در این اطلاعات جامعی در زمینه جوانه یا گیاهک گندم چیست؟ ، خواص و مزایای آن و همچنین روش استفاده از آن برای زیبایی پوست و مو جمع آوری کرده ایم. با برگ سبز همراه باشید.

فهرست مطالب پنهان

گیاهک گندم چیست؟

گیاهک گندم چیست؟گیاهک قسمتی از دانه گندم است که باعث جوانه زنی شده و گیاه گندم جدید از آن قسمت رشد می کند. این قسمت کوچکی از گندم می باشد و حدود 2.5 درصد از آن را تشکیل می دهد. بقیه قسمت های گیاه از مغز تشکیل می شود و آندواسپرم که عمدتا از کربوهیدرات ها تشکیل شده و بزرگترین قسمت از گیاه است.

تولیدکنندگان اغلب گیاهک گندم و مغز آن را در طی فرآوری حذف می کنند. چرا که این قسمت روغن دارد و می تواند باعث خراب شدن فرآورده و کم شدن ماندگاری آن شود. در طی این فرآیند بسیاری از مواد مغذی و ویتامین ها حذف شده و در نهایت گندم فرآوری شده باقی می ماند.

به خاطر این که جوانه گندم نقش مهمی در رشد یک گیاه جدید دارد؛ غلظت بالایی از مواد مغذی دارد که برای رشد و توسعه گیاه جدید مورد نیاز است.

گیاهک گندم منبع فوق العاده ای از انرژی و مواد مغذی برای سلامتی ما می باشد. آن شامل ویتامین آ، ویتامین ای، فولات، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، کلسیم، زینک، فسفر و منگنز می باشد.

همچنین منبع خوبی از کربوهیدرات های پیچیده، اسیدهای چرب ضروری و فیبر بوده و 28% آن پروتئین است که بیشتر از گوشت می باشد. همچنین سطح بالایی از پتاسیم و آهن دارد.

همه این مواد معدنی و ویتامین ها برای نیازهای روزانه بدن مفید هستند. گیاهک گندم راه آسانی برای تامین همه آن ها است.

خوردن گیاهک گندم روش فوق العاده ای است تا مطمئن شوید از تمام فواید و خواص گندم استفاده می کنید. شما می توانید از نان های سبوس دار و پاستا سبوس دار همانند همه دانه های سبوس دار مانند کینوا، برنج قهوه ای، جو دوسر سبوس دار و … استفاده کنید. جوانه گندم را می توانید بر روی خود گندم پیدا کنید و روش سریع و فوق العاده ای است تا وعده های غذایی خود را غنی کنید.

گیاهک گندم را می ‌توانید به روش های زیر استفاده کنید :

آن را به اسموتی ها و شیک های پروتئین اضافه کنید.

به کلوچه‌ ها، پنکیک و دیگر محصولات پخته ‌شده اضافه کنید.

روی ماست، حبوبات و یا گرانولا بریزید.

در سالاد به عنوان جوانه و یا روغن جوانه گندم استفاده کنید.

به جای آرد می توانید از آن استفاده کنید.

علاوه بر این در هر جایی که مناسب باشد می توانید گیاهک گندم را به کار ببرید، خلاق باشید و از مزایای فوق العاده آن نهایت لذت را ببرید!

فقط به یاد داشته باشید که جنینهای گندم را در یخچال نگه دارید تا مواد غذایی آن به شکل خوب حفظ شود.

گیاهک گندم با جنین گندم چه فرقی دارد؟

دانه گندم دارای چند قسمت می باشد که به آن ها اشاره می کنیم :

سبوس :

سبوس همان پوست دانه گندم است و دارای می باشد. با وجود این که سبوس گندم یک منبع عالی از فیبر می باشد و برای سلامتی بدن نیز مفید است اما به دلایلی در فرآیند تصفیه شدن آرد معمولی حذف می شود.

آندوسپرم:

این بخش بزرگ قسمت دانه است و حدود 83 درصد آن را تشکیل می دهد. آندوسپرم بیشترین نشاسته گندم را تشکیل می دهد و بخش اصلی آرد است.

جنین گندم :

جنین گیاه گندم بخشی از دانه گندم است که مسئول جوانه زدن و محل رشد گیاه جدید است. جوانه گندم از رشد دانه گندم به دست می آید ولی جنین گندم بخش کوچکی در عمق هر دانه گندم است که مهم ترین منبع تغذیه گندم محسوب می شود. این قسمت فقط 2.5 درصد کل دانه است و جنین یا مرکز جوانه زنی دانه گندم محسوب می شود. جنین گندم محصولی کاملا ارگانیک با اندازه ای بسیار کوچک اما منبعی غنی از مواد غذایی است.

وظیفه ی جنین گندم نگهداری اطلاعات ژنتیکی برای رشد و نمو جوانه گندم است، این بخش از گندم همچنین مواد غذایی مورد نیاز برای رشد بذر، شامل پروتئین، ویتامین ها، املاح و چربی را در خود دارد و در صورتی که جنین گندم آسیب ببیند دانه ی گندم نمی تواند رشد کرده و جوانه بزند.

این قسمت حاوی ۱۶ نوع ماده معدنی، تمامی ویتامین های گروه B ، ویتامینE ، اسید های چرب ضروری بدن و همچنین سرشار از پروتئین و چربی های گیاهی می باشد. مصرف یک قاشق غذاخوری از این محصول می تواند نیاز یک روز بدن انسان به ویتامین های ضروری را تامین کند.

همچنین جوانه گندم در مراحل ابتدایی رشد، از مواد مغذی موجود در این قسمت از گندم تغذیه می کند و خواص شگفت انگیز جوانه گندم را میتوان جادوی جنین گندم دانست.

جوانه گندم منبع قدرتمندی از انرژی، فیبر، پروتئین و کربوهیدرات های پیچیده است که تاثیرهای مختلفی بر اجزای مختلف بدن می گذارند و برای هر کدام خواصی دارند که در ادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت.

متاسفانه جنین گندم نیز در طول پالایش آرد سفید حذف می شود. اما شما می توانید این قسمت از گیاه را به صورت جداگانه خریداری کرده و آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

مرتبط بخوانید : غذا با جنین گندم! آموزش 3 غذای خوشمزه!

خواص گیاهک گندم

متخصصان درباره ی خواص گیاهک گندم اعلام کرده اند که گیاهک گندم ارزش غذایی بسیار خوبی به عنوان یک مکمل غذایی دارد. این ماده یک منبع عالی از پروتئین ‌های گیاهی، همراه با فیبر و چربی ‌های سالم است. این قسمت از دانه گندم همچنین منبع خوبی از منیزیم، روی، تیامین، اسید فولیک، پتاسیم و فسفر می باشد.

جنین این گیاه غنی از ویتامین Eمی باشد که یک ماده مغذی ضروری با خواص آنتی ‌اکسیدانی است. اعتقاد بر این وجود دارد که آنتی اکسیدان ها رادیکال‌ های آزاد را در بدن کاهش می ‌دهند، و منابع تحقیقات معتبر بیان می کنند که آنتی ‌اکسیدان‌ های طبیعی در جلوگیری از ابتلا به بیماری ها بهترین هستند.

برخی پیشنهاد می ‌کنند که جنین گندم می‌ تواند به افزایش سطح سیستم ایمنی بدن شما کمک کند و باعث شود تا قلب و سیستم قلبی و عروقی خود را سالم نگه دارید. تحقیقات نشان می ‌دهند که دانه ‌های کامل (به همراه سبوس و جنین) می‌ توانند خطر بیماری قلبی را کاهش دهند و به شما در حفظ وزن سالم کمک کنند.

