوها را روی نان قرار دهید.
- پنیر، هویج و فلفل دلمه ای قرمز را روی برگ کاهوها قرار دهید و لقمه را بپیچید.
- میتوانید برای خوشمزه تر شدن لقمه مکزیکی خود، 1/3 پیمانه از مرغ سرخ شده را به لقمه اضافه کنید.
- سپس مقداری کدوی سرخ شده و آووکادو له شده و برگ اسفناج کوچک نیز به مواد اضافه کنید.

3_ بیسکویت کره ای
مواد لازم :
- آرد سلف رایزینگ 1 پیمانه
- پودر کاستارد 1/4 پیمانه
- کره نرم شده و هم دما با محیط 125 گرم
- شکر 1/2 پیمانه
- تخم مرغ 1 عدد
- پودر قند الک شده 1 پیمانه
- شکلات چیپسی 20 عدد (ترافل 2 قاشق غذاخوری)
طرز تهیه :
- فر را از قبل با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید.
- ته دو سینی بزرگ رورق بکشید.
- پودر کاستارد و آرد سلف رایزینگ را با همدیگر در ظرفی الکی کنید.
- در ظرفی دیگر شکر و کره با همزن برقی هم بزنید تا مخلوط رنگ کرمی به خود بگیرد و روشن شود.
- تخم مرغ را نیز به مخلوط شکر و کره اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود.
- این مخلوط را به مخلوط آرد و پودر کاستارد اضافه کنید.
- مواد را هم بزنید تا یکنواخت شوند.
- به مقدار یک قاشق غذاخوری از خمیر بردارید.
- آن را گرد کنید و در سینی بگذارید. همین کار را با باقیمانده خمیر انجام دهید.
- دقت کنید که میان بیسکویت ها فاصله کافی برای پف کردن و افزایش حجم باشد.
- به کمک انگشتان خود، کمی بیسکوییت های گرد را تخت کنید.
- سینی شیرینی را در فر بگذارید.
- فر را با حرارت 180 درجه سانتی گراد به مدت 15 دقیقه روشن کنید تا بیسکویت ها طلایی شوند.
- اگر بیسکویت ها قبل از 15 دقیقه طلایی شد؛ آن ها را از فر بیرون آورید.
- اجازه دهید بیسکویت ها خنک شوند.
- در این مدت، 2 الی 4 قاشق چایخوری آب به پودر قند الک شده اضافه نمایید.
- آن ها را هم بزنید تا مخلوط یکدستی حاصل شود.
- از این مخلوط روی بیسکویت ها بریزید. پس از 10 ثانیه ترافل ها یا شکلات چیپسی ها را نیز روی آن ها بریزید و سرو کنید.
- برای جذاب تر شدن غذای کودک میتوانید 1 قطره رنگ خوراکی به مخلوط پودر قند و آب اضافه کنید و بیسکویت های رنگارنگ داشته باشید.
4_ کوفته مرغ
مواد لازم :
- گوجه گلاسی به مقدار لازم
- روغن زیتون 1 قاشق غذاخوری
- پیاز خرد شده 1 عدد
- مرغ چرخ کرده 500 گرم
- کینوا 1/2 پیمانه
- کدو سبز رنده شده 1 عدد
- سس سویا 1 قاشق غذاخوری
- جعفری خرد شده 2 قاشق غذاخوری
- اسپری روغن
- کنجد سیاه به مقدار لازم
- خیار خرد شده به مقدار لازم
طرز تهیه :
- فر را از قبل با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید.
- کف یک سینی شیشه را با کاغذ روغنی بپوشانید.
- تابه ای را روی حرارت قرار دهید. مقداری روغن در آن بریزید.
- اجازه دهید روغن داغ شود. پیازهای خرد شده را داخل روغن داغ بریزید و تفت دهید.
- وقتی پیازها طلایی شد، آن ها را داخل کاسه ای بریزید.
- جعفری، کینوا، مرغ چرخ کرده و کدو و سس سویا را نیز به آن اضافه کنید.
- مواد را با کمک دست ورز دهید تا خوب مخلوط شوند.
- از مخلوط حاصل یک مقدار بردارید و گلوله کنید.
- گلوله ها را در سینی شیشه ای که مرحله اول آماده کردید بگذارید.
- روی گلوله ها روغن اسپری کنید. سپس مقداری کنجد نیز روی هر گلوله بپاشید.
- سینی را به مدت 15 الی 20 دقیقه در فر قرار دهید و با حرارت 180 درجه سانتی گراد بپزید تا کوفته ها طلایی شوند.
- غذای کودک شما بهتر است ظاهری جذاب داشته باشد.
- برای تزئین و سرو کوفته ها میتوانید زیر هر کوفته یک برش از خیار و روی هر کوفته یک گوجه گیلاسی نصف شده قرار دهید و آن ها را به کمک یه چوب خلال دندان به هم متصل کنید.
- در تهیه این نوع غذای کودک، در صورت نداشتن چرخ گوشت میتوانید فیله های مرغ را برش زده و داخل غذاساز بریزید و غذاساز را به مدت 2 الی سه دقیقه روشن کنید تا فیله های مرغ خوب چرخ شوند.
- به طور کلی در تهیه غذای کودک، باید نهایت دقت را به کار ببرید تا غذایی سالم تهیه کنید. بنابراین، در سرخ کردن پیازها، از حداقل مقدار روغن استفاده کنید!

