چگونه آب پنیر را به پودر تبدیل کنیم ؟! سوالی که ممکنه است برای بعضیا پیش آید و به دنبال آن باشند. با برگ سبز همراه باشید….
تبدیل آب پنیر به پودر
آب پنیر مایعی است که هنگام درست کردن پنیر از شیر به دست می آید. این مایع اغلب به عنوان یک ماده زائد تلقی شده و دور ریخته می شود با اینکه خواص بسیار زیادی برای سلامتی بدن دارد. در بدنسازی و ورزشکاری افرادی از پودر این مایع به عنوان یک مکمل استفاده می کند. این ماده چون از شیر تهیه می شود بسیاری از خواص آن را دارد. همچنین به عنوان یک پروتئین کامل شناخته می شود چرا که تمام 9 آمینو اسید ضروری را دارد. این آمینو اسیدها به عضلات کمک می کنند تا افزایش حجم پیدا کنند.
از آنجا که آب پنیر ماندگاری کمی دارد به همین دلیل آن را به پودر تبدیل می کنند تا بتوان برای مدت زمان طولانی تری از آن استفاده کرد. در ادامه به بررسی نکات مهمی در این رابطه می پردازیم. با وبلاگ برگ سبز همراه باشید.
مرتبط بخوانید :
- خواص آب پنیر + دستور استفاده آب پنیر در آشپزی
- جهت خرید پودر آب پنیر روی خرید آب پنیر کلیک کنید
تفاوت ارزش غذایی آب پنیر و پودر آب پنیر
آب پنیر طی فرآیندهای مختلفی تبدیل به پودر می شود. این فرآیندها باعث ایجاد انواع مختلفی از این پودرها شده و در نتیجه تفاوت هایی در ارزش غذایی آن ها ایجاد می شود. به طور کلی در این ماده مغذی، املاح فراوان، پروتئین، کلسیم، ویتامین B، پتاسیم و منیزیم فراوانی وجود دارد که آن را به یک مکمل طبیعی قدرتمند تبدیل کرده است.
این ارزش غذایی باعث ایجاد خواص مختلفی مانند لاغری و کاهش وزن، سلامت قلب، درمان کبد چرب، بهبود هضم غذا، ضد یبوست، تنظیم قند خون، فشار خون، درمان بواسیر و … می شود.
انواع پودر هایی که از آب پنیر به دست می آید و تفاوت های آن ها به شرح زیر است :
پودر آب پنیر ایزوله و پودر آب پنیر کنسانتره دو شکل رایج این پودر هستند.
آب پنیر ایزوله تحت مراحل پردازش متفاوت نسبت به آب پنیر کنسانتره قرار می گیرد. به همین علت آب پنیر ایزوله حاوی پروتئین بیشتر با کربوهیدرات و چربی کم تر در هر مقدار سرو باشد.
پودر آب پنیر برای بدنسازی از نوع ایزوله ممکن است یک انتخاب خوب برای کسانی باشد که به دقت چربی، کربوهیدرات یا جذب لاکتوز را محدود میکنند، هر چند که این شکل آبپنیر معمولا گرانتر است.
مهم نیست که از کدام نوع استفاده می کنید، آب پنیر یک پروتئین با کیفیت بالا است که می تواند به شما در رسیدن به اهداف تامین پروتئین روزانه شما کمک کند.
مرتبط بخوانید : اسنک پنیری خانگی : آموزش تهیه 5 دقیقه ای!
نحوه درست کردن آب پنیر
پودر آب پنیر را می توان با استفاده از شیر یا ماست تهیه کرد. بهتر است از شیر طبیعی استفاده کنید که از سالم بودن آن اطمینان داشته باشید.
برای بریدن و دلمه شدن شیر باید آب چند لیمو را بگیرید. شما همچنین می توانید طعم دهنده طبیعی مانند عصاره وانیل و یا پودر کاکائو نیز به پودر وی خانگی اضافه کنید.
برای آماده کردن آب پنیر با شیر، آن را در یک قابلمه بزرگ بریزید. شیر به آهستگی شروع به گرم کردن کرده و دمای آن را در هر چند دقیقه با یک دماسنج غذایی بررسی کنید.
در حدود ۱۸۰ درجه فارنهایت، شیر شروع به آرام جوشیدن می کند و شما باید این دما را حفظ کنید تا از تغییر ساختار اسیدهای آمینه موجود در شیر جلوگیری کنید.
در مرحله بعدی ۵ قاشق سوپ خوری از آبلیمو را به شیر گرم اضافه کنید و مواد را هم بزنید. توجه داشته باشید شیر در این مرحله نباید جوش بزند.