طبق گزارش سازمان امنیت غذایی اروپا  (EFSA)، شواهد کافی وجود دارد مبنی بر اینکه روغن جوانه گندم می ‌تواند به کنترل سطح کلسترول کمک کند. با این حال، آن‌ ها می ‌گویند که شواهد کافی برای پشتیبانی از ادعا های دیگر وجود ندارد، از جمله ادعاهایی که جوانه گندم می ‌تواند پوست را در برابر پیری زودرس محافظت کند، به فشار خون خون بالا کمک کند، در عملکرد مغز بهبود ایجاد کند و یا به هضم بهتر کمک قابل توجهی داشته باشد.

از گیاهک گندم و تخم کتان برای حفظ سلامت قلب در زنان یائسه استفاده شده ‌است. برخی تحقیقات نشان می ‌دهند که نطفه گندم نیز می‌ تواند به درمان علائم یائسگی کمک کند، اما نتایج این تحقیق قطعی نیست.

عصاره جوانه گندم به عنوان درمانی برای بیماری‌ های سرطان و خود ایمنی مثل روماتیسم مورد بررسی قرار گرفته‌ است

از خواص موجود در این گیاه می توان به موارد زیر اشاره کرد :

ویتامین E : دارای انتی اکسیدان های محلول در چربی می باشد و با رادیکال های آزاد مبارزه می کنند. این خاصیت باعث می شود تا از سلول ها و بافت های آسیب دیده محافظت کند. ویتامین E به اکسیر جوانی معروف است و برای حفظ شادابی پوست نیز موثر است.

ویتامین B9 : این ویتامین از انواع ویتامین هایی است برای همه انسان ها مفید بوده و  با تولید سلول های جدید از بروز انواع سرطان ها جلوگیری می کند. مصرف این ویتامین به خصوص به زنان باردار توصیه می شود.

فسفر : یکی از مواد معدنی مورد نیاز بدن است که مانند کلسیم بر سلامت دندان و استخوان ها اثر گذاشته و باعث قوی تر شدن آن ها می شود. علاوه بر این فسفر بر رشد و بازسازی بافت ها تاثیر گذار است.

ویتامین تیامین: ویتامین تیامین یکی از ویتامین های گروه ب می باشد که در تبدیل کربوهیدرات به انرژی مورد نیاز بدن، کمک به عملکرد صحیح و مناسب قلب، کمک به عملکرد خوب عضلات و سسیتم عصبی موثر است.

روی : یکی دیگر از مواد معدنی مورد نیاز بدن است که بر سلامت پوست و مو نیز تاثیرگذار است.  بدن به کمک این ماده معدنی می تواند فعالیت های زیادی مانند مبارزه با ویروس های مختلف ، تسریع روند بهبود زخم ها و… را به طور موثر تر و با سرعت بیشتر انجام دهد.

منیزیم : این ماده برای بهبود عملکرد قلب مورد نیاز است. علاوه بر این سیستم ایمنی و استحکام استخوان ها را تقویت می کند. طبق تحقیقاتی که به تازگی انجام شده است شواهدی وجود دارد که نشان می دهد منیزیم تا حدودی از ابتلا به دیابت نوع 2 جلوگیری می کند.

فیبر: فیبر به همراه آنتی اکسیدان های موجود در جنین گندم، باعث جوان شدن سلول ها شده به طراوت و شادابی پوست کمک کرده و باعث بهبود عملکرد سیستم گوارش می شود. علاوه بر این از بروز بیماری های گوناگون مانند مشکلات قلبی و عروقی، پوستی، سرطان های مختلف، ریزش مو، دیابت و… جلوگیری می کند.

امگا 3  : این مورد نیز یکی دیگر از مواد تشکیل دهنده گیاهک گندم می باشد. امگا 3 باعث کاهش کلسترول و فشار خون بالا شده و در نتیجه باعث تقویت قلب می شوند.

ارزش غذایی گیاهک گندم

ارزش غذایی گیاهک گندم

گرچه گیاهک گندم کوچک است اما ارزش غذایی گیاهک گندم نسبت به کوچکی زیاد است و حاوی مواد مغذی زیاد و پر خاصیت است. پوسته بیرونی هسته گندم که همان سبوس می باشد نیز مفید است، اما گیاهک مواد غذایی ضروری بیشتری دارد که آن را به یک ماده غذایی فوق العاده تبدیل می کند.

گیاهک منبع انرژی، فیبر، پروتئین و کربو هیدرات ‌های بسیار پیچیده است که همه آن ‌ها با روش ‌های متعدد با سیستم‌های داخلی بدن تعامل دارند. ویتامین ‌های مهم روزانه مثل اسید فولیک، ویتامین E و ویتامین های گروه ب (تیامین، نیاسین و ب 6) نیز می ‌توانند در سطوح بالایی در آن یافت شوند. از نظر مواد معدنی، گیاهک گندم سطوح بالایی از پتاسیم و آهن و نیز سطوح بسیار خوب روی، کلسیم، پتاسیم، فسفر و سلنیوم را فراهم می ‌کند.

همچنین اسیدهای چرب امگا ۳ نیز دارد که یکی از شکل‌ های ضروری و مفید کلسترول است که در بدن یافت می ‌شود که به دریافت از منابع غذایی مانند گیاهک گندم نیاز دارد.

در ادامه به ارزش غذایی این ماده فوق العاده اشاره خواهیم کرد. ماده تشکیل کننده مقدار موجود در 100 گرم از این ماده مفید را نشان می دهند.

ماده مغذی مقدار
آب [g] 11.12
انرژی [kcal] 360
انرژی [kJ] 1506
پروتئین [g] 23.15
چربی کل (fat) [g] 9.72
Ash [g] 4.21
انواع کربوهیدرات ها [g] 51.8
فیبر  [g] 13.2
کلسیم  ،Ca [mg] 39
آهن, Fe [mg] 6.26
منیزیم, Mg [mg] 239
فسفر, P [mg] 842
پتاسیم, K [mg] 892
سدیم, Na [mg] 12
روی, Zn [mg] 12.29
مس, Cu [mg] 0.8
منگنز, Mn [mg] 13.3
سلنیوم, Se [µg] 79.2
تیامین [mg] 1.88
ریبوفلاوین [mg] 0.5
نیاسین [mg] 6.81
 پانتوتنیک اسید[mg] 2.26
 B-6ویتامین  [mg] 1.3
فولات کلی [µg] 281
فولات خوراکی [µg] 281
فولات DFE [µg] 281
اسیدهای چرب ساختار یافته [g] 1.67
14:0 [g] 0.01
16:0 [g] 1.59
18:0 [g] 0.06
اسیدهای چرب تک ساختار یافته [g] 1.37
16:1 [g] 0.03
18:1 [g] 1.33
اسیدهای چرب ساختار نیافته [g] 6.01
18:2 [g] 5.29
18:3 [g] 0.72
تریپتوفان [g] 0.32
Threonine [g] 0.97
Isoleucine [g] 0.85
Leucine [g] 1.57
Lysine [g] 1.47
Methionine [g] 0.46
Cystine [g] 0.46
Phenylalanine [g] 0.93
Tyrosine [g] 0.7
Valine [g] 1.2
Arginine [g] 1.87
Histidine [g] 0.64
Alanine [g] 1.48
Aspartic acid [g] 2.07
Glutamic acid [g] 4
Glycine [g] 1.42
Proline [g] 1.23
Serine [g] 1.1

 

