سـیر سیاه برگ سبز

سیر سیاه از آن دسته مواد غذایی بسیار سودمند است که کم کم دارد جایگاه خود را در بین افراد علاقمند به تغذیه سالم باز میکند. مشکل بسیاری از افراد این است که نمیدانند این خوراکی پرخاصیت را چطور وارد برنامه غذایی خود کنند و به همین دلیل، تصمیم گرفتیم چند دستور آشپزی بسیار ساده و کاربردی با سیر سیاه برای افزودن آن وعده های غذایی شما، آماده کنیم

 

3 دستور آشپزی با سیر سیاه

  • سیر سیاه اسکوردالیا

کلمه اسکوردالیا از نام یونانی “سیر اسکوردو” گرفته شده است و یک غذای فوق العاده با بره کباب شده و ماهی های گوشتی (مثل ماهی تن یا اره ماهی) است. می‌توان از سیر سیاه به عنوان سس غلیظ در نان پیتا سوخاری یا سبزیجات خام خرده شده هم استفاده کرد.

برای تهیه این غذا به طور سنتی، معمولا از چندین حبه سیر خام استفاده می شود، اما ما از سیر سیاه استفاده می کنیم که طعم ملایم‌تری دارد. در صورت تمایل، می‌توانید سیر بیشتری اضافه کنید!

مواد لازم برای 4 نفر:

  • 450 گرم سیب زمینی پوست کنده
  • 1 حبه سیر سیاه
  • 1.5 قاشق غذاخوری شراب سفید یا سرکه سیب
  • 175 میلی لیتر روغن زیتون باکیفیت
  • 30 میلی لیتر خامه
  • نمک و فلفل سیاه

 

سیر سیاه اسکوردالیا
سیر سیاه اسکوردالیا

دستور پخت:

  1. سیب زمینی های پوست گرفته را در آب نمک بجوشانید تا نرم شوند.
  2. در حالی که سیب زمینی ها در حال پختن هستند، یک حبه سیر بزرگ سیاه را در ابعاد ریز خرد کنید.
  3. زمانی که سیب زمینی ها نرم تر شدند، آب آن ها را خالی کرده و در تابه، به صورت پوره در بیاورید. اگر رشته ساز سیب زمینی دارید، حتما از آن استفاده کنید، زیرا پوره سیب زمینی یکدستی را درست می کند که برای اسکوردالیا عالی است در غیر این صورت هم سیب زمینی ها را تا جایی که می توانید، کاملاً له کنید.
  4. ماهیتابه سیب زمینی را روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید و سیر خرد شده، سرکه و چاشنی را به آن اضافه کنید.
  5. روغن زیتون را به آرامی روی سیب زمینی های له شده بریزید. برای ترکیب کامل سیب زمینی ها با روغن زیتون از همزن دستی استفاده کنید.
  6. در آخر، خامه پرچرب را اضافه کنید و تابه را از روی حرارت بردارید.
  7. اگر نمی خواهید اسکوردالیا را فورا بخورید، باید کمتر آن را هم بزنید و در هنگام سرو، به خوبی همزده شود.

 

  • کاپوناتا سیر سیاه

مواد لازم برای 4 نفر:

  • 2 عدد بادمجان
  • 2 عدد فلفل تند
  • 2 عدد پیاز
  • 1 شاخه کرفس
  • 3 حبه سیر تازه
  • 2 قوطی گوجه فرنگی خرد شده
  • 1 قاشق غذاخوری سیر سیاه خرد شده
  • 1 قاشق غذاخوری هندوانه کوهی (کبر، کور یا حتی میتوانید از ترشی کاپاریس استفاده کنید)
  • نصف قاشق چایخوری شکر
  • 2 قاشق غذاخوری زیتون
  • 1 قاشق غذاخوری پوره گوجه فرنگی
  • یک مشت جعفری خرد شده
  • یک مشت ریحان خرد شده
  • 2 قاشق غذاخوری شراب سفید یا سرکه سیب
کاپوناتا سیر سیاه
کاپوناتا سیر سیاه

 

دستور پخت:

روی بادمجان ها، روغن زیتون و نمک بریزید و به مدت 20 تا 25 دقیقه تفت دهید.

