کدو حلوایی طعم دار شده با دارچین و آل اسپایس

آشپزی یکی از هنرهای لذت بخش و سرگرمی‌های مورد علاقه بسیار از افراد در دنیاست و اگر طرفدار این هنر باشید و نکته یا ترفندی در این زمینه یاد بگیرید مطمئنا میتواند آغاز سرگرمی جدیدی برایتان باشد. اگر تا به حال تجربه‌ای در استفاده از آل اسپایس نداشته اید، شاید این مقاله بتواند شور آشپزی را دوباره در شما زنده کند؛ پس با ما همراه باشید

 

در این مقاله با “شیوی راموتار”، متخصص غذای منطقه کارائیب همراه می شویم تا با فلفل بهار، غذاهای فوق العاده خوشمزه ای را درست کنیم.

با آل اسپایس آشپزی کنید

بیشتراوقات، فلفل بهار در آشپزی نادیده گرفته می شود، اما طعم گرم و البته، پرکاربرد آن می تواند طعم بسیار خوبی را به غذاهای مختلف بدهد.

این ادویه که به دلیل شباهتش به دانه فلفل، در ایران به فلفل بهار معروف شده، کمتر شناخته شده است اما احتمال دارد شیشه فلفل جاماییکا در انتهای کابینت شما وجود داشته باشد.

آل اسپایس همان ادویه ای است که معمولا در ردیف آخر کمد ادویه‌هاچپانده میشود و باید کلی تلاش کنید تا آن را از انتهای کابینت بگیرید.

ممکن است در گذشته، یک بار از آل اسپایس در دستورات آشپزی استفاده کرده باشید.

این یک واقعیت غم انگیز در مورد آل اسپایس است که آنچنان که باید، از آن در آشپزی استفاده نمی شود و مورد تمجید آشپزها قرار نمی گیرد.

اگر فلفل بهار را خوب بو کنید، عطر آن گرم، شیرین، تند، فلفلی و معطر است.

در واقع، طعم فلفل بهار بی شباهت به زنجبیل پودر شده، دارچین، میخک، گشنیز پودر شده و جوز هندی نیست.

به خاطر همین است که این ادویه در انگلیسی Allspice” یا همه ادویه یا چند ادویه  می شود.

فلفل جاماییکا، از توت های خشک و نارس درخت پیتونو بدست می آید که در اصل بومی کشور جامائیکا است.

احتمالا، مردم بومی کارائیب جزو اولین نفراتی بودند که از allspice استفاده کردند؛

برخی بر این باورند که آنها از برگ‌ها و چوب فلفل جاماییکا برای دودی کردن گوشت استفاده می کردند؛

یعنی همان باربیکیوی خودمان که یکی از روش های اصلی کباب کردن گوشت به شمار می آید.

فلفل بهار یکی از مهم‌ترین ادویه‌ها در منطقه کارائیب به شمار می آید، اما حتی در خارج از مناطق استوایی هم به یکی از اودیه های اصلی در سس کچاپ، ترشی، مربا، خورشت، شاه‌ماهی ترشی و شراب داغ کریسمس تبدیل شده است.

در واقع، در بسیاری از غذاهای کریسمس، مقداری فلفل جاماییکا هم وجود دارد.

عطر آل اسپایس کاملاً شبیه به غذاهای مخصوص جشن است؛ یعنی نان قندی زنجبیلی، کیک کریسمس، پودینگ کریسمس و البته پای میوه ای.

 

البته، در ایالت متحده، پای کدوی روز شکرگزاری هم بدون آل اسپایس کامل نخواهد بود.

با این حال، جدا از اینکه از آل اسپایس در موقعیت‌های خاص استفاده می شود، می‌توان از آن به روش‌های بسیار ساده‌ای استفاده کرد تا طعم وعده‌های غذایی و میان‌وعده‌های روزمره را خوشمزه تر کند.

 

مرغ طعم دار شده با فلفل جاماییکایی
مرغ طعم دار شده با فلفل جاماییکایی

رب جرک

رب جرک به منطقه کارائیب تعلق دارد و طعم آل اسپایس را به بهترین نحو ممکن نشان می دهد.

آل اسپایس به همراه فلفل کارائیبی اسکاچ بونت و پیازچه، اسانس و طعم اصلی انواع چاشنی ها به شمار می آید.

مواد لازم برای تهیه رب جرک به اندازه 6 نفر:

2 قاشق چایخوری فلفل جاماییکا پودر شده

4 قاشق چایخوری فلفل سیاه خرد شده

3 قاشق چایخوری نمک

4 عدد برگ بو

½ چوب دارچین، برشته و تقریباً خرد شده

1 قاشق چایخوری تخم گشنیز، برشته شده

1 قاشق چایخوری جوز هندی پودر شده

½ قاشق چایخوری زنجبیل رنده شده

2 و نیم قاشق چایخوری برگ آویشن

4 عدد پیازچه خرد شده

1 تا 2 عدد فلفل اسکاچ بونت، دانه جدا شده و خرد شده (نوعی فلفل بسیار تند با تندی بیش از 40 برابر فلفل هالوپینیو)

4 حبه سیر، له شده

1 قاشق غذاخوری شکر

1 قاشق چایخوری عسل

3 قاشق غذاخوری روغن

آب 1 عدد لیموترش

1 قاشق چایخوری سس سویا

طرز تهیه:

  1. همه این مواد را داخل غذاساز بریزید تا تبدیل به پوره شوند.
  2. گوشت/ ماهی/ سبزیجات را در چاشنی قرار داده و 24 ساعت قبل از پخت هم در یخچال بگذارید یا اینکه چند قاشق غذاخوری از رب جرک را به سس باربیکیو یا سس کچاپ اضافه کنید تا یک کباب تند درست کنید.

از رب جرک می توانید بر روی سیب زمینی یا همبرگر و گوشت هم استفاده کنید.

رب باقیمانده را در ظرف دربسته بریزید.

شما می توانید به مدت چند هفته از آن در یخچال نگهداری کنید.

 

سه دستور آشپزی دیگر با آل اسپایس

  • – سالاد میوه ادویه‌دار:

2 عدد سیب را با 1 عدد گلابی، 1 عدد موز و یک مشت گردوی خرد شده و برشته شده مخلوط کنید، کمی عسل روی آن بپاشید و مقداری فلفل جاماییکا هم روی آن بریزید.

  • – ریسوتو کدو حلوایی:

1 عدد پیاز نگینی خرد شده را در کمی روغن با 2 حبه سیر بریزید تا نرم تر شود، سپس 140 گرم برنج ریسوتو و یک لیوان شراب سفید را به آن اضافه کنید و تفت دهید؛ سپس، 600 میلی لیتر آب مرغ را کم کم به آن اضافه کنید تا جذب شود.

ترکیبات را به خوبی مزه دار کنید، سپس ½ کدو حلوایی برشته شده و مکعبی را به همراه یک قاشق کره، یک مشت پنیر پارمزان رنده شده و مقداری فلفل بهار به آن اضافه کنید.

 

کدو حلوایی طعم دار شده با دارچین و آل اسپایس
کدو حلوایی طعم دار شده با دارچین و آل اسپایس
  • – هات چاکلت کارائیبی:

600 میلی لیتر شیر و 100 میلی لیتر خامه را به آرامی بجوشانید، سپس 100 گرم شکلات شیری خرد شده را به آن اضافه کرده و هم بزنید تا آب شود. نصف الی 1 قاشق چایخوری فلفل جاماییکا را به آن اضافه کرده و سپس آن را در 6 فنجان بریزید.