آشپزی با گیاه اورگانو

گیاه اورگانو ادویه خوش طعمی است که از آن، می توان در آشپزی استفاده کرد و از طعم و عطر بینظیرش لذت برد

در پیتزا، سوپ یا حتی برای مزه دار کردن گوشت میتوانید اورگانو را به کار بگیرید و اطمینان داشته باشید، نتیجه کار فوق العاده خواهد بود.

ادویه معطر اورگانو که در بسیاری از کشورهای حوزه مدیترانه رویش دارد و به ویژه از کوه های یونان می آید و سال های زیادی است که در منطقه مدیترانه، به عنوان ادویه ای پرطرفدار در آشپزی مورد استفاده قرار می گیرد.

در حال حاضر، اورگانو به شهرت جهانی رسیده است و از آن برای خوش طعم کردن انواع غذاها استفاده می شود.

 

اورگانو چیست؟

اورگانو، یک گیاه دارویی و معطر، متعلق به خانواده نعناعیان است.

اورگانو طعم شیرینی دارد و به یکی از پرطرفدارترین گیاه هایی تبدیل شده است که در زمینه آشپزی کاربرد دارد.

در کشورهایی مثل ایتالیا، ترکیه، مکزیک و یونان، اورگانو یکی از ادویه های اصلی غذاها به شمار می آید.

معمولا، اورگانو به شکل خشک شده مورد استفاده قرار می گیرد و بد نیست بدانید اورگانو تازه، عطر تند و تیزتری دارد.

 

انواع اورگانو

  • – اورگانو مدیترانه ای: این نوع از اورگانو، از طعم ملایم تری برخوردار است.
  • – اورگانو مکزیکی: این نوع از اورگانو طعم بسیار تندی دارد که مخصوص رسپی های مکزیکی است.
  • – اورگانو ایتالیایی: این نوع از اورگانو یک گیاه ترکیبی است و طعم شیرین تری دارد که برای انواع چاشنی، پاستا و سس های پیتزا واقعا بی نظیر است.
  • – اورگانو کرتی: این نوع از اورگانو، طعم ملایمی دارد و در یونان، ترکیه و ایتالیا رشد می کند.

 

مزه اورگانو دقیقا چجوری است؟

مزه اورگانو، چیزی بین شیرین و تند است. البته، کمی هم مزه تلخ می دهد. این مزه خاص به خاطر وجود روغن های مختلف در اورگانو است.

 

آشپزی با گیاه اورگانو تازه چه فرقی با اورگانو خشک شده دارد؟

اکثر گیاهان وقتی خشک می شوند، درصد زیادی از طعم و مزه اصلی خود را از دست می دهند، ولی اورگانو از این قاعده مستثنی است.

در واقع، طعم اورگانو خشک و تازه بسیار شبیه به یکدیگر است و تفاوت بین این دو نوع از اورگانو در ظاهر، عطر و قیمت خلاصه می شود.

هانطور که گفتیم، اورگانو خشک شده کاربرد بیشتری در آشپزی دارد، زیرا می توان به راحتی طعم آن را کنترل کرد.

معمولا، اورگانو تازه در آخر به غذا اضافه می شود یا اینکه برای تزئین غذا مورد استفاده قرار می گیرد.

 

به آشپزی با اورگانو علاقمندید؟ میتوانید این محصول را از صفحه زیر خرید کنید

 

چگونه می توان اورگانو را خشک کرد؟

روش های مختلفی برای خشک کردن اورگانو وجود دارد؛ مثل خشک کردن به روش آویزان کردن گیاه های اورگانو با یک کش پلاستیکی و خشک کردن به روش پهن کردن بر روی یک پارچه.

سریع ترین روش برای خشک کردن اورگانو، استفاده از مایکرو ویو است.

شما باید برگ های اورگانو را از ساقه های آن جدا کنید و بر روی بشقاب مخصوص قرار دهید که با دستمال یا پارچه ای نازک پوشانده شده باشد.

از دمای کمی برای خشک کردن برگ های اورگانو استفاده کنید تا کم کم برگ ها خشک شده و به پودر تبدیل شوند.

البته، توجه داشته باشید که این روش، طعم تند و تیز اورگانو را تغییر می دهد و به طعمی بسیار ملایم تر تبدیل می کند.

 

کاربردهای اورگانو در آشپزی

پرکاربردترین موارد استفاده از اورگانو در رسپی هایی مانند پیتزا و پاستا است.

حتی می توان آن را با روغن زیتون هم ترکیب کرد تا طعم بی نظیری خلق شود و در سس های ایتالیایی و ترکیبات اصلی در مزه دار کردن گوشت، بره، مرغ و گوشت گاو استفاده شود.

سیر، ریحان، آویشن و پیاز هم از جمله ترکیباتی هستند که در کنار اورگانو طعم خوبی دارند.