گیاهگ گندم چه ویتامین هایی در خود دارد؟

اگر می ‌خواهید طعم بیشتری به مواد غذایی مورد استفاده خود اضافه کنید و یا می‌ خواهید ارزش غذایی محصولات فرآوری شده را افزایش دهید، استفاده از گیاهک در پخت ‌و پز را در نظر بگیرید. در هر یک چهارم فنجان، جنین گندم بیش از ۱۰۰ کالری به شما انرژی می‌ دهد تا به فعالیت‌ های روزانه شما کمک کند. علاوه بر این سرشار از فیبر، پروتئین و چربی اشباع ‌نشده سالم است. همچنین شامل میکرونیوترینت ها مانند مواد معدنی و ویتامین نیز می باشد. از جمله ویتامین ها و مواد معدنی که در این گیاه وجود دارد می توان به موارد زیر اشاره کرد :

سلنیوم و روی:

جنین گندم سلنیوم و روی  را که دو ماده معدنی مفید و ضروری برای سلامت بدن هستند را فراهم می ‌کند. روی و سلنیوم آنزیم هایی را فعال می ‌کنند که سلول‌های شما بر عملکرد شما تاثیر گذار هستند و همچنین از سیستم ایمنی شما حمایت می‌ کنند. علاوه بر این سلنیوم نقشی مهمی در متابولیسم ماهیچه بازی می ‌کند و فعالیت تیروئید سالم را افزایش می ‌دهد، در حالی که روی در سیگنال دهی سلول و هورمون رشد کمک می ‌کند. طبق دستورالعمل‌ های تعیین ‌شده توسط موسسه پزشکی، یک چهارم فنجان جنین گندم ۳.۵ میلی ‌گرم روی را ارائه می کند که ۴۴ درصد از مصرف روزانه توصیه‌شده برای زنان و ۳۲ درصد مقدار توصیه شده برای مردان است. هر سرو شامل ۲۳ میکروگرم سلنیوم یا ۴۲ درصد از مصرف روزانه توصیه‌ شده است.

مرتبط بخوانید : خواص پودر جوانه گندم : چند خاصیت بی نظیر و جادویی!

منگنز و مس :

مواد معدنی این ماده همچنین شامل منگنز و مس می ‌شود. این مواد معدنی بافت های پیوندی شما را تغذیه می ‌کنند و به شما کمک می‌ کنند که کلاژن مورد نیاز بدن خود را تولید کنید تا آن‌ ها را قوی نگاه دارید و به التیام زخم کمک کنید. همچنین مس به شما این امکان را می ‌دهد که مواد شیمیایی مورد نیاز برای عملکرد مغز را تولید کنید علاوه بر این منگنز از متابولیسم شما حمایت می‌کند. با توجه به موسسه پزشکی یک چهارم فنجان جنین گندم حاوی ۳.۸ میلی ‌گرم منگنز است که بیش از مقدار مورد نیاز روزانه برای مردان و زنان می باشد. همچنین حدود یک چهارم از نیاز روزانه شما به مس را نیز تامین می کند.

آهن و فسفر:

می توانید گیاهک گندم را به رژیم غذایی خود به عنوان منبع آهن و فسفر اضافه کنید. سلول‌ های شما فسفر را در ترکیبات مهم از جمله  DNA، بافت معدنی استخوان و غشا سلولی وارد می ‌کنند. بدن شما آهن را به گلبول ‌های قرمز خون وارد می ‌کند و به این سلول‌ ها اجازه می‌ دهد تا اکسیژن را در سراسر بدن حمل کنند. هر یک چهارم فنجان جنین گندم حاوی ۲۴۲ میلی ‌گرم فسفر و ۱.۸ میلی‌گرم آهن است. طبق گفته موسسه پزشکی، این میزان ۳۵ درصد از مقدار توصیه‌ شده فسفر را تامین می ‌کند و همچنین ۱۰ درصد از مقدار مصرف آهن روزانه توصیه‌شده برای زنان و ۲۳ درصد برای مردان را فراهم می کند.

ویتامین ‌های ب کمپلکس:

استفاده از جنین گندم همچنین به افزایش میزان دریافتی ویتامین شما کمک می‌ کند. این ماده چند مورد از ویتامین B کمپلکس به ویژه ویتامین ب ۱ و اسید فولیک را برای بدن شما تامین می‌ کند. ویتامین ب ۱ عملکرد سیستم عصبی شما را حفظ کرده و اشتهای شما را منظم می ‌کند، در حالی که اسید فولیک به شما این اجازه را می ‌دهد که پروتئین‌ ها را متابولیزه کرده و ریسک بیماری قلبی عروقی را کاهش دهید. مقادیر کمی از ویتامین‌های دیگر ب کمپلکس نیز به سوخت و ساز شما کمک کرده و انرژی مورد نیاز بدن شما را تامین می کنند. براساس اعلام موسسه پزشکی، مصرف یک چهارم فنجان گیاهک گندم میزان مصرف اسید فولیک را ۸۱ میکروگرم یا ۲۰ درصد از مقدار مصرف روزانه توصیه‌شده را افزایش می ‌دهد. هر سرو همچنین ۰.۵۴ میلی ‌گرم ویتامین ب 1 و یا نیمی از مصرف روزانه توصیه‌شده برای زنان و ۴۵ درصد برای مردان را فراهم می ‌کند.

ویتامین E:

از دیگر ویتامین هایی که در این ماده فوق العاده وجود دارد، ویتامین ای می باشد. ویتامین ای یک آنتی اکسیدان قوی است که به مبارزه با رادیکال های آزاد کمک می کند. همچنین به خاطر وجود این ویتامین، جنین گندم می تواند به کلاژن سازی کمک کند که باعث حفظ ساختار پوست می شود و از چین و چروک شدن آن جلوگیری می کند. همچنین روند بهبود زخم ها را سرعت می بخشد.

گیاهک گندم چه فوایدی دارد؟

گیاهک گندم چه فوایدی دارد؟با عوامل تشکیل دهنده ی گیاهک گندم به طور کامل آشنا شدید. همانطور که مطالعه کردید این ماده منبع غنی از انواع مختلفی از مواد معدنی و ویتامین ها می باشد که برای سلامتی بدن مورد نیاز هستند. مصرف جنین گندم می تواند درصدی از مصرف روزانه توصیه شده برای ویتامین ها و مواد معدنی را تامین کند.

از آنجا که مواد مغذی ضروری و انواع زیادی از ویتامین‌ ها و مواد معدنی در این ماده وجود دارد، مزایای بهداشتی و سلامتی آن بسیار زیاد هستند. این نوع خاص از مواد تشکیل ‌دهنده یکی از موثرترین مواد غذایی است که می‌توانید در هر نوع آشپزی و تهیه غذا به کار ببرید. خوشبختانه، ماده بسیار انعطاف پذیری است و کاربردهای متفاوتی دارد.

گندم بخشی جدایی ‌ناپذیر از رژیم غذایی روزانه میلیون ها نفر از مردم برای سالیان دراز بوده ‌است. کاربرد آن در غذا های مختلف شامل آرد است که ممکن است شامل تمام سه قسمت مهم گندم نباشد. یک دانه گندم سه قسمت اصلی دارد؛ پوسته، آندوسپرم و جنین.

این خواص و ویژگی ها باعث می شود تا بر روی فعالیت قسمت های مختلف بدن تاثیراتی داشته باشد. در ادامه به بررسی این تاثیرات خواهیم پرداخت و نقش آن را بر قسمت های مختلف بدن بررسی می کنیم.

تنظیم سیستم عصبی

از مهم ترین خواص این ماده تنظیم سیستم عصبی می باشد. جنین گندم همچنین برای بهبود روحیه و مود مفید است چون حاوی مقدار خوبی اسیدهای چرب امگا ۳ است که به تنظیم سیستماتیک سیستم عصبی کمک می ‌کند. این ماده شما را پر انرژی می ‌کند و همچنین استرس را تا حد زیادی در شما کاهش می ‌دهد چون شامل مجموعه ویتامین B است.

