نهار برای دیابتی ها

دیابتی ها باید اهمیت ویژه ای به تغذیه شان بدهند زیرا یک مواد غذایی مضر می تواند سلامتی آن ها را به خطرات و بیماری های زیادی بیندازد. تغذیه دیابتی ها باتوجه به میزان قند خونی که دارند در وعده های مختلف غذایی تنظیم می شود و در این میان مواد غذایی مفید و مضر برای دیابتی های تعیین می شوند و دیابت یکی از مهم ترین بیماری های حاد در جهان است که باید با یک تغذیه مناسب آن را کنترل کنید! در ادامه این مطلب از برگ سبز با نهار برای دیابتی ها همراه ما باشید.

 

 

تغذیه دیابتی ها

 

از آنجایی که بیماری دیابت به عنوان یک بیماری جدی در نظر گرفته می شود، افراد دیابتی باید در مورد هر چیزی که مصرف می کنند به ویژه از غذاهایی چرب و پرکالری اجتناب کنند تا سطح قند خونشان را ثابت نگه داشته و آن ها را دچار مشکل نکنند.

 

نهار برای دیابتی ها :

غذای بیماران دیابتی

1_ دلمه گوجه فرنگی :

مواد لازم :
  • گوجه فرنگی متوسط یا بزرگ 2 عدد
  • روغن زیتون 2 قاشق سوپ خوری
  • فنجان گوشت گاو 115 گرم
  • پیاز خرد شده 1 قاشق سوپ خوری
  • ادیویه کاری یک قاشق چای خوری
  • هویج خرد شده 2 فنجان
  •  فلفل قرمز به صورت مکعبی یا نوار خرد شده 2 عدد
  • کینوا پخته شده 90 گرم
  •  نمک و فلفل به مقدار لازم
 طرز تهیه :
  •  گوجه فرنگی را خوب بشویید، گوشت آن را بیرون آورید آن ها را نصف کنید. آن ها را برای آخر کار نگه دارید.
  •  در تابه ای داغ، روغن، گوشت، کینوا و سبزیجات را حرارت دهید.
  •  با کاری، فلفل، نمک مزه دار کنید.
  •  گوجه را با مخلوط پر و سرو کنید.
  • این دستورالعمل هر چیزی که برای یک رژیم متعادل نیاز دارید دارد.
  • کمی سوپ به عنوان پیش غذا آماده تا غذای کاملا سالم داشته باشید.
نهار برای دیابتی ها
نهار برای دیابتی ها

 

2_ کلوچه کنجد ، جو ، بذرکتان :

این غذا به هضم کمک و باعث اسیدهای چرب با کیفیت بالا می شود. تنها چیزی که باید مراقب آن باشید مقدار آن است چون کالری بالایی دارند.
مواد لازم:
  • تخم مرغ 3 عدد 
  • نمک یک قاشق چای خوری
  •  استویا نصف فنجان
  • کره آب شده 1 قاشق سوپ خوری
  • کنجد 4 قاشق سوپ خوری
  • جو دو فنجان
  • دانه کتان یک فنجان
  • عصاره وانیل یک قاشق چای خوری
طرز تهیه :
  • فر را در دمای 180 درجه سانتی گراد و 350 درجه فارنهایت گرم کنید.
  • تخم مرغ، کره، وانیل، استویا و نمک را بزنید.
  • سپس جو ، کنجد ، بذرکتان را به خوبی مخلوط کنید.
  • توپک های کوچک خمیری درست کنید، آن ها را در تابه چرب شده بریزید تا بپزد
  • آن ها را 15 دقیقه یا تا زمانی که به رنگ طلایی برسند داخل فر قرار دهید.

3_ لوبیا سیاه و برنج

 

مواد لازم:

  • روغن زیتون 1 قاشق چای خوری
  • پیاز خرد شده 1 عدد
  • سیر خرد شده 2 قاشق
  • برنج سفید خرد شده 3/4 فنجان
  • نمک 1/2فنجان
  • فلفل 1/4 قاشق چایخوری 
  • لوبیا سیاه یا لوبیا سفید کنسرو شده 1/2 فنجان

طرز تهیه :

  • کمی روغن زیتون داخل قابلمه با حرارت متوسط ریخته و سپس پیاز و سیر را اضافه کنید.
  • اجازه دهید به مدت ۴ دقیقه سیر و پیاز طلایی شوند. پس از آن کمی آب ریخته و برنج را از قبل شسته و به آن اضافه کنید.
  • شما می توانید برای طعم دادن به این شام ساده، کمی سبزیجات معطر به آن اضافه کنید.
  • اجازه دهید برنج همراه سبزیجات جوش بیایید.
  • سپس لوبیا سیاه را اضافه کرده و ۲۰ دقیقه بگذارید تا آماده شود.
  • شام ساده و لذیذ شما آماده است. لوبیا سیاه و برنج یکی از بهترین نهار برای دیابتی ها است.

