ادویه های مخصوص ماهی و میگو

برای طعم دار کردن غذا های دریایی و از بین بردن بوی زهم غذا هایی نظیر ماهی و میگو از ادویه های مخصوصی استفاده می شود. ادویه های مخصوص ماهی و میگو علاوه بر خوش طعم کردن این غذا ها، سبب ایجاد رایحه ای دلچسب هم می شوند. غذا های دریایی فواید بسیاری برای سلامتی انسان دارند؛ پس چه بهتر است که با اضافه کردن ادویه های مخصوص به آن ها طعم، عطر و میزان سلامتی این نوع غذا ها را تقویت کنیم.

بهترین ادویه ها، مخصوص طبخ ماهی و میگو

فلفل سیاه

یکی از شناخته شده ترین ادویه های جهان که برای سلامتی بسیار مفید است، فلفل سیاه می باشد. فلفل سیاه یکی از ایجاد کنندگان ادویه های ترکیبی مخصوص ماهی و میگو می باشد. این ادویه پرکاربرد علاوه بر اینکه باعث خوش طعم تر شدن ماهی و تند تر شدن آن می شود، بوی بد آن را نیز از بین خواهد برد. یکی از مهمترین دلایل استفاده از ادویه ها، برای طبخ غذا های دریایی، نظیر فلفل سیاه، متعادل کردن طبع سرد این نوع غذا ها می باشد. در ادامه با برخی از خواص فلفل سیاه آشنا خواهیم شد :

  • کاهش فشار خون
  • کمک به برطرف کردن بیماری سرماخوردگی
  • دفع سنگ مثانه
  • افزایش سوخت و ساز و کالری سوزی

پودر پاپریکا

پاپریکا

پودر پاپریکا یکی از قوی ترین و خوش طعم ترین ادویه ها برای مزه دار کردن گوشت محسوب می شود. پاپریکا به عنوان یکی از ادویه های مخصوص ماهی و میگو، نقش بسزایی در طعم این نوع غذا ها دارد. پاپریکا از یک نوع فلفل دلمه ای تهیه می شود. برای طعم دار کردن گوشت غذا های دریای، برای مدتی آن ها در ادویه هایی نظیر پاپریکا خوابانده، تا طعم و عطر ادویه جات به گوشت منتقل شود. در ادامه با برخی از خواص پاپریکا آشنا خواهیم شد :

  • سرشار از ویتامین B6 و کمک به بازدارندگی از ریزش مو
  • کمک به فرایند هضم غذا و تقویت گوارش
  • کاهش احتمال بروز کم خونی
  • مقابله با باکتری های مضر

پودر تخم گشنیز

پودر تخم گشنیز یکی دیگر از ادویه های پرکاربرد در غذا های جنوبی به شمار می آید. در ادامه با برخی از خواص تخم گشنیز آشنا خواهیم شد :

  • کنترل سطح کلسترول
  • باز کردن رگ های خونی و کاهش فشار خون
  • تنظیم هورمون های بدن
  • کاهش وزن

ادویه های ترکیبی مخصوص ماهی و میگو

در این بخش از مطلب، به معرفی ادویه های مخصوصی می پردازیم که از ترکیب چند نوع ادویه ایجاد شده اند. این ادویه ها کمک زیادی به طعم، عطر و رنگ غذا های دریایی می کنند.

ادویه مخصوص ماهی و میگو؛ نوع اول

ادویه های مورد نیاز :

  • پودر فلفل سیاه : ۲ قاشق چای خوری
  • پودر فلفل قرمز : ۲ قاشق چای خوری
  • پودر زیره سیاه : ۱ قاشق چای خوری
  • نمک : ۲ قاشق چای خوری
  • آویشن : ۵ قاشق چای خوری
  • گشنیز پودر شده : ۱ قاشق چای خوری
  • پودر سیر : ۱ قاشق چای خوری
  • پودر پیاز : ۱ قاشق چای خوری

نکات لازم :

تمام ادویه های مورد نیاز را در یک طرف مناسب قرار دهید؛ سپس با چنگال، آن ها را به خوبی مخلوط کنید تا کاملاً یکدست شوند. برای حفظ کیفیت این ادویه، باید در ظرف دربسته و در یک مکان خشک، خنک و تاریک، نگهداری شود.

ماهی

ادویه مخصوص ماهی و میگو؛ نوع دوم

ادویه های مورد نیاز :

  • نمک : 5 قاشق غذا خوری
  • فلفل سیاه : یک و نیم قاشق چای خوری
  • فلفل سفید : یک و نیم قاشق چای خوری
  • زنجبیل : یک قاشق چای خوری
  • پودر میخک : یک قاشق چای خوری
  • پودر خردل : یک و نیم قاشق چای خوری
  • پودر برگ بو : یک و نیم قاشق چای خوری
  • هل : سه و نیم قاشق چای خوری
  • فلفل دلمه ای خشک شده : 2 قاشق چای خوری

نکات لازم :

مطالعه این مطلب به شما پیشنهاد میشود  غذا با کینوا : دستور تهیه 6 غذای ساده و خوشمزه!