بهبود ایمنی بدن

این ماده غذایی مفید سیستم دفاعی و ایمنی بدن را تقویت می کند و از ابتلا به بسیاری از امراض جلوگیری می کند. گیاهک گندم حاوی موادی است که به افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. پروتئین های هیدرولیزه شده در این ماده آنتی اکسیدان های موجود در سلول ها و اندام های بدن را افزایش می دهد. این آنتی اکسیدان، رادیکال های آزاد اکسید کننده و میکرو ارگانیسم های بیماری زا را شناسایی و نابود می کند. در نتیجه خطر ابتلا به بیماری های متفاوت کاهش می یابد.

این از آسیب بافت ها و سلول ها جلوگیری می کند و در نهایت مکانیزم دفاعی بدن را بهبود می بخشد.

با افزودن جنین گندم به رژیم غذایی، شما ممکن است به طور مثبت سیستم ایمنی خود را برای مبارزه با تعدادی از بیماری‌ ها و شرایط سخت مثل بیماری‌ های قلبی و سرطان تقویت کنید. نتایج تجربی با استفاده از هیدرولیزه های پروتئین گندم نشان می‌ دهد که ممکن است فعالیت آنتی ‌اکسیدان موجود در سیستم‌ های ارگانیک را به طور مثبت افزایش دهد. همانطور که اشاره شد آنتی اکسیدان ها به دنبال بیرون کردن و نابود کردن رادیکال‌ های آزاد و دیگر بیماری ‌های شایع شده در بدن، کاهش یا حذف خطر بیماری‌ های جدی هستند. نشان‌ داده شده‌ است که گیاهک گندم به طور طبیعی دارای سطوح بالایی از این هیدرولیزه ها است که آنتی ‌اکسیدان‌ ها را در سیستم ایمنی تحریک می ‌کنند.

فواید گیاهک گندم چیست؟

تقویت ریشه مو

موهای سالم می‌ تواند با اضافه کردن ویتامین E به رژیم غذایی شما به دست آید. اگر بدن شما از ویتامین E محروم بماند، موهایتان خشک، شکننده و آسیب پذیر می ‌شود و آن ‌ها به راحتی سلامت خود را از دست می دهند.

بنابراین اگر می ‌خواهید موهای قوی، سالم و براق به دست آورید، روغن جنین گندم می‌ تواند این کار را برای شما انجام دهد. این به این دلیل است که روغن جنین گندم منبع اصلی ویتامین E است. شما هم می ‌توانید آن را به شکل روغن، کپسول یا حتی دانه‌ های جنین گندم مصرف کنید. این به شما کمک می‌ کند که سالم بمانید و علاوه بر آن رشد مو را تقویت خواهید کرد.

انتی اکسیدان و ضد پیری

جنین گندم خواص آنتی ‌اکسیدان و ضد پیری دارد که به پیش ‌گیری از بسیاری از بیماری ‌ها مانند سرطان، بیماری ‌های قلبی عروقی و غیره کمک می‌ کند. همچنین به کاهش علایم پیری مانند خطوط و چین و چروک نیز کمک کرده و علائم پیری زود رس را نیز کاهش می‌ دهد. این ماده  فوق العاده بافت پوست و مو شما را حفظ کرده و حتی از آسیب پوست شما جلوگیری می کند.

محافظت از قلب

مطالعات نشان داده‌ اند که مصرف منظم گندم سبوس دار و جنین گندم می ‌تواند عوامل خطر مرتبط با بیماری ‌های قلبی عروقی را کاهش دهد و می ‌تواند سلامت کلی سیستم قلبی و عروقی را افزایش دهد. کلسترول LDL کلسترولی است که اکسید شده و در نتیجه در شریان ‌ها و سیاهرگ ‌ها طغیان می ‌کند. این یک نشانه مشترک و عامل خطر حمله قلبی و سکته است. اضافه کردن جنین گندم در رژیم غذایی میزان فیبر رژیمی را افزایش می ‌دهد که به طور علمی به کاهش بیماری‌ های قلبی مرتبط است. حضور octacosanol در گیاهک گندم نیز همچنین برای کاهش سطح کلسترول موثر نشان داده شده است که در نتیجه احتمال سکته و سایر مشکلات مضر برای سلامت قلب را کاهش می‌ دهد. سطح بالایی از اسیدهای چرب امگا ۳ در جنین گندم باعث می شود تا اثرات منفی اسیده‌ای چرب امگا ۶ را خنثی و از سیستم قلبی و عروقی شما محافظت کند.

تحقیقات نشان داده است که مصرف روزانه دانه گندم کامل و جنین گندم از بروز بیماری هایی مانند انسداد عروق قلبی پیشگیری کرده و سلامت کل سیستم قلبی-عروقی را تحت تاثیر خود قرار می دهد.

افزایش قوای جنسی

رژیم های غذایی که غنی از جنین گندم هستند، از طریق مطالعات علمی ثابت کرده ‌اند که در کمک به زنان برای باردار شدن موثر واقع می ‌شوند. اگر می‌ خواهید باردار شوید، یا اگر تلاش کرده ‌اید که باردار شوید اما موفق نشده اید، ممکن است بخواهید جنین گندم را در رژیم غذایی خود مد نظر قرار دهید. در یک دوره زمانی طولانی، این ماده می ‌تواند به رشد باروری شما کمک کند و شانس باروری شما را افزایش دهد.

جنین گندم غنی از اسید فولیک است و سلامت جنین و جفت را در رحم مادر تضمین می کند. با توجه به تاثیر مثبت این ماده بر رحم مادر احتمال بروز بیماری هایی مانند نقص لوله عصبی و بسیاری از مشکلاتی که در اثر کمبود فولات در بدن مادر برای جنین رخ میدهد بسیار کمتر می شود.

جلوگیری از مشکلات پوستی

با استفاده از روغن جنین گندم می توانید یک گیاه غنی از مواد مغذی و ضد پیری را به مراقبت های روتین پوست خود اضافه کنید. چه شما این روغن را به عنوان یک مکمل استفاده کنید، آن را به دستور پخت های خود اضافه کنید و یا از آن به طور روزانه استفاده کنید، این نوع روغن فواید متعددی دارد، از نرم‌تر شدن و مرطوب کردن پوست شما تا افزایش قدرت آن برای بازسازی و ترمیم. اگر به روش‌های طبیعی برای حمایت از رنگ سالم و درخشان پوست خود علاقه‌مند هستید، روغن جنین گندم گزینه خوبی است.

روغن جنین گندم از جنین گندم به دست می آید که به عنوان قلب گندم در نظر گرفته می ‌شود چون در مرکز دانه گندم یافت می ‌شود. آن گیاه گندم را با مواد غذایی تغذیه می‌ کند تا به رشد و جوانه زنی آن کمک کند.

مزایا و خواص جنین گندم بسیار زیاد است.  جنین مهم ترین و مغذی ترین قسمت هسته گندم است و شامل ۲۳ ماده غذایی مختلف از جمله پروتئین، ویتامین‌ های  B، اسیدهای چرب امگا ۳، آهن و کلسیم است. فواید غذایی فشرده آن باعث ایجاد غذای سالم در رژیم غذایی شما می ‌شود. روغن این قسمت از دانه گندم نیز سرشار از مواد مغذی است که آن را به یک روغن ویژه برای مرطوب کنندگی و صاف و نرم کردن پوست شما تبدیل می ‌کند.

