دارچین یک ادویه مهم برای تهیه ادویههای ترکیبی، نوشیدنیها، محصولات پخته شده، صنعت عطر سازی و تولید آبنبات، شیرینی و شکلات است. سیلان نوعی دارچین است که از پوست درختان دارچینی به دست میآید که از گیاهان همیشه سبز کوچکی موجود در سریلانکا و بسیاری از مناطق جنوب شرقی آسیا هستند. پوست آن خشک میشود و میتوان آن را آسیاب کرد یا به شکل چوب استفاده کرد تا به طیف گستردهای از غذاها، شیرینی و گرمی اضافه کند. در ادامه مطلب به بررسی دقیقتر دارچین سیلان و فواید آن و همچنین تاثیر آن بر لاغری و دیابت میپردازیم.
دارچین چیست
دارچین نوعی ادویه خوشبو است که در صنعت آشپزی و درمانی مورد استفاده قرار میگیرد. این ادویه از پوست داخلی درخت دارچین به دست میآید. درخت دارچین بیشتر در هندوستان و چین میروید، جزو رده دولپهایهای جداگلبرگ میباشد و همیشهسبز است.
نوعی از دارچین بومی سریلانکا و جنوب هند است و نوع دیگری از آن که به کاسیا معروف است از چین، اندونزی و ویتنام به نقاط دیگر جهان صادر میشود.
پوست درختچه دارچین به عنوان ادویه بهکار میرود. در قرون وسطی از دارچین برای درمان سرفه، ورم مفاصل و گلودرد استفاده میشد. تحقیقات جدید نیز بر خواص و فایدهها پزشکی دارچین تأکید دارند.
دارچین یکی از ادویههای بسیار خوشبو و خوشطعم است. انسانها در سرتاسر دنیا، به دلیل خواص درمانی متعدد، از هزاران سال پیش برای این ادویه ارزش زیادی قائل بودهاند. در طب سنتی برای دارچین خواص بسیار زیادی از کمک به لاغری و درمان تنگی نفس گرفته تا کاهش فشار و قند خون و کنترل دیابت و کم کاری تیروئید مطرح میشود
2 نوع متفاوت
مطالعه مقاله زیر را برای شناخت بهتر تفاوت دارچین سیلان و کاسیا پیشنهاد میکنیم |
تفاوت دارچین سیلان و کاسیا |
مشخصات طعم دارچین سیلان
دارچین سیلان دارای طعمی سبک و لطیف با کمی شیرینی است.
این دارچین اغلب در پخت و پز استفاده میشود، زیرا بر طعمهای دیگر غلبه نمیکند.
دارچین ارگانیک سیلان یک انتخاب عالی برای کسانی است که میخواهند از کومارین موجود در دارچین کاسیا اجتناب کنند.
اگر میخواهید بدون ایجاد تغییر در طعم غذا و نوشیدنی خود، از دارچینی سالم استفاده کنید، میتوانید از پودر دارچین سیلان بهره ببرید.
دارچین سیلان به طور قطع، از کاسیا سالمتر است
هنگامی که سیلان در پخت و پز استفاده میشود، میتواند طعم و شیرینی را بدون نیاز به شکر به دستورالعملها اضافه کند.
این یک جایگزین عالی برای افرادی است که سعی در کاهش مصرف شکر دارند.
همچنین دارای خواص منحصر به فردی است که آن را بهتر از دارچین معمولی میکند. بهعنوان مثال، حاوی کومارین کمتری است.
کومارین مادهای است که ممکن است خطر خونریزی پس از جراحی یا سایر روشهای تهاجمی را افزایش دهد.
علاوه بر این، به دلیل محتوای بالای روغنهای فرار و ترکیبات فنولی، این نوع دارچین طعمدارتر از انواع دیگر موجود در فروشگاههای مواد غذایی است.
بنابراین؛ اگر به دنبال راهی کاملاً طبیعی برای لذت بردن از مزایای سلامتی بیشتر از یک خوراکی دیگر هستید، خرید دارچین سیلان ارگانیک میتواند ارزش قابل توجهی داشته باشد.