در ابتدا مطمئن شوید که هر یک از مواد مورد نیاز دارای ناخالصی نباشند؛ سپس هر کدام از آن ها را به صورت جداگانه آسیاب کنید. ادویه های آسیاب شده را در یک مناسب، به خوبی ترکیب کنید. حتما باید از این ادویه در مکانی خشک و خنک نگهداری شود. توصیه می شود که قبل از مصرف، آن را به میزان کمی تف دهید.

بهترین ادویه ها برای مزه دار کردن ماهی و میگو

ادویه ماهی و میگو؛ نوع اول

ادویه های مورد نیاز :

  • فلفل سیاه : 1 و نیم پیمانه
  • زنجبیل : 1 تکه بزرگ
  • دارچین : به میزان لازم
  • زیره سبز : 1 و نیم پیمانه
  • زیره سیاه : 1 و نیم پیمانه
  • تخم گشنیز : 1 پیمانه
  • گل محمدی خشک : 15 عدد
  • میخک : 5 عدد
  • جوز هندی : 3 عدد

نکات لازم :

نخست اطمینان حاصل کنید که ادویه های مورد نیاز کاملاً پاک شده باشند. بهتر است که جوز هندی، میخک و زنجبیل را در هاون بکوبید. قبل از مصرف هم لازم است که تخم گشنیز را تفت دهید. همه ادویه ها را به صورت جداگانه تفت دهید. همه ادویه ها را به خوبی مخلوط کنید. ادویه ترکیبی بدست آمده را در یک ظرف شیشه ای دربسته در یخچال نگهداری کنید.

ادویه کجون

ادویه های مورد نیاز :

  • فلفل سیاه : ۱ قاشق چای خوری
  • نمک : ۲ قاشق چای خوری
  • پودر پاپریکا : دو و نیم قاشق چای خوری
  • پرک فلفل قرمز : نصف قاشق چای خوری
  • پودر پیاز : ۱ قاشق چای خوری
  • پودر سیر : ۲ قاشق چای خوری
  • آویشن : یک و نیم قاشق چای خوری
  • فلفل کاین : ۱ قاشق چای خوری
  • اورگانو : یک و نیم قاشق چای خوری

نکات لازم :

ادویه کجون یکی از معروف ترین ادویه های مخصوص ماهی و میگو محسوب می شود. استفاده از این ادویه، طعم فوق العاده خوشمزه ای را به میگو خواهد داد. برای تهیه ادویه کجون، لازم است که هر یک از ادویه های مورد نظر را به طور جداگانه آسیاب و سپس با یکدیگر مخلوط کنید. بهتر است که قبل از طبخ میگو ها، آن ها را در ادویه کجون بخوابانید.

ادویه های مخصوص ماهی و میگو

خصوصیات ادویه های غذا های دریایی

ادویه های مخصوص غذا های دریایی، مخصوصا ماهی و میگو سبب می شوند، تمام کسانی که به علت بوی ناخوشایند غذا های دریایی یا نداشتن طعم، از آن ها مصرف نمی کنند، از طرفداران این نوع غذا ها شوند. هر کدام از ادویه ها به تنهایی دارای طعم مطلوب و با اصالتی هستند؛ همچنین فواید دارویی و درمانی منحصر به فردی دارند. اما ترکیب این ادویه ها می تواند، ادویه های قدرتمند تر و خوش طعم تری را به ما ارائه دهد.

نکته ای که در تهیه ادویه های ترکیبی حائز اهمیت است، این است که باید هر کدام از ادویه های اولیه را به خوبی و به صورت جداگانه، آسیاب نمایید تا نتیجه نهایی، کارآمد و سالم باشد. نکته مهم دیگر، حفظ کیفیت و طرز نگهداری این ادویه ها می باشد. در نگهداری این ادویه ها باید دقت بالایی داشته باشید. معمولاً این نوع ادویه ها در ظرف های شیشه ای دربسته و در جای خشک و خنک نگهداری می شوند.

صحبت پایانی

ادویه های مخصوص ماهی و میگو کمک می کنند که با اضافه کردن غذا های دریایی، به برنامه غذایی تان، میزان سلامتی رژیم غذایی را بالا ببرید. در واقع با استفاده از این ادویه ها در ماهی و میگو، هم از طعم غذا لذت خواهید برد و هم سلامتی تان را حفظ خواهید کرد.