روغن دانه گندم به آسانی توسط پوست شما جذب می ‌شود که باعث مرطوب کنندگی موثر و درمان موضعی مناسب می ‌شود. هنگامی که به پوست شما اعمال ‌شود، روغن جنین گندم مقدار موثر از  ویتامین  A، ویتامین  D، ویتامین ‌های  B، آنتی ‌اکسیدان ‌ها و اسید‌های چرب  را به پوست شما می رساند.

این مواد مغذی نه تنها به مرطوب کردن و التیام پوست خشک و یا ترک‌ خورده، کمک می ‌کنند بلکه به جلوگیری از زخم شدن پوست نیز کمک می کند. به طور خاص، روغن جنین گندم یک منبع غنی از ویتامین E است که به کاهش آسیب پوست، مبارزه با رادیکال‌ های آزاد، حمایت از تشکیل کلاژن سالم و حفظ تن رنگ پوست کمک می ‌کند.

اگر از روغن جنین به طور روزانه استفاده می‌ کنید بهتر است از آن به عنوان بخشی از یک ترکیب استفاده کنید. به خاطر عطر قوی آن، بیش از ۱۰ تا ۱۵ درصد روغن جنین گندم را به ترکیب خود اضافه نکنید. همچنین روغن‌ های پایه مانند جوجوبا یا هویج، و روغن ‌های ضروری، مانند چوب صندل، شمعدانی، رازیانه، لوندر و … را امتحان کنید که همه آن‌ ها از پوست سالم پشتیبانی می‌ کنند. علاوه بر استفاده از این روغن به طور روزانه می‌ توانید آن را بر روی سبزیجات و یا سالاد اضافه کنید و یا آن را به غذا های دیگر وارد کنید تا دستور پخت غذاهای مختلف شما را مغذی تر کند.

مصرف روغن جنین گندم فواید بسیار زیادی دارد. این روغن تاثیری بر شاخص گلیسمیک شما ندارد، بنابراین اگر نگران قند خون هستید، لازم نیست نگران افزودن روغن جنین گندم به رژیم غذایی خود باشید. روغن گیاهک گندم یک چربی اشباع ‌نشده است که وقتی جایگزین چربی اشباع ‌شده شود، ممکن است سلامت قلب را تقویت کند.

یک قاشق سوپ خوری روغن جنین گندم حاوی ۱۱۹ کالری و ۱۳.۵ گرم چربی است. مقدار چربی به ۳ گرم چربی اشباع‌ شده، ۸ گرم چربی اشباع ‌نشده و ۲ گرم چربی تک ساختار نیافته تقسیم می ‌شود. اگر چه چربی اشباع ‌شده سالم نیست اما شما هنوز به مقداری نیاز دارید. روغن جنین گندم ۱۲ درصد از مقدار مصرف روزانه توصیه‌ شده از چربی اشباع ‌شده را براساس یک رژیم غذایی روزانه ۲۰۰۰ کالری تامین می‌ کند.

با استفاده از ۱ قاشق غذاخوری روغن جنین گندم در رژیم غذایی خود هر روز ۱۳۵ درصد از مصرف روزانه ویتامین ای را دریافت خواهید کرد. ویتامین ای نه تنها به سلامتی پوست شما کمک می‌ کند،  بلکه توانایی آن برای خنثی کردن رادیکال‌ های آزاد بالقوه مضر در بدن شما ممکن است از شما در مقابل برخی بیماری ‌ها محافظت کند.

همانطور که اشاره کردیم  جنین گندم  از ویتامین ها و مواد مغذی، غنی شده است که به راحتی می تواند بر کیفیت پوست و مو اثر کرده و به عنوان یک ماده ضد پیری استفاده شود.

جنین گندم در سراسر دنیا به وفور در صنعت آرایشی و بهداشتی و سلامت پوست و مو، مورد استفاده قرار می گیرد. تاثیر فوق العاده این ماده در زمینه پوست و مو به دلیل ویتامین E  فراوانی است که در آن وجود دارد. بر طبق تحقیقات در صورت مصرف جنین گندم به طور مداوم افرادی که درگیر بیماری پسوریازیس، اگزما، آفتاب سوختگی می باشد می توانند شاهد تغییرات قابل توجهی در بهبود این گونه شرایط باشند.

مرتبط بخوانید : ماسک با پودر جوانه گندم : چطور پوست فوق العاده داشته باشیم؟

پاک سازی دستگاه گوارش

موسسه تغذیه و سلامت پزشکی توصیه می ‌کند که مردان و زنان بزرگ ‌سال سالم هر روز بین ۲۵ تا ۳۵ گرم فیبر رژیمی مصرف کنند. با این حال، متوسط میزان مصرف به طور معمول تنها حدود ۱۴ گرم فیبر رژیمی می باشد. افزودن جنین گندم به رژیم غذایی شما یک روش عالی برای افزایش میزان مصرف فیبر شما است. جنین گندم شامل دو نوع فیبر رژیمی به صورت محلول و غیرمحلول است. سعی کنید جنین گندم را با گرانولا ترکیب کنید و در مواد اولیه برای غذاهای پخته شده اضافه کرده و یا با خوراک گوشت مخلوط کنید. همچنین می توانید آن را روی ماست یونانی و یا انواع سالادها بریزید.

حدود ۳ قاشق سوپ خوری جنین گندم ۳.۹ گرم فیبر رژیمی و یا تقریبا ۱۳ درصد از مقدار مصرف روزانه توصیه‌شده از فیبر برای بزرگسالان را تامین می‌ کند. یک وعده جوانه گندم حاوی فیبر زیادی به اندازه ۱ / ۲ پیمانه از جوانه پخته شده یا سیب‌زمینی شیرین است. مطالعه‌ای که در ویرایش آوریل ۲۰۰۹  “Nutrition Reviews” منتشر شد گزارش داد افرادی که رژیم غذایی آن ها حاوی مقدار زیادی فیبر رژیمی از غذاهایی مانند جنین گندم است به احتمال کمتری از فشار خون بالا، بیماری‌ های قلبی، چاقی و بیماری ‌های رفلاکس رنج می ‌برند.

سه قاشق سوپ خوری گیاهک گندم حاوی ۰.۷ گرم فیبر محلول است که حدود نصف فنجان کلم پیچ و یا یک کیوی بزرگ فیبر دارد.  فیبر محلول از پکتین، رزین و مواد لعاب دار گیاهی تشکیل‌ شده است که درون سلول‌ های گیاهی وجود دارند. وقتی این نوع فیبر خورده می شود، آب را جذب می ‌کنند تا یک جرم بزرگ و ژل مانند را در لوله گوارشی شکل دهند. همان طور که این جرم از سیستم گوارشی عبور می‌ کند، سرعت هضم غذا را آهسته کرده و باعث می شود مواد غذایی بهتر جذب شوند. طبق گزارش کلینیک Cleveland، این ممکن است دلیل این ویژگی باشد که مصرف فیبر محلول زیاد با کاهش خطر دیابت و کلسترول بالا مرتبط است.

علاوه بر این 3 قاشق سوپ خوری جنین گندم ۳.۲ گرم فیبر غیر محلول را فراهم می ‌کند و آن را به یکی از غنی ‌ترین منابع فیبر غیر محلول در کنار موادی مثل لوبیا تبدیل می‌ کند. فیبر غیر محلول شامل لیگنین، سلولز و همی سلولز است که دیوارهای محکم سلول گیاه را تشکیل می ‌دهند. این نوع فیبر در دستگاه گوارش، شکسته نشده و آب را جذب نمی ‌کند. در عوض، فیبر غیر محلول می‌ تواند به تنظیم حرکات روده و کمک به جلوگیری از بواسیر، یبوست و بیماری گوارشی کمک کند.