حرارت را خاموش کنید و برای ۲۰ تا ۳۰ دقیقه اجازه دهید در ظرف بماند.
توجه داشته باشید که آن را در یخچال یا محیط سرد قرار ندهید.
بعد از گذشت این زمان یک کاسه بزرگ و یک صافی پنیر آماده کرده و محتویات آن را روی صافی بریزید. پنیر تازه در صافی باقی می ماند و آب آن جدا می شود.
بعد از جدا شدن آب پنیر آن را در یخچال بگذارید و بگذارید خنک شود و به طور کامل به مدت ۲ تا ۳ ساعت خشک شود. با نگه داشتن آن در یخچال، از خراب شدن آن در طول فرآیند تولید پودر آب پنیر جلوگیری می کنید.
برای تهیه آب پنیر با ماست، یک صافی پارچه ای را در درون یک کاسه قرار دهید و ماست را درون صافی بریزید و یک جسم سنگین روی آن قرار دهید.
با گذشت زمان کم کم آب پنیر از ماست جدا شده و درون ظرف می ریزد. شما می توانید آب به دست آمده را به پودر آب پنیر تبدیل کنید.
نحوه تبدیل آب پنیر به پودر آب پنیر
شما برای تبدیل آب پنیر به پودر آب پنیر روش های مختلفی دارید. راحت ترین راه برای این کار، استفاده از یک دهیدراتو مواد غذایی است. شما می توانید این دستگاه را تهیه کرده و به راحتی و بدون دردسر پروتئین وی را خشک کنید. پروتئین وی مایع را برای حدود ۱۲ ساعت در دمای ۱۳۵ درجه فارنهایت در دستگاه دهیدراتور قرار دهید. این کار ممکن است برای شما هزینه بر باشد با روش های کم هزینه تر نیز می توانید پودر را تهیه کنید.
به راحتی می توانید مایع آب پنیر را در یک قابلمه بریزید، روی حرارت متوسط شعله بزارید و اجازه دهید تا مایع به تدریج شروع به ضخیم و غلیظ شدن کند. همچنین می توانید برای بهتر خشک شدن آن را به یک سینی با مقداری کاغذ پخت منتقل کنید و اجازه دهید تا برای ۱۲ ساعت خشک شود.
اگر به طور کامل خشک نشده باشد، آن را هم بزنید و اجازه دهید ۱۲ ساعت دیگر باقی بماند تا کامل خشک شود.
برای طعم دار کردن پودر به دست آمده می توانید از یک غذاساز و یا یک مخلوط کن برای درست کردن پودر استفاده کنید و هم چنین از طعم های طبیعی مثل پودر وانیل و کاکائو استفاده کنید.
نیاز به مشاوره در خصوص مکمل های بدن سازی و خرید محصولات مربوط به آنها را دارید؟!
این محصولات را می توانید با کیفیت اصلی از فروشگاه برگ سبز تهیه کنید. برای تهیه با ما تماس بگیرید
سلام من الان سه روز آب پنیر درست میکنم طبق همین آموزشی ک گفتین یک لیوان قبل تمرین باشگاه یک لیوان هم بعد تمرین میخورم انصافا بهم قدرت میده اما نمیدونم چرا معدم نفخ میکنه و پهلوهام درد میکنه از چی میتونه باشه یسری سایت ها از لاکتوز بالای آب پنیر میگن چه باید کرد؟
درود به شما
دلیل بروز این مشکل دقیقا بخاطر حساسیت به لاکتوز هست و متاسفانه افراد زیادی چنین مشکلی دارن
تنها راه استفاده محصول به میزان کمتر و افزایش تدریجی میزان مصرف هست البته در صورتی که حساسیت شدید به لاکتوز نداشته باشید
سلام من آب پنیر رو جوشندم آخرش شبیه شکلات شد با رنگ قهوای روشن لطفا راهنمایی کنید
درود به شما
ممکنه منظورتون رو کمی واضح تر بفرمایید؟
آب پنیر نیازی به جوشیدن نداره
اگر منظورتون این هست که آب پنیری رو از بازار خریداری کردید و جوشوندین، این کار کاملا اشتباه هست و نیازی به انجام این کار نیست
شعله زیاد بود باید با حرارت خیلی پایین سفت بشه
سلام. سوالم اینه که برای تهیه پودر اب پنیر فقط باید خود اب پنیر که از صافی رد شده بجوشونم یا با اون تفاله(که مثل پنیره) باید بجوشونم؟؟