دارچین سیلان رو با آب جوش هم میتونید دم کنید و از طعم فوق العاده این ادویه لذت ببرید
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
فواید سلامتی دارچین واقعی
ویتامینها، مواد معدنی و آنتی اکسیدانهای موجود در دارچین واقعی فواید قابل توجهی برای سلامتی دارند.
بهعنوان مثال، دارچین سرشار از بتاکاروتن است که بخشی از دلیل رنگ قهوهای غنی آن است.
رنگدانههای خانواده کاروتن بهعنوان پرو ویتامینهای مهم عمل میکنند، زیرا میتوانند به ویتامین A تبدیل شوند.
این ویتامین نقش مهمی در حفظ سلامت چشمها دارد.
همچنین باید بدانید که همه انواع دارچین حاوی ترکیبی به نام کومارین هستند که در مقادیر زیاد مضر است.
دارچین سیلان کومارین بسیار کمتری نسبت به انواع دیگر دارچین دارد.
اگر نگران کومارین هستید، دارچین سیلان گزینه مطمئنتری برای قفسه ادویه جات شماست.
سایر فواید سلامتی دارچین سیلان شامل موارد زیر است:
-
کاهش التهاب:
ماده فعال دارچین سیلان یعنی سینامالدئید، ممکن است خواص ضد التهابی داشته باشد. نشان داده شده است که سینامالدئید پاسخ التهابی را در بدن کاهش میدهد و منجر به علائم منفی کمتری میشود.
التهاب با شرایط مزمنی مانند بیماری قلبی ، دیابت و آرتریت مرتبط است. دارچین سیلان ممکن است بتواند علائم این شرایط را کاهش دهد.
-
کاهش سطح کلسترول:
مطالعات اولیه انجام شده با دارچین نشان داده است که میتواند به کاهش سطح کلسترول افراد کمک کند.
کلسترول بد LDL با مشکلاتی مانند بیماری قلبی و همچنین سطح کلسترول بالا به طور کلی مرتبط است.
به نظر میرسد دارچین به کاهش LDL و سطح کل کلسترول کمک میکند، بدون اینکه بر کلسترول خوب HDL به طور قابل توجهی تأثیر بگذارد.
-
بهبود عملکرد مغز
حافظه و یادگیری:
در یک مطالعه در سال 2014 در موشهایی با بیماری پارکینسون، دارچین به حفاظت از نورونها، نرمالسازی سطح نوروترانسمیترها و بهبود عملکرد حرکتی کمک کرد. این اثرات نیاز به مطالعات بیشتر دارد.
کاهش التهاب:
دارچین سیلان ممکن است خاصیت ضد التهابی داشته باشد. التهاب بسیار مهم است زیرا به بدن شما کمک میکند تا به عفونتها پاسخ دهد و آسیب بافت را تعمیر کند. دارچین سیلان ممکن است در این زمینه مفید باشد.
دارچین ممکن است به بهبود چگونگی پاسخ مغز به انسولین کمک کند. این تاثیر متابولیکی نیز باعث میشود دارچین سیلان در شرایط عصبی مانند بیماری آلزایمر مفید باشد. مطالعاتی رابطه دیابت و آلزایمر را نشان میدهند، و در ادامه، این ایده را حمایت میکنند که دارچین سیلان ممکن است به جلوگیری از شروع آلزایمر کمک کند.
حفاظت عصبی:
دارچین سیلان ممکن است به حفاظت از سلولهای عصبی کمک کند. یک مطالعه در سال 2015 که در نشریه علمی نوروساینس غذایی منتشر شد، نشان داد که عصارهای که از این ادویه ساخته شده بود، میتوانست موشهای آزمایشگاهی را از نقص شناختی و آسیب مغزی ناشی از استرس اکسیداتیو محافظت کند.
-
دارچین سیلان برای لاغری و دیابت
سیلان نیروگاهی از مواد مغذی است و به طرق مختلف به بدن شما کمک میکند که مهمترین آنها لاغری و مقابله با دیابت است.
روغنهای موجود در دارچین واقعی باعث تسکین اسپاسم، کاهش کلسترول و کاهش درد در شکم میشود.
چای دارچین تاثیر فوقالعادهای در کاهش وزن دارد.
به نظر میرسد دارچین سیلان برای افراد مبتلا به مقاومت به انسولین یا دیابت نیز فوایدی دارد.