2 قاشق غذاخوری شراب سفید یا سرکه سیب، 1 قاشق غذاخوری سیر سیاه خرد شده، 1 قاشق غذاخوری هندوانه کوهی و چند عدد زیتون ریز شده، در یک کاسه کوچک بریزید. ترکیبات را با یکدیگر مخلوط کنید.

پیاز و کرفس خرد شده را به مدت چند دقیقه تفت دهید تا نرم شوند. فلفل ها را اضافه کرده و به تفت دادن ادامه دهید. پس از نرم شدن، سیر را رنده کرده و به مدت 1 تا 2 دقیقه تفت دهید.

بعد، 1 قاشق غذاخوری پوره گوجه فرنگی، گوجه فرنگی خرد شده و نصف قاشق چایخوری شکر را اضافه کرده و با یکدیگر مخلوط کنید. چند دقیقه صبر کنید تا به خوبی بپزند.

بادمجان را از روی گاز بردارید و به همراه ترکیباتی که از قبل آماده کرده اید، در داخل سس بریزید. اجازه دهید 5 دقیقه دیگر هم روی گاز بماند و سپس، آنرا با نمک و فلفل مزه دار کنید. به دلخواه خودتان، مقداری جعفری را هم اضافه کنید. صبر کنید تا طعم ها و عطرها به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند.

می توانید کاپوناتا سیر سیاه را به همراه کوفته آرد یا سیب زمینی (خوراک ایتالیایی)، پاستا یا حتی روی بروسکتا (پیش خوراک ایتالیایی) گرم کنید. در هنگام سرو هم مقداری ریحان خرد شده روی آن بریزید.

 

  • حبه سیر سیاه خرد شده

گول ظاهر سیر سیاه را نخورید!

وقتی سیر سیاه خام است، سیر خوبی است، اما وقتی پخته می شود، غلیظ و مغزدار می شود. این حبه های خرد شده، طعم ملایمی دارند و می توانید یک پیش غذای بسیار خوشمزه را با آنها درست کنید.

سعی کنید آنها را با یک سس مانند سس مایونز سیر، سس فلفل دلمه ای شیرین یا سس تریاکی با سیر سیاه سرو کنید.

مواد لازم:

  •  1 الی 2 عدد سیر سیاه
  • 100 گرم آرد ساده
  • 2 عدد تخم مرغ که زرده و سفیده آن جدا شده اند
  • 175 میلی لیتر آب سرد، آب بی گاز یا آب گازدار
  • 2 قاشق غذاخوری روغن نباتی + روغن سرخ کردنی
  • نمک
حبه سیر سیاه
حبه سیر سیاه

 

دستور پخت:

  1. یک ماهی تابه حاوی آب نمک را روی گاز قرار دهید تا بجوشد
  2. پوست های سیر سیاه را بگیرید. حبه های بزرگ سیر را از وسط نصف کنید.
  3. هنگامی که آب به جوش آمد، حبه های پوست کنده را اضافه کرده و آنها را به مدت 5 دقیقه بجوشانید تا نرم شوند. بعد از اینکه پختند، آب آنها را دور بریزید و بگذارید خنک شوند.
  4. آرد را در یک کاسه تمیز بریزید.
  5. زرده و سفیده تخم‌مرغ‌ها را جدا کرده و سفیده‌ تخم مرغ را هم بزنید تا کاملا سفت شود.
  6. زرده های تخم مرغ را به همراه 2 قاشق غذاخوری روغن نباتی و 175 میلی لیتر آب سرد شده به آرد اضافه کنید. خوب هم بزنید تا با یکدیگر ترکیب شوند.
  7. سفیده های سفت تخم مرغ را به آرامی داخل مخلوط آرد بریزید تا خمیر با کیفیتی را درست کنید.
  8. حبه های نیم پز را داخل خمیر بریزید و به خوبی با آن ترکیب کنید.
  9. مقدار زیادی روغن را در یک ماهیتابه گرم کنید.
  10. حبه های خرد شده را به آرامی، داخل روغن داغ بریزید و هم بزنید تا رنگ آنها تغییر کند. در صورت لزوم، آنها را برگردانید تا هر دو طرف از حبه های سیر به یک اندازه سرخ شود.
  11. حبه های پخته شده را با کفگیر سوراخ دار بردارید و روی حوله آشپزخانه قرار دهید تا قبل از سرو با سس، روغن اضافه آنها برداشته شود.