در حالی که مصرف گیاهک گندم در رژیم غذایی شما به طور مرتب می‌ تواند میزان دریافتی فیبر شما را افزایش دهد، اما مصرف بیش از حد ممکن است باعث مشکلات هاضمه همانند نفخ، درد شکمی، اسهال و گاز شود. بهتر است جنین گندم را به آرامی به رژیم غذایی خود اضافه کرده و آن را در طی دو یا سه هفته به طور تدریجی به وعده‌های غذایی بیشتری اضافه کنید. شما همچنین باید هر روز ۶ تا ۸ لیوان آب بنوشید. اگر مشکلات گوارشی شما بهبود پیدا نمی کند، حتما با پزشک متخصص در این زمین صحبت کنید تا مشکلات موجود را رفع کنید.

جنین گندم در فیبر رژیم غذایی غنی است. فیبر مسئول تعدادی از وظایف مهم در بدن شما است، اما یکی از مهم‌ترین آن‌ها پاکسازی دستگاه گوارش شما است. این باعث جلوگیری از تجمع می ‌شود که ممکن است موجب مشکلات شکمی شده و در نهایت منجر به کیست، تومور ها و یا انواع مختلف سرطان شود. با خوردن دوزهای معمول از گیاهک گندم، شما به عمکلرد منظم سیستم گوارشی خود و جلوگیری از بروز هر کدام از این مشکلات کمک می‌ کنید.

کاهش خطر ابتلا به دیابت

غذاهایی که حاوی کربوهیدرات هستند، به ویژه محصولات غلات مانند نان، حبوبات، پاستا، خمیر ذرت و … در چند سال اخیر که برنامه‌ های غذایی دارای کربوهیدرات کم تر را به عنوان یک جایگزین سالم ‌تر تبلیغ می ‌کنند، توسط بسیاری از افرادی کمتر مصرف می شود. با این حال، حجم گسترده ای از تحقیقات نشان می ‌دهد که مصرف غلات کامل یک استراتژی مهم برای جلوگیری از دیابت نوع ۲ است. استاندارد های مراقبت پزشکی ۲۰۱۸ در دیابت به جای محصولات غلات تصفیه ‌شده که اغلب حاوی مقادیر بالاتری از قند و چربی ‌ها هستند، مصرف غلات سبوس دار را توصیه می ‌کند. در یک مطالعه تحقیقاتی بزرگ که در سپتامبر ۲۰۱۸ منتشر شد، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ برابر با ۳۴ % کم‌تر برای مردان و ۲۲ درصد کم‌تر برای زنانی بود که بیش‌ترین مقدار غلات سبوس دار را در مقایسه با گروهی که مقدار کم تری غلاب سبوس دار مصرف می‌ کردند.

دلایل دقیق این که چرا غلات کامل یک مکانیزم مهم برای جلوگیری از دیابت نوع ۲ هستند، کاملا شفاف نیستند، اما چندین نظریه وجود دارد:

غلات سبوس‌ دار حساسیت انسولین را افزایش می ‌دهد که به این معنی است که بدن به طور موثر و کارآمد تر از قند خون استفاده می‌ کند.

غلات سبوس ‌دار به آرامی هضم می ‌شوند که منجر به افزایش تدریجی سطح قند خون پس از خوردن می‌ شود.

مواد مغذی موجود در دانه‌های کامل به همراه محتوای فیبر به کاهش سطح تورم بدن ما کمک می‌کند که به شدت با دیابت نوع ۲ مرتبط است

فیبر در غلات کامل به طور ناقص در دستگاه گوارش هضم می ‌شود که اسید‌های چرب زنجیره کوتاه را تولید می‌ کنند که حساسیت انسولین را کاهش می‌ دهد.

در مطالعات انجام شده، هر یک از غلات سبوس دار با ۱۱ درصد کم ‌تر از خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ برای مردان و ۷ درصد ریسک کم‌ تر برای زنان همراه بود. یک فراتحلیل بزرگ از ۱۶ مطالعه، مصرف روزانه ۲ تا ۳ سرو غلات سبوس دار در روز را توصیه می ‌کند تا خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد.

اسید فولیک که در مقادیر بالایی در جنین گندم وجود دارد باعث می ‌شود یک غذای موثر در برابر دیابت باشد. اسید فولیک میزان هموسیستئین را در بدن کاهش داده و بنابراین خطر بسیاری از بیماری‌های مزمن نظیر دیابت و اختلالات عروقی را کم می کند. یک مکمل روزانه از جنین گندم در رژیم غذایی به شدت برای افراد در معرض خطر توسعه چنین بیماری‌ هایی توصیه می ‌شود.

جلوگیری از لخته شدن خون در بدن

ویتامین E و بسیاری از اجزای دیگر موجود در جنین گندم همچنین به عنوان آنتی ‌اکسیدان ‌های مفید هستند. آنتی اکسیدان ها به مقابله با مولکول‌ های اکسید شده در خون شما کمک می ‌کنند که می ‌توانند به سلول ‌های ویژه‌ ای حمله کرده و آسیب‌ های مختلفی ایجاد کنند. علاوه بر این راه خوبی برای مبارزه با سرطان و دیگر شرایط فاسد کننده می باشند. آنتی‌اکسیدان‌ هایی که در جنین گندم وجود دارند به مقابله با هر گونه لخته‌ های خونی که در سیستم شما وجود دارد کمک خواهند کرد.

کاهش وزن

جنین گندم مقدار سالم از فیبر و مواد معدنی از جمله روی، اسید فولیک و آهن را تامین می ‌کند. وقتی مردم می خواهند چربی اشباع‌ شده را از رژیم غذایی خود حذف می‌ کنند، معمولا مصرف گوشت را کم می ‌کنند. با این حال، وقتی این اتفاق می ‌افتد، ممکن است آن‌ ها بعضی از مواد مغذی ضروری بدن را از دست بدهند. جنین گندم را وارد رژیم غذایی خود کنید که البته این قسمت بخشی است که در طول پردازش حذف می‌ شود نیز شناخته می ‌شود. همان طور که برای هدف کاهش وزن خود مصرف غذا های چرب اشباع ‌شده را کم می کنید، کمی از جنین گندم را در هر وعده غذایی انتخاب کنید تا اشتهای شما را ارضا کند و همچنین مقدار زیادی از مواد معدنی و ویتامین برای شما فراهم کند که ممکن است با رژیم گرفتن از دست بدهید. جنین گندم تازه باید مزه ای مانند آجیل بو داده داشته باشد و باید در یک شیشه در بسته شده نگهداری شود که در آن حدود یک سال تازه باقی خواهد ماند. بعد از باز شدن آن، آن را می ‌توان به مدت تقریبا نه ماه در یخچال نگه داشت. به دلیل محتوای چربی اشباع‌ نشده آن، جنین میکروب گندم به سرعت فاسد می‌ شود.

جنین گندم را می توان به هر غذایی اضافه کرد، از جمله غلات، سالاد، اسموتی ها و نان  و اغلب غیر قابل ‌تشخیص است. برای صبحانه، از گیاهک گندم در شیرینی ‌های گرانولا، ماست و تخم‌ مرغ استفاده کنید. هنگام افزودن جنین گندم به کالا های پخته‌شده، یک نصف فنجان آرد با جنین گندم برای یک غذای سالم و مقوی جایگزین کنید.

افزایش و کاهش وزن با جنین گندم

افزایش وزن

اگر کسی به دنبال افزایش وزن باشد، استفاده از جنین گندم در وعده های غذایی ممکن است به انجام این کار کمک کند. هر اونس دارای ۱۰۱ کالری است، بنابراین تعداد کمی در روز می ‌تواند به افزایش جذب کالری کمک کرده و منجر به افزایش وزن در طول زمان شود. شما می توانید به روش های مختلفی این ماده فوق العاده را به رژیم غذایی خود اضافه کنید و از افزایش وزن خود لذت ببرید.