5_ سالاد تخم کتان :
مواد لازم :
- کاهو 1 عدد
- گوجه 2 عدد
- خیار 2 عدد
- فلفل دلمه 1 عدد
- ذرت 1 عدد
- آواکادو 3 عدد
- زیتون 20 گرم
- تخم کتان 20 گرم
- هویج 1 عدد
طرز تهیه :
- کاهو ، گوجه، خیار، فلفل دلمه ای و هویج را خورد کنید.
- ذرت و زیتون را با آووکادو مخلوط کنید و به بقیه مواد اضافه کنید.
- تخم کتان را روی سالاد بپاشید و نوش جان کنید!
6_ سبد لوبیا :
مواد لازم :
- نان سبوس دار 12 تکه
- کره آب شده 2 قاشق غذاخوری
- کنسرو لوبیا 420 گرم
- تخم مرغ 4 عدد
- پنیر چدار 3 اسلایس
طرز تهیه :
- فر را از قبل با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید. از روی نان ها خرده نان ها را بتکانید.
- به کمک یک وردنه ضخامت نان ها را نازک کنید.
- با استفاده از یک قلم مو، کره آب شده را به یک طرف نان ها بمالید.
- تکه های نان را از آن سمتی که به کره آغشته است، داخل قالب های مافین قرار دهید.
- قالب های مافین را به مدت 10 الی 12 دقیقه داخل فر با دمای 180 درجه سانتی گراد قرار دهید تا نان ها طلایی شوند.
- از کنسرو لوبیا به مقدار مساوی داخل نان ها بریزید.
- تخم مرغ ها را در ظرفی شکسته و خوب هم بزنید. از مخلوط تخم مرغ ها نیز مقداری درون هر نان بریزید.
- اسلایس های پنیر چدار را تکه تکه کنید. مقداری از آن را به مخلوط تخم مرغ و لوبیای درون هر نان اضافه کنید.
- قالب مافین را مجدد در فر قرارد دهید.
- با همان دمای قبل حدود 10 الی 12 دقیقه بپزید تا سبد لوبیای شما طلایی شود و برای کودک عزیزتان سرو کنید.
- کنسرو لوبیا نیز مثل تن ماهی قبل از مصرف بهتر است به مدت 15 دقیقه در آب جوشانده شود.

7_ پودینگ دانه چیا
مواد لازم :
- دانه چیا 1 پیمانه
- شیر 2 پیمانه
- عسل 1 قاشق غذاخوری
- 1/4 قاشق چایخوری وانیل
- موز و بیسکویت غلات به میزان دلخواه
طرز تهیه :
- ابتدا دانه چیا را در یک صاف کن دانه ریز ریخته و در زیر آب میگیریم که خوب شسته شود و با قاشق هم می زنیم که آب از دانه ها خارج شود.
- سپس دانه ها رو که به خاطر آب یکم لعاب انداختند را در ظرف ریخته و به آن شیر اضافه میکنیم.
- هم می زنیم که دانه ها بهم نچسبند ظرف را برای یک تا دوساعت در یخچال قرار می دهیم تا دانه ها حسابی لعاب بیندازند.
- سپس عسل و وانیل را اضافه کرده و هم می زنیم،این پودینگ را در هر ظرفی که دوست داشته باشیم می توانیم.
- بریزیم و لایه های بین آن را موز و بیسکویت خرد شده قرار دهیم.
- مجدد برای یکساعت در یخچال قرار داده یا می توان از شب قبل برای صبحانه آماده کرد.