اگر در مورد روغنهای معطر اطلاعات کمی دارید یا مایلید بدانید روغن معطر چیست و طرز تهیه روغن طعم دار و معطر را بصورت کاملا حرفهای و تخصصی یاد بگیرید؛ این مقاله مخصوص شماست.
روغنهای اسانسی یا روغنهای معطر، محصولاتی هستند که از گیاهان استخراج میشوند و بوی خاص گیاه را در خود حفظ میکنند.
برخی از این روغنها در طب سنتی، آروماتراپی و تهیه محصولات زیبایی و بهداشتی کاربرد دارند. برخی از این روغنها میتوانند به بهبود خلق و خو کمک کنند، افزایش تمرکز در محیط کاری یا بهبود خواب را به دنبال داشته باشند و برخی از آنها برای استفاده در انواع غذا، سس و سالاد کاربرد دارند.
در این مطلب، ما آموزش تهیه روغن معطر را خواهیم آموخت و شما بسته به نیاز خود میتوانید هر روغنی را در منزل تهیه کنید اما از آنجا که برگ سبز یک فروشگاه تخصصی ادویه است، نگاه ویژه ای به روغن معطر خوراکی خواهیم داشت.
روغن طعم دار خوراکی چیست
روغنهایی که برای پخت و پز و سالاد طعم دار میشوند، معمولاً روغنهایی هستند که با افزودن گیاهان و ادویهها طعم داده شدهاند*. برای مثال، میتوانید روغن زیتون را با افزودن سیر یا رزماری طعم دار کنید. این روغنها میتوانند طعم و عطر خاصی به غذاها ببخشند.
موارد استفاده از روغن طعم دار
این روغنها در آشپزی حرفهای بسیار پر کاربرد هستند. از استفاده به عنوان روغنی جهت سرخ کردن مواد اولیه تا روغنی با عطر و بوی ملایم برای سالاد
از این روغنها میتوانید برای افزودن به سوپ، تهیه انواع سس یا حتی به عنوان یک طعم دهنده فوق العاده برروی پیتزا استفاده کنید
ریختن روغن بر روی پیتزا در ایران مرسوم نیست اما اگر نگاهی به پیتزاهای ایتالیایی بیندازید، بلافاصله پس از خارج کردن پیتزا از فر، مقداری روغن (زیتون یا معطر) برروی پیتزا ریخته میشود تا غنای طعم و عطر خوراکی را دوچندان کند
پس دست به کار شوید و روغن معطر خودتان را درست کنید
طرز تهیه روغن طعم دار
برای این کار به 4 چیز نیاز دارید
- روغن
- قابلمه مناسب با حجم مواد
- گیاهان و ادویههای معطر
- دماسنج مخصوص
اگر میخواهید روغنی که تهیه میکنید، کاملا حرفهای باشد و شما را به سطحی بالاتر از دیگران برساند، از تهیه دماسنج مخصوص غافل نشوید.
تهیه روغن طعم دار
- ابتدا روغن را درون قابلمه بریزید و اجازه دهید با شعله ملایم گرم شود
- دمای روغن شما باید به حدود 145 تا 150 درجه سانتیگراد برسد (دلیل آنرا در ادامه خواهیم گفت)
- حالا گیاهان معطر و ادویههای مورد نظر خود را به ظرف اضافه کنید
- اگر دمای روغن به دلیل افزودن مواد به کمتر از 145 درجه رسیده، کمی شعله را زیاد کنید و صبر کنید به این دما برسد
- دوباره شعله را متعادل کنید تا دما از این سطح بالاتر نرود
- 4 الی 5 دقیقه صبر کنید تا مواد به آرامی گرم و پخته شوند و سپس شعله را خاموش کرده و بلافاصله در قابلمه را بگذارید
- برای گرفتن نتیجه بهتر حتی میتوانید از دستمال دم کنی هم در این مرحله استفاده کنید
- اجازه دهید روغن و مواد به آرامی خنک شده و به دمای محیط برسند
- در این زمان، به هیچ عنوان در ظرف را باز نکنید و بدانید هرچقدر کاهش دمای روغن آرامتر انجام شود، نتیجه کار حرفهای تر خواهد بود
- زمانی که روغن به دمای محیط رسید آنرا صاف کرده و در ظرف شیشهای مناسب بریزید و از عطر و بوی آن لذت ببرید
روغن طعم دار شما آماده است؛ شما به همین سادگی، یک روغن بسیار حرفهای دارید که سرآشپزهای حرفهای از آن استفاده میکنند
چرا نیاز به دماسنج و اندازهگیری دقیق دما داریم
استفاده از دماسنج کاملا علمی و مورد تایید تمام افراد حرفهای در دنیای آشپزی است
فرض کنیم شما از فلفل یا رزماری یا سایر مواد خوراکی لطیف استفاده میکنید
در صورتی که دمای روغن بالا باشد، ماده خوراکی زیادی پخته شده و طعم روغن را خراب میکند
حال فرض کنید میخواهید به روغن خود دارچین، فلفل سیاه و ادویههای سخت اضافه کنید و دمای روغن پایین است
در این شرایط، عطر ادویه شما به هیچ عنوان استخراج نخواهد شد
دمای 145 تا 150 درجه سانتیگراد یک دمای بهینه و اثبات شده است