رفع بی خوابی و کم خوابی

گیاهک گندم که بر ماست پاشیده ‌شده باشد باعث افزایش ویتامین B۶ می ‌شود که در رفع بی خوابی و کم خوابی به خاطر توانایی اش برای کاهش استرس و اضطراب استفاده می‌ شود. یک قاشق چای خوری از جنین گندم را برای خوابیدن بیشتر و افزایش کیفیت خواب امتحان کنید.

تقویت حافظه

خبر مهم این است که می ‌توانید از “غذا های مفید برای مغز”  استفاده کنید تا به شما کمک کند هوشیار بمانید، حافظه خود را بهبود بخشید، بیماری آلزایمر و جنون را دفع کرده و قدرت مغز را افزایش دهید. این یک افسانه نیست: غذاهای مفیدی برای مغز وجود دارند و عجیب نیست که اغلب آن‌ها در حال حاضر بخش ‌های مهمی از رژیم غذایی سالم و متعادل را تشکیل می دهند.

جنین گندم نیز یکی از این موارد می باشد که مملو از ویتامین‌ های B است و به کاهش خطر بیماری آلزایمر و جنون با کاهش سطح هموسیستئین کمک می ‌کند که یک آمینو اسید است که می‌ تواند منجر به این بیماری ‌ها و نیز سکته شود. همچنین حاوی سطوح بالایی از ویتامین E است که تاثیر آن برای کمک به عملکرد مغز در بزرگسالان مسن ‌تر اشاره شده ‌است.

صبحانه یک زمان بسیار خوب برای رشد مغز و تقویت حافظه است. روز خود را با بلغور جو دوسر یا گرانولا شروع کنید که هر دو حاوی کربوهیدرات هستند تا سوخت لازم برای مغز شما را تامین کنند. شما می توانید جنین گندم را برای مبارزه با کمبود حافظه کوتاه ‌مدت و افزایش عملکرد مغز و گردو را که دارای اسید ها‌ی چرب امگا ۳ و آنتی‌اکسیدان‌ ها بوده و به بالا بردن قدرت مغز کمک می‌ کنند به صبحانه خود اضافه کنید.

عوارض گیاهک گندم

مصرف جنین گندم به احتمال زیاد برای اغلب افراد ایمن خواهد بود. با این حال، عوارض جانبی کمی در رابطه با جنین گندم وجود دارد. تعداد رو به افزایشی از مردم نمی ‌توانند گلوتن مصرف کنند که جز اصلی غلاتی مانند گندم است. این عدم تحمل گلوتن اغلب می ‌تواند ناشی از بیماری مانند بیماری سلیاک باشد. خوردن گلوتن می ‌تواند برای سیستم گوارشی دردناک و مضر باشد و حتی در برخی شرایط سخت نیز مهلک باشد. بنابراین، افرادی که نسبت به گلوتن حساس هستند باید از مصرف جنین گندم اجتناب کنند.

علاوه بر غنی بودن از مواد مغذی، جوانه گندم کالری زیادی دارد. فواید مثبت گیاهک گندم می تواند از بین برود اگر مقدار مصرف کالری روزانه تحت نظارت نباشد چون افزایش وزن و مسائل بهداشتی بعدی بدون توجه به این که چقدر غذا سالم است می ‌تواند رخ دهد و به مصرف کالری زیاد شما کمک کند.  عوارض جانبی دیگر مصرف جنین گندم شامل علائمی نظیر تهوع، اسهال، سوء هاضمه یا احساس خارش می ‌باشد.

مصرف مقدار ۸.۵ تا ۹ گرم در روز و یا دو بار در روز برای ۱۲ ماه ایمن می باشد. اطلاعات قابل ‌اعتماد کافی در مورد ایمنی استفاده از عصاره جنین گندم در هنگام اعمال بر روی پوست وجود ندارد.

در این زمینه هشدارهایی وجود دارد که لازم است به آن ها توجه کنید.

بارداری و شیردهی: اطلاعات قابل ‌اعتماد کافی در مورد ایمنی مصرف عصاره جنین گندم به عنوان دارو وجود ندارد اگر شما باردار یا شیرده باشید. بنابراین سعی کنید احتیاط کرده و از استفاده از آن در این دوران اجتناب کنید.

کودکان: عصاره جنین گندم ایمن است وقتی که به صورت دهانی و به مقادیر دارویی مورد استفاده قرار گیرد. کودکان می توانند روزانه 1 قاشق مرباخوری همراه با انواع غذا (خوراک، برنج، سوپ، آش و …) استفاده کنند.

دریافت کنندگان پیوند اعضا: جنین گندم ممکن است سیستم ایمنی را افزایش دهد. این ممکن است خطر رد کردن پیوند اعضا را افزایش دهد. اگر یک پیوند عضو را دریافت کردید، جانب احتیاط را رعایت کرده و از جنین گندم استفاده نکنید.

مرتبط بخوانید : پودر جوانه گندم در بدنسازی : نکات مهمی که باید بدانید!

ماسک جنین گندم

جنین گندم از تخم بارور شده گندم به دست می‌ آیند و انباشته از مواد غذایی هستند که برای مصرف خوراکی و همچنین استعمال خارجی بر روی پوست و مو ضروری هستند. هم پودر جنین گندم و هم روغن جنین گندم در تهیه ماسک ‌های صورت خانگی به منظور دستیابی به مزایای مختلف مورد استفاده قرار می ‌گیرند. گیاهک گندم دارای مقدار قابل توجهی ویتامین E می باشد که به آسانی رادیکال‌ های آزاد را خنثی کرده و به جلوگیری از تشکیل چین و چروک کمک می ‌کند. این ماده به عنوان مرطوب کننده نیز خوب عمل می‌ کند وقتی که به همراه دیگر اجزای ضروری در ماسک‌ های صورت خودتان استفاده می ‌شود. ماسک صورت جنین گندم، پوست ما را از اختلالات پوستی مختلف به طور کامل ترمیم کرده و به تحریک دوباره بازسازی سلول ‌های پوست صورت جدید کمک می ‌کند.

چگونگی درست کردن و استفاده از جنین گندم برای ماسک صورت:

در اینجا به برخی از ماسک ‌های صورت جنین گندم که به صورت خانگی تهیه می ‌شود که از پودر جنین گندم استفاده می‌ کنند و همچنین شما خواهید دانست که چگونه روغن جنین گندم را بر روی صورت اعمال کنید.

۱.  ماسک موز با پودر جنین گندم:

در اینجا شما بهترین ماسک صورت بازسازی و شفاف سازی را آموزش خواهید دید که اغلب برای همه انواع پوست خوب عمل می‌ کند. ماده اصلی این ماسک جنین گندم به شکل پودری است.

چیزهایی که نیاز خواهید داشت / روش / اعمال: شما به دو قاشق روغن زیتون و یک قاشق سوپ خوری پودر جنین گندم نیاز دارید به طور کامل در یک کاسه شیشه‌ای ترکیب شده اند. سپس مقدار مورد نیاز از خمیر موز پوست‌کنده شده را بردارید و به مخلوط یاد شده اضافه کنید. بعد از تمیز کردن کامل پوست خود، ماسک را روی همه قسمت های پوست صورت خود بمالید. بگذارید برای ۳۰ دقیقه خشک شود. با ماساژ لحظه‌ای و با استفاده از آب‌ گرم ماسک را از صورت خود تمیز کنید.

چند بار باید این کار را انجام دهید: شما می‌توانید از این ماسک دو بار در هفته استفاده کنید تا پوست صورت خود را از سلول ‌های پوست مرده آزاد کنید و همچنین آن را با ویتامین E که در پودر گیاهک گندم وجود دارد غنی کنید.