 

فواید اورگانو

اورگانو با دارا بودن ویتامین های A ، C و K و مواد معدنی چون آهن، کلسیم و روی سرشار از فیبر رژیمی است.

این گیاه با دارا بون روغن هایی مثل کارواکرل و تیمول که خواص ضد باکتریایی، ضد میکروبی و ضد التهابی دارند، از بروز بیماری های مختلف جلوگیری می کنند.

 

از جمله فواید اورگانو عبارت است از:

  • – بهبود زخم های پوستی
  • – کاهش درد ماهیچه ها
  • – بهبود آسم
  • – کاهش علائم افسردگی
  • – کاهش قند خون
  • – کمک به جذب آهن و زینک
  • – رفع سرماخوردگی و
  • – بهبود وضعیت سلامت بدن.

اورگانو غنی از آنتی اکسیدان است.

آنتی اکسیدان ها از بدن در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کنند.

آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد در افزایش آثار پیری و حتی پیشرفت بعضی از بیماری ها مثل سرطان و بیماری قلبی نقش دارند.

 

رادیکال های آزاد حاصل سوخت و ساز بدن هستند

 

عواملی مثل دود سیگار و آلاینده های هوا شما را در معرض این رادیکال های مضر قرار می دهند.

 

11 ایده برای آشپزی با گیاه اورگانو

در ادامه، به 11 رسپی خوشمزه اشاره می کنیم که می توانید با کمک اورگانو آنها را درست کنید:

  • سس ایتالیایی: این سس معروف ترکیبی از روغن زیتون، شراب قرمز یا آب انگور، اورگانو خشک شده، سیر، آب لیمو ترش، نمک و فلفل است که بر روی سالاد استفاده می شود.

 

  • سس پیترا: برای پیتزاهای خانگی می توانید از ترکیب گوجه فرنگی کوبیده شده، سس گوجه، اورگانو خشک شده، پودر سیر، پیاز، نمک و فلفل استفاده کنید.

 

  • پوسوله سبز: پوسوله، سوپ سنتی مکزیک به شمار می آید که با آب مرغ، سینه مرغ، ذرت پوست کنده، لوبیای سبز، سیر، زیره و اورگانو مکزیکی درست می شود.

 

  • مرغ پخته با اورگانو و لیمو: سینه مرغ در ترکیبی از روغن زیتون، لیمو ترش، سیر، اورگانو و نمک خوابانده می شود. مرغ را تا زمانی که به رنگ طلایی درآید، می پزیم و با سبزیجات گریل شده و ماست یونانی سرو می شود.

 

  • پستو اورگانو: جایگپزینی برای پستوی معمولی است که با اورگانو تازه، سیر، روغن زیتون، پنیر پارمزان، هسته ی کاج، نمک و فلفل درست می شود.

 

  • موله اواکساکان با اورگانو مکزیکی: موله زرد رنگی که با زردچوبه مکزیکی، فلفل خشک گوآجیلو چیلیز، استاک مرغ، زعفران، توماتیلو، آرد ذرتی و اورگانو خشک مکزیکی درست می شود.

 

  • صدف با لیمو و اورگانو: صدف در ترکیبی از شراب سفید، روغن زیتون، سیر، پیاز، آب لیمو ترش، اورگانو خشک شده و نمک پخته می شود. شما می توانید روی صدف را با اورگانو تازه تزئین کرده و با نان خشک سرو کنید.

 

  • پاستا گوجه فرنگی با اورگانو: این سس با گوجه فرنگی، روغن زیتون، سیر، اورگانو تازه، فلفل قرمز و انواع چاشنی ها درست می شود. از این سس بر روی پاستا و به همراه پنیر پارمزان استفاده کنید.

 

  • گوشت بره با اورگانو: گوشت بره در روغن زیتون، اورگانو خشک شده، آب لیمو ترش و سیر قرار داده می شود. در مرحله بعد، گوشت بره گریل می شود و و با سالاد یونانی سرو می شود.

 

  • سس چیمیچوری: این سس ترکیبی از جعفری، سیر تازه، روغن زیتون، سرکه و اورگانو مکزیکی خشک شده است.

 

  • کانفی بادمجان و سیر با اورگانو: کانفی بادمجان و سیر یک غذای چینی است که با ترکیب روغن و اورگانو، بافت کرمی و آبداری خواهد داشت.

 

کلام آخر

اورگانو، یکی از ادویه های خوش طعم در جهان است که انواع مختلفی دارد.

گیاه اورگانو با خواص بی شمار خود در بسیاری از رسپی های پرطرفدار کاربرد دارد.

از جمله خواص بی نظیر اورگانو می توان به وجود مقادیر زیادی از آنتی اکسیدان در این گیاه اشاره کرد.

 

آیا تا به حال از اورگانو در غذاهای خود استفاده کرده اید؟ رسپی خاصی بلد هستید که در آن از اورگانو استفاده شود؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.