غذای گیاهی

غذای گیاهی یک انتخاب خوب برای حفظ سلامتی است. این نوع غذاها برای تمام افراد می تواند مفید و مناسب باشد به ویژه برای گیاه خواران.

همان طور که می دانید تنوع در سبزیجات و گیاهان خوراکی بسیار زیاد است و در نتیجه آشپزی با گیاهان و غذای گیاهی هم تعداد زیادی از غذاها را در بر می گیرد.

در این مطلب برای شما 7 غذایی که ساده آماده می شود را قرار دادیم. با فروشگاه گیاه سبز همراه باشید.

دستور 7 غذای گیاهی آسان:

1- طرز تهیه اردو قارچ

مواد لازم

  • قارچ، ۵۰۰ گرم
  • آرد گندم، ۱۷۵ گرم
  • نمک، 0/5 قاشق چایخوری
  • پودر کاری، 0/5 قاشق چایخوری
  • بکینگ پودر، 0/5 قاشق چایخوری
  • پودر فلفل، 0/5 قاشق چایخوری
  • آب، 1/5 پیمانه
  • سیر، ۲ حبه
  • پیاز متوسط، ۱ عدد
  • روغن مایع، به میزان لازم

 

غذای گیاهی

طرز تهیه

آرد، نمک، فلفل و بکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و آب را به آن اضافه کنید کمی آنرا بهم زده و ۱۰ دقیقه استراحت دهید. سپس پیاز و سیر را ریز خرد کرده و به خمیر اضافه کنید، قارچها را اضافه نموده و آنرا بهم بزنید تا یک لایه خمیر تمام آنرا بپوشاند و بعد در روغن سرخ کنید. در آخر می توانید اردو قارچ را با لیمو و گشنیز تزیین کنید.

مرتبط بخوانید: گیاهخواری و استفاده از جو دوسر

2- غذای گیاهی : کباب گیاهی

مواد لازم  (۸ نفر)

  • ذرت کوچک، ۸ عدد
  • کدو سبز، ۱۲۵ گرم
  • قارچ، ۴۵۰ گرم
  • پیاز ریز، ۸ عدد
  • روغن مایع، ۳ قاشق سوپخوری
  • آب لیمو، ۳ قاشق سوپخوری

مواد لازم  سس

  • روغن مایع سرخ کردنی، ۲ قاشق سوپخوری
  • پیاز کوچک خرد شده، ۱ عدد
  • قارچ خرد شده، ۲۲۵ گرم
  • بادام زمینی بی نمک، ۱۲۵ گرم
  • آب، ۱۵۰ میلی لیتر
  • سس سویا، ۲ قاشق سوپخوری
  • سس فلفل تند، چند قطره

طرز تهیه

کدوها را به ضخامت 2/5 سانتی خرد کرده و با بقیه سبزیجات به سیخ بکشید. سپس آنها را به روغن و آبلیمو آغشته کنید و روی منقل یا کباب پزی گرم شده، حدود ۱۰ دقیقه بپزید.

۲ یا ۳ بار آن را برگردانید و روغن و آبلیمو را به آنها بمالید تا خشک نشوند. سپس با سس تهیه شده این غذای گیاهی را سرو کنید.

روش تهیه سس:

پیاز و قارچ را به مدت ۸ دقیقه در روغن سرخ کنید. آن گاه به مدت 5دقیقه در مخلوط کن به هم بزنید.

بادام زمینی را به مخلوط اضافه کرده و به مدت ۳۰ ثانیه دیگر هم بزنید. حالا آب، سس سویا و سس فلفل را به مخلوط اضافه کرده و در یک ماهی تابه روی حرارت ملایم به مدت 10 دقیقه بجوشانید.

3- بادمجان شکم پر

مواد لازم (۴ نفر)

  • بادمجان دلمه ای درشت، ۲ عدد
  • روغن زیتون، 1 قاشق چایخوری
  • نمک، 0/5 قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه، 0/5 قاشق چایخوری
  • پیاز خرد شده، ¼ پیمانه
  • سیر رنده شده، ۳ حبه
  • بلغور جو دوسر، 0/5 پیمانه
  • آب سبزیجات، ۱ پیمانه
  • پنیر موزارلا گیاهی، ۱ پیمانه
  • سس مارینارا، ۱ پیمانه

 