ویتامین ‌ها و مواد معدنی موجود در این موز و ماسک صورت جنین، پوست شما را از آلودگی ها تمیز می ‌کند و به نرم کردن پوست و انعطاف‌پذیری آن کمک قابل توجهی می‌ کند.

دقت کنید: به خاطر روغن اضافه ‌شده، ممکن است شما کمی چربی روی صورت خود احساس کنید. در نتیجه شما می ‌توانید از روغن در چنین مواردی اجتناب کنید.

مزایا: برای اینکه پوستتان درخشان و تازه شود، می‌توانید از این ماسک صورت جنین گندم استفاده کنید.

2.ماسک صورت عسل با گیاهک گندم :

شما با استفاده از این ماسک می توانید برخی از مزایای روغن و هم پودر جنین گندم را به دست خواهید آورد. در اینجا شما می توانید از روغن جنین گندم برای دست یابی به نتایج بهتر استفاده ‌کنید.

چیزهایی که نیاز خواهید داشت / روش / اعمال: یک قاشق چای خوری روغن و عسل را در یک کاسه مخلوط کنید. سپس چند قطره شیر تازه ای که جوشیده نشده است را اضافه کنید. این ماسک می ‌تواند برای تمیز کردن صورت شما به کار رود. پس از آن می ‌توانید به مدت ۱۵ دقیقه روی صورت خود نگه دارید. بعد از گذشت این زمان می ‌توانید آن را با آب معمولی بشویید تا پوست تان پاک و درخشان شود.

چند بار باید این کار را انجام دهید: از این ماسک به صورت روزانه برای به دست آوردن نتایج بهتر و سریع استفاده کنید.

چرا باید از این ماسک استفاده کنید : این ماسک جنین گندم روی همه انواع پوست از جمله پوست چرب خوب عمل می‌ کند. این روغن جنین گندم برای سفید کردن پوست عالی است.

دقت کنید: از آنجا که مواد اولیه همه طبیعی هستند، هیچ سوزشی نخواهید یافت.

مزایا: با استفاده از این روش به طور منظم می ‌توانید شاهد باشید که پوستتان نرم ‌تر و روشن تر می شود. فواید روغن جنین گندم برای صورت شامل نگه داشتن پوست صورت از تغییر رنگ دانه ‌ها و جوش‌ های سر سیاه است.

۳. ماسک آووکادو و روغن جنین گندم

این ماسک صورت شامل روغن جنین گندم است که دارای مقدار بالایی از ویتامین E  و آنتی ‌اکسیدان ‌ها است. هم چنین ما می‌توانیم ماست را برای افزودن مواد مغذی برای عملکرد خوب بر روی پوست انتخاب کنیم.

چیزهایی که نیاز خواهید داشت / روش / اعمال: مقدار مورد نیاز ماست و روغن جنین گندم را در نظر بگیرید. آووکادو را به خمیر نرمی تبدیل کرده و سپس آن را با مخلوط ماست و جنین گندم ترکیب کنید. این خمیر را روی صورت خود بمالید و بگذارید تا ۲۰ دقیقه بماند. صورت خود را با آب تازه تمیز کنید.

شما چه زمانی باید این کار را انجام دهید: شما می‌توانید هر روز از این ماسک استفاده کنید تا به زودی نتیجه بهتری را ببینید.

چرا از این ماسک باید استفاده کنید: ویژگی ضد پیری موجود در آووکادو و خاصیت سفیدگنندگی موجود در روغن جنین گندم، پوست صورت شما را از چین و چروک محافظت می ‌کند.

دقت کنید: به خاطر آووکادو اضافه‌شده در این ماسک، شما ممکن است احساس خارش بکنید که طبیعی است.

مزایا: با دانستن نحوه استفاده از روغن جنین گندم بر روی صورت، شما می ‌توانید به خوبی خال‌ های تیره، جوش‌های سر سیاه و همچنین رنگ دانه‌ ها را با این ماسک صورت درمان کنید.

اگر قصد دارید پوست صورت خود را از عفونت‌های پوستی مختلف دور نگاه دارید و هم چنین از مشکلات پوستی دور بمانید، می‌ توانید به راحتی آن را با ماسک صورت جنین گندم عملی کنید. با استفاده از آن به طور مرتب، باعث ایجاد یک نتیجه شگفت ‌انگیز می‌ شود که باعث می ‌شود شما پوست خود را با درخشش و همچنین عاری از هر گونه مشکل ایجاد کنید. با استفاده از روغن جنین گندم طبیعی و ارگانیک در ماسک ‌های صورت، شکی نیست که می‌توانید ۱۰۰ درصد از مزایای روغن را به دست آورید، که در نهایت به شما بهترین ظاهر خیره‌ کننده را می‌ دهد.

4.ماسک جنین گندم با روغن زیتون :

جنین گندم منبع عالی ویتامین D و E است که به تغذیه پوست کمک می ‌کند. جنین گندم برای پوست حساس و خشک مناسب است و از آن به طور سنتی برای درمان بیماری‌ های پوستی مختلف استفاده می ‌شود.

از آن جایی که جنین گندم با آنتی‌ اکسیدان‌ها، اسید های چرب و مواد غذایی مثل ویتامین  A، B و C غنی شده است، یک ماسک کامل برای ترمیم پوست خشک، ترک دار با تغذیه و تسکین دهنده پوست ایجاد می ‌کند.

روش آماده سازی این ماسک برای مرطوب سازی پوست : ۱ قاشق سوپ خوری پودر جنین گندم را با ۱ قاشق سوپ خوری روغن زیتون، نصف قاشق سوپ خوری آرد جو دو سر و یک قاشق سوپ خوری شیر ترکیب کنید. مخلوط را ایجاد کرده و آن را به صورت اعمال کنید. ۱۵ دقیقه صبر کنید و سپس صورت خود را با آب سرد بشویید.

5.ماسک جنین گندم برای مو

یک ماسک فوق العاده را با له کردن یک موز رسیده، و یک آووکادو متوسط رسیده آماده کنید. یک قاشق سوپ خوری روغن زیتون و یک قاشق سوپ خوری روغن جنین گندم اضافه کنید. تمام ماسک را روی پوست سر و موی خود بمالید و روی ریشه ‌ها و نوک مو تمرکز کنید. ماسک را در حدود نیم ساعت روی موها رها کنید و سپس با آب سرد بشویید. در مرحله بعدی مو های خود را مثل همیشه بشویید.

آووکادو شامل مقدار زیادی ویتامین E است که یک مرطوب کننده فوق العاده است و سیستم ایمنی را تقویت می ‌کند. هم چنین آن‌ها چربی ‌ها و روغن های خوبی هم دارند که به مو می ‌دهند. موز نیز مقدار زیادی پتاسیم دارد که برای خوردن فوق العاده است اما باعث می‌ شود که موهای شما نرم و قوی شود. کمبود پتاسیم می‌ تواند منجر به ریزش مو شود.

امیدواریم این مطلب از وبلاگ فروشگاه اینترنتی برگ سبز برای شما مفید بوده باشد. با اضافه کردن گیاهک گندم به رژیم غذایی خود می توانید بخش زیادی از ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن خود را تامین کنید.

نیاز به مشاوره در خصوص محصولات غذایی و خرید آن ها را دارید؟!

این محصولات را می توانید با کیفیت اصلی از فروشگاه برگ سبز تهیه کنید. برای تهیه با ما تماس بگیرید 93 45 91 77 – 02 22 81 46 (021) – 56 27 302 (0912)یا از فروشگاه آنلاین خرید کنید! آرزومند سلامت شما هستیم.