پروتئین وی پگاه چیست؟! آیا استفاده از آن برای ساخت مکمل های خانگی پیشنهاد می شود؟! افراد مختلف و ورزشکاران تناسب اندام از جمله کسانی که پرورش اندام کار میکنند، در کنار ورزش های قدرتی و مقاومتی خود برای بهبود عملکرد سنتز پروتئین و عضله سازی بهتر از آب پنیر استفاده میکنند.
اما اینکه آب پنیر یا کازئین دقیقا چه هستند سوالی است که قرار است در این مطلب به آن بپردازیم.
شیر از دو نوع پروتئین آب پنیر و پروتئین کازئین ساخته شده است. ما قرار است هر یک از آنها به طور کامل بررسی کرد و مزایا و عوارض آنها را مشخص کنیم و در آخر هم توضیح مشخصی درباره پودر وی پگاه خواهیم داد.
آب پنیر چیست؟
پروتئین وی که در واقع همان آب پنیر است و بخش مهمی از شیر است که طی فرآیندی از این لبنیات جدا میشود.
آب پنیر یک مکمل بدنسازی کاملا مغذی است، زیرا 9 نوع اسید آمینه ضروری بدن را درون خود جای داده است.
این پروتئین میزان لاکتوز پایینی دارد.
پروتئین وی فواید و مزایای بسیاری دارد و محققان روزبهروز درباره فواید بیشتر آن اطلاعات جدید کسب میکنند.
اولین و مهم ترین خاصیت پروتئین وی همان بهبود عضله سازی و رشد توده هایی ماهیچه ای در بدن است. علاوه بر آن خواص زیاد دیگری نیز دارد که در زیر برخی از این موارد را ذکر می کنیم.
1.کاهش وزن
طی تحقیقات گسترده ای که بر روی بیش از ۱۰۰ نفر صورت گرفته است، مشخص کرد که کسانی که پروتئین آب پنیر مصرف میکنند به میزان قابل توجهی از چربی بدنشان کم شده است و در مقابل عضلات آنها نیز در مقایسه با کسانی که از این روش استفاده نکردهاند، حفظ شد.
2.بهبود بیماریهای قلبی
پروتئین آب پنیر می تواند در طولانی مدت به پیشگیری و درمان کلسترول کمک کند. درمان کلسترول بد خون می تواند رابطه مستقیمی با بهبود بیماری قلبی داشته باشد.
همچنین مشخص شد نوشیدنی هایی که پروتئین آب پنیر به آنها اضافه شده است، می توانند فشار خون را در بیماران قلبی به شکل جالبی کاهش میدهد.
3.بهبود سیستم ایمنی بدن
یکی از مواد مفید موجود در پروتئین آب پنیر گلوتاتیون است که خود سه آمینه مهم و ضروری را در خود جای داده است. این پروتئین که با نام تری پپید هم شناخته میشود با افزایش مصرف می تواند سیستم ایمنی افراد خصوصا کودکان را تقویت کند.
از سایر خواص آب پنیر می توان جلوگیری از بروز سرطانها، افزایش سطح سلامتی و جلوگیری از تحلیل بافتهای بدن را نام برد.
پروتئین وی پگاه : انواع پروتئین وی
سه نوع مختلف پروتئین آب پنیر وجود دارد که تفاوت اصلیشان در نوع پردازش و ساخت آنها است. ما در ادامه هر یک از آنها را شرح خواهیم داد.
1.پودر کنستانتره آب پنیر
این پودر از حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد پروتئین تشکیل شده است و طعم بسیار دلچسبی دارد. لاکتوز که همان شکر شیر محسوب میشود، به همراه چربی دیگر مواد تشکیل دهنده پودر آب پنیر کنستانتره هستند.
2.پودر ایزوله آب پنیر
میزان پروتئین این محصول را می توان بیش از ۹۰ درصد دانست. ایزوله آب پنیر نسبت به نوع کنستانتره چربی کمتری دارد، اما در مقابل از نکات منفی این محصول پروتئینی میتوان کاهش بسیار محسوس میزان مواد مغذی مفید درون آن را برشمرد.
3.هیدرولیز آب پنیر
سومین نوع آب پنیر به شکل هیدرولیز ساخته و توزیع می شود.
این شکل از پروتئین به گونه ای پردازش شده است، که از قبل هضم شده و پس از مصرف بسیار سریع جذب بدن میشود.
کنسانتره پروتئین بهتر از سایر موارد ذکر شده است و قیمت مناسب و کیفیت بهتری نیز برخوردار است. بعد از کنستانتره، شکل هیدرولیز آب پنیر بهترین گزینه برای مصرف خواهد بود.
کازئین چیست؟
ما در این مقاله قصد داریم درباره پروتئین وی پگاه سخن بگوئیم اما قبل از بهتر است با پروتئین کازئین آشنا شویم.