4_ ماکارونی گندم با پنیر و اسفناج

 

مواد لازم:

  • نمک 1/4 قاشق چایخوری
  • شیر کم چرب 1 فنجان
  • آرد 3 قاشق غذاخوری
  • پنیر چدار بدون چربی رنده شده 2 فنجان
  • فلفل به مقدار لازم
  • اسفناج منجمد 1 بسته
  • ماکارونی کامل گندم 2 فنجان

طرز تهیه :

  • فر را به دمای 400 درجه فارنهایت برسانید.
  • ماکارونی گندم را داخل ظرف بزرگی  از آب ریخته و بگذارید تا کمی نرم شود.
  • کمی نمک به آن اضافه کنید.
  • سپس شیر و آرد را در ظرفی جداگانه صاف کنید و بگذارید کمی جوشیده و بخار شود.
  • سپس ماکارونی نرم شده را کنار گذاشته و آرد و شیر را به آن اضافه کرده و مخلوط کنید.
  • پنیر چدار، فلفل و اسفناج را نیز اضافه کنید.
  • سپس تمام مواد را با هم مخلوط کنید.
  • شما می توانید کمی پودر جوانه گندم نیز به این مواد اضافه کنید.
  • بهتر است اسفناج در لایه بالایی قرار گیرد. پس از این مراحل، مخلوط را در ظرف بزرگی ریخته و درون فر بگذارید.
  • بگذارید تا به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بماند.
  • زمانی که رنگ غذا به رنگ طلایی مایل به قهوه ای درآمد، زمان پخت این شام لذیذ تمام شده است و شما امشب برای یک شام مناسب برای دیابتی ها دارید.
نهار برای دیابتی ها
نهار برای دیابتی ها

 

مطالعه این مطلب به شما پیشنهاد میشود
مصرف دانه چیا : 25 راه واقعا خوشمزه!!

5_ مرغ  و پاستا بهترین نهار برای دیابتی ها

 

مواد لازم:

  • پاستا 1/2 فنجان
  • قارچ قطعه قطعه شده یک قاشق غذاخوری
  • پیاز خرد شده 1/4 فنجان
  • کره 4 قاشق غذاخوری
  • آرد 1/2 فنجان
  • ماکارونی 1/2 قاشق چایخوری
  • آب مرغ 1 فنجان
  • سینه مرغ دو عدد
  • بروکلی خرد شده یخ زده 3 فنجان
  • سیب زمینی پخته شده 1/2 فنجان
  • رب گوجه فرنگی یک قوطی
  • پنیر پارمزان رنده شده 1/2 فنجان
  • کلم بروکلی 3 قاشق غذاخوری
  • بادام زمینی 1/2 فنجان

 

طرز تهیه :

  • فر را در دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت برسانید.
  • سپس، قارچ و پیاز را در روغن زیتون طلایی رنگ کرده و پس از آن آرد و ماکارونی را اضافه کنید.
  • کمی آب به مواد افزوده و بگذارید کمی بجوشد.
  • نمک، و گوجه فرنگی را اضافه کرده و کمی بگذارید بپزد.
  • سپس کلم بروکلی، سیب زمینی پخته شده و مرغ را در کره طلایی رنگ کرده و کنار بگذارید.
  • زمانی که مواد قبلی کم آب شد به این مخلوط اضافه کرده و در آخر، پنیر پارمزان و بادام زمینی روی آن بریزید.
  • سپس مواد آماده شده را داخل فر قرار داده و ۲۰ تا ۲۵ دقیقه بگذارید تا آماده شود.
  • پس از زمان پخت، شام کم قند و لذیذ شما آماده است.

 

وعده های غذایی کم کالری و کم قند، در تعادل وضعیت بیماران دیابتی بسیار موثر بوده و این بیماران می توانند با پیروی از این رژیم های غذایی مناسب، روند بهبودی دیابت خود را تسریع کرده و سطح قند خون خود را کنترل کرده و تنظیم کنند.

 

6_ برنج و گل کلم

برنج و گل کلم یک شام مناسب برای دیابتی ها ، یک ظرف غذای کم کالری است، به ویژه زمانی که می خواهید غذایی با کربوهیدرات پایین مصرف کنید. برنج و گل کلم را می توانید با سبزیجات دیگر مخلوط کرده و طعم و بافت بهتری به آن ببخشید.

مواد لازم:

  • گل کلم، با قطعات برش خورده ۱ تا ۲ سانتی
  • ۱/۲قاشق غذاخوری روغن آووکادو
  • ۳/۴قاشق چای خوری نمک

دستور پخت:

فر را در دمای ۴۵۰ درجه فارنهایت (۲۳۰ درجه سانتیگراد) برسانید. چند ورق فویل آلومینیومی آماده کرده و آن را با قطعات گل کلم پر کنید.

کمی برنج داخل یک کاسه ریخته و آن را شسته و کمی روغن آوکادو و نمک بر روی گل کلم و ظرف  برنج بریزید تا به خوبی حل شود. سپس  ۱/۲ فنجان برنج را در یک لایه فویل بریزید.

 

یک لایه گل کلم و یک لایه برنج را به همین ترتیب اضافه کنید. فویل را داخل فر قرار داده و اجازه دهید تا در مدت زمان ۱۶ دقیقه، برنج و گل کلم تقریبا طلایی شود. سپس آن را از فر گاز خارج کرده و برنج و گل کلم را با هم مخلوط کنید.

مجددا آن را داخل فر قرار داده و اجازه دهید تا خوب قهوه ای شود. در این مرحله گلم کلم و برنج کبابی را از فر خارج کرده و از این شام ساده و کم قند لذت ببرید.

 

نهار برای دیابتی ها
نهار برای دیابتی ها