درود به شما
برای تهیه پودر آب پنیر، فقط از آب پنیر استفاده میشه و جرم باقی مانده در بالای صافی استفاده نمیشه
جرم باقی مانده در بالای صافی همون پنیر کاتیج هست که خواص فراوانی داره و میتونید بصورت جداگانه ازش استفاده کنید
سلام من متوجه نشدم اب پنیر بدست اومده رو بجوشونیم که همون وی میشه بعد خشک شدن یا نه
درود به شما
خیردر صورت خشک کردن آب پنیر، نتیجه نهایی، پودر آب پنیر هست که حدود 4 درصد پروتئین داره
پروتئین وی، در حقیقت پروتئین جداسازی شده از آب پنیر هست که تهیه کردنش نیازمند تکنولوژی خاصی هست
پروتئین وی رومیتونید توی خونه هم درست کنین…با پودرسفیده تخم مرغ وشیرخشک پودرکاکائو و برا شکرش هم شکراستویاخوبه چون حتی ۵لیوان شکراستویا هم انگارهیچ گونه شکر معمولی مصرف نکردین
سلام آب پنیری که در یخچال بوده تا چند روز قابل استفاده است و در چه ظرفی نگهداری کنیم
درود به شما
اگر منظورتون آب پنیر دست ساز هست و خودتون در منزل تهیه کردید، بهتره حداکثر بعد از 2 استفاده بشه اما پودر آب پنیر مخلوط نشده با آب تا 1 سال پس از تولید قابل استفاده هست
سلام وخسته نباشید
ببخشید من واسه بدن سازی میخوام و هر وعده 30گرم پروتئین باید چند لیوان بخورم که 30 گرم وارد بدنم بشه؟
درود به شما
آب پنیر معمولی دارای میزان بسیار کمی پروتئین هست و برای تامین پروتئین مناسب نیست
برای تامین پروتئین میتونید از کنسانتره یا ایزوله وی که در سایت موجود هست استفاده کنید
سلام وقت بخیر،پودر بدست آمده از آب پنیر چه مدت قابل نگهداری است؟
درود به شما
پودر آب پنیر تا 1 سال و خود آب پنیر حداکثر تا 5 روز (داخل یخچال) قابل نگهداری هست
سلام از کجا بدونیم پودر آب پنیر که از بازار تهیه میشه اصلی هست
درود به شما
راه خاصی برای تشخیص اصالت محصول در صورتی که آشنایی با محصول مورد نظر نداشته باشید وجود نداره
پیشنهاد میکنیم محصولات مورد نظرتون رو از جایی تهیه کنید که مورد اعتمادتون هست
سلام و خداقوت
آب پنیر بدست آمده را اگر بجوشانیم
و غلیظ شود
میشود همان قره قوروت
آیا این قره قوروت همان خواص آب پنیر را دارد؟؟؟
یا باید کمی جوشانده شود تا آب آن به نصف کاهش یابد و سپس در سینی ریخته و در آفتاب بگذاریم
بازم ممنون از سایت و همراهی خوبتون
درود به شما
به طور معمول، قره قروت از آب ماست چکیده ترش یا آب کشک تهیه میشه و با آب پنیر متفاوت هست و از طرفی قره قروت میزان زیادی نمک در خودش داره
از میزان پروتئین و کربوهیدرات قره قروت اطلاعی در دست نیست اما به طور کلی تفاوتهای زیادی بین آب پنیر و قره قروت وجود داره
سلام وقت بخیر
من پودر آب پنیر از بیرون تهیه کردم و با پودر سفیده تخم مرغ و کاکائو مخلوط کردم موقع مصرف خیلییی شور میشه راهنمایی کنید برای طعمش چیکار میتونم بکنم ؟
درود به شما
تنها راه افزودن مقداری شکر یا دکستروز به ترکیب هست که تا حدودی طعم آب پنیر رو بهبود میده
یکی از محصولات دامداران جنگل های گیلان به نام قبیله گالش (چوپان گاو)
این محصول (پودر پنیر)را لور مینامند
انها در تابستان و بهار (فصل شیر دهی دام ها)اب پنیر را در چند مرحله به روش های مختلف به پودر تبدیل میکنند و در پوست گوسفند خشک میکنند تا برای مصرف زمستانشان که بدن و عضلاتشان رو به تحلیل میرود استفاده میکنند
با سلام و سپاس . ممنون از زحمات آن بزرگواران . مطالب خیلی آموزنده بود .دستتون درد نکنه .با سپاس مجدد.