مطالعات نشان میدهد که مصرف منظم دارچین میتواند به پاسخ طبیعی بدن به انسولین کمک کند.
این میتواند به بدن شما کمک کند تا سطح قند خون خود را به طور موثرتری تعدیل کند و خطر ابتلا به هایپر گلایسمی را کاهش دهد.
همچنین این ادویه، با بالابردن حرارت بدن، به افزایش سوخت و ساز کمک میکند که این موضوع میتواند به عنوان مکملی برای کاهش وزن در نظر گرفته شود.
دارچین سیلان بهعنوان درمان جایگزین برای دیابت در نظر گرفته میشود
دارچین واقعی فعالیت شبه انسولین را تحریک میکند و مقاومت به انسولین را در بدن کاهش میدهد.
این به متابولیسم گلوکز در کبد کمک میکند.
دارچین سیلان یک درمان امیدوارکننده برای افرادی است که به دنبال جایگزینی برای درمان با انسولین مصنوعی هستند.
برای استفاده از دارچین به عنوان تثبیت کننده انسولین، مصرف آن حداقل 120 میلی گرم (میلی گرم) در روز توصیه میشود.
دارچین سیلان سرشار از آنتی اکسیدان است که به بدن شما کمک میکند رادیکالهای آزاد را کنترل کند و خطر ابتلا به بیماریهایی مانند سرطان ، بیماری قلبی و دیابت را کاهش میدهد.
دارچین واقعی همچنین سرشار از مواد معدنی منگنز است.
این ماده معدنی به بدن شما کمک میکند تا آنزیمهای تولید کننده هورمونها را مدیریت کرده و به ترمیم استخوانها کمک کند.
منگنز همچنین بهعنوان یک آنتی اکسیدان و بخشی از آنزیم سوپراکسید دیسموتاز منگنز عمل میکند.
این ماده از بدن شما در برابر رادیکالهای آزاد محافظت میکند. علاوهبر منگنز، سیلان همچنین منبع عالی از مواردی نظیر ویتامین A، ویتامین K، پتاسیم، فلز روی، منیزیم و… است.
علاوه بر این، طی مطالعاتی مشخص شد که مصرف دارچین می تواند باعث افزایش سوخت و ساز بدن فرد تا 20 برابر شود.
افزایش سوخت و ساز بدن سبب چربی سوزی سریعتر و در نتیجه کاهش وزن و لاغری میشود.
آیا مصرف این محصول خطری برای فرد دارد؟
دارچینها یک ادویه رایج و لذتبخش با طیف وسیعی از فواید سلامتی هستند، اما به یاد داشته باشید که جایگزین مناسبی برای داروها یا درمانهای مناسب محسوب نمیشوند.
مرکز ملی سلامت تکمیلی (NCCIH) بیان میکند که مکملهای دارچین در صورت مصرف صحیح باید برای اکثر افراد بیخطر باشند.
این قانون برای سیلان نیز صدق میکند و بهطور طبیعی خطری برای مصرف آن وجود ندارد.
با این حال باید توجه داشت که دارچین سیلان نیز مانند دیگر انواع دارچین حاوی کومارین است.
گرچه میزان کومارین در سیلان بسیار پایین است، با این حال اگر به مقدار زیاد یا طولانی مدت مصرف شود، میتواند برای کبد سمی باشد.
سخن پایانی
دارچین، ادویه مهمی برای تهیه ادویه ترکیبی، نوشیدنیها، محصولات غذایی آماده و کنسروی، عطر سازی و آبنبات است
این ادویه پایه و مهم، به صورت گسترده و با اهداف مختلف استفاده میشود.
سیلان نوعی دارچین بسیار مفید و پراستفاده است که از پوست درختان دارچینی به دست میآید.
در این مطلب از فروشگاه برگ سبز به بررسی دارچین سیلان و مشخصات و فواید بینظیر آن در دیابت و لاغری پرداختیم.
به این نتیجه رسیدیم که مصرف دارچین سیلان برای لاغری و دیابت مفید است.
بهطور طبیعی مصرف واقعی هیچگونه خطری نداشته و جای نگرانی وجود ندارد.
با این حال با توجه به وجود ماده کومارین در دارچینها، نباید در مصرف آنها زیادهروی شود.