غذای گیاهی

طرز تهیه
فر را روی دمای ۱۹۰ درجه سانتی گراد قرار دهید. سپس بادمجان ها را از وسط نصف کرده و داخل آن ها را خالی کنید. بادمجان ها را روی سینی فر چیده و روغن زیتون، نمک و فلفل سیاه را روی آنها اضافه کنید و به مدت ۱۰ دقیقه آنها بپزید. در یک قابلمه، پیارها را با یک قاشق چایخوری روغن زیتون با حرارت ملایم سرخ کنید.
سیر و بلغور جو دوسر را با هم مخلوط کنید. سپس آب سبزیجات را به آنها اضافه کرده و در قابلمه را ببندید تا مخلوط حدود ۱۵ دقیقه بپزد. حالا این مخلوط را درون بادمجان ها بریزید و رویشان پنیر موزارلا و سس مارینارا (گوجه فرنگی) اضافه کنید.

در آخر آنها را به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در فر بپزید تا پنیرها آب شوند. حالا غذای گیاهی خوشمزه شما آماده است.

4- ناگت سبزیجات

مواد لازم (۴ – ۲ نفر)

  •     پوره سیب زمینی، 1/5 پیمانه
  •     پودر سوخاری، 0/5 پیمانه
  •     اسفناج پخته و خرد شده، 1/3 پیمانه
  •     روغن سرخ کردنی
  •     نمک، 1/4 قاشق چایخوری
  •     فلفل سیاه، به مقدار لازم

طرز تهیه

فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد آماده کنید. درون ظرف مخصوص پخت را با ، لایه ای از فویل آلومینیومی بپوشانید و کمی روغن روی آن بپاشید. در یک بشقاب، پودر سوخاری را با یک چهارم قاشق چایخوری نمک با یک چنگال کاملا به هم بزنید.

حالا در کاسه متوسط، سیب زمینی و اسفناج را بریزید و نمک و فلفل را به آنها اضافه کنید. سپس با دست از مخلوط به مقدار لقمه بردارید و آن ها را به شکل توپ درآورید سپس در پودر سوخاری و نمک مخلوط شده بگردانید. ناگت ها را در ظرف فویل دار بچینید و روی آنها روغن بریزید و به مدت 10 دقیقه در فر بپزید.

5- رولت سبزیجات

مواد لازم برای (۶- ۴ نفر)

  • کره ی پاستوریزه، ۶۰ گرم
  • تره فرنگی، ۱ ساقه متوسط
  • سیر، ۲ حبه
  • آرد سفید گندم، 1/3 پیمانه
  • شیر پاستوریزه، ۱ پیمانه
  • تخم مرغ، ۴ عدد
  • پنیر پارمزان رنده شده، ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل، به مقدار لازم

مواد داخل رولت

  • پنیر پارمزان رنده شده، ۱۰۰ گرم
  • کنسرو ذرت، ۱پیمانه
  • پیازچه خرد شده، 1/3 پیمانه
  • پنیرخامه ای، ۵۰ گرم

 

غذای گیاهی
غذای گیاهی

طرز تهیه

سینی فر را چرب کرده یا روی آن کاغذ روغنی  چرب شده بگذارید. سیر و تره فرنگی را ریز کنید و با ۳۰ گرم کره به مدت ۵- ۴ دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید. سپس بقیه کره آب شده را برای تفت دادن آرد با حرارت ملایم قرار دهید تا آرد سرخ شود. سپس شیر را کم کم به مخلوط کره و آرد اضافه کرده و مرتب مخلوط کنید تا مخلوط شما یکدست و غلیظ شود.

زرده و سفیده تخم مرغ را از هم جدا کنید. سپس زرده ها را به تره فرنگی، سیر، نمک و فلفل را به مخلوط آماده شده در یک ظرف بزرگ بیفزائید. سفیده ها را با همزن بزنید تا فرم گرفته و به مخلوط قبلی اضافه کنید. فر را با حرارت ۴۰۰ درجه سانتی گراد روشن کنید.

مخلوط آماده را در سینی قرار دهید و به مدت 12 تا 15 دقیقه تا زمان پف کردن و طلایی شدن سطح آن بپزید. سپس پنیر پارمزان رنده شده را به میزان 11 قاشق غذاخوری روی یک کاغذ روغنی آب کنید و روی رولت برگرداید. در آخر ذرت، پنیر خامه ای و پیازچه خرد شده را روی رولت ریخته و آن را بپیچید و این غذای گیاهی را سرو کنید.