کازئین بخش عمده پروتئین جدا شده از شیر است که به عنوان یک مکمل پروتئین مصارف متعددی دارد.
پودر پروتئین کازئین سرعت کمی در هضم دارد، بنابراین بهترین موقع مصرف آن قبل از خواب است.
کازئین هم به جلوگیری از ریزش عضلات و هم به افزایش بافت ماهیچه ها کمک کند.
پروتئین کازئین تمام اسید آمینه های ضروری بدن را در خود جای داده است، به همین دلیل روند کندی در هضم دارد و به عنوان یک ضد کاتابولیک شناخته میشود که باعث کاهش افت عضلات می شود.
توجه کنید در بدنسازی جلوگیری از افت عضلات و حفظ آنها بسیار مهمتر از رشد توده عضلانی است.
از سایر خواص کازئین می توان موارد زیر را نام برد.
1. این پودر باعث رشد آنتی بادی های باکتریایی و بهبود سیستم ایمنی بدن و به تبع آن کاهش فشار خون میشود.
2. کازئین به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی خود باعث کاهش رادیکالهای آزاد در بدن میشود.
3. با مصرف پروتئین کازئین در هر وعده غذایی میتوان میزان تری گلیسیرید بدن را تا ۲۲ درصد کاهش دهید.
انواع پودر پروتئین کازئین
پودر پروتئین کازئین را میتوان به دو دسته زیر تقسیم بندی کرد:
1.کنستانتره
این پودر پروتئین رایج ترین مدل کازئین است و هضم آهسته تری دارد.
2.ایزوله
این فرم از کازئین از قبل جذب شده و هضم آن با سرعت بهتری انجام می شود.
پروتئین وی پگاه : تفاوت پودر آب پنیر و کازئین
همانطور که گفتیم این پروتئین ها از شیر بدست می آیند. کازئین ۸۰ درصد و پودر وی ۲۰ درصد از مجموع پروتئین شیر را دارا هستند.
در طول فرآیند آمادهسازی پنیر، یک سری اسید های خاص به شیر گرم شده اضافه میشود.
این آنزیم ها باعث می شود که کازئین شیر جدا شود، قیمانده مایع پروتئین وی است که طی مراحلی به صورت پودر می آید.
از تفاوتهای این دو می توان به موارد زیر اشاره کرد.
1. پروتئین آب پنیر جذب سریع تری دارد. این پروتئین برای تمرین مناسب تر از کازئین است زیرا اسیدهای آمینه بهتری را به بدن منتقل میکند.
2. اسید های آمینه موجود در کازئین بیشتر شامل هیستیدین، فنیل آلانین و میتونین است. این در حالی است که آب پنیر از سه اسید آمینه ضروری تر مثل لوسین، واالین و ایزولوسین تشکیل شده است.
لوسین موجود در آب پنیر بیشتر از کازئین است و بهتر میتوانند به سنتز عضلات برای جذب پروتئین کمک کنند.
3.کازئین بهتر می تواند از شکست عضلات جلوگیری کند.
4. هر دو دارای ترکیبات مفیدی هستند.
کازئین شامل چند مورد که پپتید فعال است که باعث بهبود گوارش و عملکرد سیستم ایمنی بدن میشوند. نوعی از این پپتید ها باعث کنترل فشار خون می شوند.
آنها همچنین می توانند منجر به بالارفتن میزان مواد معدنی فسفر و کلسیم شوند.
در مقابل پروتئین آب پنیر حاوی پروتئین های فعال متفاوتی به نام ایمونوگلوبین ها است که تقویت سیستم ایمنی را به دنبال دارد.
این ریز مغزی فعال باعث میشود میزان ویروس ها و باکتری موجود در بدن کاهش پیدا کند، زیرا دارای خواص ضد میکروبی هستند.
این پروتئین در جذب بهتر آهن نقش سازنده ای دارد.
پودر وی یا کازئین کدام بهتر است؟
پودر پروتئین کازئین نسبت به پودر پروتئین آب پنیر از قیمت بالاتری برخوردار است.
پروتئین آب پنیر قوام و مزه بهتری نسبت به پودر پروتئین کازئین دارد.شما برای عملکرد بهتر میدانید محصولاتی که ترکیب این دو را در خود دارند خریداری کنید و یا پروتئین آب پنیر را در زمانی که تمرین می کنید مصرف کنید و کازئین را هنگامی که قصد دارید بخوابید و یا قبل از استراحت استفاده کنید.
توجه داشته باشید شرکت پگاه چیزی به اسم پروتئین وی پگاه تولید نمی کند و تنها محصول پروتئینش کازئین کنستانتره پگاه 65 درصد است.